'Verbeek zei zelfs: 'Misschien ben je niet geschikt voor betaald voetbal''
Woensdag, 22 november 2017 om 13:32

Tim Vincken gold in het verleden als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar de aanvaller, momenteel actief bij VV Capelle, is nooit doorgebroken bij de Rotterdammers. Vincken kampte veelvuldig met blessureleed en was zelfs een keer twee jaar uit de roulatie. "Lang geblesseerd zijn is mentaal ook erg heftig", aldus Vincken.

"Ik zat bij het eerste elftal van Feyenoord en ik was een van de talenten. Na mijn blessure kwamen er steeds weer andere jonge spelers bij. Ik voelde op een gegeven moment dat die jongens me voorbijstreefden. Dat vond ik mentaal het zwaarst", vertelt de 31-jarige aanvaller, die ook bij Excelsior en De Graafschap heeft gespeeld, in gesprek met VICE Sports.

Vincken kreeg vanuit zijn omgeving steeds meer de vragen en opmerkingen of het wellicht niet beter was om te stoppen met voetballen. "Mijn moeder vroeg zich regelmatig af of dit het wel allemaal waard was. Gertjan Verbeek (destijds trainer van Feyenoord, red.) zei zelfs tegen me: 'Tim, misschien ben je gewoon niet geschikt voor het betaald voetbal. Ik denk dat je een goede amateurvoetballer kunt zijn, maar fysiek zit het er wellicht gewoon niet in.'"

Vincken speelde in 2005 op het WK Onder-20 in Nederland en zegt dat hij van veel spelers van die Oranje-generatie meer had verwacht: "Ja, ik vond mezelf in die lichting niet eens de beste. Van jongens als Ibrahim Afellay, Ryan Babel en Quincy Owusu-Abeyie had ik echt verwacht dat het de top zou worden. Vooral van Quincy, iedereen in het team wist dat hij tot de buitencategorie behoorde. Hij was zo waanzinnig goed, echt ongekend."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
17
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
40
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
SavedByTheBell
 
43
22 november 2017 om 13:41
Voordat Verbeek afgekraakt wordt is er hierbij een belangrijk stuk dat mist in mijn ogen: "ik was er zelf wel heilig van overtuigd dat ik het aankon, toen heeft Gertjan in een half jaar er alles aan gedaan om me fit te krijgen. Hij faciliteerde goede begeleiding, een krachtschema, constant toezicht van de fysio en er werd extra op mijn voeding gelet. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles om te zorgen dat ik fit zou worden. Al met al denk ik dat dit goed gelukt is. Natuurlijk was ik pissig over de boodschap, maar hij schepte in die laatste periode bij Feyenoord alle voorwaarden die er nodig waren. Gertjan was hard, maar oprecht." Dus Verbeek gaf zijn mening aan Vincken maar toen Vincken het er zelf niet mee eens was heeft Verbeek alle voorwaarden gecreerd voor Tim om het te proberen. Verder deel ik Verbeek zijn mening wel, jongen was constant geblesseerd maar het siert hem dat hij er zo hard voor heeft gewerkt en nu ontzettend tevreden is met zijn studie en wat hij vroeger heeft bereikt.
 
PSV Eindje
 
11
22 november 2017 om 13:46
Als je ergens mee respect kan verdienen bij Verbeek, is het wel discipline en hard werken. Dat heeft deze jongen altijd gedaan. Dat hij het fysiek niet aankon lag daar niet aan. Verbeek zal eerder voor zo'n speler gaan dan voor een geweldig talent dat er maar met de pet naar gooit, maar gewoon lekker kan voetballen. Ik heb Verbeek heel hoog zitten.
 
MMarkez
 
1
22 november 2017 om 13:55
Serieuze vraag: zou jij PSV als opvolger van Cocu willen hebben? Aangezien je zegt dat je hem “heel hoog hebt zitten”. Ik vindt Verbeek namelijk een trainer van niks (niets te maken met dit verhaal hoor. Maar wel met zijn “prestaties” als trainer en zijn gewauwel over hoe het allemaal moet in het voetbal terwijl hij er zelf heel weinig van bakt).
 
lucvz
 
8
22 november 2017 om 14:52
Waar baseer je deze uitspraak op? In mijn ogen heeft Verbeek gewoon prima gepresteerd bij elke club die hij in Nederland heeft gemanaged, met uitzondering van Feyenoord. AZ: 2x 4e, 1x 8e en 1x 10e (winst Knvb beker) Sc Heerenveen: 3x 5e en 1x 7e Heracles: 6e eredivisie en 5e Jupiler league Met Feyenoord en Nurnberg werkte het niet, dat kan. Met bochum twee seizoenen terug bijna gepromoveerd naar de Bundesliga (5e). Dus in hoeverre heeft deze man met een winst ratio van iets minder dan 50 dan niet gepresteerd in de subtop?
 
PSV Eindje
 
0
22 november 2017 om 17:06
@MMarkez, ik heb Verbeek altijd graag gezien bij PSV. Ik hou vsn trainers zoals Van Gaal, Huub Stevens, Ferguson en Verbeek. Ik schaar deze trainers niet in hetzelfde rijtje om hun manier van spelen. Wel dat het (redelijk) autoritaire coaches zijn. De enige voorwaarde voor zulke coaches is dat ze de volledige support hebben van de directie. Wanneer een speler rebelleert en deze trainer hem berispt of een sanctie oplegt, moet de directie er volledig achterstaan. Ik heb het idee dat de jeugd dit tegenwoordig nodig heeft. Om maar even in termen van de rivaal te spreken: "bloed zweet en tranen"! Ik irriteer me persoonlijk mateloos aan dat slappe aan Cocu. Ik kom zelf uit de vechtsport en daarin is hard werken, discipline en blind respect in de trainer/sensei gewoon de manier. Ik herken dat in Verbeek.
 
MMarkez
 
1
22 november 2017 om 17:44
PSV Eindje. Ok, ik begrijp wat je bedoelt. Dank je wel voor de uitleg!
 
PSV Eindje
 
1
22 november 2017 om 17:49
Geen enkel probleem maat.
 
MMarkez
 
3
22 november 2017 om 13:43
Die 3 spelers die hij opnoemt hebben, wat mij betreft, alle 3 een leuke carrière op het niveau van hun talent gehad. Veel meer dan ze bereikt hebben, hadden ze niet in hun mars. Was Tim Vincken al helemaal vergeten, moest even goed nadenken..??
 
OlafHoogland
 
13
22 november 2017 om 13:53
Dat is voor met name Quincy echt dikke onzin. Die gast was echt verschrikkelijk goed, klopte op de deur bij Arsenal, maar helaas mentaal niet helemaal top. De potentie om er meer van te maken had hij zeker.
 
MMarkez
 
5
22 november 2017 om 13:56
Zijn we het niet over eens. Quincy was heel snel, had leuke passeerbewegingen. Maar weinig effectief.