Verbijstering om 'China-voorstel' in Premier League: 'Dan worden we geslacht'
Vrijdag, 3 april 2020 om 14:38

Een directeur van een niet nader genoemde Premier League-club heeft tijdens een crisisoverleg het idee geopperd om de resterende 92 wedstrijden van dit seizoen in China te laten plaatsvinden. De suggestie werd echter al snel van tafel geveegd door de overige negentien clubs, zo weet The Athletic vrijdag te melden. In China, waar het coronavirus in december uitbrak, lijkt de coronacrisis inmiddels redelijk onder controle. Toch is een tijdelijke verplaatsing van de Premier League ondenkbaar, zo klinkt het.

"Het is totaal niet realistisch om te denken dat het seizoen in China kan worden afgemaakt", zo laat een bestuurder van een van de clubs in de Premier League weten aan The Athletic. "Het is een waanzinnig idee dat waarschijnlijk snel in de prullenbak wordt gegooid. Als we de Premier League in deze situatie naar een ander deel van de wereld gaan brengen, dan worden we echt geslacht. We krijgen als clubs al het verwijt dat we in een bubbel leven. Dat is niet zo, maar zo voelt het af en toe wel. Door dit soort dingen snap ik wel waarom mensen zo naar ons kijken."

De druk om de huidige jaargang in de Premier League gewoon af te ronden blijft echter onverminderd groot. De Daily Mail meldt dat de Engelse clubs in totaal 870 miljoen euro aan televisiegeld mislopen, mocht het seizoen 2019/20 definitief worden geschrapt. De UEFA liet dinsdag na het overleg met de 55 aangesloten bonden weten dat het wenselijk is om de verschillende competities in Europa in de zomermaanden te laten hervatten. Exacte data zijn niet gecommuniceerd, daar de coronacrisis in de meeste landen nog niet lang onder controle is.

De onzekerheid over de invulling van het speelschema zorgt voor ergernis bij de beleidsbepalers in de Premier League, zo weet The Independent te melden. De competitie ligt in ieder geval tot 30 april stil, maar de kans is zeker reëel dat de stillegging na die datum een vervolg krijgt. Clubs snakken echter naar zekerheid wat betreft transfers en de voorbereiding op volgend seizoen, zo klinkt het. Derhalve vindt er deze week dagelijks overleg plaats tussen de twintig clubs in de Premier League. Veel clubs vinden dat de ontwikkelingen moeten worden afgewacht, nu de coronacrisis in Groot-Brittannië binnenkort een piek lijkt te bereiken. Zestien van de twintig clubs azen op een hervatting in juni. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan grijpt men op het hoogste niveau in Engeland gezamenlijk naast 1,4 miljard euro, zo voorspelt The Independent.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
14
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
MitchKot
 
17
3 april 2020 om 15:05
Geen handige actie inderdaad. Want niemand heeft zich verbazingwekkend genoeg druk gemaakt over de kern van het probleem van de coronavirus uitbraak. Zolang er nog geen oplossing is gevonden voor de kern van dit probleem kan het zomaar weer opnieuw gaan uitbreken in China. Zolang ze daar nog steeds dieren zoals bijvoorbeeld vleermuizen op straat mogen verkopen en opeten kan er zomaar weer een nieuwe coronavirus uitbreken daar. Wacht gewoon maar af totdat je weer in eigen land kan voetballen.
 
sniewaar
 
12
3 april 2020 om 15:17
Het is wel een misvatting dat zo'n virus enkel kan ontstaan omdat Chinezen vleermuizen eten op straat. Ook de dichtheid van de veestapel op plekken in Nederland, en onze omgang met dieren, kan leiden een zoönose als COVID-19. Het verbieden van de Chinese markt neemt niet opeens het risico tot een nieuw virus weg.
 
MitchKot
 
12
3 april 2020 om 15:26
Ik zei dan ook bijvoorbeeld vleermuizen. Er zijn meer dieren die virussen kunnen verspreiden die dodelijk kunnen zijn voor mensen en die overdraagbaar zijn van mens tot mens. Dus rijst de vraag hoe we dit beter kunnen regelen zodat we in de toekomst hopelijk dit soort pandemien kunnen voorkomen. Ik vind het echt vreemd dat niemand zich hierom bekommerd.
 
Ajacxied
 
13
3 april 2020 om 16:30
Ook veel van de jaarlijkse griepvirussen komen uit China, de pest die half Europa uitroeide kwam ook uit China. Er wonen nou eenmaal veel mensen en ze houden er tradities op na, zoals wetmarkets waar allerlei verschillende beesten in elkaars uitwerpselen en bloed terecht komen, die tot extra kans op overdracht van ziekte kan leiden tussen verschillende diersoorten, maar ook mensen. Neemt inderdaad niet weg dat zoals je zegt het elders kan ontstaan, zoals de Mexicaanse griep, alleen is de kans in China wel veel groter. Er gaan momenteel wel meer dodelijke virussen rond, als gevolg van die markets, rond zoals het Han virus, dat veel dodelijker is maar zich gelukkig (nog) niet tussen mensen verspreid
 
lwd12
 
2
3 april 2020 om 17:36
Daarnaast weet men het nog niet. Het is aannemelijk dat het van vleermuizen komt net als SARS MERS EBOLA alleen kwamen die niet rechtstreeks van de vleermuis op de mens. SARS kwam via de Servetkat bij de mens. EBOLA via chimpansees die in Afrika gegeten worden. MERS kwam via de Drommedaris. Dus de bron was idd de vleermuis, maar er zat nog een dier tussen die het virus bij mensen afleverde. De bron van Corona is idd waarschijnlijk de vleermuis, maar nu moet dus nog gekeken worden of het daarvandaan op de mens is overgegaan of dat er nog een dier tussen zat net als bij de andere ziektes. En wij moeten in NL ook oppassen hoe wij omgaan met de dieren zoals pluimvee en groot vee. H5N1 vogelgriep ook uit China maar ook bij vogels in Europa nu, zou zomaar de opvolger van Corona kunnen worden. Ophokplicht is er niet voor niks.
 
binny
 
11
3 april 2020 om 15:07
Hahahaha man man man, dat je dit uberhaupt bedenkt. Ja gaan jullie maar ff naar China voor een half jaar. Het gaat alleen maar om de centen, dan verdienen de spelers wel nog zo veel, maar ze worden net als marionetten gebruikt. Schandalig daar. Het enige wat Corona heeft gedaan met voetbal is het nog duidelijker maken hoe giftig het allemaal is geworden. De mensen die de macht hebben in de sport zijn ver verwijderd van de realiteit op het veld en in het stadion en kijken alleen maar naar de bankrekening.
 
Pablonino
 
40
3 april 2020 om 15:08
Net zoals van der Gijp nog weleens zegt. Dat je het verzint is 1 ding, maar dat je het dan nog echt uitspreekt.
 
Master D
 
3
3 april 2020 om 15:38
In dit geval scheelt het weer wel dat de rest dan niet heeft gezegd 'is goed, dat gaan we doen', zoals in de meeste voorbeelden van Rene van der Gijp.
 
Pablonino
 
2
3 april 2020 om 15:47
O ja je hebt gelijk! Zo gaat die meestal. Moest er alleen gelijk aan denken dat dit weer de reactie van hem zou zijn.
 
sniewaar
 
5
3 april 2020 om 15:11
Hoe kan het toch dat er mensen bestaan die met dit soort voorstellen komen. Het seizoen afmaken is uberhaupt al onzinnig op dit moment. Laat staan het idee om het hele circus naar China te verplaatsen. Helemaal los van de realiteit.
 
luanda12
 
1
3 april 2020 om 15:53
Vind het eigenlijk geeneens zo'n slechte gedachte, hoewel China....een maand Qatar en elke 3 dagen een wedstrijd. Weinig publiek daar en geen toeristen kunnen invliegen.
 
pinko
 
1
3 april 2020 om 16:28
Je merkt aan alles dat er grote paniek is ontstaan bij de clubbestuurders van de grote landen vanwege het eventueel niet uit kunnen spelen van hun competities. Misschien dan maar door E-sporters laten uitvechten? Of dobbelen? Er moet en zal op de een of andere manier worden gespeeld. En zie de bestuurders van de Uefa knikken....
 
HupVanDeDonk
 
2
3 april 2020 om 17:05
Als China veilig bevonden wordt, vind ik dit een prachtige, maar ook pragmatische oplossing. Maar ja, de social media outragers zullen dit vast proberen te voorkomen #China=bad hurr durr
 
Reppi
 
0
3 april 2020 om 17:47
Zal vast Mike Ashley zijn geweest Maar even serieus zonder enig duidelijkheid gaat het maar speculeren blijven... Wel niet wel niet.. De een wilt stoppen de een wilt door..
 
Adzevedo
 
1
3 april 2020 om 19:08
Ik vond het niet eens het meest gekke voorstel wat ik gehoord heb. Ze hebben een WK optie in Londen een idee gevonden waarbij ze een maand lang alle spelers in hotels opsloten en waarbij ze vonden dat er een prive ziekenhuis voor voetballers moest komen. Ik zou vooral willen voorstellen de videovergadering te gaan uitzenden, dat is echt satire van het hoogste niveau.