Vergelijking met Zidane na Duitse voetbalshow: 'Dat kan hij ook'
Maandag, 21 juni 2021 om 11:01

Lothar Matthäus steekt de loftrompet over Kai Havertz na de spectaculaire 2-4 overwinning van Duitsland tegen Portugal op het EK. De wereldkampioen van 1990 gelooft dat de aanvallende middenvelder van Chelsea in de komende jaren een bepalende speler kan worden in die Mannschaft. Matthäus trekt wat betreft de uitblinkende Havertz zelfs de vergelijking met Zinédine Zidane.

"Op het gebied van kwaliteiten, techniek, inzicht en het inschatten van situaties vergelijk ik hem met Zidane", deelt Matthäus in een interview met Kicker een groot compliment uit aan Havertz. "Zidane leek nooit een snelle speler te zijn, maar aan de bal was hij dat wel degelijk. Havertz beschikt ook over die kwaliteiten." Volgens de oud-speler zijn er ook verbeterpunten in het spel van de Duitse middenvelder. "Hij zou meer kunnen scoren en door middel van veel trainen kan hij zich ook verbeteren in de kleine ruimte. Zijn balcontrole, techniek en oog voor de situatie zijn verder in orde."

"Havertz is daarnaast zeer intelligent en hij maakt altijd optimaal gebruik van zijn lichaam. Hij is absoluut op weg naar de Europese top", kijkt Matthäus hoopvol naar de toekomst van de middenvelder in Engelse dienst. "Het zit hem in de kleine dingen die gaan bepalen of Kai zal uitgroeien tot een speler van wereldformaat of dat hij gewoon een goede speler wordt." De vooruitzichten in de nationale ploeg zijn echter zeer goed, zo oordeelt Matthäus.

"In de komende zes tot acht jaar zal Kai een van de bepalende gezichten zijn in de nationale ploeg, zeker als Toni Kroos, Thomas Müller en Ilkay Gündogan een punt zetten achter hun loopbaan als international", zo voorspelt de voormalig verdediger van onder meer Bayern München en Internazionale. "Gezien zijn talent zal de bondscoach altijd voor Havertz moeten kiezen, zelfs als hij niet zo goed in vorm is. Kai heeft echt alles wat een speler moet hebben, al is het vertrouwen van een trainer wel een cruciale factor. In de aanval is er sowieso een plaats gereserveerd voor Müller, de plaats die ik Havertz op termijn zie innemen."

Nr.TeamMWGVP
1Frankrijk31205
2Duitsland31114
3Portugal31114
4Hongarije30212

Meer nieuws
   
22:04
22:04
César Luis Menotti, bondscoach Argentinië tegen Oranje in 1978, overleden
0
   
21:48
21:48
Invaller Gimenez scoort weer eens bij ruime overwinning Feyenoord op PEC
26
   
21:47
21:47
Volendam-aanvoerder Mirani wekt onbegrip met onsportieve uitspraak over Vitesse
6
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
10
   
20:42
20:42
Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
blink182
 
20
21 juni 2021 om 11:09
Hij heeft een indrukwekkend techniek. Oogt wel Wat nonchalant (een beetje wat Ozil ook heeft/had), maar het kan een geweldige speler worden ja. Zeker als Tuchel lang bij Cfc blijft.
 
FcGrun050
 
11
21 juni 2021 om 11:21
Komt meer door zijn lengte. Hij is 1.89. Zaniolo heeft dat ook, omdat hij vrij lang is voor een aanvallende middenvelder: 1.90. Alli idem. Maar Havertz is een geweldige speler, en redelijk bescheiden. Als je kijkt naar Alli die flink naast zijn schoenen is wezen lopen, dan denk ik dat Havertz het verder gaat schoppen dan een Dele Alli.
 
Oortap
 
8
21 juni 2021 om 11:30
Ik vind Havertz een heel sierlijke speler, maar inderdaad iemand die alles op techniek lijkt te doen. Daarnaast heeft hij een bepaalde uitstraling over zich heen waardoor het inderdaad wat nonchalant oogt. Beetje de superieure versie van Stengs.
 
Ajacxied
 
12
21 juni 2021 om 11:10
Dat hij talent heeft lijkt me duidelijk, maar wat nog wel enigszins ontbreekt in zijn spel is wat pit. Verdedigend is het vaak voor de vorm enigszins meelopen, zelfde met afjagen. Ook aanvallend komt het nog te vaak een beetje slap over, terwijl dat met zijn postuur niet nodig is. Als Tuchel daar bij hem aan kan werken (en er zit al wel ietwat verbetering in), kan hij wel een enorm hoog niveau gaan halen
 
VanGaaltje
 
2
21 juni 2021 om 14:01
Wat ik bij Haverts mis is zichtbaar spelplezier. Je scoort als jong talent voor je land op een eindtoernooi en in plaats van juichen ziet hij er eerder depressief uit. Kan aan mij liggen natuurlijk, maar viel me ook al op in de Champions League. Er kon werkelijk geen lach of minimale grijns vanaf.
 
Sirius
 
2
21 juni 2021 om 11:11
Wel goed om te zien dat wij hier in Nederland niet anders zijn dan de rest. Ook Duitsland staat op z`n kop, terwijl de wedstrijd zo indrukwekkend niet was. Het is dus gewoon een dingetje wat overal voorkomt, het positieve keer op keer belichten op de momenten dat er iets goed gaat in een slechte periode. Ik vond vooral Portugal erg zwak en Duitsland heeft ondanks een mindere ploeg nu nog steeds wel spelers die daar gebruik van kunnen maken. Net als bij Nederland en een paar andere landen, moet het bij Duitsland ook heel raar lopen willen ze Europees kampioen worden. Dat neemt niet weg dat niets onmogelijk is op zo`n eindtoernooi. Betreft Havertz: Hij is nog wel heel erg wisselvallig. Tegen Portugal was hij goed, maar hij heeft dit jaar meer matige dan goede wedstrijden gespeeld. Dat is toch wel een dingetje bij Havertz.
 
InkeMontana
 
21
21 juni 2021 om 11:18
Sirius. Ik vind dat je het wel erg makkelijk bagatelliseert . Was mijn inziens gewoons een zeer indrukwekkende pot van de Duitsers, die ook al tegen de Fransen sterker waren (waarom iedereen deed dat Frankrijk toen zoveel indruk maakte is mij nog steeds een raadsel). Portugal was (vooral op de backs) wellicht niet zo sterk, maar is normaal gesproken een zeer moeilijke tegenstander om te verslaan en vooral verdedigend zeer sterk. Overspoel je die verdediging, zonder zelf tegen tal van counters aan te lopen, dan speel je mijn inziens dus zeer sterk tegen Portugal. Ze hebben nu tegen een absolute titelfavoriet gespeeld en tegen een outsider voor de titel en waren in beide potten de betere van 2 , waarbij in 1 wedstrijd ook nog flink uitgedrukt in de score, dat is natuurlijk wel iets anders dan de landen waar Nederland op dit moment indruk tegen maakt. Zou het liever niet zien ( ) , maar de Duitsers lijken er toch echt wel weer klaar voor te zijn binnen dit eindtoernooi. Over het ophemelen van Havertz geef ik je overigens gelijk, die heeft nu 1 potje goed gespeeld zo'n beetje dit jaar, dus zulke teksten zijn wat overtrokken.
 
arsenal890
 
8
21 juni 2021 om 11:19
Het is toch een verschil als je met 4-2 wint van Portugal wat een favoriet is voor de eindzege of dat je 2 keer wint van een duidelijk minder land. Je kunt dat elke keer wel zeggen dat als een ploeg goed speelt dat het ligt aan de tegenstander die zo slecht is. Tegen Frankrijk waren de Duitsers ook echt niet slecht hoor.
 
VanGaaltje
 
1
21 juni 2021 om 14:04
Ach, @arsenal. In de nations League won Nederland van meerdere toplanden en dan is het pardoes geen kwaliteit maar geluk of laksheid bij de tegenstanders. Nederlanders weten over het algemeen juist overal een zure draai aan te geven.
 
arsenal890
 
1
21 juni 2021 om 14:09
Ik vond dat het daar niks mee te maken had, maar sommige wel. Nederland was toen ook echt goed. Nu las ik na Oostenrijk en Oekraïne dat we wel is heel ver zouden kunnen komen. Dat is natuurlijk gebaseerd op helemaal niks. Dat heeft toch niks met zuur zijn te maken? De Duitsers presteren in de moeilijkste groep en Nederland in veruit de makkelijkste. Zoek de verschillen maar en dat heeft weinig met zuur zijn te maken.
 
NielsGeerligs
 
6
21 juni 2021 om 11:39
Hele goede speler dit! Vergelijking klinkt nu een beetje vreemd maar dat komt omdat Havertz pas net echt een beetje aan het doorbreken is op het hoogste niveau. Hij is nu 22. Zidane was pas 25 toen hij naar Juventus ging en 26/27 toen hij pas echt doorbrak op het allerhoogste niveau. Duitsland heeft daarnaast zoveel superintelligente voetballers. Hummels, Gundogan, Havertz, Müller. Die weten precies hoe het spelletje gaat. Maar de eindbazen qua voetbalintelligentie zijn wmb Kroos en Kimmich. Die zijn zo vreselijk goed...
 
fcdc1
 
6
21 juni 2021 om 13:20
Zidane was 24 jaar toen hij naar Juventus ging in dat seizoen(1996/1997) brak hij internationaal ook echt door. De wedstrijden in de Champions League waaronder de dubbele ontmoeting tegen Ajax speelde Zidane geweldig.
 
Barmitswa
 
3
21 juni 2021 om 14:36
zidane was 24, heeft eerst een half seizoen enorm geworsteld om zich aan het zeer fysieke Italiaanse voetbal aan te passen, maar dan is die plots gewoon ontploft en werd die haast overdag eensklaps als een van de beste voetballers op de planeet aanschouwd. vergeet niet dat serie A toen DE referentiecompetitie was met alle grootste sterren daar
 
FCB_Catalunya
 
2
21 juni 2021 om 11:45
Ik vind het af en toe nog iets te vrijblijven bij Havertz. Dat hij bulkt van het talent staat buiten kijf, maar soms oogt het nonchalant en is hij hele wedstrijden onzichtbaar. Dat moet echt consistenter.
 
Joga_Bonito10
 
5
21 juni 2021 om 11:45
Ik ben benieuwd hoe gek mensen nu worden. Vorige week werd voetbalzone te klein omdat er qua dribbelstatistiek op Ek's Frenkie werd vergeleken met o.a. Zidane. Dit wat Matheus nu zegt gaat zelfs iets verder. Ben benieuwd. Ik vind Havertz trouwens wel meevallen. Tot nu toe ben ik meer onder de indruk van Wirtz.
 
RudolfRoets
 
0
21 juni 2021 om 11:55
Ja ja ja, wat Kai allemaal niet heeft. Ik zou het liever hebben over wat ie wel heeft. Van Hanegem had geen goed rechterbeen, duh. Xavi was niet kopsterk, duh.
 
Arnout108
 
1
21 juni 2021 om 12:01
Havertz heeft zeker de techniek om een onbetwiste topspeler te worden. Hij heeft alleen de pech dat Chelsea 80 miljoen voor hem heeft neergelegd. Hij ontwikkeld zich prima maar door dat prijskaartje wordt er al van hem verwacht dat hij een topper is die brengt wat Hazard ooit bracht. Hij heeft nu al wel een paar toppers beslist. Benieuwd of hij die lijn door kan trekken en dat nog vaker kan gaan doen. De voetballende kwaliteiten zijn er maar om de top te halen moet zijn persoonlijk ook nog goed zijn en zijn lichaam moet het fysiek volhouden. Kijken of dat lukt en daarbij niet vergeten te genieten!
 
Bereta
 
1
21 juni 2021 om 13:02
Havertz heeft veel weg van een jonge Van Persie. Lang en slungelig, maar hij doet alles op gevoel en techniek. Zelden zie je deze combinatie: lang zijn en ook heel bewegelijk in de kleine ruimte op top niveau. Zulke spelers zijn heel zeldzaam volgens mij.