Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
Zondag, 19 mei 2024 om 07:00

Landskampioen PSV gaat na een korte vakantie op Ibiza op jacht naar een clubrecord. Als de Eindhovenaren winnen van RKC Waalwijk, komen zij op het nooit eerder behaalde puntentotaal van 91 terecht. Het Algemeen Dagblad verwacht geen wijzingen in de opstelling van PSV.

Walter Benítez is de doelman van PSV. De verdediging van de Eindhovenaren bestaat uit Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli en Mauro Júnior.

Op het middenveld staan Joey Veerman en Jerdy Schouten, die allebei zijn opgenomen in de voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal, achter nummer 10 Guus Til.

In de punt van de aanval zal Luuk de Jong vermoedelijk nog meer aanvoer krijgen dan normaal. De voormalig spits van Oranje staat op 27 treffers, eentje minder dan AZ-spits Vangelis Pavlidis. De Jong wordt geflankeerd door Johan Bakayoko en Malik Tillman.

Sergiño Dest, Isaac Babadi en Noa Lang zijn geblesseerd en dus niet inzetbaar voor Bosz. Van Lang en Babadi wordt verwacht dat zij weer fit zijn bij de start van de voorbereiding op volgend seizoen. Dest, die vertrekt bij de club, komt dit kalenderjaar niet meer in actie.

RKC Waalwijk


RKC wacht een zware uitwedstrijd, maar dat geldt gelukkig voor de Brabanders ook voor concurrent Excelsior, dat het in De Kuip opneemt tegen Feyenoord. RKC staat nu nog, op basis van doelsaldo (-16 om -19), aan de goede kant van de streep op de vijftiende plaats.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Mauro; Schouten, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Tillman.

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Lelieveld, Gaari, Adewoye, Bruma, Meijers; Roemeratoe, Niemeijer, Oukili; Seuntjens, Min.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Bekijk PSV - RKC Waalwijk live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws
   
15:56
15:56
'Meneer van Dijk doet dat niet, die hangt de hele wedstrijd Beckenbauer uit'
2
   
15:32
15:32
Barnábas Varga succesvol geopereerd en ontslagen uit het ziekenhuis
0
   
15:22
15:22
'Ajax troeft Bayern München en Kompany af en haalt oude bekende terug'
6
   
14:45
14:45
Driessen op zijn plek gezet na Veerman-opmerking: 'Kortsluiting in bovenkamer'
56
   
14:20
14:20
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
36
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
ajaxrkc33
 
0
18 mei 2024 om 13:29
PSV zou wel winnen. Maar ik hoop dat PSV er morgen niet zoveel zin in heeft en RKC gaat handhaven. Snelle goal voorkomen morgen. Excelsior zou ook wel met ruime cijfers verliezen.
 
Johan78
 
0
18 mei 2024 om 14:54
Ik denk ook wel dat PSV eenvoudig wint, maar ik verwacht geen hele ruime zege. RKC is best aardig in staat om met een goede organisatie te spelen. Ze hebben relatief weinig goals tegen, zeker voor een club die zo laag staat. Als Feyenoord z’n sportieve plicht doet tegen Excelsior, dan blijft RKC er zeker in.
 
FCU98
 
0
18 mei 2024 om 15:03
Spannende dag morgen voor RKC en Excelsior, Heracles heeft de mazzel dat ze al eerder de 32 punten hebben gehaald anders konden hun de play-offs in.
 
mattijs
 
0
18 mei 2024 om 23:13
Leuk als de westrijd het toelaat als waterman laatste minuten nog mag invallen.