Vermoedelijke opstelling PSV: Van Nistelrooij hakt knoop door over Madueke
Zaterdag, 12 november 2022 om 10:38

PSV hoopt het goede gevoel na de overwinning tegen Ajax zaterdagavond een vervolg te geven. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij neemt het dan in eigen huis op tegen AZ en gaat bij een overwinning zo goed als zeker als koploper de winterstop in. PSV staat in punten gelijk met Feyenoord en heeft een minimale voorsprong op Ajax. Van Nistelrooij ziet geen reden om zijn elftal te wijzigen, waardoor Noni Madueke opnieuw op de bank begint.

Madueke is fit en kan spelen, maar wordt door Van Nistelrooij voorlopig niet gezien als basisspeler. "Hij is een liefhebber pur sang en voelt de passie voor het voetbal", zei de PSV-trainer in aanloop naar het duel met AZ. "Voor hem is het een kwestie van stabiliteit in zijn professionele beleving van dag tot dag. Daar zit voor hem de crux en daarin ben ik met hem bezig. Wil je met de flow mee en binnen onze profkaders, dan moeten jonge spelers daarin mee. Anders val je erbuiten. Zo staat het nu en het is belangrijk, wil je als team groeien en als club ver komen."

Verwacht wordt dat de voorhoede gevormd wordt door het drietal dat vrijdag goed nieuws kreeg van bondscoach Louis van Gaal. Cody Gakpo (links), Luuk de Jong (spits) en Xavi Simons (rechts) behoren allemaal tot de definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal. Voor Simons wordt het zijn eerste hoofdtoernooi met Oranje. Hij maakte zelfs nog geen speelminuten. Gakpo werd vorig jaar door toenmalig bondscoach Frank de Boer al meegenomen naar het EK en mocht tien minuten invallen in het groepsduel met Noord-Macedonië. De Jong gaat mee als pinchhitter.

Van Nistelrooij vindt het mooi om te zien wat een zege op Ajax doet met de fans. De spelersbus werd bij terugkomst in Eindhoven onthaald met vuurwerk en gezang. "Tegelijkertijd moeten wij doorgaan om te bevestigen waar we mee bezig zijn. Ik heb zelf niks gemerkt van verandering in gedrag of euforie bij ons. Tegen AZ wacht ons een topper en daar moeten we ons op voorbereiden, zoals we dat op elke wedstrijd moeten doen. Nu is het tijd om door te pakken en de winterstop nemen we straks zoals het komt. Het is nu eenmaal zo bepaald en wij hebben alles erop afgestemd."

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Simons, De Jong, Gakpo

Meer nieuws
   
00:23
00:23
Masterclass van Griezmann levert Atlético Madrid een Champions League-ticket op
0
   
00:00
00:00
Ten Hag ontvangt dubbele reactie van fans bij speech op Old Trafford
2
   
23:35
23:35
Celtic kroont zich voor de 54e keer tot kampioen van Schotland
0
   
23:28
23:28
Bayern neemt opzienbarend besluit en heeft trainer voor komend jaar bijna binnen
21
   
23:22
23:22
PSG heeft Kylian Mbappé niet nodig om Farioli flinke CL-kater te bezorgen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
The-Jump
 
9
12 november 2022 om 10:47
Noni inbrengen als az moe begint te worden is op zich goed. El Ghazi er ook nog bij en als er echt ruimte komt, wellicht Vertessen. Maar die valt toch steeds vaker door de mand. Achterin blijft het kwetsbaar, maar als ze dezelfde inzet tonen als tegen Ajax, moet je dit kunnen winnen.
 
AD33
 
7
12 november 2022 om 10:52
Vertessen was idd echt heel echt slecht vorige week tegen Ajax. Die jongen is vooral een snelle spits die het moet hebben van zijn sprintvermogen, als dat al niet meer gaat blijft er heel weinig over bij die jongen.
 
memphisdepay
 
6
12 november 2022 om 11:06
Is gewoon een zeer beperkte speler. Hopelijk kan Fofana snel bij het eerste aansluiten, erg groot talent maar veel pech met blessures. Dan zou ik Vertessen verhuren, met een beetje geluk schiet hij er 15 in en dan kan PSV hem mooi verkopen.
 
gilau
 
16
12 november 2022 om 10:52
Hmmm, ik begin me dan toch af te vragen, als ik dit zo lees, wat er dan aan de hand is met de instelling van Madueke. Blijkbaar is er geen 'stabiliteit in zijn professionele beleving', aldus Ruud van N. Gooit Madueke er met de pet naar? Is hij ontevreden? Wat zou het zijn? Hoop dat het goedkomt, want als hij iets meer oog krijgt voor zijn medespelers kan dit echt een goede speler zijn/worden.
 
PSVGillingham
 
16
12 november 2022 om 10:57
Krijg sowieso de indruk dat hij snel ontevreden is. Als hij gewisseld wordt, de bal niet krijgt, een kans mist etc... dan zie je gelijk teleurstelling en chagrijn. Dat kan natuurlijk op een belangrijke winnaarsmentaliteit duiden, maar het kan ook een symptoom zijn van een verwend, ongeduldige speler die alleen voor zichzelf speelt. Het is nog even afwachten wat het bij hem is, maar dit is geen goed signaal van Ruud.
 
Gio69
 
9
12 november 2022 om 11:07
Noni wil zijn acties nog wel eens overdrijven, maar het is volgens mij ook gewoon een luxe probleem. Ruud moet nu gaan kiezen tusssen Xavi vs Veerman op 10. Dat is het echte "probleem". De realiteit is dat PSV eindelijk een surplus heeft aan goede spelers en dan ga je naar vorm van de dag kijken. El Ghazi klopt, vind ik, ook regelmatig op de deur. Het wordt nog lastig om ze allemaal tevreden te houden.
 
Psv-er!
 
8
12 november 2022 om 11:14
Ja we hebben eindelijk 8 basiswaardige spelers voor 6 posities. Tegen de mindere teams kun je met Madueke, Simons en Veerman spelen maar tegen sterke tegenstanders moet je er een van hen naast zetten.
 
Gio69
 
5
12 november 2022 om 11:20
Ruud heeft het over het "blok van 6". Dat zijn de vier verdedigers + guti en sangare. Ik verwacht dat hij ze dit seizoen eigenlijk niet meer uit elkaar gaat trekken. Dat kan je Gutierez eigenlijk ook niet meer maken. Die heeft zich onder Schmidt op dezelfde manier erin moeten knokken. Als iedereen fit is zal denk ik uiteindelijk Veerman geslachtofferd worden.
 
Rudeboy65
 
3
12 november 2022 om 11:18
Ik erger mij er al aan dat ie de hele tijd met een hoofd als een oorwurm rondloopt. Altijd verongelijkt en ontevreden. Waar is de lach van Madueke?
 
memphisdepay
 
4
12 november 2022 om 11:33
Het zit die jongen ook niet echt mee de laatste 1,5 jaar. Veel blessures en daar van terug knokken is toch lastig. Dit seizoen ook weer zag zelfs beelden dat hij in zijn vakantie aan het trainen was en voordat het seizoen begonnen was, was hij alweer geblesseerd. Zijn zicht op een basisplaats wordt ook kleiner aangezien Simons uitstekend speelt en ook el Ghazi laat zien goed mee te kunnen. Snap wel dat die jongen ontevreden is.
 
Rudeboy65
 
1
12 november 2022 om 13:12
Daar heb je zeker een punt hoor, maar het was einde vorig seizoen ook al zo. Maar ik gun hem absoluut weer eens een glansrol want het is en blijft een bijzondere speler.
 
madrid8484
 
3
12 november 2022 om 11:58
Het heeft niks met instelling te maken kom op altijd iets erachter zoeken , na de winterstop is hij gewoon basis speler hij moet gewoon rustig gebracht worden en fit blijven
 
gilau
 
5
12 november 2022 om 12:02
Heb je het artikel wel gelezen, madrid8484? Ik zoek er niets achter, dit zijn de woorden van Ruud van N.
 
Davilla_7
 
6
12 november 2022 om 11:04
Zou niet verkeerd zijn om met Madueke en El Ghazi te starten, die twee kunnen vrijuit spelen zonder dat het WK in hun achterhoofd zit. Vond El Ghazi ook erg sterk invallen tegen Ajax; deed geen gekke dingen maar wel altijd iets goeds met de bal. Verwacht echter dat het gewoon de opstelling wordt zoals ie nu staat opgeschreven.
 
Psvlld
 
4
12 november 2022 om 11:17
Zonder Simons en Gakpo beginnen dat is echt vragen om problemen. Ben sowieso geen fan van teams/coaches die beginnen met een B-elftal en later de boel nog proberen te repareren. Gakpo en Simons zijn in alles echte profs en juist nu ze gekozen zijn voor het NL’s elftal moet het een bevrijdend effect hebben. Ook al snap ik je beredenering wel. In een topwedstrijd met je sterkste elf beginnen en dan de luxe van Madueke en El Ghazi achter de hand, is wel eens anders geweest??.
 
Davilla_7
 
3
12 november 2022 om 11:28
Ik twijfel niet aan hun professionaliteit hoor, absoluut niet zelfs. Maar een WK dat komende week voor de deur staat gaat natuurlijk wel onbewust in je hoofd zitten, dat is volkomen begrijpelijk en menselijk. Ik denk sowieso dat dit psychische aspect van voetbal wel onderschat wordt. Gakpo had bijvoorbeeld ook moeite om zich te focussen toen de transfergeruchten rondom zijn persoon een hoogtepunt bereikten richting het einde van de transferwindow. Ook dat was volkomen begrijpelijk en neem ik hem zeker niet kwalijk. Maar als coach kun je hier misschien wel rekening mee houden als je die luxe hebt met goede alternatieven op de bank. Al verwacht ik nogmaals niet dat Ruud dit doet. Ik denk dat die jouw redenatie volgt en daar valt inderdaad ook zeker wat voor te zeggen
 
Kevin1989
 
3
12 november 2022 om 11:05
Het lijkt mij toch lastig om elke keer weer 2cv’s te kiezen voor de basisopstelling. Een Ramalho of obispo zijn niet super consistent. Als iedereen fit zou zijn zou ik persoonlijk kiezen voor brandtwait rechts en Boscacli links. Je hebt ook nog Teze als optie die het op CV positie ook 9 van de 10 keer goed speelt. Benieuwd hoe andere PSVers hierover denken?
 
Psv-er!
 
8
12 november 2022 om 11:16
Boscagli is de beste die we hebben als hij fit is. Teze is dit seizoen minder maar heeft wel potentie als cv niet als rb. Obispo maakt nog veel te veel fouten als hij met veel ruimte moet spelen. Ramalho begon dramatisch aan het seizoen maar heeft zich herpakt. Branthwaite heeft veel potentie maar is gehuurd. Het is niet makkelijk voor Ruud.
 
DeProfessor1
 
0
12 november 2022 om 12:43
Die 2 die nu achterin staan zijn inderdaad onbetrouwbaar, maar 2 linker poten achterin ben ik geen fan van. Brantwaithe maakte ook een fout tegen Cambuur omdat hij op een tegengestelde positie stond. En ik denk dat v Nistelrooy fan is van Obispo, dus Boscagli gaat voorlopig moeten banken. Daarnaast doen Ramalho en Obispo het gewoon goed nu dus is er geen reden om te wisselen, maar persoonlijk zou ik voor Teze en Boscagli kiezen. Al denk ik dat van Nistelrooy al zijn lievelingetjes heeft gevonden aangezien hij blijft hameren op ervaring.
 
Hunter14
 
4
12 november 2022 om 11:47
Als je naar de selectie van PSV kijkt, dan denk ik dat PSV een betere selectie heeft. Zag je ook vorige week toen ze even 5 wissels inbrachten. Als De Jong fit blijft wordt PSV met afstand kampioen
 
PSV eindhovuh
 
0
12 november 2022 om 18:06
Kom op man Madueke is toch een betere rechtsbuiten dan Simons geef Simons een vrije rol achter de Jong en zet daarachter Guti/Sangare of veerman.