Vernietigende analyse van Keane na interview op Old Trafford is 'geen issue'
Donderdag, 5 november 2020 om 10:20

Roy Keane stoorde zich afgelopen zondag rondom het thuisduel van Manchester United met Arsenal (0-1) aan het feit dat Pierre-Emerick Aubameyang manager Mikel Arteta bij zijn voornoem noemde. Volgens de voormalig middenvelder van the Reds, thans werkzaam als analist, hoort een speler zijn coach niet op een dergelijke manier aan te spreken. Arteta wil de kritiek van Keane echter niet groter maken dan het is.

"Ze hebben geen respect voor Arteta als ze hem 'Mikel' noemen", verwees Keane bij Sky Sports naar het interview van Aubameyang na afloop van de ontmoeting op Old Trafford. "Hij is de manager, de baas, de chef. Daar hoort een bepaald soort respect bij. Hij hoort hem geen 'Mikel' te noemen, het zijn namelijk geen vrienden." Aubameyang tekende overigens vanaf de strafschopstip voor het winnende doelpunt van Arsenal, dat voor het eerst in veertien jaar een uitduel met Manchester United in de Premier League winnend afsloot.

Meer: Arsenal en Havertz voeren voetbalshow op na rust en vernederen Chelsea

Arteta reageert voorafgaand aan het Europa League-duel van Arsenal met Molde FK van donderdagavond op de uitspraken van Keane. "Ik heb vernomen dat Roy dit ten sprake heeft gebracht", aldus de keuzeheer van the Gunners. "Ik denk dat het iets is dat per speler verschilt. De spelers mogen zelf bepalen hoe ze mij aanspreken. Met sommigen van hen heb ik zelfs nog gespeeld. Op het trainingsveld word ik soms baas of coach genoemd, de Franse spelers bijvoorbeeld geven de voorkeur aan coach. Het is voor mij verder totaal geen issue."

De Arsenal-manager vindt niet net als Keane dat er sprake is van een respectloze houding jegens hem. "Dat gevoel heb ik niet, al snap ik wel waarom Keane dat vanuit het oogpunt van een speler zegt. Mijn band met de spelersgroep is echter zeer hecht, sommigen waren in het verleden zelfs ploeggenoten. Nogmaals, voor mij is het geen issue en het heeft ook niets te maken met respect of met een gebrek daaraan", aldus Arteta.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
14
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
42
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
nederland79
 
34
5 november 2020 om 10:24
Tja Keane is natuurlijk SAF gewend. Dat is wel wat anders, iemand ook die veel ouder was en die waarschijnlijk ook heel anders in de omgang is.
 
FCG95
 
23
5 november 2020 om 10:44
Die man heeft dan ook de titel "sir", dus dat is ook wel begrijpelijk.
 
Real19888
 
24
5 november 2020 om 11:43
Vindt dit weer zeiken om te zeiken van Keane. Zoals we, vaak hilarisch hoor, wel van hem gewend zijn. Besef dat Keane letterlijk een online meme is met al z'n kritieken. Een clublegende als Chiellini noemt Sarri ook gewoon bij zijn voornaam lijkt me, die heeft toch net iets meer aanzien. Ook een Maldini, Totti, Lampard, Terry, Xavi, Gerard etc zouden hun coach vast bij hun voornaam hebben genoemd, snap oprecht niet waarom Keane zo moeilijk doet. Komt bij dat Auba nou niet een 18 jarige "snotneus" is, nee die vent is dik over de 30 en heeft nogal wat voor Arsenal betekent. Waarschijnlijk zo`n nostalgische Boomer die "vroeger was alles beter" en sprak je iemand met u aan etc. Dit is beneden je stand Roy, eh oeps correctie; Mr. Keane...
 
ThugVz
 
24
5 november 2020 om 10:26
Je zou eigenlijk juist denken als je je manager gewoon bij zijn voornaam kan aanspreken dat de band veel warmer is. Ik kan dat nu ook op mijn huidige werk doen in tegen stelling tot mijn vorige werk en een goede band met je werkgever is voor mij bijvoorbeeld echt cruciaal.
 
Samcro
 
10
5 november 2020 om 10:33
My manager. Minste doelpunten tegen in de PL na uitwedstrijden bij City, Liverpool en Leicester. Nog iemand die niet ziet dat er verbetering is of zich afvraagt of Mikel wel op de goede weg is? Nog iemand die liever Sarr had gehad dan Gabriel? Dat Keane dit vindt is zijn goed recht, de reactie van Mikel vind ik goed en als hij er geen probleem mee heeft moet niemand zich druk maken om de mening van een analist.
 
GLENNN
 
5
5 november 2020 om 10:41
Arteta is op de goede weg, maar er ontbreekt nog wel het één en ander hoor. Ik denk dat het uiteindelijk wel goed komt. Saliba moet nog gaan spelen, er moet nog een creatieve speler bij en eventueel nog een nieuwe aanvaller. En indien Saliba (helaas) niet gaat spelen, moet er volgend seizoen nog wel wat nieuws bij i.p.v. Sokratis/mustafi (een goede Cv). En een vervanger van Ceballos zou ook geen overbodige luxe zijn, mocht hij niet overgekocht worden. Overigens had ik Malang Sarr er graag bijgehad. Die tekende nu bij de concurrent en is een groot talent die ook LB kan spelen. Maar Gabriel Magelhaes is een topaankoop!
 
Samcro
 
1
5 november 2020 om 10:56
Szoboszlai en Aouar beiden halen (ceballos zie ik niet blijven) en voor de defensie heb ik niet echt een suggestie.
 
stravven
 
1
5 november 2020 om 11:25
Als Holding zo blijft spelen als hij nu doet dan zie ik hem zijn plek wel houden. Mustafi en Sokratis lijken te vertrekken, maar Arsenal heeft ook gewoon te veel verdedigers. Want behalve Gabriel, Holding, Mustafi en Sokratis heeft Arsenal ook nog altijd Chambers, David Luiz en Mari. Daarvan moeten er denk ik toch wel drie vertrekken voordat er een nieuwe gehaald gaat worden.
 
Samcro
 
1
5 november 2020 om 11:28
Als Luiz voor een bescheiden salaris wil blijven zou ik die houden, is een goed persoon om erbij te hebben wat wel blijkt uit hoe de spelers over hem praten. Chambers en Holding houden, 1-2 nieuwe erbij en de rest wegdoen.
 
Gooner4
 
1
5 november 2020 om 11:51
Denk dat die Szoboszlai een kansloze missie is. Leipzig heeft daar toch altijd eerste optie? Of hoe zit dat? Daarnaast heeft elke ploeg die man op de korrel en hebben wij genoeg aanvallers. Aouar hoop ik echt vurig op, maar ben bang dat die trein gepasseerd is en dat hij naar Juve gaat..
 
Samcro
 
0
5 november 2020 om 12:03
Die angst was er ook al tijdens de window mbt Aouar. Als de geruchten kloppen wilde hij komen en was het zijn broer die de deal liet klappen. Maar goed...geruchten natuurlijk. Hopelijk proberen we het nog een keer, heerlijke speler.
 
arsenal890
 
2
5 november 2020 om 10:41
Ik denk dat het duidelijk is dat er verbetering is onder Arteta. Echter zal hij wel minder eigenwijs moeten doen sommige wedstrijden. Dat kost je gewoon punten en is zonde. Nu ook weer willen ze saliba gaan verhuren omdat arteta denkt dat hij de snelheid van de PL niet aankan. Waarom kan die van leicester dat wel dan? Daarbij kan mustafi dat ook niet. Geef hem gewoon kansen als back up. Slechter dan de rest van de verdediging is hij niet.
 
Samcro
 
0
5 november 2020 om 10:46
Ben ik het mee eens, ik zeg ook niet dat we klaar zijn om mee te doen om de prijzen of dat hij alles goed doet. Ik geloof wel in het proces dat in gang gezet is en heb er vertrouwen in dat Arteta moet blijven zitten.
 
arsenal890
 
1
5 november 2020 om 10:51
Daar ben ik het ook zeker mee eens! Arteta heeft er voor gezorgd dat we weer een goede defensie hebben. Gabriel en partey zijn 2 hele goede stappen in de juiste richting. Zoals GLENN ook aangeeft, is er een creatieve speler nodig en ook een nieuwe cv.
 
TILBURG013
 
1
5 november 2020 om 10:58
Leicester was thuis maar wel United uit..
 
Samcro
 
0
5 november 2020 om 11:13
Oja klopt idd. Bij Utd zelfs de 0 gehouden
 
GLENNN
 
3
5 november 2020 om 10:39
Volgens mij spreekt Aubameyang de naam van Mikel echt niet altijd uit. Ik hoor hem ook wel eens my manager zeggen, coach (want Auba is één van de Frans sprekende). Keane vindt dit, zijn goed recht, maar Mikel Arteta en de spelersgroep hebben hier gewoon hele luchtige afspraken over. Je mag hem chef/boss/manager/coach of Mikel noemen. In mijn ogen zorgt dit voor een meer relaxte sfeer en is Keane een beetje nog van de ouderwetse stempel. Die kon Sir Alex Ferguson natuurlijk niet Fergie noemen, zonder dat hij 500 rondes om het veld moest lopen... Tijden veranderen en Arteta is één van de jongste managers in een top 5 competitie... Denk niet dat hier, zoals Arteta al aangeeft, niets achter gezocht hoeft te worden.
 
GoonerNsumbu
 
0
5 november 2020 om 10:55
Respect kan je op allerlei manieren verdienen. Arteta kwam bij Arsenal na een grijze periode van Emery, waarbij de banden tussen spelers en coaches heel slecht waren. Denk dat de enigste manier om dit te regelen voor Arteta gewoon was om de spelers aan te tonen dat hij ook ''1 van hun is' & dat zijn eerste taak vooral was om de kleedkamer sfeer terug op te krikken.
 
stravven
 
3
5 november 2020 om 11:22
Het is maar waar je je druk om wil maken zeg. Maar als dit het grootste probleem is wat bij Arsenal speelt dan kan ik daar wel mee leven.
 
ShadyNG
 
1
5 november 2020 om 11:34
Ach, er is altijd wat te zeiken toch tegenwoordig. Als er gewonnen wordt, dan worden er randzaken bijgehaald zodat er wat te zeiken is. Zeer vervelend, maar zal alleen maar erger en erger worden verwacht ik
 
Samcro
 
9
5 november 2020 om 11:30
Waarom moet de titel nu weer aangepast worden? Te weinig verkeer op dit artikel? Vernietigende analyse? Het was een simpele opmerking van Keane dat Auba de coach met zijn voornaam aanspreekt....poeh poeh.
 
TomDuyf
 
0
5 november 2020 om 12:44
Was de wedstrijd zo dramatisch dat Keane zich hier druk over maakt? Is typisch gevalletje van: motiveert een leider andere om de kar te trekken of toont hij leiderschap door zelf mee te trekken. Ieder toont leiderschap op zijn eigen manier.