Vernietigende analyse van United: 'Martial, Rashford en James zijn een grap'
Maandag, 25 november 2019 om 23:44

Manchester United-legende Gary Neville heeft geen goed woord over voor de prestaties van Anthony Martial, Marcus Rashford en Daniel James tegen Sheffield United (3-3). Volgens de oud-verdediger toonde het drietal zondag nauwelijks inzet en ontbreekt het bij the Red Devils aan ervaren spelers.

Manchester United kwam zondag tegen Sheffield terug van een 2-0 achterstand en leek te gaan winnen, maar kreeg in de blessuretijd een domper te verwerken toen het nog 3-3 werd door Oli McBurnie. "Het gebrek aan beweging bij Martial, Rashford en James is een grap. Echt een absolute grap. De hele wedstrijd is er helemaal niets van hen gekomen", aldus de vernietigende analyse van Neville in de Engelse media.

Volgens de oud-international van Engeland is dat voor een deel te wijten aan een gebrek aan ervaren spelers bij United. "Ze hebben geen oudere spelers of leiders die de standaard voor hen neer kunnen zetten, om hen te laten zien wat er vereist is in een elftal." Toen Neville in 1993 voor United debuteerde was dat wel anders. "Toen ik doorbrak, hadden we spelers die het neerzetten en je lieten weten waar je moest lopen."

Neville stelt dat United in januari afscheid moet nemen van het 'dode hout' in de selectie. "Juan Mata zit op de bank, Nemanja Matic wil weg en Paul Pogba is geblesseerd. De ervaren spelers die ze hebben spelen niet. Ze hebben geen toekomst bij de club, of zijn geblesseerd. Er staan eigenlijk alleen maar jonge spelers op het veld." Aankopen zijn volgens Neville dan ook noodzakelijk. "Manager Ole Gunnar Solskjaer moet van de club eisen dat er in januari geld uitgegeven wordt."

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
117
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Murad
 
14
25 november 2019 om 23:46
Makkelijk om dit de spelers hiervoor te blamen. Toen Mourinho daar nog was zou de media in England zeggen dat het aan hem ligt en zijn keuzebeleid en tactieken. Ole daarin tegen heeft een heilige status lijkt het. Het feit is dat Martial en Rashford al onder Van Gaal waren doorgebroken en nog steeds geen stappen hebben kunnen zetten of constanter zijn geworden hoor ik weinig mensen in England over. Over Pogba, Matic en Mata heeft die gelijk al kun je die lijst ook nog aanvullen met Jones, Rojo en oa Young.
 
Bobiku29
 
15
26 november 2019 om 00:09
Die heilige status van Solskjaer vind ik niet zo gek. Sportief gezien gaat het natuurlijk nog steeds niet goed, maar onder Van Gaal en Mourinho was de club zichzelf aan het onttrekken aan de eigen clubcultuur. De herkenbaarheid was tot het nulpunt gedaald. In mijn ogen is Solskjaer daarom de goede keuze. Dat hij een elftal heeft dat volledig uit balans is, zowel qua leeftijd/ervaring als qua posities, is een probleem dat niet aan hem ligt. Al kun je je achteraf wel afvragen of het handig was om Lukaku te verkopen. Voorin zijn er alleen maar dezelfde types, op het middenveld is er niemand die Pogba de ondersteuning kan bieden waardoor hij zich kan focussen op het spel maken. Daar zijn gewoon echt versterkingen nodig. Bovendien is er te weinig ervaring en te weinig karakter. Toch is er wel potentie. Wan-Bissaka is een uitstekende aankoop, Maguire is een degelijke kracht, Shaw is een prima back. Martial en Rashford zijn goede aanvallers, Pogba blijft een klasse middenvelder en De Gea is een topkeeper. Met nog een centrale verdediger, twee middenvelders en een spits, staat er een uitstekend team. Dat zijn veel eisen, maar het kan na een zomer zo maar weer een goed elftal zijn. Gekke gedachte misschien, maar ik zou Depay graag terugzien. Met eenzelfde rol als bij Oranje. Hij is voetballend en mentaal enorm gegroeid en ik zie hem veel toevoegen. Dan wellicht Maddison, dan ben je al een heel eind
 
AvF/20LEGEND
 
4
26 november 2019 om 00:21
Precies het gebrek aan ervaring ontbreekt bij dit United.. ze moeten Bruno Fernandes, Zakaria van Mönchengladbach en voor de rechterkant zie ik een Ziyech uitstekend passen met hem erbij heb je een slimme voetballer die het spel kan verdelen en tegelijkertijd ook op 10 kan spelen met Mcsause en Pogba achter hem in een andere opstelling..
 
Murad
 
3
26 november 2019 om 00:38
Op basis van z'n verleden als speler bij United maar dat zou niet mee mogen tellen als je het mij vraagt. Huidige malaise bij United komt door naar mijn mening door het bestuur. Er zijn na Fergie 3 trainers geweest waarvan 2 van wereldniveau die dit team niet aan de praat hebben gekregen en ook de 4e is aan t struggelen. Te makkelijk om de schuld dan aan de trainers te geven zeker gezien de staat van dienst van Mourinho en Van Gaal. De club is van zichzelf gaan onttrekken door het bestuur dat er nu is en marketing en commerciële waarde als prioriteit te hebben inplaats van kampioen te worden.
 
Bobiku29
 
4
26 november 2019 om 00:55
Klopt, ben het volledig met je eens wat betreft het bestuur. Dat is een fout die ik al niet eens meer benoem, puur omdat het daar structureel verkeerd zit. Maar toch: Ferguson bouwde zijn teams zorgvuldig. Hij keek naar persoonlijkheden, kwaliteit en leeftijd. Na zijn vertrek lijkt het in dat opzicht nergens op, maar nu heb ik het idee dat het zich enigszins herstelt. Er worden niet meer zo maar vedettes gehaald, maar bijvoorbeeld Wan-Bissaka, Maguire en James. Maguire is geen geweldenaar, maar in een ploeg is hij wel een personality. Die andere twee zijn goede Britse talenten waar ze nog veel plezier aan gaan beleven. In principe vind ik ook dat een verleden als speler niet mag meetellen voor een trainer, maar in de situatie waar United in zat was het slim om iemand met goodwill en krediet aan te stellen. En ik kan me er in vinden dat ze hem niet zo maar de laan uitsturen. Ik zie hem graag de kans krijgen om te groeien met spelers als Rashford, Martial, Wan-Bissaka, Pogba, Shaw, Maguire en De Gea, plus hopelijk nog wat gerichte aankopen
 
Schop1989
 
1
26 november 2019 om 10:39
Mentaliteit bij jonkies die veel geld krijgen komt vanuit de manager en/of spelers die op het veld staan. Zo had Sterling Gerrard, had de gehele gouden generatie van United Keane als voorbeeld en zou er dus een big guy moeten komen zoals Cook van Bournemouth om die gasten wat mentaliteit erin te trappen. Het zijn de kleine dingen, zoals Trent die de wind van voren krijgt van Virgil en Henderson bij een domme bal terwijl hij net 3 wereldpasses heeft gegeven. Dat houd die jongens scherp en hongerig.wie zegt dat nu tegen Rashford?
 
Voetbalgogme
 
30
25 november 2019 om 23:51
Uhmm ik weet niet wat Gary nu weer lult, maar deze 3 jongens waren allemaal bij de goals betrokken. James was levensgevaarlijk met zijn snelheid en geeft uiteindelijk 2 assists. Rashford scoorde en gaf de assist op Greenwood. Martial combineerde ijzersterk met James waarna de 3-2 van Rashford viel en liep meerdere malen diep zonder de bal te ontvangen... Dat hij niet genoeg zou lopen is echt bullshit kijkende naar die wedstrijd. De statistieken van al deze 3 jongens zijn ook zeer goed dit seizoen. Aan hen ligt het niet.
 
gloryUnited
 
15
26 november 2019 om 00:01
ik heb het toevallig vandaag nog berekend. Als ze hun moyenne het hele seizoen doortrekken, zijn Martial, Rashford en James gezamelijk betrokken bij meer dan 70 goals in de Bpl. Dat is voor een aanval een goede score. Uiteraard zal het niet zo 1 op 1 gaan, maar het geeft wel aan dat ze inderdaad helemaal niet slecht bezig zijn
 
Silvacity
 
9
26 november 2019 om 03:42
In zo'n droog artikel op VZ als dit kan je weinig met deze uitspraak. Je zou eens sky sport moeten kijken. Vaak komen dit soort uitspraken niet uit de lucht vallen, maar komen er hele analyses en beelden bij te pas. Nu blijft het een beetje half praten over gebakken lucht.
 
ÖnderAydogdu
 
1
26 november 2019 om 10:01
Stel dat McBurnie niet gescoord had in de laatste minuut. Dan was Neville zeker erg tevreden met de manier waarop United het resultaat wist om te draaien.
 
Peter1984
 
0
26 november 2019 om 13:26
De eerste helft waren ze ook slecht echter hoe dit artikel is geschreven is het gewoon onzin wat Gary verteld.
 
ImparatorFT
 
11
26 november 2019 om 00:00
Ik kan af en toe echt genieten van James bij United. Lijkt een versnelling in zijn versnelling te hebben, echt pijlsnel is die jongen. Tegen Sheffield had hij nog een goede assist in huis bij de 2-3. Speelde zeer verdienstelijk, had af en toe zijn foutjes (verkeerde inspeelpasses bv), maar dat is normaal gezien zijn leeftijd. Neville moet niet zo zeiken op de jonkies, Man U mist momenteel het leidertype in de selectie.
 
RGiggs11
 
4
26 november 2019 om 00:00
Wat betreft het gebrek aan ervaren spelers heeft ie 100 % gelijk. Maar James is na de Gea de beste speler dit seizoen. Het probleem ligt gewoon op het middenveld. Niemand die kan de jongens voorin wegsturen , geen steekbal oid. Heimwee naar echte kerels als Keane Rio en Vidic.
 
baradona
 
7
26 november 2019 om 08:05
Die stonden ook niet echt bekend om hun steekballen ....
 
RGiggs11
 
0
26 november 2019 om 11:58
Dat bedoelde ik ook niet. Ik mis gewoon kerels die we vroeger wel hadden.
 
CFCSFC
 
3
26 november 2019 om 00:02
Opzich heeft hij gelijk, James kan alleen heel hard rennen en Martial en Rashford zijn geen echte top spelers. En dat spelers als Lindgard er ook nog instaan is natuurlijk ook lachwekkend. Maar behalve (top) spelers heeft United ook een fatsoenlijke trainer nodig, Ole heeft 't in het begin leuk gedaan (nadat hij het stokje heeft overgenomen van Mourinho) maar daarna alleen maar bergafwaarts.
 
FcGrun050
 
4
26 november 2019 om 00:14
Ben ik niet mee eens. James is enorm dreigend en heeft naast een snelle paseerbeweging ook een goeie voorzet in huis en is doelgericht. Voor zijn eerste seizoen Premier League vind ik hem wel enorm goed spelen. Rashford gaat dit seizoen er 15-20 maken, wat zijn beste seizoen betekent in jaren. Martial speelt goed, maar lijkt op een of andere manier nooit de 90 min vol te kunnen maken en is vaak geblesseerd. Zonde. Maar de achterlinie is zo belabberd slecht. Hoe Jones zich zo laat uitspelen Mousset was enorm kinderlijk, van Lindelof word ik ook niet blij van en Maguire speelt redelijk, maar niet genoeg naar zijn prijskaartje. Dan moet hij echt meer de leiding nemen, want De Gea verricht nog steeds het meeste werk. Alleen Wan Bissaka speelde goed en Williams vind ik iets te jong om erin te gooien. Maar zo n middenveld met Fred en Perreira word je ook overlopen. Dan moet je iemand neerzetten die vuile meters maakt, en veel verdedigende acties maakt, want Perreira en Fred hebben dat gevoel niet. Daar moet echt een Rice, Ndidi of Berge (RC Genk) voor komen als ze met die middenvelders gaat spelen. Er klopt gewoon niet veel qua middenveld en verdediging. Aanvallend is dit het beste voorhoede en met een beetje structuur op het middenveld en verdediging, dan gaan die voorhoede spelers meer scoren dan wat ze nu doen.
 
Bobiku29
 
2
26 november 2019 om 01:02
Berge zou inderdaad wel echt een fijne aanvulling zijn, iemand die de balans bewaart. Dan kan Pogba doen waar hij goed in is. Dat en een ander type spits (ik zou dus graag de huidige Depay terugzien) is de grootste prioriteit
 
CFCSFC
 
1
26 november 2019 om 06:13
Ik heb die Williams nu een paar keer zien spelen, maar ik snap niet dat die erin mag staan bij United, is de United jeugd zo slecht? Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld een James van Chelsea (die 18 is) of met Wan-Bisakka is die Williams echt heel slecht. En dat je 't moet doen als topclub met een Pereira, Lindgard, Jones en McTominay (en zo nog een paar) is natuurlijk überhaupt lachwekkend.
 
-The Maestro-
 
1
26 november 2019 om 07:37
Het probleem ligt niet bij de aanval als je het mij vraagt. Man United heeft gewoon een zwak middenveld momenteel. Ze hebben een speler nodig die James, Rashford & Martial de diepte in kan sturen, en een middenvelder die vuile meters maakt en zo Pogba kan ontlasten. Hiervoor zouden Madisson & Ndidi de ideale kandidaten zijn. Wel zal Man United een fatsoenlijke coach moeten aanstellen die graag met talenten werkt. Ik denk dat Nagelsmann de gedroomde kandidaat is. Hij zou samen met dit elftal Man United weer een topclub kunnen maken. Opstelling: De Gea; Shaw, Lindelöf, Maguire, Wan-Bissaka; Pogba, Ndidi, Madisson; Martial, Rashford/Greenwood, James.
 
Zermatt_Person
 
0
26 november 2019 om 13:58
Hoe vaak verander je wel niet van mening?? Eerst riep je steeds dat Man Utd: Rice, Maddison en Sancho moest halen en nu moet Man Utd ineens Ndidi en Maddison halen... Ik volg je i.i.g. niet meer hoor. Per klokslag verander je zowat met aanbevelingen van spelers etc. Op deze manier ga je natuurlijk nooit een beleid krijgen bij een voetbalclub. Man Utd heeft sowieso veel meer nodig dan alleen een CVM en Cam. Ze hebben ook een rechtsbuiten, ervaren pinchhitter (dzeko, Cavani of Mandzukic), en een centrale verdediger met veel snelheid nodig. Ik zou daarom Partey, Sancho, Eriksen en Skriniar halen. Pogba verkopen om voor deze spelers ruimte te maken. Eventueel zou Alaba i.p.v. Partey ook nog kunnen, mocht Partey niet haalbaar zijn. Alaba wil een nieuwe uitdaging en op het middenveld spelen. Ik denk dat Alaba op het middenveld bij Man Utd enorm kan verrassen. Dan heb je automatisch ook een back-up voor Shaw. De transferkosten zien er dan als volgt uit: Eriksen gratis, Alaba of Partey = 50 miljoen euro, Sancho = 130 miljoen euro, Skriniar 80 miljoen euro en Cavani is gratis. Dan kom je uit op totale kosten van 260 miljoen euro. Met verkoop van Pogba en paar andere overbodige spelers moet dit lukken.
 
El Chicharito
 
0
26 november 2019 om 19:16
Och die Neville toch, neem ik al jaren niet meer serieus. Basht op alles wat met z`n oud werkgever te maken heeft om zo objectief over te komen. Maar slaat hierin helemaal door dat het soms zielig wordt.. En maar afkraken maar met oplossingen komen ho maar. Hetzelfde met Scholes en Kean.