'Verraad' in Barcelona: 'Ik verwachtte niet dat het zo snel uit zou lekken'
Donderdag, 9 april 2020 om 11:43

Onder meer Mundo Deportivo en Marca wisten woensdag te melden dat Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu ingrijpende wijzigingen wil doorvoeren op bestuurlijk niveau. Aan vice-voorzitter Emili Rousaud en financieel directeur Enrique Tombas zou al zijn gevraagd om af te treden. De mededeling van Bartomeu komt als een grote verrassing voor Rousaud, zo blijkt een dag later.

"Ik ben teleurgesteld, maar het belangrijkste is dat mijn familie en ik in goede gezondheid verkeren", verklaart Rousaud in een interview met Marca. "Ik klaag dus niet, het gaat verder goed." De bestuurder had nooit verwacht dat Bartomeu hem zou vragen zijn functie na drie maanden alweer neer te leggen. "Bartomeu belt me af en toe, maar een dergelijk gesprek komt natuurlijk niet dagelijks voor. Hij zei dat hij het bestuursmodel wil veranderen en vroeg mij om op te stappen."

"Hij gaf me daar twee redenen voor", vervolgt Rousaud. "Bartomeu zei dat ik informatie had gelekt naar de pers en tevens had geklaagd bij journalisten over bepaalde spelers. Dat is absoluut niet waar. Daarnaast zou ik hebben geklaagd over andere directeuren en medewerkers van de club. Namen kon Bartomeu echter niet noemen. Hij vroeg me op te stappen, omdat ik er niet zomaar uitgegooid kan worden." Rousaud vindt het ongepast van Bartomeu om over zoiets te beginnen tijdens de aanhoudende coronacrisis. "Dit is zeker niet het geschikte moment daarvoor. Ik heb hem dan ook gevraagd om er nog eens goed over na te denken."

Rousaud snapt niet waarom de details van zijn telefoongesprek met Bartomeu al zo snel in de Spaanse media zijn verschenen. "Het was een privégesprek met de clubpresident. Ik had niet verwacht dat het zo snel uit zou lekken", aldus de vice-voorzitter van Barcelona, die zijn teleurstelling moeilijk kan verbergen. "Ik voel me verraden omdat de voorzitter met drogredenen op de proppen komt. Hij heeft namelijk geen bewijs voor zijn aantijgingen." Rousaud gaat eerst eens goed nadenken over zijn toekomst bij de Catalaanse grootmacht. "Ik ben altijd erg loyaal geweest richting de club. Daarom voel ik me behoorlijk verraden door de voorzitter."

De topbestuurder van Barcelona had liever gezien dat Bartomeu hem persoonlijk op de hoogte had gebracht van zijn grieven. "Er spelen nu wel belangrijkere zaken. Zoiets moet je ook recht in mijn gezicht zeggen, niet achter mijn rug om. De club ligt nu ook stil, er is geen enkele activiteit. Er zal wel een legitieme reden zijn, maar ik kan er slechts over speculeren", concludeert Rousaud, die zich in 2021 nog steeds kandidaat wil stellen voor het voorzitterschap van Barcelona. "Daar verheug ik me op. Het is alleen wel zo dat ik niet zo bekend ben als andere mogelijke kandidaten zoals Joan Laporta, Agustin Benedito en Victor Font, die regelmatig worden genoemd in Barcelona-kringen. Maar ik sluit voorlopig niets uit."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
0
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
0
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
6
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
SuperNico31
 
59
9 april 2020 om 12:26
Er blijft echt weinig over van dat mooie Barcelona van dik 10 jaar geleden. Sinds die Bartemeu aan het roer staat, is het op bestuurlijk vlak alleen maar drama. Er stroomt nog maar weinig uit de jeugdopleiding, er worden de nodige miskopen gedaan, de salarissen van spelers rijzen de pan uit, de spelersgroep en het bestuur lijken niet op één lijn te zitten, verraad etc. Je zou zo een Netflix serie kunnen maken van wat er allemaal bij Barcelona gebeurt.
 
Almogaver
 
35
9 april 2020 om 12:28
Nee, dat zou je niet kunnen doen. Mensen zouden niet kijken omdat ze het te ongeloofwaardig zouden vinden. Maar de waarheid is wel vaker vreemder dan fictie.
 
Louismanuel
 
6
9 april 2020 om 13:06
De enorme miskopenlijst van Barcelona gaat al meer dan 15 jaar terug.
 
NeutraleFanNL
 
8
9 april 2020 om 13:23
Nou kun je dergelijke lijsten voor alle clubs maken, het probleem van Barca is alleen dat ze de laatste tijd exorbitante bedragen zijn gaan betalen.
 
Japie_Krekel
 
8
9 april 2020 om 13:48
@neutralefannl het is ook een gebrek aan visie natuurlijk. je had al twee controleurs met Busquets en Arthur en dan haal je er een derde controleur bij met Frenkie terwijl je een creatieve middenvelder nodig had. dan haal je Griezmann terwijl Suarez nog gewoon in de spits stond en dan zet je die linksbuiten dan vraag ik me echt serieus af waar je mee bezig bent als club of dat je gewoon koopt op naam zonder te kijken naar wat je elftal nodig heeft. voor dat geld van Frenkie en Griezmann had je Neymar kunnen halen waarschijnlijk en dan was je elftal al iets meer uitgebalanceerd en dan had je ook wat creativiteit in je elftal gehad
 
Almogaver
 
21
9 april 2020 om 14:04
Japie jongen, kijk jij überhaupt ooit wedstrijden van Barã§a? Dat je die drie jongens controleurs noemt is treurig, hoor. En dat Griezmann niet moest komen ben ik met je eens, maar als jij hem vervolgens in de spits wil zetten, heb je het ook niet helemaal begrepen.
 
ellanio
 
2
9 april 2020 om 14:18
Ik blijf het maar zeggen en niemand geloofd mij.. Barca koopt om het kopen. Ik noem een aantal namen.. Zet je schrap! Ibrahimovic(terwijl je eto'o ervoor inruilt + 40mil) Sanchez (terwijl je een jeugdige Pedro hebt die het niet slechter doet, song!!!, vermalen, coutinho, frenkie de jong en zo kan ik nog wel even doorgaan.. Allemaal aankopen die niet zo nodig waren
 
bf1994
 
7
9 april 2020 om 14:19
Waar haal jij het in godsnaam vandaan dat arthur en busquets dezelfde soort spelers zijn?? En je kan het wel een miljoen keer roepen maar vertel ons maar eens bij welke club griezman in de spits heeft gestaan? Want bij atletico was die dat niet. En in frankrijk ook niet.
 
Japie_Krekel
 
6
9 april 2020 om 14:41
@almogaver ik kijk vaak genoeg naar livewedstrijden van Barca maar wat vind jij het dan? het zijn voetballende controleurs maar ze hebben elk seizoen hooguit een handjevol assists achter hun naam staan en een doelpunt maken doen ze ook zelden. verder hebben ze geen diepgang in hun spel. alle drie goede voetballers maar ook alle drie hetzelfde soort voetballers. een middenveld dat dominant wil voetballen bestaat normaliter uit een controleur, een speler met diepgang en een creatieveling met een structurele steekpass. dit Barca middenveld is totaal niet complementair en mist veel teveel om dominant te kunnen voetballen
 
Japie_Krekel
 
2
9 april 2020 om 14:42
@bf1994 het zijn allebei voetballende controleurs zonder diepgang, structurele steekpass en scorend vermogen dus zoveel verschillen ze nou ook weer niet van elkaar. Griezmann is iig ook geen linksbuiten
 
bf1994
 
8
9 april 2020 om 14:47
Je hebt weinig kaas er van gegeten als je denkt dat busquets en arthur hetzelfde zijn. En griezman is ook geen spits dus waarom zit je iedere artikel te zeuren dat hij in de spits moet. Als je echt wat gaf om de positie van Griezman dan had je gezegd dat messi moet banken en dat Griezman de schaduwspits moet worden.
 
Joga_Bonito10
 
6
9 april 2020 om 14:53
Japie roept dit altijd. Heb het hem al vaker getracht uit te leggen, maar hij wil het maar niet snappen. Koppigheid is het niet, hij begrijpt het gewoon niet. Maar als je Arthur, Frenkie en Busquets alle 3 als dezelfde types beschouwt, heb je er geen kaas van gegeten. Dat Frenkie bijvoorbeeld op de plek van Busquets uit de voeten kan betekent niet dat ze identiek aan elkaars speelwijze zijn. Arthur kan makkelijk op 8 spelen op de Iniesta plek, maar dat zou Frenkie ook kunnen. En geloof me allen, hebben ze een steekpass in huis. Maar hij beweerd van niet. Terwijl het duidelijk aan de aanval zonder diepgang ligt.
 
dendenchofu
 
6
9 april 2020 om 15:53
@BF reageer dan ook om zijn vraag? Wat is dan het verschil qua speler tussen arthur en busquets? Ik vind het echt 2 controleurs hoor, ben het oprecct met hem eens. Je hebt het 100 keer over dat hij er niks van snapt maar de vraag zelf beantwoorden doe je ook niet?
 
Japie_Krekel
 
1
9 april 2020 om 16:10
@garrincha10 ik zeg niets dat ze exact identitiek zijn maar wel dat het 3 spelers zijn voor exact dezelfde positie en dat is de positie van controleur. je speelt dus nu met 3 controleurs wat niet gaat werken als je dominant aanvallend voetbal wil spelen. jij praat steeds over een steekpass maar hoe vaak geven Frenkie, Arthur en Busquets die dan in een wedstrijd? kijk even naar hun statistieken in hun voetbalcarriere en hoeveel assists daar bij staan. dat zijn er elk seizoen echt extreem weinig. De Bruyne en Ziyech zijn creatieve middenvelders, niet de spelers die jij noemt. die spelen alles in de voet en geven zelden een pass diep. Frenkie deed dat ook niet bij Ajax en een Busquets stuurde hooguit 2 keer in de 5 wedstrijden Suarez een keer diep, voordat alles weer word afgeschoven op Griezmann. wat je nu krijgt altijd als ik Barca zie spelen is dat de aanvallers zien dat ze die bal toch niet krijgen in de diepte en dat ze zich vervolgens dan maar laten inzakken om zelf die bal te gaan halen.
 
Japie_Krekel
 
1
9 april 2020 om 16:13
@bf1994 maar dan nog heb je Griezmann dus voor saus gehaald want Messi komt vaak op de positie van schaduwspits en Griezmann is dan volgens jou geen spits maar je weet ook dat het alles behalve een linksbuiten is. waarom heeft Barca hem dan gehaald? had je Frenkie en Griezmann niet gehaald had je nu misschien Neymar in het veld staan en dan zou iig de linksbuiten positie goed bezet zijn. dan had je nog een creatieve speler op je middenveld kunnen halen en dan was je klaar
 
Millonario
 
5
9 april 2020 om 13:22
Bartomeu of geen Bartomeu, Barca blijft een grote club met veel mogelijkheden. Dus het is niet zoals jij zegt dat er niet meer veel van over is gebleven.
 
SuperNico31
 
3
9 april 2020 om 14:30
Uiteraard blijft Barca een grote club met veel mogelijkheden en blaas ik het een beetje op, maar het is wel jammer dat het momenteel op bestuurlijk vlak allemaal een zooitje is. Het was onder Laporta rustiger en het beleid was veel meer gericht op eigen jeugd dan het doen van aankopen. In een paar jaar tijd zie je bijna niks meer van dat beleid terug. Als je een jongen als Ansu Fati ziet, dan kan het niet zijn dat de jeugdopleiding van Barca geen grote talenten meer kan produceren. Hoop dat er op termijn weer een revolutie plaats vindt zoals toentertijd met Laporta en Cruijff en dat Barca terug gaat naar het beleid waar ze zoveel successen mee hebben geboekt en de voetbalharten van velen hebben weten te veroveren.
 
Millonario
 
0
9 april 2020 om 16:04
Nu ja, na die mooie lichting hebben er nog spelers de kans gekregen maar waren niet goed genoeg. La Masia is geen kwekerij van tomaten ofzo natuurlijk, het zal altijd wel een tijdje droog zijn. Nu heb je met Ansu weer een veelbelovend talent eindelijk, maar ook die jongen moet de tijd en ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen.
 
Japie_Krekel
 
2
9 april 2020 om 13:43
@supernico31 het aankoopbeleid is discutabel idd maar dat ik denk dat Barca voornamelijk zover achteruit is gegaan doordat ze niet meer de beschikking hadden over Iniesta en Xavi. voor dat tici taca voetbal moet je exceptionele spelers van de buitencategorie hebben. in deze tijd zou een De Bruyne zo een rol kunnen spelen maar die zit bij City
 
SuperNico31
 
3
9 april 2020 om 14:40
Met die twee had Barca uiteraard wel echt twee exceptionele spelers op het middenveld staan die je niet zo snel kan vervangen. Misschien hebben ze te lang op hun geleund en niet snel genoeg geanticipeerd op het moment dat het tandem Xavi/Iniesta uit elkaar zou vallen. Maar er zullen wel meer problemen zijn die tot de huidige situatie heeft geleid. Dat de spelersgroep niet op een lijn lijkt te staan met het bestuur, zegt eigenlijk wel veel over dat het momenteel een grote bende is bij Barcelona.
 
Almogaver
 
14
9 april 2020 om 12:27
Het nieuwe FC Hollywood. Het is genieten geblazen met dit bestuur. Ook wel geinig dat deze bopper aangeeft dat er vast een "legitieme reden" is. Overigens heeft ie publiekelijk aangegeven dat ie (vooralsnog) verdomd op te stappen.
 
El_Guaje7
 
3
9 april 2020 om 12:31
Hoe groot acht je de kans dat onze Sandro hier achterzit, aangezien hij weer een klein jaartje geleden op vrije voeten is gekomen. Barto is natuurlijk zijn marionette en altijd geweest.
 
Almogaver
 
1
9 april 2020 om 14:06
Nihil. Daarbij heeft hij ongeveer twee jaar, onterecht, in de gevangenis gezeten. Rosell heeft hier geen aandeel in. Ook in de tijd dat Rosell presi was, was het juist Barto die het meeste werk verrichtte.
 
levski1
 
1
9 april 2020 om 12:45
Is het overigens niet vreemd dat de huidige vice-voorzitter zich kandidaat voor het voorzitterschap, waar hij het zal opnemen tegen de/zijn huidige voorzitter? Ergens kan ik er dan wel inkomen dat Bartomeu hem liever niet meer in het huidige bestuur wil hebben..dat terzijde, de soap die errond ontstaan is en de aanpak van Bartomeu–al maanden-, zo niet jarenlang–is uiteraard één grote grap. Hij kan niet snel genoeg vertokken zijn.
 
Almogaver
 
1
9 april 2020 om 14:07
Het is niet vreemd, want je kunt op een gegeven moment een andere weg in willen slaan. Maar los daarvan, neemt ie het toch niet op tegen Barto, want die mag niet meedoen in de verkiezingen.
 
Joga_Bonito10
 
0
9 april 2020 om 15:16
Wie zie jij het liefst? Laporta, Benedito of Font? En waarom. Benedito en Font ken ik beide niet. Weet ook niet of ze al uitlatingen hebben gedaan over het eventuele beleid dat ze willen gaan voeren en wat ze willen veranderen.
 
Almogaver
 
0
9 april 2020 om 23:57
Nieuw bloed is goed. Font heeft prima ideeën, maar het is afwachten wat voor persoon het is. Benedito heeft helaas nooit de juiste vrienden gehad in de pers en is een paar keer op z'n muil gegaan daardoor. Heeft echter ook goede ideeën weten te pitchen in het verleden. Het is wachten op de campagne.
 
FCVoetbal23
 
3
9 april 2020 om 12:49
Waarschijnlijk lekker ze beiden ook naar de pers aangezien een privé gesprek direct is uitgelekt.
 
Almogaver
 
2
9 april 2020 om 14:07
Dat is mogelijk. Maar het is ook goed mogelijk dat ze afgeluisterd worden. Als je een goed voorbeeld wil hebben: zie de documentaire over Gascoigne.
 
feye88
 
8
9 april 2020 om 12:39
Wat is er met Barca gebeurd? De pionier van hoe een club hoort te zijn is afgedaald tot een verschrikking. Van de hele identiteit is niks meer over.
 
barcalover123
 
8
9 april 2020 om 12:44
Man man man elke dag wel een bericht die aantoont dat Barça kapot gemaakt wordr door deze clown. Het mooie is dat hij waarschijnlijk alles uitlekt aan de pers. De dag dat deze man weg gaat bij de club is de dag dat ik feest ga vieren. Alles wat Cruijff en Laporte samen hebben opgebouwd. Al het moois wat Barça maakte als club heeft deze gast kapoy gemaakt. Bah!
 
bf1994
 
5
9 april 2020 om 12:49
Ik weet niet hoe bartomeu denkt dat hij de club nog op het goede pad kan trekken voordat zijn termijn afgelopen is. Elke dag zakt hij steeds dieper de shit in. Kondig gewoon een noodverkiezing aan en maak een einde aan je leiden man.
 
El_Guaje7
 
1
9 april 2020 om 12:52
Noodverkiezingen in de zomer kan niet en gaat niet gebeuren, het coronavirus heeft Barto gered, gewoon nog een jaar uitzitten denk ik.
 
bf1994
 
5
9 april 2020 om 12:55
Je kan makkelijk online een verkiezing organiseren. Tegenwoordig kan je online bijna net zo goed werken als dat je bijeenkomt
 
Scheduled
 
0
9 april 2020 om 16:30
Ja is wel makkelijk, denk alleen dat momenteel die crisis in Spanje niemand zit te wachten op een verkiezing. Daarnaast is het moeilijk voor een bestuurder om in te schatten wat haalbaar na de crisis. Alles wat een bestuurder nu roept, kunnen veranderen in loze woorden door de crisis. Alles wat er nu wordt geroepen, met een korreltje zout nemen en hopen op een progressie tot na de corona.
 
El_Guaje7
 
8
9 april 2020 om 12:49
Zijn allemaal een voor een schurken, als is Bartomeu de grootste schurk. Is natuurlijk een hele grote fout geweest om hem te herkiezen in 2015. Al helemaal gezien het feit hoe deze schurken Cruijff hebben behandeld destijds. Hij heeft het geluk gehad dat Barça destijds de treble won. Dit is natuurlijk ook heel kenmerkend voor bestuursleden die alleen maar denken aan hun eigen hachje en iedere scheet die wordt gelaten in de kantoren van Camp Nou wordt gelekt naar Mundo Deportivo.
 
Barcaboy11
 
2
9 april 2020 om 13:30
Deze man is persoonlijk verantwoordelijk en heeft geen seconde in de spiegel gekeken. Laat er aub een wonder gebeuren waarin Mr. Bartomeu keihard de laan uit wordt gestemd.
 
misseva88
 
0
9 april 2020 om 13:39
Op welke beloftes is Bartomeu eigenlijk verkozen tot voorzitter in 2015? Waarom dachten de socios destijds dat het een goed idee was om die man te herverkiezen?
 
Irriducibili420
 
2
9 april 2020 om 13:59
Zelfs een louche advocaat als Laporte had meer fatsoen dan deze clown. Barcelona was altijd een mooie club met principes en visie en identiteit maar door deze clowns is het kapot gemaakt. Zie hun sponsor Qatar een staat waar werkslaven minder rechten hebben dan een huisdier en zo corrupt als de pest.
 
sociolobi
 
0
9 april 2020 om 14:07
Wie zou hier nou baat hebben bij het lekken van een prive gesprek, dat gaat over het lekken van informatie naar de pers? Denk dat Barto het hier bij het rechte eind heeft. Er wordt hier elke dag iets over Barca gepost omdat het zorgt voor clicks en de meeste reacties. Dat de club sportief aan t afglijden is lijkt me duidelijk, dat de salarissen van nieuwe spelers exorbitant zijn is ook helder maar anders waren Dembele, Coutinho en de Jong gewoon niet gekomen, en een politieke slangenkuil is het altijd al geweest. Ik zie andere topclubs als Juve en Madrid nu ook snijden in de salarissen vd spelers ivm corona, met andere woorden Barto zag dit gewoon eerder en handelde ernaar maar bijna dit hele platform viel over Barca heen. Ik ben geen fan van Barto maar de man doet wel z'n best en heeft soms ook wel pech met bepaalde mensen om zich heen. Hij heeft de grote sterren van Barca altijd (te) goed behandeld. Wat hij nu aan t doen is gewoon redde wat er te redden valt. Hij kan volgend jaar niet meer herkozen worden, 2015 is hij met name herkozen door de oudere socis. Het digitaal stemmen hield hij toen slim maar helaas buiten de deur.
 
misseva88
 
1
9 april 2020 om 16:13
Wie er baat bij heeft? Deze Rousaud maakt in één klap reclame voor zijn eigen campagne van volgend jaar èn hij distantieert zich publiekelijk van de impopulaire Bartomeu.
 
sociolobi
 
0
9 april 2020 om 23:49
Precies, dus is hij ook het lek.
 
TechnoBastard
 
1
9 april 2020 om 20:58
Ik denk dat een speler als de Jong ook wel voor minder was gekomen hoor..
 
sociolobi
 
0
9 april 2020 om 23:51
PSG zat echt op t vinketouw hoor.
 
Scheduled
 
1
9 april 2020 om 16:26
Zolang het goed gaat met een club, hoor je niemand klagen. Zodra het slecht gaat, gaat men op zoek naar fouten in het bedrijfsmodel. Mensen vergeten soms dat voetbalclubs ook gewoon ondernemingen zijn, buiten het voetbal om zijn de bestuur enorm belangrijk. Clubs waar investeerders het voor het beslissen hebben, zie je ook dat het op financiele gebied, bijna tot niet, achteruitgaan. Voetbalclubs hebben zakenmannen en adviseurs nodig die samenwerken met mensen die verstand van de club/spel hebben. Juiste combinatie van die twee zal leiden tot een gezonde club.
 
sociolobi
 
0
9 april 2020 om 23:52
100 pro eens