Kenneth Perez is niet tevreden over smaakmaker ondanks 14 assists dit seizoen
Maandag, 6 mei 2024 om 08:51

Kenneth Perez heeft zijn twijfels geuit over de kwaliteiten van Joey Veerman. De analist van ESPN is nog niet volledig overtuigd en stelt bij Dit was het Weekend dat de Volendammer meer zou moeten doen uit open spel.

Voor PSV was het zondag een schitterende middag. Tegen Sparta werd met 4-2 gewonnen, waardoor het 25e kampioenschap uit de clubgeschiedenis een feit was. Veerman was belangrijk bij de 3-2, door via een vrije trap de assist te verzorgen voor Olivier Boscagli. Het was de veertiende assist van het seizoen voor de middenvelder.

Meer: Joey Veerman deelt selfie met Liverpool-icoon die hij op Ibiza maakte

"Veertien assists, waarvan acht uit vrije trappen of corners", begint Perez. "Als hij naar een andere club gaat, waar ze iemand hebben die alle vrije trappen en corners neemt, dan moet hij meer gaan doen uit open spel", concludeert de Deen.

Collega-analist Kees Kwakman neemt het vervolgens op voor zijn dorpsgenoot. "Ook de voorassists zijn belangrijk, zoals de bal op Jordan Teze tegen AZ en die op Luuk de Jong tegen Vitesse. Die zie je natuurlijk niet terug in de cijfers, maar die zijn ook ontzettend belangrijk. Ik denk wel dat clubs daar ook naar kijken."

De tafelheren bij NOS Studio Voetbal zijn juist lyrisch over Veerman. "Ik vind Luuk de Jong fantastisch, maar Joey Veerman is wel degene die het elftal laat draaien. Hij ziet gewoon meer dan menig andere speler en hij kan de bal op een boodschap sturen", aldus Pierre van Hooijdonk.

"Is er in Europa een betere passer dan hij?", vraagt Rafael van der Vaart zich vervolgens hardop af. "Als hij de ruimte heeft, bedoel ik. Ik ging vanmiddag nadenken. Je vindt er niet veel."

Van Hooijdonk vindt dat Van der Vaart niet te erg moet overdrijven en noemt wat voorbeelden. "Ik heb vorige week Modric en Kroos aan het werk gezien bij Real Madrid… Maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Hij is in dat aspect van het voetbal echt buitencategorie."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
09:00
09:00
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
10
   
08:49
08:49
Gewilde Mourinho kan trainerscarrière vervolgen in voor hem nieuwe competitie
1
   
08:30
08:30
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
08:15
08:15
Ronaldo ontmoet Neymar én zorgt met uitspraak voor chagrijn bij Arsenal-fans
9
   
08:00
08:00
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
EhvMrc
 
43
6 mei 2024 om 09:02
Veerman heeft bijna het dubbele aantal gecreëerde kansen ten opzichte van de nr 2 van de eredivisie. En toch nog ruimte vinden om hem af te zeiken, hoop volgend seizoen wat nieuwe schwung bij espn en niet weer deze kwakzalver.
 
Sanderr
 
20
6 mei 2024 om 09:15
Perez in een notendop. Men neme de publieke opinie, draai hem 180 graden en breng die overdreven negatief. Zo gaat Kenneth te werk heb ik het idee.. xD
 
Mearte
 
6
6 mei 2024 om 09:35
Ja zo kennen we Perez. Erg zonde, ik vond het ooit een uitstekende analist namelijk. Maar nu hoor je bijna na iedere uitspraak van iemand anders Perez erachter aan om te beginnen met "ja, maar" of "vindt je?"
 
Kenada
 
3
6 mei 2024 om 09:44
Ik dacht altijd dat lazovic met zijn vrouw naar bed was geweeet omdat ie over psv altijd zo zuur was. Maar hij is altijd zo zuur.
 
XAJAcfa
 
2
6 mei 2024 om 10:49
Toch heeft Perez wel gelijk.... 14 assists en 8 uit corners en vrije trappen dan bewijst het gewoon dat hij een goede trap heeft. Natuurlijk zijn voor assists iemand vrij zetten ook belangrijk maar dat zijn ook goede trappen..... Tilman en Luuk hebben denk ik uit vrij spel een hoger moyenne, qua assists. Neemt niet weg dat Veerman een prima seizoen gedraaid heeft maar is geen materiaal waar de echte top naar kijkt daar komt hij fysiek en verdedigend gewoon te kort voor. Hoop ook dat Frenkie fit is voor EK want Veerman op die plek kan internationaal bij NL elftal echt niet, zie je Frankrijk er al over heen denderen
 
superfarmers
 
0
6 mei 2024 om 09:41
Maar hoeveel kansen zijn hiervan uit corners / vrije trappen en hoeveel uit open spel ? Daarbij kun je je wel afvragen of hij een assist moet geven of dat hij nog meer de "assist" op de assist moet geven.
 
Redisthecolour
 
3
6 mei 2024 om 09:42
Wat een onzin om hem een kwakzalver te noemen, hij heeft best een punt in mijn ogen. Veerman heeft een fantastisch seizoen hoor, maar Perez is echt aan helemaal niemand verplicht om mee te lopen in de polonaise. Ik heb veel meer hekel aan analisten die spelers na een paar goede wedstrijden meteen ophemelen en naar de top toe schreeuwen.
 
Sanderr
 
12
6 mei 2024 om 09:58
Nja, best een punt? Zowel qua gecreerde kansen (118, nr. 2 op die lijst heeft er 69), grote kansen gecreeerd (21) staat Veerman fier bovenaan de lijst. Qua assists (14) moet hij alleen Luuk de Jong voor zich dulden. Percentage succesvolle dieptepasses is ook een van de hoogste van de Eredivisie. Je kunt best een kanttekening plaatsen dat hij veel uit standaardsituaties creeert inderdaad, maar Perez brengt het wel overdreven negatief zoals gewoonlijk. Want ook uit open spel behoort Veerman in al die lijstjes tot de top van de Eredivisie.
 
Joostv97
 
2
6 mei 2024 om 13:20
Veerman is een top speler in de eredivisie, maar wat jij claimt is ook te kort door de bocht. Toen timber voor het eerst bij oranje kwam heeft VI een stuk over hem geschreven. Daar in ging het over totaal gecreëerde kansen uit open spel. Daarbij stond timber boven aan en veerman niet in de top 5. Rond de winterstop was er ook een stuk (dacht door espn) over kansen uit openspel per 90 min, ook daar stond veerman niet op 1, maar dacht wel in de top 5. Als je puur naar open spel kijkt staat hij echt niet zomaar hoog boven aan. Laat nog steeds zien dat hij een geweldige trap heeft, anders mag je echt niet zoveel dode spel situaties nemen bij psv. Maar het laat ook zien dat het onder druk toch wel minder word bij hem, en dat vond ik meerdere top wedstrijden ook het geval. Vind het niet heel erg gek dus dat perez hier over begint want zijn statistieken op dat gebied zijn echt niet zo geweldig.Erg benieuwd waar de top ligt van veerman.
 
RomBomCu
 
12
6 mei 2024 om 09:19
Zuurder dan Perez vind je ze niet tegenwoordig. Ik denk dat dat tekort aan zonlicht in Scandinavië hem te pessimistisch heeft gemaakt. Als hij de corners en vrije trappen niet neemt dan moet hij meer doen uit open spel? Waarom denkt Perez dat Veerman de dode spel momenten neemt? Hij heeft niet steen papier schaar gewonnen aan het begin van het seizoen, hij heeft de beste trap van de selectie. Als je Veerman haalt dan haal je hem ook voor zijn gevaarlijke dode spelsituaties dus de kans dat Veerman de dode spel momenten gaat nemen bij zijn volgende club is natuurlijk ook erg groot. Verder spreken alle cijfers van Veerman voor zich.
 
spursfan96
 
0
6 mei 2024 om 10:43
Hangt er toch vanaf waar hij heen gaat? Zijn genoeg clubs die al voorzien zijn van een specialist, dus dan gaat hij de dode spelmomenten weer niet nemen.
 
PijnSteijn
 
1
6 mei 2024 om 14:00
Scandinavië? Kenneth Perez woont al ruim 25 jaar in Nederland. Verder is Kenneth Perez inderdaad een zuurpruim, maar jouw argumentatie is zo simpel en dom. Veerman heeft uiteraard een mooie seizoen gedraaid, maar is nog niet klaar. Hij heeft de Eredivisie nog niet op zo'n manier uitgespeeld dat hij ook in het buitenland al een grote naam is.
 
OREELY
 
2
6 mei 2024 om 09:21
blij dat v hooijdonk even wat voorbeelden geeft wat betreft vd vaart zijn uitspraak... want dat is ook wel heel overdreven. heb het al vaker gezegd, veerman is een prima speler en ik denk dat psv zijn niveau is. Het buitenland zou vooral voor het financiele plaatje een vooruitgang zijn. Een andere europese subtop club is gewoon een stap opzij qua niveau. Misschien dat de competitie beter is, maar ook minder kans om in de CL te komen. Tenzij, je zoals bijv kokcu, voor een benfica oid gaat kiezen.
 
rubje
 
0
6 mei 2024 om 09:47
Heb het niet op tv gezien, maar als van hooijdonk alleen een Kroos en Modric als voorbeelden heeft gegeven dan is dat niet heel sterk. Blijkbaar kan hij alleen 2 echte wereldtoppers bedenken die beter zijn dan Veerman.... Neemt niet weg dat ik zelf ook denk dat Veerman buiten PSV niet snel gaat slagen. Misschien dat het hel nog lukt bij een subtopper in spanje, maar denk dat andere competities hem niet genoeg vrijheid geven om echt tot zijn spel te komen. Hoop dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen, want zou super zijn om er voor Oranje nog een topper bij te hebben, alleen hij en frenkie op 1 middenveld wordt toch wel lastig inpassen. Bij een koeman gaat dat niet gebeuren, maar wie weet een Bosz in de toekomst......
 
RyanGarcia
 
5
6 mei 2024 om 10:16
Raar he dat Pierre dat als voorbeeld geeft als Van der Vaart net daarvoor zich af vraagt of er in Europe betere zijn? Maar er zijn er nog veel meer hoor maak je daar maar niet druk om.
 
Riliqium
 
6
6 mei 2024 om 09:35
Wat mij betreft de beste speler van de eredivisie. In de wedstrijden die Joey miste was PSV enorm zoekende, en kwamen dan toch vaak wat creativiteit rond de 16 tekort. Wat betreft Perez... och mag geen verrassing meer zijn dat die negatief is, doet niet anders. Bij iedere stap werd er getwijfeld aan Veerman, de eredivisie zou te snel gaan bij zijn overstap naar Heerenveen, en moest ie dat nou wel doen... PSV. Past zich iedere keer moeiteloos aan aan het niveau, en excellereerd vanuit daar naar een nieuw top niveau. Hoop dat hij nog een seizoen blijft, maar gun hem absoluut een mooie stap.
 
RyanGarcia
 
1
6 mei 2024 om 10:20
Alleen paste hij zich niet moeiteloos aan. Aan het begin had die het ook lastig. En vorig jaar moest die ook een tijdje banken. Dit jaar wel volledig losgekomen dat zeker.
 
Feye_88
 
3
6 mei 2024 om 09:36
Niemand heeft twijfels over Veerman als hij passes kan geven. Het gaat bij hem meer om andere facetten. Kijk naar Tadic. Die was in de Eredivisie heer en meester. Hij strooide met misschien nog wel meer belangrijke passes dan Veerman nu doet. Maar in Engeland kon hij het niet op die manier bolwerken. Ik ben erg benieuwd hoe Veerman het in een betere competitie zou doen. Mijn gevoel zegt nee, maar hij heeft ook de stap naar PSV gezet. Alleen ik vind hem fysiek gewoon niet goed genoeg als je het tegenover de atletische vermogens zet van spelers in de PL.
 
barcalover123
 
1
6 mei 2024 om 10:21
Vreeman moet lekker naar Spanje, daar krijg je alle tijd en ruimte. Zo’n Girona, Betis maar misschien ook nog wel Atletico zie ik hem gewoon mee draaien. Sevilla had ik normaliter een mooie stap gevonden voor hem maar goed die staan 12e. Duitse competitie volg ik niet heel erg dus ik weet niet hoe die intensiteit en snelheid van het spel is anders zou een Dortmund toch een prachtige stap zijn.
 
ForzaRomale
 
1
6 mei 2024 om 12:51
Dat is ook zo'n vals cliché. Ook in Spanje gaat het tien keer sneller dan in Nederland. Doen het niet voor niets nog altijd beter in Europa dan de Engelse clubs. Een veerman gaat daar echt niet zomaar mee.
 
barcalover123
 
3
6 mei 2024 om 13:11
Tuurlijk gaat het sneller dan in Nederland maar ik denk dat Spanje voor hem een makkelijkere stap is omdat het in Spanje nog steeds langzamer gaat dan in Enhgeland.
 
Achterman
 
2
6 mei 2024 om 13:16
Veerman staat gewoon hoog in de passingstatistiek lijstjes van de CL. Dus of een zwaardere competitie te snel voor hem gaat? Ik denk het niet.
 
Kuyt007
 
0
6 mei 2024 om 16:02
Je kan de groepsfase CL niet vergelijken met een competitie als PL, Liga en de Bundesliga. Daar hadden ze alleen Arsenal als echte top team in de ronde erna Dortmund. In de PLspeel je minimaal 10 grote potjes. Naast dat de CL een toernooi is en andere druk heeft dan 34+ wedstrijden voor de competitie (visa versa).
 
WesZol
 
2
6 mei 2024 om 09:51
Tuurlijk zijn er geen twijfels over Veerman wanneer hij de tijd en ruimte krijgt om ''zijn'' passess te geven. Echter kan hij deze in de Eredivise geven omdat hij in 90% van de gevallen gewoon geen tegengas krijgt en hierdoor juist alle tijd en ruimte heeft om deze te geven. Ik betwijfel echt zeer of Veerman ook meer iets in een top 5 competitie in het buiteland een rol van betekenis kan spelen. Persoonlijk vind ik Veerman ook allesbehalve beter dan Kokcu (die heeft gewoon een stomme keus gemaakt met Benfica & Schmidt, maar toch 5 goals en iets van 10 assists).
 
Fossen
 
6
6 mei 2024 om 10:51
Veerman staat in de CL op plek 7 van spelers met meeste nauwkeurige dieptepasses per 90 minuten. Ook daar geeft hij dus zijn passes ondanks dat hij minder tijd en ruimte krijgt.
 
Achterman
 
1
6 mei 2024 om 13:18
Veerman staat in de CL op plaats 9 van meest aagekomen voorwaartse passes op de helft van de tegenstander. Maar het gaat allemaal te snel voor hem volgens jou. Wellicht wat minder de 'analisten' napraten en daadwerkelijk volledige wedstrijden van PSV kijken.
 
Noud
 
2
6 mei 2024 om 09:52
Veerman heeft gewoon enorm veel kwaliteiten en is de Eredivisie wat mij betreft echt wel gewoon ruimschoots ontgroeid. Hij heeft ook nog wel wat kleine zwaktes, waardoor hij gewoon goed over zijn vervolgstap moet nadenken als hij die gaat maken. Een ploeg die behoorlijk dominant voetbalt in een competitie die qua intensiteit niet extreem hoog ligt lijkt mij een goede optie voor een Veerman. Top in Italie bijvoorbeeld zou uitstekend bij Veerman moeten passen naar mijn mening. En zo zijn er nog wel een aantal clubs in Spanje, Duitsland te verzinnen met name waar hij naar mijn mening een hele mooie vervolgstap zou kunnen maken.
 
bilalmadrid13
 
2
6 mei 2024 om 10:15
wat een beperkte voetballer was dat toch in ze prof loopbaan en dan durft hij iedereen te bashen net als johan derksen
 
Redisthecolour
 
1
6 mei 2024 om 11:55
Het is toch wat he, we moeten hem cancellen!!
 
Feye_88
 
3
6 mei 2024 om 12:45
Niemand roept daar dus om. Beetje projectie dit.
 
Citro
 
3
6 mei 2024 om 10:31
Perez is heel erg vernederlandst. Zuur zijn als spelers echt goed presteren. Laten we blij zijn dat dit soort spelers in de eredivisie voetballen!
 
ForzaRomale
 
2
6 mei 2024 om 12:48
Of het is gewoon een heel eerlijke Deen die in tegenstelling tot de Nederlandse analisten niet meteen een roze bril opzet als een Nederlander een beetje goed kan voetballen in de eredivisie.
 
ForzaRomale
 
1
6 mei 2024 om 12:45
Snap het ergens wel. Veerman is een soort Berghuis. Leuk voor de eredivisie, maar elk niveau hoger is te snel gebleken.
 
Dutchred
 
0
6 mei 2024 om 18:42
Lekker kritisch zijn is bijna een sport in Nederland. We geven graag kritiek op alles en iedereen en iemand die er boven uit steekt moeten we toch weer eventjes naar beneden halen. Als iemand het goed doet dat dan mag je dat ook wel eens benoemen. We hebben al genoeg zuurpruimen zoals Valentijntje en de snor.