Vertessen moet van Nilis 'Nederlander' worden: 'Ik denk dat ik Belg blijf'
Donderdag, 23 december 2021 om 21:58

Yorbe Vertessen sloot het kalenderjaar donderdagavond met PSV goed af met een zakelijke overwinning tegen Go Ahead Eagles (2-0). De Belgische aanvaller kreeg van Roger Schmidt een basisplaats, waarvan hij in Eindhoven lang niet altijd verzekerd is. "Als ik niet speel, heeft hij een reden", gaf Vertessen na afloop aan tegenover ESPN.

Eerder deze week kreeg Vertessen van Luc Nilis publiekelijk het advies om 'een halve Nederlander' te worden. Daarmee bedoelde de legende van PSV dat zijn landgenoot meer op moet komen voor zijn kwaliteiten. "Ik denk dat ik nog steeds Belg zal blijven, maar qua doen iets monderiger worden, dat zou voordelig kunnen zijn", gaf Vertessen donderdagavond na de wedstrijd tegen Go Ahead toe. "Ik begrijp wat hij bedoelt: dat ik iets meer recht voor m'n raap moet zijn."

"Ik ben ook best bescheiden en laat alles op me afkomen. Ik zie het allemaal wel", aldus Vertessen. "Natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk af te dwingen, maar ik vind het moeilijk om op mijn strepen te gaan staan en te zeggen: 'Ik wil nu een basisplaats.' Nederlanders zijn gewoon rechtuit, dat zit niet zo in mijn aard. Ik probeer er wel wat aan te doen. Vroeger was ik echt véél te lief, liet ik over me heen lopen. Ik heb nu geleerd om toch wel mijn mannetje te staan, maar op sommige momenten is het nog niet genoeg."

Vertessen had dit seizoen pas drie keer een basisplaats in de Eredivisie en viel dertien keer in. "Ik vind het moeilijk om zelf aan te kloppen bij de trainer als ik niet speel", aldus de snelle aanvaller. "Maar meestal komt hij zelf naar mij toe met de reden, en dan weet ik hoe het zit. Dat stelt me wel gerust." Ondanks het winterkampioenschap, durft Vertessen nog niet te zeggen dat PSV in mei met de schaal op het Stadhuisplein staat. "Maar we staan er wel heel goed voor en gaan er alles aan doen."

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
24
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
NothingtopsGrun
 
8
23 december 2021 om 22:37
Ik rap onder de rap naam hippe strijder regelmatig in België en recht voor z’n raap is daar echt wel een dingetje wat daar niet gebeurt. Te aardig om eerlijk te zijn zeg maar niks mis mee tenzij ze achter je rug om wel ‘eerlijk’ zijn.
 
Salerno1919
 
40
23 december 2021 om 22:43
Ik heb ff op yt gekeken. Hoop niet dat jij dat serieus bent hoor ??
 
Kieftenbeld
 
6
23 december 2021 om 22:46
Nee ook echt, ken weinig mensen die zo uit de maat rappen. Als je het al rap kunt noemen, maar wel een leuk stukje komedie. Overigens wel mee eens dat vertessen minder bescheiden mag zijn, zolang het niet omslaat in arrogantie. Is een moeilijke lijn om op te balanceren
 
The-Jump
 
3
23 december 2021 om 22:44
Dat merk je in Nederlands Limburg al, draaien ook overal omheen. Belgen kunnen dat blijkbaar ook goed. Bescheidenheid is prima, maar niet in topsport.
 
DiederikJekel
 
1
23 december 2021 om 22:50
Maat je hebt echt barz! Dat je nog niet bent doorgebroken is echt een wonder.
 
Douwe Dabbert
 
10
23 december 2021 om 23:29
Ik heb ook even gekeken, een paar nummers zelfs en ben..... sprakeloos...??.... Wel een eind rijden Groningen-België, misschien dat je het ook in Duitsland kunt proberen.. new kids was daar ook populair.
 
Obstwasser312
 
6
24 december 2021 om 05:39
Heb je pokoe gechecked. Je hebt wel echt barz, zeg je eerlijk. “Eerst aan het bier, dan aan de sos” kwam hard aan. Zal niet lang duren voordat je je eerste 101 sessie gooit. Visuals waren ook hard en echt veel spange dames heb je bro
 
 
8
23 december 2021 om 22:58
Doet het verrassend goed met 6 goals en 3 assists in vooral invalbeurten.
 
gomes1psv
 
1
23 december 2021 om 23:32
Vind het ook een leuk talent. Nu al belangrijk, maar presteert nog wel grillig. Denk dat hij volgend jaar helemaal als volwaardig basisspeler zal worden gezien en echt wekelijks zijn stempel zal drukken. Dat sommige mensen hem als een hardloper, een simpele draver zien vind ik niet op zijn plaats. Zijn functionele techniek is echt prima en met zijn doelgerichtheid heeft-ie echt een wapen. Gaat PSV nog veel plezier van beleven.
 
cabinessence
 
3
23 december 2021 om 23:39
Dat zegt op zich niet heel veel. Als je bij PSV een kwartier voor tijd in mag vallen tegen een kleinere club, dat sta je als nog helemaal frisse aanvaller vaak tegen moegestreden verdedigers die al weten dat ze waarschijnlijk gaan verliezen. Dan is het makkelijker om goals en assists te sprokkelen dan wanneer je elke wedstrijd vanaf het begin tegen de geparkeerde bus moet beuken. Ik geloof niet dat Vertessen het uiteindelijk gaat redden. Hij is snel, sterk en werkt hard, maar hij kan gewoon niet zo heel goed voetballen en is nog te vaak niet scherp genoeg.
 
 
4
24 december 2021 om 00:00
“Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt”. Ben benieuwd waar hij gaat eindigen.