Vertonghen groeit uit tot held van Tottenham; United stelt wederom teleur
Zondag, 15 december 2019 om 16:54

Tottenham Hotspur blijft onder leiding van José Mourinho goed presteren in de Premier League. De club uit Londen boekte een zwaarbevochten zege op Wolverhampton Wanderers dankzij een laat doelpunt van Jan Vertonghen en stijgt van de achtste naar de vijfde plek op de ranglijst. Manchester United moest tegelijkertijd genoegen nemen met een punt tegen Everton, onder meer door toedoen van een schlemielig eigen doelpunt van Victor Lindelöf. Het team van Ole Gunnar Solksjaer moet daardoor voorrang verlenen aan Tottenham en heeft een punt minder.

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 1-2
De bezoekers uit Londen kenden een droomstart, met Lucas Moura als hoofdrolspeler. De middenvelder slalomde door de verdediging van the Wolves en schoot de bal vervolgens van binnen het strafschopgebied kiezelhard binnen. In de slotfase van de eerste helft kreeg Eric Dier een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de middenvelder zag een knap schot op de lat terechtkomen. Na een uur spelen krulde Moura de bal net langs de paal. Wolverhampton toonde veerkracht en kwam ruim twintig minuten voor tijd langszij. Adama Traoré was trefzeker met een fraai afstandsschot. Romain Saïss had de thuisploeg de winst kunnen bezorgen vijf minuten voor tijd, maar de alerte doelman Paulo Gazzaniga voorkwam een nederlaag van Tottenham met een fraaie redding.

Waar beide ploegen tevreden leken te moeten zijn met een gelijkspel, sloeg Tottenham in de toegevoegde tijd alsnog keihard toe in het Molineux. Vertonghen was mee naar voren gekomen met een hoekschop van the Spurs en de Belgische verdediger wist de indraaiende bal van Christian Eriksen al koppend tot doelpunt te verwerken. Een grote klap voor Wolverhampton, dat niet meer bij machte was om een slotoffensief in te zetten. Daar was ook geen tijd meer voor, want luttele minuten na de treffer van Vertonghen klonk het laatste fluitsignaal.

Manchester United - Everton 1-1
Een komisch eigen doelpunt zorgde ervoor dat het team van Duncan Ferguson met een minimale voorsprong het rustsignaal haalde. Na een corner vanaf de rechterkant werd David de Gea geblokt door Dominic Calvert-Lewin en ging de bal in een keer via Lindelöf in het doel: 0-1. Het doelpunt in de 36e minuut volgde na een fase waarin Everton goed druk zette op Manchester United, dat alleen in de openingsfase een goede indruk achterliet. Jesse Lingard en Marcus Rashford konden de kansen echter niet verzilveren. Domper op de eerste helft voor Everton was het uitvallen van Lucas Digne na 25 minuten spelen.

In de tweede helft zag Everton zich genoodzaakt om hoofdzakelijk tegen te houden en speelde men met slechts twee man voorin. Onder leiding van een geïnspireerde Daniel James slaagde Manchester United erin om een nederlaag te voorkomen. De aanvaller sneed naar binnen en gaf het leer aan de ingevallen Mason Greenwood, die de bal laag tegen de touwen schoot: 1-1. In de resterende speeltijd kon het duel zodoende nog alle kanten op, maar een goede redding van De Gea op een schot van Alex Iwobi liet het duel toch onbeslist eindigen. Opvallend: invaller Moise Kean werd na twintig minuten zelf gewisseld en dat leek niet vanwege blessureleed.

Meer nieuws
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
0
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
8
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
6
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
ArsenalFanehv
 
24
15 december 2019 om 17:08
Waarom werd Kean zo snel gewisseld? Snap er nogsteeds niks van. Die is in de winter weg.
 
JvL-United
 
1
15 december 2019 om 17:09
Wat een pech weer. Het is bik dit soort wedstrijden altijd net niet. Eerste helft had je al gewoon voor moeten staan. Echt klote. Ik zou de aandacht volledig op de EL leggen.
 
Dante
 
11
15 december 2019 om 17:10
Pech? Was gewoon slecht dan win je niet zomaar in de pl.
 
RGiggs11
 
5
15 december 2019 om 17:09
Het was weer hopen tegen beter weten in. Weer hetzelfde tegen mindere teams die verdedigd goed staan. Tegen city en spurs ligt er veel ruimte om te counteren. Het is echt te hopen op aankopen die de creativiteit kunnen verhogen.
 
Rikkie7
 
0
15 december 2019 om 17:13
Dat is zeker waar, maar ik vind eigenlijk ook wel dat ze eens slimmer moeten gaan lopen op voorzetten. Ze krijgen er altijd een paar en iedereen loopt maar wat. Zijn vaker gewoon prima gegeven en kunnen grote kansen uit ontstaan.
 
MoTheSpur
 
12
15 december 2019 om 17:10
Heel goed resultaat, zulke wedstrijden 3 punten halen is een goed teken. Wolves waren goed maar maakten vaak de verkeerde beslissingen bij het doel. Een gelijkspel was eerlijker maar toch erg goed om 3 punten binnen te halen uit bij Wolves. Stijgende lijn doorzetten, lekker Super Jan.Aurier shaky en ook Sanchez erg matig vandaag. Son had een mindere wedstrijd net als Alli maar toch goed om te zien dat het team weer voor elkaar werkt en dat er toch minder ruimtes zijn om te profiteren tegen ons. Moura erg goed en Alderweireld en Gazzaniga ook solide. Nog steeds niet helemaal zoals Mourinho zou willen maar ik zie al duidelijk verandering in attitude en dat is belangrijk.
 
J.Vertongen
 
6
15 december 2019 om 17:20
Eric Dier de man of the match vandaag. Speelde perfect. Mooi om te zien dat Mourinho hem weer aan de praat heeft gekregen.
 
-The Maestro-
 
12
15 december 2019 om 17:23
Je ziet dat The Spurs onder Mourinho meer mentaliteit begint te krijgen. Wat mij betreft is en blijft hij een toptrainer. Qua persoonlijkheid lijkt hij na een periode van rust ook een stuk positiever geworden. Hopelijk krijgt hij in de zomer een mooi budget mee, en kan hij aankopen als Koulibaly & Telles doen.
 
blink182
 
9
15 december 2019 om 17:55
Moura was echt ontzettend goed. Hij en Dele Alli zijn helemaal terug. Het kan niet fout gaan. Ik gun het Mourinho heel erg en ik ben ervan overtuigd dat hij goed zal presteren.
 
Mancunian10_
 
7
15 december 2019 om 17:11
Jammer weer dit, maar was te verwachten. Bij een achterstand en als teams zich gaan ingraven ontbreekt het gewoon aan creativiteit voorin. Bruno Fernandes en een Neves zouden echt welkom zijn.
 
alex.utd
 
5
15 december 2019 om 17:12
ach same old united, whats new? Denk dat er weinig fans waren die echt het idee hadden dat United in de top4 gaat eindigen. Het is duidelijk dat deze ploeg voornamelijk kan counteren en met het hele team verdedigen. In wedstrijden waar echt gewonnen moet worden, laat United het afweten. Er is no way dat deze ploeg in de top 4 eindigt.
 
Dante
 
8
15 december 2019 om 17:14
Enige hoop is dat de rest ook slecht is. Daar ligt een kansje, maar idd niet heel waarschijnlijk.
 
alex.utd
 
2
15 december 2019 om 17:23
We hebben vorig jaar gezien hoe dat ging. Chelsea, Tottenham en Arsenal lieten in de laatste wedstrijden talloze punten liggen en de weg lag vrij voor United om de top 4 te bereiken. United kreeg het wonderbaarlijk genoeg voor elkaar om het nog slechter te doen die laatste wedstrijden dan hun concurrenten
 
Dante
 
1
15 december 2019 om 17:50
Ja mee eens. Maar dit jaar is vorig jaar niet, dus misschien kunnen ze nu wel profiteren. Al geeft vandaag geen aanleiding om dat te verwachten helaas.
 
Dante
 
8
15 december 2019 om 17:14
Lijkt wel of United al een paar jaar allergisch is voor top 4. Elke x als ze er in de buurt komen verprutsen ze het. Erg frustrerend, maar eigen schuld. Er moeten trouwens ook gewoon spelers bij, want er zit niets op de bank. Wat een verassing.
 
Peter1984
 
0
15 december 2019 om 18:12
Ja idd, het was ook niet dat het dramatisch is. Heb wel het gevoel dat de ondergrens steeds iets omhoog gaat maar United mist gewoon kwaliteit in de breedte. Eigenlijk de enige die je aanvallend kan brengen zijn Mata en Greenwood. De ene over zijn top de ander net 18. Een spits, rechts buiten en een nr 10 moeten er gewoon bij zodat spelers als Lingard gewoon back up is. Pogba is zo iig terug en met Matic er bij kan je ook iets anders voetballen. De geruchten rond Haaland worden steeds groter en verwacht deze winter ook nog een aanvallende voetballer er bij.
 
duckie89
 
3
15 december 2019 om 17:40
Geen 100% kansen weggegeven maar wel genaaid worden. Zelf toch aardige kansen gecreëerd. Zit niet mee maar ziet er toch aardig uit. Martial vervangen voor goede spits en Lingard NOOIT meer opstellen en vervangen voor Greenwood.
 
Bati-United
 
1
15 december 2019 om 17:58
Typisch United weer, kunnen ze een beetje aanhaken en dan heb je dit. Tegen de top 4 één gelijkspel, de rest gewonnen. De zwakkere teams die het spel niet maken blijft het moeilijk punten pakken.
 
oxxis
 
1
15 december 2019 om 23:13
De weg naar de CL lag open voor united hoorde ik mensen hier op het forum nog roepen gisteren... alsjeblieft zeg, een paar miljard geïnvesteerd maar heet voetbal lijkt echt helemaal nergens op bij die club. Echt pijn aan de ogen om het aan te moeten zien
 
mcgregor
 
2
16 december 2019 om 01:45
Wat een eikel die Ferguson. Ben je interim aan de slag en haal je het in je hoofd kean zo te raken. Sloeg helemaal nergens op.