Vertonghen hoort speculaties over Alderweireld: 'Ik maak me er niet druk om'
Zondag, 25 maart 2018 om 10:42

Toby Alderweireld en Tottenham Hotspur zijn het nog altijd niet eens over een nieuw contract. De huidige verbintenis van de Belgische verdediger loopt tot medio 2019, met een optie voor nog een jaar. Hoewel de ex-Ajacied daardoor in principe nog twee jaar vastligt, zijn de onderhandelingen over een nieuw contract gestart. Omdat een akkoord uitblijft, wordt in de Engelse media gespeculeerd over een eventueel vertrek. Paris Saint-Germain werd in de wandelgangen al genoemd als geïnteresseerde partij. Ploeggenoot Jan Vertonghen maakt zich vooralsnog geen zorgen en denkt dat het wel goedkomt tussen Alderweireld en Tottenham.

Vertonghen en Alderweireld vormden samen in het begin van hun carrière het centrum bij Ajax en spelen ook al jaren samen in de nationale ploeg van België. Bij Tottenham Hotspur hebben de twee elkaar opnieuw gevonden. "Altijd als we samenspelen dan begrijpen we elkaar", zegt Vertonghen in gesprek met Sky Sports. "Toen ik naar Tottenham ging, vertrok Toby naar Atlético Madrid. Daarna ging hij naar Southampton en vervolgens kwamen we elkaar hier al vrij snel weer tegen, dus ik maak me niet druk."

Mochten Tottenham en Alderweireld het niet eens worden over een nieuw contract, dan wordt in de zomer van 2019 een clausule in werking gesteld waardoor de verdediger voor omgerekend 28,5 miljoen euro is af te halen in Londen. "We spelen al zo lang samen en weten van elkaar hoe we spelen. Maar ik heb het hier liever niet over, want het kan respectloos overkomen tegenover andere spelers die naast mij spelen of naast Toby in andere situaties", besluit Vertonghen.

Alderweireld stond dit seizoen al maanden aan de kant met een hamstringblessure. Hierdoor moest hij het tweeluik met Juventus in de Champions League aan zich voorbij laten gaan. Bij afwezigheid van Alderweireld bestond het centrum van the Spurs uit Vertongen en Davinson Sánchez.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
11
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
2
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
BlackMambaTR
 
9
25 maart 2018 om 11:14
United moet Toby oppikken. Ze hebben gewoon een ervaren topper nodig. 30 miljoen(vanaf augustus?) is niks voor een van de beste cv van de bpl. 180k salaris is ook niet veel voor united begrippen. Zou sowieso als united TD zijnde zou ik bij bij the spurs vissen. Veel topspelers die toch wel verleid kunnen worden met een goed salaris. Rose wilt ook weg(beste lb van de bpl imo) dus die kan je ruilen voor shaw plus geld. Wanyama valt buiten de boot bij de spurs(door Dier onbegrijpelijk) dus die is ook te halen. Leg je nog 90 miljoen voor eriksen en en hoppa je bent klaar voor de zomer Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard , maar beter plan dan weer 200 voor 2 spelers
 
Rochester
 
7
25 maart 2018 om 11:18
Iemand als Eriksen zal toch niet in het spel van Mourinho passen (zolang hij daar nog trainer is).
 
SalvatoreConte
 
2
25 maart 2018 om 11:30
Die clausule gaat pas in de zomer van 2019 in. Deze zomer kan Spurs vragen hoeveel ze willen voor Alderweireld. Alleen is het de vraag hoeveel een 29-jarige verdediger met een een tweejarig contract waard is. Volgens geruchten zou Spurs hem bereid zijn voor 50 miljoen euro te laten vertrekken.
 
M1990
 
1
25 maart 2018 om 13:03
Als je carrière wilt verkloten moet je inderdaad naar Man. United gaan. Een club zonder beleid en visie. United is het nieuwe AC Milan. Één en al vergane glorie.
 
status_qo1
 
5
25 maart 2018 om 14:47
Ja hoor eriksen oppikken en alderweireld hoppa dan wanyama nog natuurlijk hupsakee overschakelen naar rose en hem kopen natuurlijk en waarom daar stoppen ? Kane en alli derbij dembele en vertonghen hebben ook nog maar een contract voor een jaar en geld is toch alles voor iedereen dus gooi die er ook maar bij en wat zijn die spelers zonder een deftige coach die aantrekkelijk voetbal speelt nou dan pak je poch toch ook man na die onderhandelingen met daniel levy sloopt levy het nieuwe stadion en spelen we in het trainings complex met onze u18 spelers in the NON league ...
 
lennonturbo
 
1
25 maart 2018 om 16:21
Rose voor Shaw + geld vind ik niet eens zo'n slechte deal gezien Rose zijn topniveau nog niet heeft behaald sinds zijn blessure. Er gaat dan iig niets af van het homegrown quota. Poche heeft ook al eerder met Shaw gewerkt, dus dat zal wel goed gaan. Wanyama is lange tijd geblesseerd geweest en nu speelt Dier beter. Misschien zodra Wanyama weer in top vorm komt, gaat Dier op de bank. Voor nu is Dier gewoon beter, dus speelt hij. En over Eriksen kan je verder dromen.