Vertrek Cristiano Ronaldo biedt kansen: 'Goed om hem daar te zien spelen'
Zondag, 5 augustus 2018 om 12:15

Cristiano Ronaldo is vertrokken bij Real Madrid. De Portugese superster heeft zich aangesloten bij Juventus, waardoor er in de aanval van de Koninklijke het nodige is veranderd. Marco Asensio zou door het vertrek van Ronaldo een belangrijkere rol kunnen gaan spelen bij de Spaanse grootmacht en Julen Lopetegui beaamt dit.

De nieuwe trainer van Real Madrid geeft aan dat Asensio mogelijk een nieuwe positie gaat krijgen komend seizoen, eventueel als 'valse nummer 9'. "Het is een optie. Het voorseizoen is een tijd waarin we veel verschillende dingen testen. Wat we moeten doen is kijken naar de kwaliteiten en verschillende ideeën die er heersen binnen het team", wordt Lopetegui geciteerd door Goal.

De 51-jarige oefenmeester vindt dat Asensio tijdens het oefenduel met Juventus (3-1 winst) in het kader van de International Champions Cup een goede indruk maakte. "Het was goed om hem daar (als 'valse nummer 9', red.) te zien spelen, hij speelde erg goed. Het is eigenlijk ook niet belangrijk waar hij speelt, maar hoe hij speelt", aldus Lopetegui, die ook kansen gunt voor Sergio Reguilón.

De 21-jarige verdediger speelde zowel tegen Manchester United als Juventus. "Hij is een jonge speler met extreem veel goede kwaliteiten. Hij heeft veel passie, werkt altijd hard en is vastberaden. Hij zet zich keihard in voor de club en uiteindelijk is het aan mij om de beslissing te nemen (of hij een vaste basisspeler wordt bij Real Madrid, red.)", besluit de trainer.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
18
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
24
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
29
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
-The Maestro-
 
5
5 augustus 2018 om 12:28
Asnesio is een keiharde werker en heeft een neusje voor de goal. Lijkt me een perfecte valse spits.
 
Chi7
 
39
5 augustus 2018 om 12:43
Ik ben enorm fan van Asensio, maar hem hardwerkend noemen is echt onzin. Sterker nog, hij is 1 van de luiere op het veld. Misschien bedoel je Lucas V, dat is pas een harde werker.
 
ModricMagic
 
17
5 augustus 2018 om 12:29
Heb vandaag een paar beelden gezien en hij speelde goed. Hopelijk trekt Asensio dit door en laat hij het meer constant zien dan vorig jaar. Lopetegui heeft wel echt een duidelijk systeem waar Real voetballend op vooruit gaat. Mooie dingen gezien in beide oefenwedstrijden. Vooral Vinicius vind ik erg goed. Heeft skills en kan een man passeren op snelheid. Aan zijn schot en passing kan hij nog veel vooruit maar hij is nog jong.
 
NL_Modric
 
1
5 augustus 2018 om 13:19
Real heeft opties genoeg. Ik denk niet dat er nog iemand bij gaat komen. Bale gaat het doen dit jaar dat gevoel heb ik gewoon. Die gaat laten zien wat hij kan met het vertrek van Ronaldo. Al verwacht ik niet dat ze de CL gaan pakken. Die gaat denk ik naar Juve of Psg dit jaat.
 
Qucee3205
 
0
5 augustus 2018 om 15:11
Constant vond ik hem al, alleen hij speelde niet alles.
 
ModricMagic
 
0
5 augustus 2018 om 18:05
Zo constant was hij niet hoor. De eerste wedstrijden zeker tegen Barcelona waren goed maar daarna was hij ook erg slecht.
 
halvegare2013
 
1
5 augustus 2018 om 12:29
Ik ben echt benieuwd of Real Madrid nog met een bijzondere aankoop gaat komen ter vervanging van Ronaldo. Spelers als Neymar en Mbappe zouden Real Madrid sterker kunnen maken. Maar wellicht krijgt Asensio de kans.
 
-Riciotto-
 
2
5 augustus 2018 om 12:46
De vraag is ook of psg ze wel wilt verkopen mocht het zo ver zijn.
 
-The Maestro-
 
9
5 augustus 2018 om 12:53
Mbappe zou natuurlijk geweldig zijn. Asensio - Mbappe - Vincius JR kan over een aantal jaar de wereld laten beven, en kan uitgroeien tot de beste aanval uit de geschiedenis van Los Blancos.
 
Qucee3205
 
3
5 augustus 2018 om 15:11
Eerst zien dan maar geloven met die Vinicius JR.
 
_Buffalo_
 
5
5 augustus 2018 om 12:42
Als Asensio dit keer heel het seizoen dat niveau kan volhouden is een vervanger voor CR7 natuurlijk niet nodig, zijn potentie heeft die al meermaals laten zien. Het blijft natuurlijk wel een enorme gok voor een club als Real om te hopen dat hij die leemte deels kan invullen, vorig seizoen ging het toch met pieken en dalen, wat wel normaal is voor zo`n jonge speler, maar dan is Mbappe bv toch al een stuk verder op dat vlak.
 
AbuBakr
 
4
5 augustus 2018 om 12:44
Laten we hopen dan dat hij de voorkeur krijgt in de spits. Isco en Bale eromheen en dan krijg je misschien een sterke voorhoede. Zolang die benzema maar niet in de basis staat vind ik het prima. Zelfs vinicius heeft in de voorbereidingen meer laten zien dan hij
 
Raulista
 
2
5 augustus 2018 om 12:55
Als je Asensio als valse spits gaat gebruiken los je het spitsenprobleem op. Kan zeker goed uitpakken. Dan kan Benzema op de bank en heb je voorin Bale, Isco en Vinicus, allemaal in een vrije rol om Asensio heen. Ontzettend veel voetbal natuurlijk. Opvolger van Modric mocht hij weggaan is natuurlijk Kovacic, die verdigend ook nog eens beter is dan Modric. Samen met Kroos het blok vormen is een optie en dan de gebruikelijke 4 achterin en ik hoop dan nog op Courtois. Verder denk ik dat volgende zomer er wel een klapper gemaakt wordt. Mocht Bale tegenvallen dit seizoen zal die gaan vertrekken en als Vinicus er niet klaar voor is zal er toch geld worden getrokken voor een Mbappé o.i.d. Echter hoop ik ook op een aankoop als Kanté/Verratti: een verdedigende middenvelder die voetballend van zeer hoog niveau is (wat Casemiro niet is).
 
Dr.Jero
 
5
5 augustus 2018 om 13:09
Casemiro laat toch vaak zien erg goed te kunnen voetballen. Veratti zou ik liever niet bij real zien die komt net tekort om constant hoog te presteren. Kante is voor elke ploeg een aanwinst maar met casemiro in je ploeg is daar geen noodzaak. Het zou mooi zijn als real niemand aantrekt en eventueel in de wintertransferperiode de missing link aantrekken, dan weet je teminste waar je verbeterpunten liggen
 
ModricMagic
 
5
5 augustus 2018 om 14:13
Hoezo Verratti? Ten eerste is dat geen CVM en ten tweede is hij totaal niet nodig. Vind ook dat mensen hem veels te hoog in schatten.
 
Raulista
 
0
5 augustus 2018 om 17:41
Ik zei het te letterlijk. Verratti is een CM die uitstekend kan verdedigen. Als je met Isco, Asensio, Bale en Vinicus gaat spelen is Modric/Kroos te kwetsbaar waardoor je beter twee verdedigendere CM’s kun opstellen a la Kovacic en Veratti. Kroos zie ik ooit nog een nieuwe uitdaging zoeken in Engeland en Modric gaat sowieso na dit seizoen weg.
 
Bocca
 
3
5 augustus 2018 om 13:18
We weten allemaal dat benzema niet op de bank beland. Je moet je niet gek en euforisch laten maken door een oefenwedstrijd.
 
ChrisKoekenberg
 
3
5 augustus 2018 om 13:35
Ik zie Benzema liever niet op de bank hoor. Ok beetje ongelukkig seizoen gehad kwa goals. Maar ik zie hem het nog wel doen dit seizoen.
 
MSN10
 
9
5 augustus 2018 om 14:08
Mensen Benzema speelt nu al 10 jaar voor Real Madrid, kom op man gaan we nog twijfelen aan zijn kwaliteiten. Ikben letterlijk fan van hem en dat zeg ik eerlijk als Barcelona fan zijnde. De manier hoe hij mee voetbalt vind ik zo gruwelijk. Natuurlijk wordt hij afgerekend op zijn goals het is een spits maar de lat is veelste hoof gelegd door Ronaldo. Ik vind dat als hij 20-25 goals maakt in la liga dat echt heel goed alleen de statistieken van ronaldo zetten de statistieken van Benzema in een schaduw. 10 jaar Real Madrid zegt heel veel
 
keffie270
 
1
5 augustus 2018 om 14:33
Ik snap werkelijk niet dat mensen hierboven blijven hopen op Mbappé of Neymar. PSG wil de beste club van de wereld worden en die gekke sjeik heeft meer dan genoeg geld. Dan gaat hij deze jongens echt niet verkopen...
 
Elc0mmandante
 
1
5 augustus 2018 om 15:13
Ik denk eerlijk gezegd dat het vertrek van ronaldo goed gaat uitpakken voor real. Ze hebben ontiegelijk veel kwaliteit voorin. Nu ronaldo weg is hebben ze het voordeel dat ze de tegenstander kunnen verrassen met verschillende systemen en verschillende spelers. Asensio, isco, bale, en benz zijn allemaal spelers waar je een team om heen kunt bouwen, en stuk voor stuk zeer onzelfzuchtig.
 
omid-amiri
 
1
5 augustus 2018 om 15:46
asensio zou een belangerijke rol kunnen krijgen omdat ronaldo weg is bale ook benzema ook isco ook wie in de aanval niet strax noemen ze junior en odegaard ook op hou is op man klinkt bijna alsof iedereen blij is dat ronaldo weg is