Vertrek na zeventien jaar bij AZ: 'Heb het lang droog kunnen houden'
Dinsdag, 1 mei 2018 om 00:15

Martin Haar zat zaterdag voor het laatst op de bank bij de beloften van AZ. Het aflopende contract van de 65-jarige trainer wordt niet verlengd en dus moet hij op zoek naar een andere uitdaging. Haar is emotioneel onder zijn afscheid.

"Ik kreeg een filmpje van teammanager Frank (Zaal, red.). Dat raakte me wel", aldus Haar tegenover NH. "Het was heel mooi en warm, maar er kwam ook wat emotie los. Ik heb het een paar keer gekeken, zodat het gevoel minder werd. Tijdens de bespreking kwam het gevoel weer omhoog. Ik heb het droog kunnen houden, tot dit moment."

Waar Haar verdergaat in het profvoetbal, is nog onduidelijk. Hij is voor volgend seizoen al wel aangesteld als oefenmeester van amateurvereniging RKVV Velsen. De Zwollenaar was in het AFAS Stadion de rechterhand van coaches als Willem van Hanegem, Dick Advocaat, Gertjan Verbeek, Ronald Koeman en Louis van Gaal.

Koen Stam bevestigde maandagmiddag tegenover NH de eerdere berichtgeving van De Telegraaf. De ochtendkrant meldde namelijk dat de voormalig verdediger de opvolger wordt van Haar. Hij wil daar toelichting opgeven 'zodra het allemaal definitief rond is', zo liet Stam weten.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
27
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
STORING
 
1
1 mei 2018 om 01:13
Nog een paar jaar en dan kan hij met pensioen. Hoezo dan nu zijn contract niet verlengen? Ik snap de ins en outs niet maar dit was naar mijn weten altijd een zeer gewaardeerde kracht binnen AZ.
 
Edwin Vork
 
1
1 mei 2018 om 03:16
Het houdt een keer op. AZ is altijd op zoek naar vernieuwing en verjonging en als assistent was Haar toch een soort marionet na 17 jaar. Complementair zijn aan zoveel verschillende trainers is onmogelijk. Toen is er krampachtig een andere functie voor hem gezocht en dat houdt nu ook geen stand meer.
 
falcao
 
2
1 mei 2018 om 05:02
Dat theoretische verhaal begrijp ik. Maar snap niet wat de meerwaarde er van is om met een clubman als als Haar te verlengen. Dan moet er op de achtergrond iets anders spelen.
 
Edwin Vork
 
2
1 mei 2018 om 05:28
Je bedoelt waarschijnlijk om niet te verlengen. Ik heb geen idee. Maar Haar senior heeft voetbaltechnisch nooit iets toegevoegd. Moet je hem dan maar levenslang vorstelijk betalen omdat hij een clubman is? Hij is zelf ook eens naar Oostenrijk vertrokken om ‘op eigen benen’ te staan. Dat kan hij nu ook weer.
 
Edwin Vork
 
0
1 mei 2018 om 12:33
Wat is onzin? Met ‘geen stand houden’ doelde ik ook op het gebrek aan papieren. Hij had ze toch allang kunnen halen? Haar zal achter de schermen echt nog wel iets blijven doen voor AZ hoor.
 
jan1980
 
1
1 mei 2018 om 07:04
Martin Haar heeft de papieren niet voor hoofdtrainer, kreeg alleen dit jaar dispensatie van de KNVB...... maar een of andere snotneus met een papiertje is geschikter dan Martin haar volgens de KNVB
 
achnaton
 
0
1 mei 2018 om 07:19
juist je heb helemaal gelijk. Haar blijft trouwens nog een paar dagen in de week betrokken bij jong Az. daar naast gaat hij een amateur club trainen.
 
Wouder
 
0
1 mei 2018 om 07:53
Martin Haar heeft ook 17 jaar lang de kans gehad om het papiertje te halen, sterker in een interview geeft ie zelf aan dat het stom van hem is geweest om het niet te halen en dat ie daarom ook snapt dat het ophoudt. Hij is coach/trainer in een beroepsgroep waar duidelijke regels aan vast hangen en als hij dan in al die jaren het na laat om de juiste diploma's te halen dan kan je het de knvb niet verwijten.