Vervanger Dost gidst Sporting naar zege; RB Leipzig wint nipt dankzij Werner
Donderdag, 8 maart 2018 om 23:00

Sporting Portugal reist volgende week met een comfortabele uitgangspositie naar Tsjechië. De Portugezen wonnen, zonder Bas Dost, in eigen huis met 2-0 van Viktoria Plzen, dankzij twee treffers van Fredy Montero. RB Leipzig gaf in de slotfase nog een doelpunt weg, maar neemt wel een 2-1 voorsprong in het tweeluik tegen Zenit.

Sporting Portugal - Viktoria Plzen 2-0
Dost ontbrak bij Sporting Portugal met een hamstringblessure en zag zijn vervanger Fredy Montero uitstekend presteren in het duel met Viktoria Plzen. De Colombiaan kwam in januari over van Tianjin Teda en maakte tot dusver één treffer voor de Portugese club. In het duel met het Tsjechische Viktoria Plzen brak Montero op slag van rust het duel open. De assist van Fábio Coentrão was misschien wel het mooiste aan het doelpunt, want de verdediger kreeg de bal via een omhaal bij Montero.

Kort na rust was Montero opnieuw trefzeker. Bruno Fernandes nam de bal over op het middenveld en bracht de spits in stelling, die in het strafschopgebied uiterst koel bleef: 2-0. In het slot van de wedstrijd kwam de voorsprong van Sporting niet meer in gevaar, waardoor het met een comfortabele uitgangspositie afreist naar Tsjechië volgende week.


RB Leipzig - Zenit 2-1
In de vorige ronde rekende RB Leipzig af met Napoli en men sloeg toen een belangrijke slag in de heenwedstrijd, door met 1-3 in Italië te winnen. Deze keer hadden die Roten Bullen het een stuk lastiger in het eerste duel van het tweeluik. Zenit, dat in de vorige ronde Celtic versloeg, zorgde in de eerste helft via Aleksandr Kokorin en Emiliano Rigoni voor gevaar, terwijl Emil Forsberg namens de thuisploeg dicht bij een doelpunt was. De Zweed raakte vanuit een vrije trap de binnenkant van de paal.

Tien minuten na rust greep de thuisploeg de voorsprong. Met een listig hakballetje zette Timo Werner Bruma oog-in-oog met Zenit-doelman Andrey Lunev en de Portugees bleef in kansrijke positie koel: 1-0. Kort na de treffer was Werner zelf dicht bij een doelpunt, nadat hij Matías Kranevitter de bal had ontfuseld. Deze keer kwam Lunev echter wel als winnaar uit de strijd, waardoor de marge één bleef. Een kwartier voor tijd wist Werner de score wél te verdubbelen. Naby Keïta leverde de bal panklaar af, waarna de spits met een verzorgde stift voor de 2-0 zorgde.

In de slotfase moest RB Leipzig toch nog een tegentreffer toestaan, waardoor de return over een week nog heel spannend wordt. Na een overtreding van Dayot Upamecano mocht Domencio Criscito aanleggen voor een vrije trap en de Italiaan mikte de bal via het hoofd van een Leipzig-verdediger in de kruising, waardoor Zenit het belangrijke uitdoelpunt kreeg.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Giodinho7
 
18
8 maart 2018 om 23:23
Wie verzint het om Sporting - Viktoria Plzen uit te zenden bij RTL. Er kan toch niet iemand daar hebben gezeten en duels van Lazio, Leipzig en Marseille gezien en dacht nee Sporting - Viktoria Plzen wordt echt een kraker. Man, die moeten veel kijkcijfers zijn verloren. Ik heb het tot de rust volgehouden en dat was me eigenlijk al teveel. Ze kunnen de volgende keer toch beter door het tv- publiek laten stemmen ofzo.
 
TheRoscoe
 
10
8 maart 2018 om 23:27
Onder het mom van kijken hoe Basje Dost het doet, want we zijn soort van chauvinistisch genoeg ingesteld dat we daar op zitten te wachten. Misschien dat het daadwerkelijk wat oplevert qua kijkcijfers. Ik betwijfel het.
 
Giodinho7
 
5
8 maart 2018 om 23:33
Het kan aan mij liggen, maar die deed toch niet mee. Volgens mij is hij ook al een tijdje geblesseerd en dan hebben ze wel slecht hun research gedaan.
 
DanielRevezi
 
1
8 maart 2018 om 23:35
Was een twijfelgeval voor vandaag, denk dat hij voor de competitie weer gaat starten dit weekend
 
TheRoscoe
 
3
8 maart 2018 om 23:36
Dan snap ik het helemaal niet. Of ze moeten het verzoek hebben gedaan om Sporting uit te zenden voor de blessure van Dost.
 
Pieterpost
 
1
8 maart 2018 om 23:43
Ik heb weer lekker Premier Leage darts gekeken via de live stream. Stukken leuker dan dit saaie Europa League affiche zonder Dost!
 
Giodinho7
 
1
8 maart 2018 om 23:48
Ik ben zelf niet zo van Darts, maar ik ben wel wat anders gaan doen na de eerste helft. Complimenten voor de mensen die het wel vol hebben gehouden.
 
BvdP
 
1
8 maart 2018 om 23:46
Daar mag je Wilfred voor bedanken. Ze hebben net besloten om volgende week Salzburg - Dortmund te doen en die andere wedstrijd laten ze voor wat het is.
 
Giodinho7
 
4
8 maart 2018 om 23:50
Salzburg - Dortmund is toch rond dezelfde tijd als Arsenal - Milan ? Dus dan gaan ze het mooiste affiche dus niet uitzenden. Haha, waar zijn de heren mee bezig zeg.
 
Zermatt_Person
 
0
9 maart 2018 om 08:18
Misschien bedoelen ze Leipzig - Zenit
 
iBianconeri
 
1
9 maart 2018 om 08:34
Ja ik heb het volgehouden tot de 10e minuut toen vond ik het wel welletjes. Helemaal na een pot als Milan - Arsenal, wat eigenlijk gewoon CL waardig is.
 
TheRoscoe
 
6
8 maart 2018 om 23:28
De hoop op een hele leuke Red Bull-derby tussen Leipzig en Salzburg blijft in leven. Hoop dat ze beiden doorgaan, want ik wil echt weten hoe ze daar op gaan reageren.
 
DanielRevezi
 
2
8 maart 2018 om 23:31
Vond het wel meevallen hoe “saai” het was. Verre van een leuke wedstrijd maar dat lag zeker niet aan Sporting. Plzen wilde gewoon echt niet voetballen en waren ook zelfs met een 2-0 achterstand nog te bang om een counter tegen te krijgen. Sporting had rustig met 4-0 moeten winnen maar ik snap het wel. Sporting had 6 spelers op scherp waardoor ze het laatste kwartier niet meer vol er tegen aan gingen. Wat was Ruiz slecht, die was afgeschreven aan het begin van het seizoen en heeft tot november niet gespeeld. Ivm blessures speelt hij weer maar hij voegt echt niks toe aan het spel. Jammer dat Podence geblesseerd is want hij zou deze mannetjes van Plzen toch scheel spelen. Volgende keer gewoon lekker Acuna, Fernandes (op 10, motm voor mij) , Dost en Gelson als aanvallende spelers.
 
Shevchenko_7
 
0
9 maart 2018 om 07:46
Pol: Nee Leipzig gaat het niet redden denk ik, Zenit thuis is lastig en aan 1 doelpunt hebben ze genoeg, Leipzig gaat het lastig krijgen in de kou daar in Rusland.
 
iBianconeri
 
0
9 maart 2018 om 08:33
Ik verwacht dat Leipzig wel wint hoor. Vind dat hele Zenit niet spectaculair met uitzondering van die spits. Utrecht kon ze het ook vrij moeilijk maken op eigen terrein.