'Via een omweg is het me dus toch gelukt om in de Eredivisie te komen'
Zondag, 10 juni 2018 om 22:13

Ahmad Mendes Moreira begint komende zomer aan zijn eerste avontuur als profvoetballer. De 22-jarige aanvaller verruilt tweededivionist Kozakken Boys voor FC Groningen. Mendes Moreira speelde kort in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar moest al op jonge leeftijd vertrekken en komt nu via Excelsior Maassluis en Kozakken Boys alsnog in het betaald voetbal terecht.

"Dan moet je je plannen bijstellen, maar via een omweg is het me dus toch gelukt om in de Eredivisie te komen", zegt de aanvaller in gesprek met Awaydays NL. Ron Jans zat afgelopen seizoen bij Kozakken Boys op de tribune om Mendes Moreira zelf te bekijken. "Er zaten daarvoor al meerdere scouts van NEC, FC Den Bosch en FC Groningen voor mij op de tribune, maar uiteindelijk was laatstgenoemde club het meest concreet. Als zo'n club voor je komt, dan hoef je daar niet eens over na te denken."

"Natuurlijk heb je ook wel in je hoofd dat een basisplaats zou kunnen, maar je moet wel realistisch blijven. Je kan dromen, maar ik vind het al een geslaagd seizoen als ik veel speel en daarmee mijn contract kan gaan verlengen", vervolgt Mendes Moreira over zijn perspectief bij FC Groningen. Hij heeft een eenjarig contract bij de Trots van het Noorden ondertekend, met een optie voor nog een seizoen. De aanvaller spiegelt zich graag aan de andere spelers die op relatief late leeftijd in het profvoetbal terecht zijn gekomen.

"Ik heb bij dezelfde amateurclub gespeeld als Danny Koevermans (Excelsior'20, red.) en daar zie je veel van hem hangen. Ik hoop ook dat ik in die categorie van spelers terecht kom", stelt Mendes Moreira. "De ene speler heeft een normale loopbaan, de ander heeft een gek verhaal. Abdenasser El Khayati is ook via een omweg bij ADO beland en is nu één van de smaakmakers van de Eredivisie. Zo kan het dus ook gaan en ik hoop dat het bij mij ook zo uit kan pakken."

Meer nieuws
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
   
07:13
07:13
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
17
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Damsko1103
 
5
10 juni 2018 om 22:40
Top voor die jongen. Ken hem niet als voetballer, maar hoop dat hij door goed voetbal te leveren zijn contract kan verlengen. Zo zie je maar weer hoeveel verschillende kanten/wegen er zijn om profvoetballer te worden.
 
Arnout108
 
10
10 juni 2018 om 22:42
Prima om te scouten in het hoge amateur voetbal. Het kost niet zoveel geld en er zitten nog weleens leuke spelers tussen. Kijk bijvoorbeeld naar hoe succesvol Reuven Niemeier is bij Heracles.
 
watta
 
0
11 juni 2018 om 09:03
Het is ook helemaal niet verkeerd om bij de amateurs te scouten. perfect voorbeeld Niemeyer van Heracles inderdaad en ook Willie Overtoom en Jens Toornstra zijn via de amateurs nog goed terecht gekomen. dus zeker geen verkeerde zet. ik denk dat deze jongen zich ook prima gaat handhaven op eredivisie niveau want dit is een goede speler
 
William86
 
0
11 juni 2018 om 01:40
Hij is veel te wisselvallig, hij gaat het niet redden in de eredivisie. Misschien Den Bosch