Vida neemt aanvoerdersband over van Modric en is beslissend
Maandag, 15 oktober 2018 om 22:31

De nationale ploeg van Kroatië heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jordanië zonder kleerscheuren doorstaan. De verliezend finalist van het WK in Rusland was maandagavond door doelpunten van gelegenheidsaanvoerder Domagoj Vida en Matej Mitrovic met 2-1 te sterk voor het land uit Midden-Oosten. Luka Modric kreeg rust.

Naast de middenvelder van Real Madrid hoefden ook spelers als Mateo Kovacic, Ivan Perisic, Ivan Rakitic, Danijel Subasic en Mario Mandzukic niet op te draven in het Stadion Rujevica in Rijeka. In de beginfase kreeg Kroatië meteen mogelijkheden via Andrej Kramaric, Ante Rebic en Karlo Bartolec, terwijl Jordanië een poging waagde met een schot van Musa Al-Taamari dat over zeilde. Na 24 minuten was het raak, want toen kopte Vida raak uit een hoekschop van Marko Rog.

Kroatië hoopte de marge na de pauze te verdubbelen en nadat Mitrovic en Marko Pjaca kansen hadden laten liggen, werd het na 62 minuten alsnog 2-0. Mitrovic van Club Brugge scoorde eveneens koppend en maakte zijn tweede interlanddoelpunt. Via een van richting veranderde vrije trap van Baha Faisal werd het nog 2-1, maar verder kwam het Jordanië van de Belg Vital Borkelmans niet meer. De volgende interland van Kroatië staat voor 15 november op het programma; dan komt Spanje op bezoek.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
5
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
4
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
9
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
SambaSam
 
5
16 oktober 2018 om 00:45
Heel knap van de trainer van Kroatiƫ om spelers rustig te geven die toch degelijk gestopt zijn met interlandvoetbal...