Vidal moet zich verdedigen na vermeende kus op het Juventus-logo
Maandag, 18 januari 2021 om 10:45

Arturo Vidal heeft via Instagram gereageerd op een voorval voorafgaand aan de topper in de serie A tussen Internazionale en Juventus (2-0 winst). De middenvelder van Inter kwam vlak voor de wedstrijd in opspraak nadat hij bij een knuffel met Giorgio Chiellini het logo van Juventus kuste op de trui van zijn voormalig ploeggenoot. In een reactie laat Vidal weten nooit het logo van zijn voormalig werkgever bewust te hebben willen kussen.

Vidal droeg in het verleden vier seizoenen het shirt van Juventus en dus betekende het treffen van zondagavond een weerzien met veel oude bekenden. De Chileen had voor de aftrap met verschillende spelers een onderonsje, waaronder met Chiellini. De twee knuffelden elkaar, waarna Vidal het logo van Juventus kuste op de trui van de Italiaan. De beelden daarvan deden het nodige stof opwaaien op social media. "Ik heb nooit het logo van een ander team willen kussen", reageert de Chileens international zondagavond via Instagram op de commotie die ontstond na het incident.

Het duel tussen de twee Italiaanse grootmachten werd uiteindelijk gewonnen door Inter, dat daarmee Juventus op een grotere achterstand schoot. Uitgerekend Vidal nam de eerste Milanese treffer voor zijn rekening, toen hij op aangeven van Nicolò Barella raak kopte voor de 1-0. Na afloop ging het niet alleen over die treffer. "Die kus was een teken van liefde voor iemand die mij het voetbal heeft geschonken", verklaarde Vidal de veelbesproken zoen. "We hebben samen prachtige jaren beleefd en we houden van elkaar."

Vidal tekende in de zomer van 2011 een contract voor vijf jaar bij Juventus, dat ruim tien miljoen euro betaalde aan Bayer Leverkusen. Bij de club uit Turijn groeide de middenvelder uit tot een vaste waarde en vormde hij een defensief blok met Paul Pogba. Hij behaalde met Juventus vier landstitels en kwam vervolgens via Bayern München en Barcelona afgelopen zomer bij Inter terecht. Ook daar geldt de 33-jarige Vidal als vaste kracht binnen het elftal van Antonio Conte. Dit seizoen kwam hij tot dusver in zestien duels in actie, waarvan elf keer als basisspeler.

In het statement verklaarde Vidal andermaal zijn liefde voor Inter en zegt hij zich niet bewust te zijn geweest van de situatie. "Ik respecteer mijn team, mijn fans en de mensen die mij het vertrouwen hebben gegeven om de geschiedenis van deze geweldige club te verdedigen. Ik zal mijn ziel hiervoor geven. Kom op Inter." Door de overwinning breidde Inter de voorsprong op Juventus uit met zeven punten en heeft het er alle schijn van dat er voor het eerst sinds negen jaar een andere landskampioen komt in Italië.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
bf1994
 
70
18 januari 2021 om 10:47
Dit soort gezeik jongens. Hetgeen wat ik hier jammer aan vind is dat er voetbalfans zijn die hierin meegaan.
 
Yann89
 
40
18 januari 2021 om 10:49
En al was dit wel bewust, lekker boeie. Hij heeft gescoord en Inter heeft gewonnen. Ga je lekker ergens anders druk om maken man
 
genieterr
 
20
18 januari 2021 om 10:49
Serieus? Lachwekkend dat we hier aandacht aan geven. Overduidelijk een kus op de borst. Ja, en daar zit toevallig dat logo. En wat dan nog als het wel bedoelt was. Je kust in het leven toch meer mensen dan alleen je vrouw/vriendin? Alsof je niet je liefde kan uiten door een kus op een shirt....
 
IronManUtd
 
28
18 januari 2021 om 10:50
Wat zijn voetbalsupporters toch extreem overgevoelige kinderen. Altijd een grote bek, maar ook altijd huilen. Een soort van trumpjes.
 
Kenada
 
5
18 januari 2021 om 10:50
Als ik het goed zie kust hij er boven. Maar ja de media wil weer eens een relletje maken. Extra clicks voor de website waarachijnlijk.
 
Varenak
 
2
18 januari 2021 om 10:51
Wat een onzin weer. Je ziet toch dat hij alles doet wat hij kan. Dit komt beetje over als drama doen om maar drama te kunnen doen. Waarom moet hij zich hiervoor verdedogen. Stel mijn partner draagt een bp shirt en ik zou voor shell werken. En ik kus op dat logo moet ik mezelf dan ook verdedigen???
 
Jeffrey Bruma
 
4
18 januari 2021 om 11:01
Wat een mooi gebaar van verbroedering in de voetballerij. De gecreƫerde rel is wel heel ver gezocht. Jammer dat diverse media op deze manier hun nieuws probeert te verkopen.
 
Irriducibili420
 
2
18 januari 2021 om 11:23
Wanneer er geen nieuws is en nieuws gecreeerd moet worden. Waar gaat allemaal over. Ik zie gewoon een iemand die sportief is en vriendelijk met zijn vrienden en oud collega's. Zoals hij professioneel is op het veld en zich 100% voor Inter inzet wat hij gister dus heeft gedaan!
 
Soccerfan_1
 
0
18 januari 2021 om 11:28
Je ziet overduidelijk dat hij naar het logo kijkt en dan daar een kus op geeft. En so what? Blijkbaar is Juventus zn grote liefde. Hij doet zn stinkende best voor Inter dus waarom zo'n ding hier van maken.
 
Arnout108
 
0
18 januari 2021 om 12:16
Wat boeit het dat hij het logo wel of niet zou kussen. Uiteindelijk deed hij gewoon z'n best voor Inter en maakt hij zelfs een belangrijke goal. Dan maakt het toch niet uit dat hij het logo van Chiellini kust. Dat zijn ex teamgenoten dus wellicht is dat een onderling grapje tussen die 2 ofzo, weten wij veel. Als hij zoveel van Juventus hield dat hij zich niet in kon zetten voor de concurrent dan speelde hij nu niet bij Inter.
 
Ryjuu
 
0
18 januari 2021 om 12:23
Tjah dat krijg je met internet. Er hoeft maar een iemand zo onnozel genoeg zijn om er iets achter te zoeken en dit te posten op social media, en het verspreidt zich als een virus om zich heen. De rest van de media blaast het vervolgens weer op, en zo ontstaat er weer een relletje om niets.
 
Jorinus
 
3
18 januari 2021 om 12:58
Had hij maar het shirt aan.. Ondanks zijn waardeloze optredens in veel matches dit seizoen, is Vidal nog steeds een klasse beter dan alle meuk die bij ons op het middenveld nu rondloopt...
 
Canniggia
 
1
18 januari 2021 om 13:09
Ik vind dit gewoon niet kunnen. Dat gezoen en gekus doe je maar in je vrijetijd. Ook nog eens op het shirt van de grootste slijmbal op de voetbalvelden Chiellini...bah.