Viergever levert unieke prestatie in loopbaan: 'PSV speelde niet eens super'
Zondag, 2 september 2018 om 06:36

PSV won zaterdag ook de vierde wedstrijd van dit Eredivisie-seizoen in de Eredivisie. De Eindhovenaren waren in eigen huis met 6-1 veel te sterk voor Willem II. Jorrit Hendrix opende op mooie wijze de score. De middenvelder raakte de bal in de zevende minuut vol met links en zag het leer in de bovenhoek verdwijnen.

"Hij zat er lekker in, het was een gecontroleerde bal. Normaal gesproken gaan dit soort ballen vaak over, maar deze raakte ik precies goed", vertelde Hendrix in gesprek met het ANP. PSV is de enige club die na vier speelrondes nog zonder puntenverlies is. De regerend landskampioen heeft vijf punten voorsprong op naaste achtervolgers AZ en Ajax, die zondag in actie komen tegen respectievelijk Heracles Almelo (uit) en Vitesse (uit).

PSV versterkte zich afgelopen week met de Mexicaan Érick Gutiérrez. De middenvelder zat zaterdag nog niet bij de selectie. "Ik weet niet wat de plannen precies zijn. Of ik nou met hem ga spelen of dat hij een concurrent van mij wordt: elke versterking is welkom", verzekerde Hendrix. "Zeker na het wegvallen van Ryan Thomas."

"Dit is wat je wil na een Europese wedstrijd", verzekerde Nick Viergever, die voor het eerst in zijn loopbaan tweemaal in een Eredivisieduel scoorde. "Willem II kreeg wel de eerste grote kans, maar die ging er gelukkig niet in. Wij scoorden op de goede momenten. Het is gek om te zeggen, maar we speelden niet eens super."

"Willem II kon vaak de vrije man vinden en we kregen niet echt druk op ze. Maar we scoren gewoon op de juiste momenten en dan is het lekker uitvoetballen." Viergever kwam tot slechts twee balcontacten in het vijandelijke doelgebied, maar benutte deze optimaal. Hij werd uit voorzorg gewisseld. "Dit was mijn vijfde of zesde wedstrijd en daarvoor heb ik acht maanden niets gespeeld. Dan zit je nog in de opbouw en dan is het eigenlijk voorkomen dat er iets gebeurt."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
bvbrunschot
 
7
2 september 2018 om 08:39
Eerlijke reactie van Viergever, PSV speelde inderdaad in het begin niet super, maar als je dan toch 4 keer scoort in de eerste helft, dan kun je de wedstrijd wel lekker uitspelen ja.
 
Dr. Duck
 
3
2 september 2018 om 09:35
met name tot de 3-0 viel het inderdaad eigenlijk niet mee, daarna voetbalde psv makkelijk door willem 2 heen. ik begreep de hosanna stemming over het getoonde spel van gisteren niet helemaal. verdedigend stond het goed en psv was zeer scherp in het benutten van de ruimte die willem 2 liet en uiteraard in het benutten vd kansen. veldspel was de eerste 30 minuten matig.
 
Kevin1989
 
11
2 september 2018 om 09:46
Veldspel was de eerste 30 minuten inderdaad niet optimaal. Maar wat ben ik blij met de voorzetten van Angelino en de groei die bergwijn doormaakt momenteel. Wat me ook opvalt is dat spelers veel gretiger/ engerieker erop vliegen onder vanBommel i.t.t onder Cocu. Belooft veel goeds voor het seizoen.
 
Rolotjuh
 
9
2 september 2018 om 09:54
Jij begrijpt de hosanna stemming niet over een team met een nieuwe trainer, een nieuwe speelstijl en aardig wat nieuwelingen die hij inpast, die een aardige ploeg als Willem II oprolt met 6-1? Tuurlijk kan het nog veel beter, dat gaat gewoon tijd kosten. Maar stel je eens voor als die automatismen er wel inkomen en ze gaan echt goed spelen. Daarnaast vind ik het lekker dat PSV gewoon moeilijk te verslaan is ook al spelen ze soms als echt een natte krant.
 
RealMadridsta
 
24
2 september 2018 om 09:47
Ben ik de enige die het niet slim vind van Ajax om het contract van Viergever niet te verlengen? Het is natuurlijk geen geweldenaar en ik weet niet of hij goed genoeg is voor de basis, maar hij is toch een prima optie als backup CV en backup linksachter. Vind het jammer dat hij bij PSV in de basis staat, maar het is op dit moment niet anders bij ons. Doet het op dit moment prima alhoewel ik bij die goal van Fortuna tegen PSV vond dat hij een heel erg grote fout maakte door maar achteruit te blijven lopen en niet in te grijpen.
 
chimera
 
17
2 september 2018 om 09:54
Ik denk dat Viergever beter is dan wober
 
 
5
2 september 2018 om 11:11
Ik ben het met je eens. Hij had bij Ajax zeker niet misstaan en daarnaast heb je psv meer opties gegeven.
 
Arnino
 
1
2 september 2018 om 12:02
Viergever had er best in kunnen staan nu. Nu staat er vaak iemand die van origine een middenvelder is.