Virgil van Dijk hard aangepakt; viermaal hetzelfde cijfer voor Wijnaldum
Donderdag, 3 oktober 2019 om 06:25

Liverpool pakte woensdagavond op eigen veld tegen Red Bull Salzburg de eerste punten van het nieuwe Champions League-seizoen, maar eenvoudig ging dat niet. The Reds gaven op het eigen Anfield een 3-0 voorsprong uit handen en haalden uiteindelijk opgelucht adem, toen Mohamed Salah toch nog voor een 4-3 eindstand zorgde. Virgil van Dijk is als aanvoerder en verdedigingsleider van Liverpool de gebeten hond in de Engelse media.

Van Dijk wordt voor een groot deel verantwoordelijk gehouden voor de defensieve malaise van Liverpool. De Express is bij het spelersrapport genadeloos en deelt een vier uit aan de international van het Nederlands elftal. "Het was niet zijn beste avond", constateert de scribent, die Van Dijk vooral zijn rol bij de 3-1 van Salzburg zwaar aanrekent. De Nederlandse centrumverdediger stapte op slag van rust verkeerd in, waarna hij het bos in werd gestuurd door Hwang Hee-Chan, die Salzburg vervolgens met een doelpunt terug in de wedstrijd bracht.

Van Dijk komt er van alle verdedigers van Liverpool het slechtst uit bij de Express: Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez en Andy Robertson komen er van af met respectievelijk een zeven, een zes en een acht; doelman Adrían krijgt van de tabloid een vijf. Georginio Wijnaldum speelde overigens een onopvallende wedstrijd en krijgt van de Express een zes. "Zijn spel was verzorgd en hij werkte hard", zo luidt het commentaar op de middenvelder, die in de basis was begonnen en uiteindelijk 64 minuten speelde. Wijnaldum werd vlak na de gelijkmaker van Salzburg en vlak voor de 4-3 van Liverpool gewisseld door manager Jürgen Klopp.

Ook de Liverpool Echo deelt een onvoldoende uit aan Van Dijk: een vijf. De lokale krant is niet alleen kritisch op Van Dijk vanwege zijn aandeel bij de 3-1 van Hee-Chan: ook bij de 3-3 van Erling Braut Haaland zag hij er niet goed uit. "Het was een zeldzaam twijfelachtige avond voor de Nederlander." Opvallend is dat beide vleugelverdedigers van Liverpool, Alexander-Arnold en Robertson, er ook bij de Liverpool Echo genadig van af komen, met respectievelijk een zeven en een acht. Gomez, Van Dijks kompaan achterin, krijgt, net als Van Dijk, een vijf.

Ook de Daily Mirror is duidelijk: het was niet Van Dijks' beste wedstrijd. In tegenstelling tot de Express en de Liverpool Echo heeft de Daily Mirror wel een voldoende over voor Van Dijk: een zes. Datzelfde cijfer krijgt hij van The Independent. Wat opvallend is: in navolging van de Express geven ook de Liverpool Echo, de Daily Mirror én The Independent een zes aan Wijnaldum voor zijn kleurloze optreden van woensdagavond.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Dr. Duck
 
21
3 oktober 2019 om 07:05
Prachtige foto ook. Je ziet van dijk tijdens zijn sliding inzien dat hij een verkeerde keuze heeft gemaakt.
 
AbelNzuzi
 
7
3 oktober 2019 om 07:26
Kan gebeuren hij is ook een mens?? shit happends
 
FR-LFCDirk
 
4
3 oktober 2019 om 07:58
Tja niet zn beste avond, maar man wat was Gomez slecht. Hopelijk Matip weer erbij voor Leicester.
 
Samcro
 
18
3 oktober 2019 om 08:50
Het is tekenend dat er zoveel ophef is als Virgil een zwakke pot speelt, geeft al wel aan hoe hoog hij staat. Kan gebeuren, Liverpool moet gewoon zorgen dat ze genoeg blijven scoren aan de andere kant, wat tot nu toe wel gelukt is getuige de stand in de PL en in de CL gaan ze ook wel door denk ik.
 
DaRedLFC
 
1
3 oktober 2019 om 09:23
De eerste helft was echt buitengewoon van LFC, gewoon jammer dat ze laks werden na de 3-0, in dat opzicht moeten we even naar City kijken dat gewoon door blijft jagen op goals met een 3-0 leiding. VVD kon echt beter maar Matip mistte we echt. Robertson Mane Salah & Firmino heerlijk on naar te kijken. Hoop dat Matip terug is voor Leicester anders gaan er aardig wat klappen vallen aan de rechterkant, misschien toch Lovren i.p.v. Gomez heeft ook weinig minuten gehad de laatste tijd.
 
Basvan Dongen
 
0
3 oktober 2019 om 13:58
"virgil van Dijk is als aanvoerder en verdedigingsleider van Liverpool de gebeten hond in de Engelse media." Leuk stukje, alleen is Virgil geen minuut aanvoerder geweest gisteren. Henderson begon zoals gewoonlijk met de band om en die ging over naar James Milner zodra deze binnen de lijnen kwam. Verder viel het allemaal wel mee hoe slecht hij gisteren was, alhoewel die zich bij de eerste goal wel redelijk eenvoudig liet uitkappen wat we niet van hem gewend zijn. Ik vond Gomez toch de mindere achterin gisteren, maar ach 3 punten
 
binny
 
1
3 oktober 2019 om 16:03
Het zegt genoeg dat wanneer Virgil in de fout gaat iedereen er op springt, dat gebeurt echt alleen maar als je een van de aller beste bent.