Virgil van Dijk kijkt ver vooruit: 'Ik wil niet in zo'n situatie terechtkomen'
Vrijdag, 23 augustus 2019 om 07:30

Virgil van Dijk zag enkele jaren geleden wel wat in een loopbaan als trainer, maar de centrale verdediger van Liverpool is inmiddels behoorlijk van gedachten veranderd. Van Dijk, die het voetbalwereldje soms 'wreed' vindt, hoopt echter wel dat hij na zijn loopbaan als profvoetballer in een andere hoedanigheid betrokken blijft bij de voetbalwereld.

"Op dit moment denk ik niet dat het vak van trainer voor mij is weggelegd", zegt Van Dijk in gesprek met Optus Sport. "De wereld kan erg wreed zijn namelijk. Er zijn veel mensen met meningen en dat kan van invloed zijn op je. Ik zou bij voorkeur niet in een dergelijke situatie terecht willen komen."

Meer: Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

"Maar ik verwacht echter wel dat ik nog in de voetballerij actief ben", neemt Van Dijk alvast een voorschot op het leven buiten het veld. "Ik word zeker geen analist, want dan moet ik misschien dingen zeggen waar ik helemaal niet achter sta. We zullen zien." De verdediger van the Reds hint terloops op een rol als scout. "Ik heb wel oog voor talent, dus misschien ga ik daar iets mee doen."

Van Dijk richt zich voorlopig op zijn werk al speler van Liverpool, waar hij op veel waardering kan rekenen. "Je blijft voor altijd onderdeel van de Liverpool-familie", spreekt de Oranje-international uit ervaring. "Ik ben er erg blij mee dat ik met open armen ben ontvangen en inmiddels deel uitmaak van de clubgeschiedenis, nu we de Champions League hebben veroverd. Hopelijk blijft het niet daarbij. Ik hoop boven alles dat de supporters mij herinneren als een speler die altijd het uiterste van zichzelf gaf en er altijd optimaal van heeft genoten." Van Dijk staat met Liverpool zaterdag tegenover Arsenal op Anfield.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Scouserper
 
2
23 augustus 2019 om 08:02
Ook de scoutswereld kan wreed zijn. Vliegtuig in en uit naar alle uithoeken van de wereld (in geval van een club op hoog niveau) ,afgetroefd worden door concurrenten of jouw gescoute speler draait uit op een mislukking wanneer ie aangetrokken is door jouw club In elk geval graag eerst nog een jaartje of 6,7 prijzen pakken met Liverpool!
 
kleinegeneraa7
 
21
23 augustus 2019 om 08:06
"Ik word zeker geen analist, want dan moet ik misschien dingen zeggen waar ik helemaal niet achter sta. We zullen zien." Als je dingen zegt waar je niet achter staat, dan ben je ook geen goede analist. Dan ben je een ja-knikker en meeloper, zonder je eigen mening. Ik zou echt voor een zorgeloos leven gaan. Gezellig met het gezin leuke dingen doen, genieten van mijn vrije tijd, voetballen in een bierbuikenelftal en daarnaast vrijwilligerswerk in een dierenasiel gaan doen. Weg van alle drukte en gezeur binnen de voetbalwereld en volledig genieten.
 
NJfromVOL
 
6
23 augustus 2019 om 08:13
precies, mijn idee ook. Ik wil authenticiteit in een analist
 
Nick Danninga
 
3
23 augustus 2019 om 08:25
Zo beginnen de meeste analisten. Tot ze in zichzelf gaan geloven.
 
soccersupp
 
2
23 augustus 2019 om 08:54
Precies Nick Danninga ze beginnen enthousiast maar ze gaan zichzelf op een gegeven moment heel belangrijk vinden en zijn vaak geforceerd op zoek naar iets om hun *uniekheid" te laten zien. Zo van die jongen van 17 die 1 goede wedstrijd speelt is de nieuwe Virgil van Dijk. Als die later slaagt kan je roepen dat hij het al had gezien.
 
RiDIRKulous
 
19
23 augustus 2019 om 08:25
Ik denk dat hij doelde op het feit dat je als analyst iemands gevoelens wel eens kan schaden. Als ik Virgil zie tijdens interview, lijkt hij mij zon persoon die daar heel erg rekening mee houdt. Een heel zachtaardig persoonlijkheid. Ipv een persoon(sommige analysten) die heel erg geniet om iemand met de grond gelijk te maken, eigenlijk vernederen.
 
jomar3
 
1
23 augustus 2019 om 10:51
Ik denk eerder dat hij bedoelt; vanuit je rol als analist wordt verwacht dat je kritisch bent naar anderen toe zodra de situatie daar om vraagt, anders analyseer je niet objectief. Dan zegt hij dus dingen waar hij zich wellicht niet goed bij voelt, niet achter staat. In de context van de wreedheid van de voetbalwereld zoals hij voorafgaand schetst, denk ik dat hij dat probeert te zeggen. Ik vind analyseren, met behulp van 150 camera posities, slomotions en onnoemelijk veel open deuren ook eigenlijk helemaal geen kwaliteit meer. Daarom zie je ook dat ze allemaal zo keihard proberen iets unieks of schokerends te zeggen om er maar boven uit te steken. Populistische uitspraken of haaks ingaan op de werkelijkheid, om later wanneer de situatie veranderd te kunnen roepen dat ze dat allang hadden zien aankomen. Aad de Mos, Waterkneus, Vermeulen en Driessen zijn allemaal voorbeelden van lui die opzoek zijn naar sensatie of erkenning van hun ge-wel-di-ge voortschrijdende inzichten. Kots.