Vitesse definitief verlost van Russische inmenging: aandelenoverdracht afgerond
Zaterdag, 18 mei 2024 om 12:02

Vitesse is officieel uit Russische handen, zo melden de Arnhemmers via de officiële kanalen. Vrijdag werd de aandelenoverdracht al goedgekeurd door de licentiecommissie en die is nu definitief afgerond. De club heeft ook een week uitstel gekregen wat betreft de definitieve intrekking van de licentie, aldus Jeroen Kapteijns namens De Telegraaf.

"Nadat Vitesse officieel goedkeuring ontving voor de overdracht van de aandelen, heeft inmiddels de overdracht van de door PMH (Valeriy Oyf) gehouden aandelen in Vitesse aan de onafhankelijke stichting Vitesse Voor Altijd daadwerkelijk plaatsgevonden", zo laten de Arnhemmers weten op de clubwebsite.

"Met deze aandelenoverdracht zijn de banden officieel verbroken tussen Vitesse en PMH. Een absolute eis vanuit de Licentiecommissie. Vanuit hier kan de club ook aan de slag met het herstellen van haar bankrelatie met ING Bank en de relatie met BDO Accountants", zo valt verder te lezen.

In de nieuwe stichting zijn drie onafhankelijke bestuurders benoemd, namelijk John Jaakke, Pieter Colijn en Erik Mulder. De stichting Vitesse Voor Altijd zal zich toeleggen op het tijdelijk beheer en de verkoop van de aandelen.

"We zijn er nog niet, dat besef is er", zei Edwin Reijntjes, algemeen directeur ad interim van de club, vrijdag al. "We gaan keihard door met hetgeen wij mee bezig zijn en bekijken het van week tot week met de licentiecommissie. Voor alle Vitessenaren: er lijkt licht aan het einde van de tunnel te ontstaan en dat komt ook door jullie onvoorwaardelijke steun. Voor Geel-Zwart", aldus Reijntjes op de website van Vitesse.

Vitesse zette de laatste weken meerdere acties op om het bestaan van de club te redden. Eén daarvan was een crowdfunding die een gigantisch succes werd. De teller staat inmiddels op meer dan anderhalf miljoen euro en die actie gaf de KNVB en de licentiecommissie het signaal dat de supporters en ondernemers in Arnhem en daarbuiten onvoorwaardelijk achter Vitesse staan.

Vitesse is er nog niet, maar de overdracht van de aandelen was wel een van de belangrijkste vereisten voor het behouden van de licentie. De komende tijd zal meer duidelijk worden over de toekomst van de club.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:57
23:57
Jan Boskamp neemt per direct afscheid en komt niet meer op tv als analist
35
   
22:55
22:55
Real Madrid verovert mede dankzij grote fout Maatsen vijftiende Champions League
225
   
22:07
22:07
Fans bestormen veld tijdens CL-finale vanwege knotsgekke weddenschap influencer
37
   
21:06
21:06
Groot beveiligingslek: Champions League-finale na 20 seconden stilgelegd
11
   
20:55
20:55
Theo Janssen wijst naar speler in Oranje die eruit moet voor Ian Maatsen
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (83)

 
chilaverton
 
34
17 mei 2024 om 14:12
Wat een fijn nieuws en wat fijn dat de KNVB meedenkt en niet star is
 
Pesso-PSV
 
30
17 mei 2024 om 14:34
Goed nieuws deze club mag niet verloren gaan. Hopelijk komen ze volgende jaar terug in de eredivisie.
 
Orwell
 
4
17 mei 2024 om 17:01
Ik denk dat een termijn van vijf jaar realistischer is.
 
Berbatov81
 
30
17 mei 2024 om 14:14
Heel mooi nieuws. Hopelijk doet de KKD Vitesse goed, alles even weer op nul zetten en dan met gezond beleid terug naar de Eredivisie.
 
Hazardos
 
14
17 mei 2024 om 14:24
Héhé, kan dit onderdeel eindelijk eens afgesloten worden. Het 'lichtje aan het einde van de tunnel' is wel klein nog, maar het perspectief kan weer wat positiever worden gezien.
 
Le_Prof
 
7
17 mei 2024 om 14:29
Het is wat, interim directeur zijn. Wat een wallen heeft die beste meneer!
 
Vitessegek
 
8
17 mei 2024 om 14:54
Ja wallen zijn ook een belangrijk punt. Daaraan kun je zien hoe iemand is of niet.
 
wandering
 
1
18 mei 2024 om 12:19
Wel een beetje denk ik, het kan komen door slapeloze nachten en stress, als dat bij hem ook zo is maakt het wel duidelijk hoe betrokken hij is
 
Bolso
 
43
17 mei 2024 om 14:34
Hier past enkel nederigheid wat mij betreft! Ik zal dankbaar zijn als we volgend seizoen in de kkd MOGEN aantreden. Sowieso kneiter veel zin in een nieuwe competitie met mooie uitdagingen en de focus op (met je maten naar het) VOETBAL (gaan)!!!
 
ErnumsJung
 
23
17 mei 2024 om 14:49
Precies dat! Geen bijzaken meer maar de focus op voetbal ??
 
Twenteov
 
23
17 mei 2024 om 17:10
Zo is het! Vrijdagavonden zijn echt best prima, hele weekend nog voor je. Maar de tegenstanders zijn ruk, maar jullie leven nog en dat is het belangrijkste. Het is jullie gegund wmb!
 
Gurtalks
 
1
18 mei 2024 om 12:51
Als Groninger kan ik me daar alleen maar bij aansluiten. Als een grote club naar de KKD gaat, is nederigheid op zijn plaats. Aan de andere kant heb ik het afgelopen jaar niet als vervelend ervaren. Vaak voetbal op vrijdag/maandag waardoor je het weekend wel voor jezelf hebt. Dat heeft ook weer zijn voordelen. Hopelijk komt Vitesse ook na een jaar weer terug! Ik gun het Vitesse wel!
 
Aston Villans
 
12
17 mei 2024 om 14:37
Is er iemand die ooit getwijfeld heeft Vitesse definitief verleden tijd is? Iedereen weet ook in NL dat Vitesse daarvoor te groot is en geen RBC of Veendam. Wanneer ze volgende week niets opgeschoten zijn krijgen ze gerust weer uitstel hoor. Kansloos gehype van de media dat Vitesse echt failliet zou gaan. NOOIT. Ik zelf ben er blij mee dat Vitesse blijft bestaan, rustig opnieuw opbouwen met eigen mensen.
 
checkpoint
 
5
17 mei 2024 om 14:57
Ik ben ook blij voor vitesse ,maar ik vind wel dat er met 2 maten wordt gemeten. Boven dien is het toch krom in de voetbal real Madrid en Barcelona hebben samen meer dan 1 miljard schuld en gaan ook niet failliet, rbc en veendam hadden niet veel schuld ben benieuwd
 
SterkeJerke
 
5
17 mei 2024 om 15:16
Ander land andere regels. In Nederland zijn we daar nu eenmaal wat strenger op dan dat ze dat bij andere voetbalbonden zijn.
 
eazy-e
 
13
17 mei 2024 om 15:41
checkpoint, Die clubs hebben ook een hoger inkomen dus dan kan je ook een grotere schuld dragen. Een supermarktmedewerker kan ook minder geld lenen voor zijn hypotheek dan de directeur van de Jumbo. Dat heeft dus helemaal niets met twee maten te maken. Vitesse/barca/real Madrid gaan ook gewoon failliet als er niet of niet genoeg inkomen is en de schuldeisers zien hun betaalverplichtingen niet voldaan worden.
 
SergioRamosHM
 
2
17 mei 2024 om 18:48
Real Madrid heeft met Vinicius 1 speler die meer waard is dan heel Vitesse bij elkaar. Hele rare vergelijking dus.
 
London Calling
 
11
17 mei 2024 om 15:04
In het geval van Vitesse heb ik wel mijn twijfels gehad. Je haalt terecht RBC en Veendam er bij, in die situatie zat Vitesse uiteraard niet. Maar als de problemen maar groot genoeg worden kan elk bedrijf en elke club failliet gaan. Ik denk bijvoorbeeld aan Rangers in Schotland, Leeds hier in Engeland of Parma in Italie, allen toch nog veel groter dan Vitesse, zeker die eerste.
 
superfarmers
 
1
17 mei 2024 om 15:32
Het is allemaal heel goed nieuws, maar volgens mij blijven de schulden wel staan. Dat betekend dat er nog heel veel moet gebeuren. In principe kunnen ze nog steeds failliet gaan als er meerdere schuldeisers het geld opeisen. Het is een eerste stap, maar er zijn nog heel veel stappen te maken. Het voordeel is nu wel dat er misschien (waarschijnlijk) meer partijen zijn die er geld in willen stoppen. Waarbij je wel weet dat dit geld niet gebruikt kan worden voor de opbouw maar alleen nog voor het afronden van de huidige schulden.
 
Jansen Joenite
 
8
17 mei 2024 om 15:49
Uitstel van executie dit. Schulden blijven staan, inkomsten worden nog minder in de kkd en blijkbaar durft in de regio niemand zich eraan te branden. Heb je echt het volle vertrouwen dat deze club over 5 jaar nog bestaat? Ik niet, maar laat me graag verassen.
 
Egel103
 
6
17 mei 2024 om 15:55
Ze staan echt wel klaar in de regio. Wachten tot de WHOA is afgewikkeld.
 
Jansen Joenite
 
3
17 mei 2024 om 16:00
Ik ben benieuwd. Ik hoop het voor Vitesse en haar supporters. Maar welk perspectief heeft de club nog te bieden?
 
London Calling
 
15
17 mei 2024 om 19:42
Het "voordeel" wat ze hebben is dat die schuld van 19 miljoen 14 miljoen bij Parry zit, die heeft er niets aan om een faillissement aan te vragen. De rest zit deels bij de fiscus, daar valt in de regel wel mee te praten over een regeling, al is het maar over uitgestelde betalingen. Dan blijft er een bedrag over van 3.5 miljoen, nog steeds veel natuurlijk, maar ineens wel behapbaar en mogelijk kunnen ze daar een deel van die inmiddels bijna 2 miljoen die ze opgehaald hebben voor gebruiken. Zeker als ze via de WHOA procedure ook nog een paar miljoen van die schuld af kunnen halen, of in ieder geval gunstige voorwaarden kunnen creã«ren om die af te lossen. In het geval van Ado konden ze in het verleden hun schuld van bijna 18 miljoen (dus vergelijkbaar met Vitesse) in deze procedure met 16 miljoen terug brengen. Parry heeft niets aan een faillissement van Vitesse, als schuldeiser komt hij pas na de fiscus, de verhuurder van het stadion en waarschijnlijk na de bank als partij die iets van een curator gaat ontvangen. Aangezien Vitesse zelf geen bezittingen heeft mag hij dan waarschijnlijk de hele 14 miljoen afschrijven in plaats een een (flink) deel daarvan. Het veel te hoge salarishuis van de selectie lost zich deze zomer voor een groot deel vanzelf op doordat alle gehuurde spelers vertrekken en een paar dure routiniers zoals van Ginkel, Propper en Isimat Mirin uit hun contract lopen. Dan blijft van de grootverdieners alleen Room en Boutrah over waarbij ik denk dat ze bij die eerste wel kunnen kijken of ze het contract kunnen verscheuren (ik denk dat die liever transfervrij op zoek gaat naar een andere club dan in de KKD te spelen) en voor die tweede kunnen ze misschien nog een paar ton vangen. Ik denk daarom dat als ze deze licentie crisis weten te overleven dat ze er wel uit gaan komen. Het is toch een club waar wekelijks 15.000 mensen op de tribune zitten. Uiteindelijk hebben ze een achterban waarmee ze gewoon in de middenmoot van de Eredivisie thuis horen.
 
Jansen Joenite
 
3
17 mei 2024 om 19:55
Thanks LondonCalling. Dat geeft wat info die voor mij niet bekend was en dat biedt enig perspectief inderdaad. Maar ook Parry zal vast ooit zijn centen terug willen zien. En van welke inkomsten gaat er straks gebouwd worden? Ik ben benieuwd naar de komende tijd/jaren.
 
Oelie Wapper
 
11
17 mei 2024 om 14:39
Heel mooi, ook vanuit andere clubs zijn volgens mij veel mensen die hopen dat Vitesse in het betaald voetbal mag blijven.
 
geelblack
 
7
17 mei 2024 om 15:41
Ik heb veel positieve reacties van andere supporters gezien, en zelfs donaties. De enige negativiteit lijkt te komen uit de Twentse hoek, maar ik kan wel begrijpen dat men daar hoopt dat Vitesse van hun duistere verleden zou afleiden.
 
Jansen Joenite
 
15
17 mei 2024 om 15:54
In Twente moeten we vooral een beetje lachen om de situatie in Arnhem. Het leedvermaak was daar maar al te groot toen Twente op de rand van de afgrond stond en degradeer de. Wat hadden ze een plezier met het spandoek 'het is maar een spelletje ' waar Vitesse in het verleden nou net door een echte Tukker (Wessels) in leven is gehouden. Veel plezier in de kkd! Zou mooi zijn wanneer jullie net als Twente destijds de andere clubs ook nog ff compenseren.
 
Egel103
 
5
17 mei 2024 om 15:58
Leedvermaak bij misschien enkele 100-en supporters. Om mij heen heb ik die geluiden toen ook niet gehoord. Zeker niet ten opzichte van de fans. Dit en dat bij Twente destijds gun je de supporters niet.
 
Twenteov
 
13
17 mei 2024 om 17:14
Geelblack ik heb anders ook veel meelevende reacties gezien v medesupporters, ook van mij, ik weet hoe dit voelt als supporter. Enige is dat spandoek wat Jansen Joenite ook zegt, maar daar kan ik persoonlijk weinig mee. Hoop dat jullie overleven wmb.
 
geelblack
 
4
17 mei 2024 om 17:26
Merci Twenteov. De heropstanding van Twente is inspirerend.
 
Jansen Joenite
 
4
17 mei 2024 om 17:40
Maar dat is vooral mogelijk omdat Twente het stadion in eigen beheer heeft, met daarbij flinke inkomsten uit de horeca. Twente leeft enorm in de regio, en had daarbij flink de (financiële) hulp van Noabers en geldschieters. Ook Wessels was hierin een belangrijke spil. Ik ben wel erg benieuwd naar het perspectief wat Vitesse kan bieden. Hoe gaat het straks met minimaal tv geld, hoge huur en behoorlijke schuld lasten het hoofd boven water houden? En wie gaat daarin helpen? Dat Van der Kraan jullie kant op is gekomen is enigszins hoopvol. Hij heeft bij ons enorm belangrijk werk geleverd.
 
joopbosman
 
0
17 mei 2024 om 22:36
Denk niet dat je 1 club kunt benoemen. Van elke club heb Ik wel positieve en negatieve reacties gezien. Kijk bijv. naar de uitwedstrijd tegen Utrecht.
 
joopbosman
 
2
17 mei 2024 om 22:42
Nou dat spandoek waar je naar Verwijst was nou juist weer een reactie op een spandoek van Twente. Zoals Fallietesse. En zo krijg je een kip en ei verhaal. En in leven gehouden door Wessels. Dat is iets te mooi verwoord. Het was tegen een mega rente hè. Gewoon een zakelijke deal. Laten we blij zijn met de positieve reacties. De maatschappij is momenteel al een en al negativiteit.
 
Twenteov
 
0
17 mei 2024 om 23:00
Joopbosman zo is het, vooral je laatste zin. Helemaal vergeten dat Wessels idd ook nog eens geld geleend heeft aan Vitesse omdat hij niet nog een eredivisie club om wou laten vallen. Ben overigens woonachtig ook in vveen, morgen kids weer naar de voetbal, wel bij dos overigens, hoop dat je me dat vergeeft ??, maar fijn dat wij dorpsgenoten dezelfde visie hebben ??
 
Twenteov
 
0
17 mei 2024 om 23:44
Jansen dat stadion in eigen beheer is nu onze redding idd door onze grote dorst wat ieder jaar 10miljoen oplevert, maar was destijds een enorme molensteen om de nek. Vitesse heeft echter het extra probleem dat die verhuurder weinig meedenkend is vooralsnog. Ik ben ook sceptisch nog, maar laten we hopen dat Vitesse de kans nog krijgt.
 
joopbosman
 
0
18 mei 2024 om 08:07
Geen probleem hoor. Als niet Vriezenvener heb ik destijds enorm genoten van de sfeer rond de derby. Daarbij is het shirt van DOS mooier dan van DETO ??
 
wandering
 
1
18 mei 2024 om 13:01
Nu heb ik weinig negatieve reacties van Twente supporters gezien eerlijk gezegd, heb wel in diverse media gelezen dat behoorlijk wat Twente supporters (waaronder ik) geld hebben overgemaakt naar Vitesse, dit terwijl toen Twente iets vergelijkbaars meemaakte Vitesse vooraan stond om nog wat extra gelden van Twente te eisen, dus mochten er hier en daar wat negatieve reacties vanuit Twente supporters gekomen zijn is het ook weer niet heel vreemd.
 
Rolfvan Dusschoten
 
1
18 mei 2024 om 16:37
Nou ik vind dat vitesse maar mild word behandeld. Ons twente moest elke club in de eredivisie nog even 1.5 miljoen aftikken. Ik ben van mening dat vitesse dit ook zou moeten.....want ze zijn minstens net zo fout als twente toen. En aangezien vitesse ons liever zag bloeden als opbloeien zal het mij een worst zijn of ze nog wel bestaan. Ik weet klinkt hard maar ben dit nooit vergeten.
 
London Calling
 
7
17 mei 2024 om 19:57
Ik heb niet veel met Vitesse, maar hoop ook dat ze blijven bestaan. Ik heb eigenlijk hetzelfde als met Twente een paar jaar terug, prima dat ze gestraft zijn voor hun wanbeleid, maar daarmee was het voor mij toen bij Twente en nu bij Vitesse voor mij ook direct klaar. Streep er onder en laat ze ook maar weer zo snel mogelijk terug komen (mits ze hun les geleerd hebben, en dat lijkt in ieder geval bij Twente zeker het geval). Ik heb helemaal niets met het jarenlange nadragen van fouten die in het verleden zijn gemaakt, waar huidige bestuurders niets mee te maken hadden en de spelers/staf of fans al helemaal niet. Als fan van het Nederlandse voetbal kijk ik veel liever naar Vitesse - Ajax met (vorig seizoen) 20.000 man op de tribune of Twente-PSV in een uitverkochte Grolsch Veste dan naar wedstrijden van de top clubs tegen Almere of Excelsior of zo (sorry almere en excelsior fans). Het is voor de eredivisie alleen maar goed die clubs die traditioneel in de middenmoot - subtop horen het goed doen.
 
Twenteov
 
3
17 mei 2024 om 23:47
London calling amen, eens met ieder woord.
 
BlubBlub
 
36
17 mei 2024 om 14:41
Ach Vitesse is Vitesse en wordt door alle mogelijke instanties geholpen! Eén andere club had al lang kunnen inrukken. Wanbeleid wordt gewoon op de zoveelste manier beloond! Wanbeleid wat al 20 jaar speelt is gewoon gedoogd, puntenaftrek terwijl degradatie al een feit was (had dit dan komen seizoen gedaan!), uitstel licentiecommissie (een deadline is er toch niet voor niks), uiteindelijk wordt er toch weer een licentie afgegeven. Wat leven we toch in een Verrotte maatschappij waarbij zonder blikken en blozen bepaalde partijen gewoon de hand boven het hoofd gehouden wordt.
 
Kieftenbeld
 
9
17 mei 2024 om 14:58
Heb je helemaal gelijk in en ik ben benieuwd of andere clubs ook zo geholpen zouden worden. Ik denk van niet, althans in het verleden niet. Vitesse heeft nu toch mooie europese seizoenen gehad, terwijl eigenlijk een andere club daar recht op zou hebben
 
London Calling
 
9
17 mei 2024 om 20:35
Toch niet helemaal mee eens. Andere clubs zijn in het verleden net zo goed geholden, vanuit de overheid, bevriende geldschieters of door de fans. De clubs die daadwerkelijk failliet zijn gegaan zoals Haarlem, Veendam of RBC deden dit omdat er geen draagvlak meer was voor prof voetbal in die regio. Dat is bij Vitesse niet het geval. Dit lijkt veel meer op de situatie bij Twente, RKC, of ADO. Haarlem is trouwens eerst ook een paar keer via een vergelijkbare constructies van de ondergang gered. En ook de top clubs hebben wel eens de hand toegestoken gekregen van de gemeente, bijvoorbeeld PSV met hun lease constructie van de grond onder het stadion, of Ajax, die een opzeg premie kregen toen ze de erfpacht van de meer opzegden waarmee ze hun deel van de Arena en de toekomst konden financieren (ze kregen dus geld toe omdat ze weg wilden). En om het (misschien) dichter bij huis te houden voor jou, Groningen heeft in het verleden in een keer de onderhoudskosten van de Euroborg van de komende 20 jaar overmaakten zodat ze in een keer een lening af konden lossen en daarvoor al zijn geholpen met de bouw van het nieuwe stadion en recenter subsidie hebben gekregen vanuit de provincie voor de bouw van hun topsport centrum. En ook via rijke fans worden clubs regelmatig geholden, AZ won zijn kampioenschappen in de jaren 80 dankzij de Molenaars en 15 jaar geleden dankzij Scheringa, Utrecht leeft al jaren boven zijn stand dankzij van Seumeren en het zelfde geld voor NEC met Boekhoorn. Er zal vast een club zijn die meer of minder geholpen is in het verleden met geld of invloed van buiten af. En bij al die clubs zullen ze wel wijzen naar de toetsingen voor staatssteun en dergelijke, of de grenzen van FFP waar ze netjes binnen blijven, maar uiteindelijk zijn bijna alle clubs wel eens geholpen.
 
s.arnhem
 
22
17 mei 2024 om 15:17
Toch bijzonder hoe percepties zo kunnen verschillen. Voor mij als Vitesse supporter voelt het namelijk helemaal niet alsof 'instanties' ons hebben gematst. De KNVB heeft bijna 1,5 jaar de tijd genomen voor het goedkeuren van een overname waardoor Vitesse opeens in een fase komt waarbij er geen tijd meer overblijft en keiharde keuzes moet maken. Terecht, begrijp me niet verkeerd, maar de helft van het personeel eruit is geen gemakkelijke keuze om te maken. Daarnaast is het de keuze van o.a. ING om geen zaken meer te doen met Russen, waardoor Vitesse met spoed op zoek moest gaan naar een nieuwe eigenaar. Hiermee zeg ik overigens niet dat ik achter het beleid van de afgelopen jaren sta want er is zeker veel fout gegaan, maar gematst... Zo zie ik het niet.
 
BlubBlub
 
6
17 mei 2024 om 15:33
Ik begrijp dat je als supporter een andere kijk erop hebt, maar wat denk je van de tv gelden, inkomsten uit Europees voetbal… Hiermee zijn andere Eredivisie clubs toch echt indirect benadeeld. Los van de schulden, heeft de club ook teveel ontvangen. Dat noem ik toch wel ‘matsen’ aangezien deze inkomsten niet worden teruggevorderd. Het beleid van Vitesse is niet ineens ruk sinds de overname! Dit speelt al sinds meneer Aalbers met zijn goeie ideeën kwam. 20jr geleden had de KNVB al moeten acteren. Iets met door de vingers zien.
 
Egel103
 
4
17 mei 2024 om 16:09
Daar kun je op 2 manieren naar kijken. Snap je wel maar Vitesse heeft tot voor kort, zij het met Russisch geld, wel altijd de begroting op orde gehad. Omdat de tekorten werden aangevuld. Bij NEC en Utrecht gebeurd dat, in mindere maten, ook door Boekhoorn en Van Seumeren. Dat Vitesse veel Europese wedstrijden heeft gespeeld heeft ook te maken dat de geldschieter er meer in investeerde.
 
Eduard1962
 
10
17 mei 2024 om 16:13
Blub, met respect, je reactie is ook echt een van een goudvis. Maar dan in een klein vissekommetje. Ieder bedrijf kan kopje onder gaan, dus ook bvo Vitesse. Als de oorlog er niet was geweest had Vitesse nu nog in Russische handen geweest. Daar mag je van alles van vinden, maar de tekorten waren afgedekt. Dit is bij meer clubs gebeurt. Den aan Utrecht met Van Seumeren of bv ooit Groningen (ben de naam van die voorzitter ff kwijt). Nu wordt door omstandigheden niet meer geaccepteerd dat Vitesse in Russische handen is en wordt er gedwongen schoon schip gemaakt. Dat is prima. Had het eerder gemoeten, misschien wel. Maar das achteraf. Ieder bedrijf in doodsnood, dus ook een bvo, kan en zal vechten voor zijn voortbestaan. Ook in het gewone bedrijfsleven worden schulden deels kwijtgescholden en worden andere maatregelen genomen. Zo kan het, zo hoort het. Soms lukt het om overeind blijven, soms niet. Als het lukt, en dat hoop ik, neem ik mijn hoed af en feliciteer ik Vitesse en haar supporters.
 
Orwell
 
7
17 mei 2024 om 17:07
@s.arnhem De KNVB heeft niet bijna 1,5 jaar de tijd genomen voor het goedkeuren van een overname, Vitesse heeft 1,5 jaar verzuimd om de juiste gegevens aan te leveren en heeft steeds opnieuw uitstel gekregen van de Knvb!
 
s.arnhem
 
4
17 mei 2024 om 19:50
@Orwell een andere blik op de zaak blijkbaar, geeft niet!
 
Vitessegek
 
2
17 mei 2024 om 22:52
Blub je doet je naam eer aan. Je blijft praten als een goudvis buiten zijn kom. Je hebt het steeds over het matsen maar wat is matsen? In geval van sportiviteit moet je eens leren 2 dingen gescheiden te houden. Namelijk het gene wat op de achtergrond gebeurd en wat er sportief op het veld gebeurd. De spelers kunnen er niks aan doen want die eerden gehuurd of gekocht. Dat heeft niks te maken met wat er op het veld gebeurd. De spelers doen waarvoor ze aangenomen zijn en dat is namelijk voetballen. En het voetbal op zich is eerlijk gebeurd. Daar hebben de spelers voor gespeeld en toendertijd verdiend door te voetballen. Wat of hoe ze bij de club zijn gekomen en op welke manier is een heel ander verhaal en dat kun je de spelers en trainers niet kwalijk nemen. Als jij via een omweg word verhuurd bij een andere baas dan doe je toch ook waar je voor aangenomen wordt of niet? Of zeg je dan dat je weigerd te werken omdat je op een volgens jouw verkeerde manier aangenomen bent? Dan zeg je toch ook zoeken jullie het maar uit en ik doe mijn ding.
 
Twenteov
 
3
17 mei 2024 om 23:04
Orwell ik geloof je met het niet aanleveren v gegevens, toen Twente op omvallen stond was je er ook als de kippen bij om stemming te maken, maar wat wil je dan; een middelgrote eredivisie club om laten vallen want regels zijn regels of wil je dat deze behouden blijft door buigen v regels? Mi het 2e.
 
BlubBlub
 
0
17 mei 2024 om 23:11
Wie doet zijn naam nou eer aan?! Iets met Gek?? Jij begrijpt helemaal niks van bedrijfsvoering hoor ik al. Spelers aanhalen die hun werk hebben verricht waarvoor ze betaald hebben gekregen. Daar gaat het niet over! Vitesse heeft transfersommen en salarissen betaald op grond van ‘wanbeleid’. Wanneer het beleid ‘op orde’ was dan hadden toentertijd deze betere spelers helemaal niet bij Vitesse gespeeld. Inherent aan het hele verhaal is dat Vitesse nooit zou zijn geëindigd op ranglijst zoals nu bij ons allen bekend is. Op basis van de ranglijst over een bepaalde periode worden televisie gelden bepaald. De inkomsten die hieruit gegenereerd zijn, zijn alles behalve terecht. De spelers valt niks te verwijten nee, maar daar gaat de hele discussie niet over. Iets proberen recht te praten wat krom is, gaat niet!
 
BlubBlub
 
0
17 mei 2024 om 23:19
@Twenteov Zodra de KNVB afwijkt van haar eigen regels, dan ben je als bond niet meer geloofwaardig! Wat stellen regels dan nog voor? Waarom zou je ze nog naleven als club als je toch minimaal gestraft wordt? Wat is nu de grens waar andere clubs aan moeten voldoen? Krijgen andere clubs in de toekomst dezelfde behandeling als Vitesse nu krijgt? M.i. wordt Vitesse op alle mogelijke manieren in het zadel geholpen om het hoofd boven water houden. De KNVB zou onafhankelijk moeten zijn, en daar lijkt het niet op!
 
Twenteov
 
1
17 mei 2024 om 23:32
Blub geloofwaardig, zijn ze dat überhaupt? En als ze uitstel geven aan een middelgrote ed club, betekent dat niet dat die regels niet alsnog (zij het later) nageleefd moeten worden. Mijns inziens doet de knvb ed hier goed aan. Vitesse heeft meer draagvlak en maatschappelijke waarde dan velen denken. Dat was met andere omgevallen clubs echt anders. Ik ben echt geen verkapte Vitesse fan, maar hoop dat ze blijven leven, puur omdat het wel een club v formaat is die mooie spelers heeft voortgebracht en de eredivisie extra glans gaf, alleen al doordat er altijd wat gebeurt. Maar dat is slechts mijn mening hè. Ik heb liever die club dan een 4-tal clubs die nu in de ed spelen en in mijn ogen grijze muizen zijn. Regels zijn wat mij betreft buigbaar maar moeten wel nageleefd worden en worden in dit geval ook niet kwijtgescholden oid. Daarbij: toen mijn club zo in de rotzooi zat was het ook alleen maar dolken in de rug terwijl je half dood bent. Nooit begrepen dat mensen een club (welke dan ook) om willen zien vallen. Het empatische is ver te zoeken tegenwoordig.
 
Kakadu
 
7
17 mei 2024 om 16:12
Grote blubbered vriend, Vitesse wordt niet meer bevoordeeld dan een andere club; waar heb jij het over?
 
BlubBlub
 
0
17 mei 2024 om 23:02
Nou machtige Kadaku, dat kan ik wel vertellen. Het zou 1 voor 12 zijn volgens alles en iedereen en de Deadline is verstreken. Dan zouden de alarmbellen moeten gaan rinkelen! In plaats daarvan wordt er zoals verwacht uitstel gegeven. Als de KNVB nou echt onpartijdig in de wedstrijd zit, dan hadden ze de club gehouden aan de gestelde termijn. Geen enkele andere club in de Eredivisie krijgt zoveel geduld van deze bond als Vitesse.
 
Kakadu
 
0
22 mei 2024 om 17:01
Uitstel is toch ook volgens de regels? Die mogelijkheid is er. En over welke andere clubs heb jij het dan?
 
ImmerNeutraal
 
2
17 mei 2024 om 19:31
Welke ene andere club dan?
 
ErnumsJung
 
3
18 mei 2024 om 08:54
De hele voetbalwereld is gebaseerd op wanbeleid en schimmige financiële constructies, dat klinkt niemand hier vreemd in de oren denk ik. Alleen op het moment dat het fout gaat valt iedereen er opeens over en vinden ze opeens geen enkele straf proportioneel meer. Als Rusland geen oorlog was begonnen was er niks aan de hand geweest met Vitesse. Dan hadden we nog steeds een zelfde soort constructie als NEC of Utrecht gehad… ook bij die clubs is het maar de vraag wat er gaat gebeuren als de eigenaar de stekker eruit haalt. Neemt niet weg dat ik blij ben dat Vitesse uit Russische handen gaat komen en gaat proberen op eigen benen te staan, hoe lang de weg er naar toe ook zal zijn.
 
frituurpan65
 
8
17 mei 2024 om 14:42
Mooi voor de club Vitesse. De mensen daar moeten wel echt een vervelende tijd hebben gehad.
 
SpeedyAFC
 
6
17 mei 2024 om 14:48
Veel holle kreten maar het dus gewoon niet gelukt het reddingsplan rond te krijgen voor de deadline. KNVB geeft een weekje uitstel. Maar volgende week is het ook niet rond en dan? Uitstellen tot de seizoenstart?
 
goaltjehoor!
 
5
17 mei 2024 om 15:10
Dat kan toch niet? Het moet voor dat ze de competitie in plannen bekend zijn. Daarom snap ik ook niet dat ze uitstel krijgen, voor de fans mooi. Maar voor de rest klopt er geen reet van
 
ik1988
 
10
17 mei 2024 om 14:55
Jarenlang boven je stand geleefd en wanbeleid gevoerd. Door het boven je stand leven zijn andere clubs gedupeerd. En nu wordt Vitesse ook nog de hand boven het hoofd gehouden waar andere clubs wel failliet verklaard werden of de licentie kwijt raakten. Mooi voor de fans van Vitesse maar onrecht voor de rest.
 
RUTGERRR
 
6
17 mei 2024 om 15:14
En die clubs die failliet verklaard zijn en / of de licentie kwijtgeraakt zijn, hebben die geen kansen gehad dan? Oh wacht..
 
Kieftenbeld
 
6
17 mei 2024 om 15:31
Niet echt of in iedergeval minder. Daarnaast komt er nog eens bij dat vitesse zo boven hun stand geleefd heeft, ze er van hebben kunnen profiteren op de rsnglijst. Denk aan het conference league seizoen. Terwijl dat eigenlijk naar een club had moeten gaan die wel fatsoenlijk beleid zou voeren
 
Sjakie-023
 
4
17 mei 2024 om 15:42
Je vergeet dat er een groot probleem ontstond door die overname/aandelen en dat er niks goedgekeurd werd JUIST doordat de eigenaar uit Rusland komt.
 
Kieftenbeld
 
0
17 mei 2024 om 15:50
Daarvoor hadden ze ook al schulden en elk jaar maar hopen of een suikeroom ergens vandaan het zou betalen
 
Egel103
 
5
17 mei 2024 om 16:14
Ze kregen het geld dat tekort was aangevuld door Oyf. Dat gebeurd bij veel clubs in Europa en in Utrecht en Nijmegen ook. De grote fout die Vitesse heeft gemaakt is dat ze geen reserves hebben opgebouwd voor het geval de geldschieter eruit zou stappen.
 
Twenteov
 
2
17 mei 2024 om 23:37
Kieftenbeld volgens mij heeft mijn club ook uitstel gehad, wij zijn echter wel harder gestraft destijds voor mijn gevoel en we andere clubs gecompenseerd hebben, desondanks dat moet een club als Vitesse toch blijven bestaan. Weg met die Russen, Amerikanen of wat ook. En hopen dat ze er bovenop komen, zo niet dan verdwijnen ze alsnog en hebben ze het voortbestaan niet verdiend.
 
Cancellara
 
8
17 mei 2024 om 15:13
Drie zekerheden in het leven: belasting betalen, de dood en natuurlijk het voortbestaan van Vitesse. Iedereen zag dit natuurlijk al lang en breed aankomen. De druk die de KNVB opvoerde is logisch, maar was grotendeels voor de bühne. Een club als Vitesse mag 'schijnbaar' niet verdwijnen daar waar een RBC, Agovv, Veendam en FC Wageningen voor minder plots verdwenen. Voor Arnhem en Vitesse is het fijn dat er einde aan het licht van de tunnel is, maar zo hysterisch doen of Vitesse het wel of niet zou redden was een beetje overtrokken. Voor mij stond allang vast dat ze 'het' zouden redden...
 
geelblack
 
8
17 mei 2024 om 15:38
Een beetje een flauwe reactie. Ik zou bijna zeggen dat ik teleurstelling proef. Jammer, want er is ontzettend veel werk verricht om dit voor elkaar te krijgen en de club is er nog niet. Ze doen er in Arnhem hun best om er voor te zorgen dat er binnenkort weer een derby is, in de eredivisie hoop ik voor beide clubs.
 
Twenteov
 
7
17 mei 2024 om 17:16
Ik vind het vooral overtrokken om clubs als agovv ed erbij te halen. Die hebben veel minder draagvlak in de regio.
 
SergioRamosHM
 
0
17 mei 2024 om 18:51
Daar was de schuld dan ook een stuk kleiner. Op schaal zit je met Vitesse hoger in de schulden, maar goed. Hopen dat Vitesse het kan omdraaien en kan blijven bestaan.
 
Twenteov
 
0
17 mei 2024 om 23:09
Ook waar Sergio, maar kennelijk kon die kleinere schuld niet opgehoest worden. Bij Vitesse nu ook nog niet, en bij mijn club ook nog niet geheel, maar je vergeet wel de maatschappelijke functie die een Vitesse heeft. Die functie was er bij agovv niet of nauwelijks. Daarbij een club met historie, mooie spelers voortgebracht. Ik snap wel dat de knvb deze club wil behouden, dat gevoel kreeg ik bij ons overigens minder, maar dat terzijde. Ik zal blij zijn als Vitesse blijft bestaan, al is het alleen maar om mensen die ervan houden te dansen op andermans graf de mond te snoeren, want dat vind ik zo'n nare eigenschap bij velen. Dat ben jij niet overigens getuige je laatste zin??
 
xantos88
 
0
17 mei 2024 om 22:40
Wat mis ik ineens de haat reacties van de NEC supporters die ons al zagen wegvallen. De afgelopen tijd (voor en tijdens de bekerfinale) hoorde je niks anders dan onsmakelijke en flauwe haat. Daarbij ben ik ontzettend blij met deze dag. 17mei 2024 zal te boeken gaan als een mooie dag om te bouwen aan wat moois. Een wederopstanding! Ik heb er vrede mee dat we de komende 5jaar KKD gaan spelen en de jeugd een eerlijke kans gaan bieden. We liepen altijd te pronken met onze jeugdopleiding, onze jeugd die weinig tot geen kansen kregen in het 1ste 11tal waarbij er talenten van Chelsea naar voren geschoven werden. Nu heb je een Buitink die onze beste spits is. Het kan allemaal raar lopen maar ik ben er content mee. In de benefiet wedstrijd stond zelfs Bony er voor open om terug te keren. Ik kan niet wachten op komend seizoen! Forza Vites!!