Vitesse en PSV werken niet mee aan reddingsplan van NAC Breda
Woensdag, 5 december 2018 om 07:18

Het is niet makkelijk voor NAC Breda om kwalitatief sterke spelers naar Breda te lokken. Volgens de woensdageditie van BN/DeStem heeft de hekkensluiter van de Eredivisie serieus geïnformeerd naar de voorwaarden om eventueel Bart Ramselaar en Thomas Bruns in de winterse transferperiode te halen, maar kreeg de club in beide gevallen nul op het rekest.

NAC is onder meer op zoek naar 'een nieuwe Manu Garcia', een creatieve middenvelder met scorend vermogen die het spel een impuls kan geven. PSV wil weliswaar medewerking verlenen aan een winters vertrek van Ramselaar, maar niet op huurbasis. De middenvelder werd medio 2016 immers voor ruim vier miljoen euro aangetrokken en zijn contract loopt nog maar iets meer dan anderhalf jaar door.

Ramselaar zou bovendien een voorkeur voor het buitenland hebben om zijn carrière te vervolgen. Bruns denkt er naar verluidt net zo over. De middenvelder komt bij Vitesse amper verder dan de reservebank en voelt op dit moment weinig voor een binnenlandse transfer. Ook Vitesse verlangt een flink bedrag, daar de samenwerking pas medio 2021 afloopt. Bruns wilde afgelopen zomer al weg uit Arnhem, maar de club verleende destijds geen medewerking. In zijn laatste vier Eredivisie-duels speelde hij in totaal 29 minuten.

Het technisch hart van NAC werkt achter de schermen aan een reddingsplan en dat blijkt een loodzware klus voor adviseur Pierre van Hooijdonk en consorten. Volgens de regionale krant is er een half miljoen euro beschikbaar en wil men tenminste een aantal versterkingen op 5 januari mee te laten gaan op trainingskamp naar Spanje. NAC verzamelde tot dusver slechts acht punten en verloor elk van de laatste drie duels in de Eredivisie.

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
15
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
3
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Master D
 
10
5 december 2018 om 07:29
In welk universum is Ramselaar een creatieve middenvelder met scorend vermogen geweest? Met maximaal 5 treffers in een seizoen is scoren juist een van zijn problemen.
 
kaktussen
 
9
5 december 2018 om 07:30
Wat hebben deze gasten in het buitenland te zoeken dan? Misschien dat ze in de 2e Bundesliga kunnen spelen maar anders verruilen ze de ene voor de andere reservebank.
 
Skede
 
30
5 december 2018 om 07:41
'Het buitenland' is geen synoniem voor een sterkere competitie dan de Eredivisie natuurlijk.
 
Voetbalimpact
 
5
5 december 2018 om 07:46
Er zijn genoeg competitie waar je meer geld kan verdienen. MLS is een voorbeeld, maar dit soort gasten kunnen ook prima mee onderin Serie A.
 
Miccoli
 
3
5 december 2018 om 07:47
Ze zullen niet bij de grotere clubs in Duitsland, Engeland, Italie of Spanje spelen, maar er zijn gelukkig nog genoeg andere landen waar Ramselaar en Bruns aan de slag kunnen. Oostenrijk, Belgie, Schotland, tweede divisie Engeland & Duitsland. Ga zo maar door. Ik snap best dat deze jongens naar het buitenland willen. Bruns is al 26 jaar oud en moet nu eigenlijk die stap maken om er nog wat aan over te houden. Ramselaar is dan nog maar 22 jaar, maar als het zo is dat PSV hem alleen wilt verkopen, dan zie ik hem niet voor een andere Nederlandse club spelen.
 
Nemert
 
33
5 december 2018 om 07:31
De titel zou aangepast moeten worden, omdat het totaal niet in de tekst terug te vinden is dat Vitesse en PSV niet mee willen werken.
 
TheBrightOne
 
6
5 december 2018 om 08:07
Weet niet maar volgens mij staat er duidelijk dat zowel PSV als Vitesse niet wilde verhuren en voor NAC te hoge prijzen vroegen. Dat past niet in het plan of straatje van NAC, dus zou je kunnen zeggen dat de twee clubs niet meewerken aan de plannen van NAC. Dat de betreffende spelers zelf niet naar NAC willen doet er vervolgens niet meer toe aangezien de clubs er al niet uit komen.
 
Hennynoelle
 
3
5 december 2018 om 08:11
In de eerste alinia staat toch duidelijk dat Ramselaar en Bruns niet weg mogen van hun clubs nul op het rekest van beide clubs
 
Masterm1nd
 
3
5 december 2018 om 08:59
Die spelers zijn gewoon niet te betalen voor NAC en Vitesse/psv kunnen vragen wat ze willen. Dat wil niet zeggen dat ze niet meewerken aan een reddingsplan. Profvoetbal is geen liefdadigheid.
 
 
3
5 december 2018 om 09:54
Dat betekent juist wel dat ze niet meewerken aan een reddingsplan... anders zouden ze de spelers verhuren want beide clubs weten dat NAC die spelers niet zelf aan kan trekken. Edit: dat profvoetbal geen liefdadigheid is is wat anders.
 
Dinorex
 
11
5 december 2018 om 08:31
AZ kan absoluut hier helpen ! AZ kan ongeveer 8 spelers daar naartoe sturen Johnsen, Vlaar , Hatzikidiakos, Rotariu etc en als bonus geven we hen ook John vd Brom ! Dan helpen we 2 teams NAC en AZ !
 
Timba69
 
5
5 december 2018 om 11:49
Hou toch eens op met dat van de Brom gebash. Vorig jaar nog genoten van een prima seizoen. 2 bekerfinales gespeeld en nog loop je te zeiken. Zijn beste 2 spelers zijn verkocht. De 2 grootste talenten waren of zijn zwaar geblesseerd en voor die spelers is niets van kwaliteit teruggehaald. Van de Brom is niet verantwoordelijk voor het aankoopbeleid.
 
LisandroSemedo
 
1
5 december 2018 om 08:33
Niet gek dat beide niet naar NAC willen. Je verpest er op dit moment je eigen carriere mee. Twee spelers gaan het kwaliteit tekort van alle andere niet opvullen. Kan me echt geen speler bedenken van NAC die ik bij mijn club wil zien.
 
ninjakai
 
3
5 december 2018 om 08:54
NAC moet gewoon aankloppen bij Ajax. Orejuela kunnen ze waarschijnlijk zo huren, Sinkgraven ook mits er een speeltijdgarantie komt. Zijn twee spelers die buiten de boot vallen in zowel Ajax 1 als jong Ajax (o.a. door leeftijd en kwaliteit). Vermoedelijk kan je Bandé er zo bijkrijgen, aangezien die nu langzaam weer fit aan het worden is maar ook gewoon wedstrijd ritme op moet doen. Die zou ook in jong kunnen, maar daar lopen al aardig wat vleugelspelers rond. Dus is het Bande niet kan het wel eens een Johnson ofzo worden. Ook de vraag hoe het ervoor staat met Azor Matusiwa, mocht mee doen tegen MVV twee weken geleden, maar de wedstrijd erop zat hij niet meer bij de selectie. Geen idee wat daar precies mee aan de hand is (misschien een terugslag gehad ofzo), maar is een leuk spelertje die gewoon minuten moet maken. Het zijn misschien niet de spelers die zich bewezen hebben in de eredivisie (sinkgraven na dan), maar dat wil niet zeggen dat het geen aanwinsten kunnen zijn voor Nac. En juist door de hoeveelheid en kwaliteit van Ajax 1 spelers kunnen ze dergelijke spelers makkelijk missen zonder zelf in de problemen te komen of ze perse te willen verkopen. Het kan wel eens de quick fix zijn die NAC nodig heeft, maar dan nog moeten ze beleidstechnisch het een en ander veranderen, want telkens huren is niet echt een beleid waar je veel verder mee komt.
 
wanny
 
0
5 december 2018 om 09:16
Ik zat zelf aan Veltman te denken. Een ervaren jongen centraal achterin is vooral ook wat er aan ontbreekt nu.
 
PatrickVogelaar
 
1
5 december 2018 om 09:25
Denk alleen niet dat veltman naar nac zou willen. Maar mocht dat wel zo zijn dan doet nac goede zaken
 
wanny
 
0
5 december 2018 om 10:50
Veltman zal toch iets moeten, want ik zie weinig kans voor hem om in het eerste van Ajax te komen.
 
wanny
 
1
5 december 2018 om 09:18
Een nieuwe Manu Garcia en iemand met scorend vermogen. Dat rijmt niet met elkaar. Manu was een geweldige speler voor ons, maar scorend vermogen hebben we niet echt kunnen ontdekken bij hem.
 
eCKe
 
4
5 december 2018 om 09:43
Er is een reddingsplan en 5 ton beschikbaar. Ik kan thuis van achter mijn laptop al helpen saneren: schrap de trip naar Spanje. Hoeveel man gaan er mee, 25 - 40 man? Dat scheelt toch al gauw 50.000 euro, kan je prima 1 speler een jaar salaris van betalen.
 
Spijkenisser
 
1
5 december 2018 om 10:12
Hiermee sla je de spijker op zijn kop. Op zulk kort termijn kan je het niet cancellen, maar dit zijn toch onnodige uitgaves voor Nac. Wat een slechte gedachte dat zij beter worden door zo 'verkapte vakantie' in Spanje. Ga je daar leuk met zo 15-18 graden trainen, maar na de winterstop is Nederland kouder. Ze missen enig besef van realiteit, die denken dat het geluk blijft doorgaan.
 
wanny
 
1
5 december 2018 om 10:49
Die trip kost weinig tot niets, want er is een sponsorreis aan verbonden. Daarvan worden de kosten betaald.
 
Ajax/barca2014
 
0
5 december 2018 om 11:37
Nu begrijp ik niet waarom Vitesse en PSV hier niet aan zouden willen meewerken. Een speler die niet aan de bak komt gaat sowieso niks meer waard zijn. Een speler als Ramelaar zou in dat half jaartje zich toch nog in de kijker kunnen spelen waardoor je verlies in theorie minimaal zou zijn. Ook voor de speler komt dan een tijdelijk einde aan de uitzichtloze situatie. Tenzij er andere opties zijn begrijp ik de keuze van zowel Ramselaar als PSV niet.
 
Timba69
 
0
5 december 2018 om 11:52
Waarom zou je als Ramselaar naar NAC willen?? Denk dat hij wel bij betere clubs aan de bak komt.
 
Ajax/barca2014
 
0
5 december 2018 om 12:31
Waarom ging Maher naar Twente? Of Krul naar AZ. Op een gegeven moment moet je gewoon aan spelen toekomen om nog iets van je loopbaan te maken. Wat maakt dat half jaartje bij een degradatiekandidaat dan uit?
 
Dinorex
 
0
5 december 2018 om 14:12
@timba69 ..... 2 bekerfinales gespeeld en allebeide verloren . Hij heeft ook een houdbaarheidsdatum....helaas is die verstreken !