Vitesse geen koploper na late gelijkmaker VVV-Venlo
Zondag, 17 september 2017 om 18:43

Vitesse heeft zondag verzuimd om gedeeld koploper in de Eredivisie te worden. De Arnhemmers speelden zondag in eigen huis met 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo. Vitesse staat zodoende vijfde na vijf wedstrijden, met twee punten achterstand op koplopers Feyenoord, AZ en PSV. VVV staat met acht punten op de negende plek.

Het was clubtopscorer Tim Matavz die voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde: na een voorzet van Milot Rashica, donderdag de grote uitblinker in de Europa League-wedstrijd tegen Lazio (2-3 verlies), schoot de spits van Vitesse op doelman Lars Unnerstall. De Duitser stond enkele minuten later weer op de goede plek na een kopbal van Bryan Linssen. Na 23 minuten was de ex-speler van Schalke 04 geklopt na een hard schot van Rashica, dat door de benen van de goalie ging, maar een treffer leverde het niet op. Net binnen het half uur lieten de gasten zich voor het eerst zien, toen Clint Leemans de bal een meter over schoot.

Vitesse was in de eerste helft de bovenliggende ploeg, maar wist dat te vertalen in doelpunten. De precisie ontbrak bij de ploeg van Henk Fraser: zo kwam een voorzet net niet aan bij Matavz en schoot Linssen rakelings naast op aangeven van Foor. Bij een stand van 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op. Twee minuten na de thee was het wel raak: Matavz, die in de voorgaande vier Eredivisiewedstrijden vier keer trefzeker was geweest, schoot de bal beheerst in de hoek van het doel: 1-0. Een antwoord van VVV volgde via een schot van Ralf Seuntjens, maar zijn inzet verdween in de handen van Remko Pasveer.

Geleidelijk namen in de tweede helft de kansen af. Toch verscheen VVV na een uur spelen weer voor het doel van Pasveer. Torino Hunte speelde zichzelf vrij met een goede kapbeweging, maar zijn schot werd een prooi voor Pasveer. Vitesse kon ook nauwelijks meer gevaarlijk worden; een poging vanaf de middenlijn van Linssen bleek het enige hoogtepunt te zijn. Zeven minuten voor tijd ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker, maar Matt Miazga voorkwam de treffer. In de laatste minuut van de wedstrijd zou de 1-1 toch volgen: VVV kreeg een strafschop toegekend van scheidsrechter Dennis Higler en Leemans faalde niet vanaf elf meter en hielp zijn ploeg zodoende aan een punt.

17 september 2017 om 18:51
Hulde! Weer een goede wedstrijd van VVV, zeker qua resultaat. Zo heb je als VVV zijnde al een kwart van het aantal punten wat je nodig hebt voor directe handhaving. Gezien het programma (Sparta thuis, Twente uit, Ajax thuis, Groningen uit en Vitesse uit) is dat gewoon een topprestatie. Alleen vind ik die Hunte wel een blind paard. Goede keeper en een goed middenveld, met Post en Leemans.

Ben12

18
17 september 2017 om 19:39
Met dank aan een scheids die niet thuis hoort op een voetbalveld. Overtredingen van Vitesse beoordelen met een gele kaart en voor VVV met een waarschuwing. Terwijl een speler van VVV een tweede gele kaart hoorde te krijgen. Maar het fluitsignaal voor het einde zegt genoeg, Hilgers werd bedolven onder de bedankjes. Bah, misselijk makend de huidige arbitrage in Nederland.

17 september 2017 om 18:52
Echt, hoe komt die higler toch op dit niveau terecht. KNVB moet zich schamen met zo'n trieste scheidsrechter. Wat een aanfluiting. VVV had vrijwel niks in te brengen. Verder niet hoogstaand, maar Vitesse verdiende te winnen. Al breiden ze zelf de score niet uit.

s.arnhem

20
17 september 2017 om 19:01
Eerlijk is eerlijk.. Vitesse verzuimde zelf om de score uit te breiden inderdaad. Maar Labylle had bijvoorbeeld al lang rood moeten hebben, Rachica uit balans brengen terwijl hij door kan lopen naar het doel is gewoon een 2e geel. Als je voor de overtreding fluit, moet je de kaart ook geven. En dan alleen niet geven omdat hij al geel heeft kan natuurlijk nooit waar zijn.

Dreef

15
17 september 2017 om 19:20
Vitesse verdiende vandaag niks. Het voetbal was belabberd. Gelijkspel is terecht. Net zoals afgelopen donderdag wordt er achterin weer een knullige fout gemaakt. En zoals gewoonlijk laat Vitesse het weer afweten op een beslissend moment als de concurrentie punten laat liggen. Erg frustrerend.

sil445

16
17 september 2017 om 19:00
vraag higler hoe dat mogelijk is. Die schijnt daar goed in te zijn. Blijkbaar verdien je tegenwoordig een penalty in de laatste minuut door de verdediger over je heen te sleuren..

MartijnRegelink

1
17 september 2017 om 20:49
Na het terugkijken van de beelden denk ik ook wel dat ie terecht was. Had toch ook graag het moment aan de andere kant willen zien. Kon zelf niet goed zien of t wel of geen pingel was

1913_PSV

6
17 september 2017 om 19:04
Matavz kan er wel wat van zeg. Man, wat is hij op schot. Jammer dat het niet zo lukte met hem en PSV.

0
17 september 2017 om 21:05
Matavz is idd lekker bezig. 6 uit 6. Nu hopen dat Castangos dat ook gaat laten zien, want die vind ik nog wel wat treurig

007

10
17 september 2017 om 19:07
Tweede week op rij dat VVV een punt pakt in de laatste minuut. Dat zou aan het einde van de rit nog best het verschil kunnen maken.

3
Hoe knap van vvv. Van te voren hadden ze 1 of 3 punten ingecalculeerd na de eerste 5 wedstrijden. Het zijn er al 8. Super knap. Trouwens labylle had geen rood verdiend. Die laatste overtreding was geen geel waard. En de strafschop was terecht

yatsemata

4
17 september 2017 om 20:54
Labylle trok rashica onderuit, daar is gewoon maar 1 straf voor en dat is heel. Dat het zijn tweede zou zijn mag geen verschil uitmaken maar higler besloot hem onterecht te sparen waarna hij natuurlijk meteen gewisseld werd. De pingel was inderdaad terecht, al had higler hem een minuut later aan de andere kant ook moeten geven.

yatsemata

2
17 september 2017 om 23:04
Nee, dat op de hakken staan in de 16 ongeveer een minuut na de gelijkmaker.

wuilus

1
18 september 2017 om 07:56
Toen stond labylle er helemaal niet meer in.

yatsemata

0
18 september 2017 om 09:13
Ik zeg niet dat labylle die actie had wuilus...

yatsemata

0
18 september 2017 om 09:15
Zo begon de situatie van de pingel voor VVV ook. De aanvaller pakt eerst zelf Kashia vast en deze is zo vervolgens zo dom om de aanvaller zelf ook vast te pakken.

DRDFDH&V

3
17 september 2017 om 20:33
Higler was dramatisch, want hij floot zeer inconsequent. Wat een verschrikkelijk irritante man is dat. Daar komt nog bij dat bepaalde spelers het niveau van Vitesse niet aan lijken te kunnen. Dabo en Van der Werff spanden (wederom) de kroon. Wat zijn die ongelooflijk slecht. Fraser's wissels pakten sowieso slecht uit. Al met al een belabberde wedstrijd van Vitesse.

1
17 september 2017 om 21:01
Dat van vdwerff klopt wel. Maar die speelt dan ook niet op de positie waar ie thuis hoort. Dabo is tikkie breed tikkie terug. De paar keer die ie naar voren ging was waardeloos.

DRDFDH&V

2
17 september 2017 om 22:46
De beste positie voor Van der Werff bij Vitesse is toch echt op de reservebank. Hij doet ook best goede dingen, maar zijn fouten wegen gewoon erg zwaar. Man man man wat veroorzaakt die man indirect een hoop tegendoelpunten. De vrije trap waaruit de penalty van VVV kwam werd ook weer totaal onnodig door hem veroorzaakt.

0
18 september 2017 om 00:25
Dat moment heb ik niet gezien, maar goed. Dan nog is het kashia die de overtreding maakt.

2
17 september 2017 om 20:57
Jammer dat Vitesse de score niet heeft uitgebreid. Kansen zat. Maar goed, unnerstal stond goed te keepen. Dat moet gezegd. Penalty wel terecht na het zien van de beelden. Ben wel benieuwd of dat moment aan de andere kant geen pingel was. Verder ergerde ik me wel aan de inconsequentie van de arbitrage. Waar t bij Vitesse geel was, bleef het bij VVV vaak bij een waarschuwing. Was ook verbaasd dat VVV geen 2e geel kreeg bij de overtreding op rashica. Ook het kommaneuken na de 1-1 van higler was irritant. Maar misschien ben ik bevooroordeeld

yatsemata

2
17 september 2017 om 23:05
Ik heb net de wedstrijd terug gekeken, dat was ook een 100% strafschop. Die speler van VVV staat binnen de 16 bewust op de hakken van de aanvaller waardoor deze valt.

phoenix

0
17 september 2017 om 21:28
Als je zo je tegenstander vastpakt en hij gaat liggen krijg je 100 % een penalty tegen das domheid tegen slimheid,en het dat het goed afliep tegen lazio is eerder mazzel dan proffesioneel bezig zijn met verdedigen.