Vitesse heeft tiende zomeraanwinst met transfervrije Dijks binnen
Vrijdag, 2 september 2022 om 16:31

Vitesse heeft zijn selectie versterkt met Mitchell Dijks, zo maken de Arnhemmers via de officiële kanalen bekend. De 29-jarige verdediger liet vlak voor het verstrijken van de zomerse transferwindow zijn contract bij Bologna ontbinden en tekent voor één seizoen in GelreDome. Dijks is de tiende zomeraanwinst voor trainer Thomas Letsch.

"Ik heb vier prachtige jaren in Italië beleefd", zegt Dijks. "De periode in Bologna had ik absoluut niet willen missen. De ervaringen die ik daar heb opgedaan neem ik nu mee terug naar Nederland, in het bijzonder naar Vitesse. Na een aantal zeer positieve gesprekken met de technisch directeur en de coach ga ik hier vol enthousiasme aan de slag. Natuurlijk weet ik dat de competitiestart niet goed is geweest, maar we gaan samen strijden om het tij te keren. Met mijn kwaliteiten en ervaring wil ik daar zoveel mogelijk bij helpen."

Dijks is de tiende aanwinst die Vitesse deze zomer wist te presenteren. Mohamed Sankoh (VfB Stuttgart), Ryan Flamingo (Sassuolo), Gabriel Vidovic (Bayern München), Bartosz Bialek (VfL Wolfsburg), Ferro (Benfica), Kjell Scherpen en Kacper Kozlowski (beiden Brighton & Hove Albion) werden in een eerder stadium gehuurd, terwijl Carlens Arcus transfervrij overkwam van AJ Auxerre. volgens mij is het gebruik van 'respectievelijk' (alinea 3) ook verkeerd. Alleen voor Melle Meulensteen (RKC Waalwijk) werd een transfersom neergelegd, die één miljoen euro bedroeg.

Voor Vitesse betekent Dijks een goedkope versterking in de defensie. Vanwege zijn transfervrije status kon de linkspoot overal tekenen. Vitesse kreeg in de eerste vier speelrondes maar liefst veertien doelpunten tegen. Bij Bologna had Dijks concurrentie van de van Juventus gehuurde Andrea Cambiaso, waardoor de kans op speeltijd nihil was. Eerder speelde Dijks in Nederland voor Ajax, sc Heerenveen en Willem II. Met de Amsterdammers werd hij in het seizoen 2012/13 kampioen van Nederland.

In het seizoen 2016/17 speelde Dijks op huurbasis voor Norwich City. In vijftien wedstrijden was de linkervleugelverdediger goed voor één treffer. In de hoofdmacht van Ajax kwam Dijks tot tachtig officiële wedstrijden, waarin hij als opstomende verdediger negen assists afleverde. In de zomer van 2018 begon hij aan zijn avontuur in Italië. In totaal speelde hij 78 wedstrijden voor Bologna, waarin hij goed was voor twee treffers en twee assists.

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
8
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
1
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Gentiana
 
18
2 september 2022 om 16:39
Poah presentatie met een John Deere. Zou toch een versterking moeten zijn zou je zeggen, middenmoot Italië in de benen en nog niet uitgeblust.
 
sander1410
 
1
2 september 2022 om 16:45
Arnhem en trekkers... hoort meer bij DTC.
 
@1892
 
5
2 september 2022 om 17:21
‘John Deere, da’s mien merk’ Maar je hebt wel een punt.??
 
MGMV
 
8
2 september 2022 om 17:33
Zoals z'n bijnaam ook luidde in Italië: il Trattore!
 
Drenniz
 
1
2 september 2022 om 20:01
Bij de ene voetbalclub krijg je een bmw de ander een mercedes maar bij Vitesse snappen ze het alle spelers komen daar aan op een john deere
 
miki1959
 
12
2 september 2022 om 16:50
Je hebt Harry de hengst en je hebt Mitchell Dijks. Volgens mij is Mitchell Dijks een garantie voor 4 seizoenen ex on the beach. Wel een goede spelers voor Vitesse. En die John Deere maakt het wel af.
 
Kieftenbeld
 
10
2 september 2022 om 16:53
Mitchell dijks de vrouwenverslinder, deze man gaat wittek er toch nooit uitspelen? Of gaat letsch een opstelling bedenken dat ze beide tot hun recht komen
 
geelblack
 
6
2 september 2022 om 17:58
Letsch heeft een aantal keer met hem gesproken over de LCV positie, en dat ziet hij (na wat wennen) wel zitten. Het zal mij niet verbazen als we hem nog op de LB positie gaan zien als Wittek te veel kaarten pakt, of als Dijks de voorkeur krijgt.
 
El Barto
 
2
2 september 2022 om 16:56
Lijkt me een prima versterking voor Vitesse. Ervaring in de Serie A en Championship. Zeker met het wankele team waar ze het seizoen mee zijn begonnen. Wat me trouwens wel opviel is dat hij haast geen seizoen boven de 30 wedstrijden zat. Is hij erg blessure gevoelig?
 
skes14
 
0
2 september 2022 om 17:01
Hij is inderdaad vrij veel geblesseerd geweest.
 
Dajoowie
 
7
2 september 2022 om 18:06
Blessures hebben hem wel een beetje pijn gedaan in Italie ja. Volgens mij was daar ook destijds ook een verhaal over dat eigenlijk de medische staf (bewust of onbewust) een beetje roofbouw op hem had gedaan. De staf vond zijn blessure allemaal niet zo erg, maar uiteindelijk bleek (na een second opinion in Nederland) dat er een band in een van de tenen was afgescheurd en een zogenaamd kussentje onder de voet compleet versleten. De dokter zei vervolgens ook dat als hij daarmee door was blijven voetballen het gewoon einde carriere was geweest. Het is ook erg jammer omdat hij voor die tijd het ontzettend goed deed bij Bologna, en er zelfs nog een tijdje verhalen rondgingen dat clubs uit de top van Italie (volgens mij AC Milan) wel een mogelijke versterking in hem zagen. Ik vind het al met al een leuke versterking voor Vitesse. Het is een spraakmakende persoonlijkheid die altijd hard zijn best doet, ook al ziet het er niet altijd verfijnd uit. Het is ook wel prettig dat Vitesse nu eindelijk een backup heeft voor de linksback en Wittek dus weer moet werken voor zijn plaats (wat hij in het afgelopen jaar absoluut niet heeft gedaan). Hiernaast heb je ook meer potentie met Dijks als linker centrale, waar hij een beetje als de zogenaamde 'wide Center Back' kan fungeren die de plek van een aanvallende Wittek kan overnemen en soms ook zelf mee naar voren kan. Verder is wat meer lengte achterin ook geen gemiste luxe zullen we zeggen.
 
Moridin
 
1
2 september 2022 om 19:19
Aardige speler. Alleen wel op de enige positie waar je al een goede speler heb.
 
wazza
 
1
2 september 2022 om 19:51
Dit was ook precies wat ik wilde typen. Wittek is eigenlijk de enige kwaliteitspeler in de selectie van Vitesse, al loopt ie volgens mij al een tijdje met zijn ziel onder zijn arm nu de goede spelers zijn vertrokken. De frustratie spat er soms vanaf bij hem.
 
Sjikkes
 
0
2 september 2022 om 19:47
Ik denk samen met Sankoh de beste aanwinst deze transfer periode. Jammer dat op zijn positie ene Wittek speelt. Maar goed. Concurrentie is niet verkeerd.
 
wazza
 
0
3 september 2022 om 02:00
Met Sankoh? Heb die gast nu 2 keer zien spelen maar sorry dat ik het zeg, die kan er echt geen reet van. Een spits zonder doelgerichtheid. Hij kan leuk rennen maar dan houdt het op. Veel te licht voor de Eredivisie en al zeker voor Vitesse.
 
Dsquared
 
1
2 september 2022 om 20:08
Kan hij inmiddels niet in het centrum spelen? Want die Ferro is wel echt een drama bij Vitesse