Vitesse huurt wereldkampioen van Chelsea: 'Ik heb goede verhalen gehoord'
Maandag, 2 juli 2018 om 14:00

Vitesse kan aankomend seizoen beschikken over Jake Clarke-Salter, zo maken de Arnhemmers bekend via de officiële kanalen. De twintigjarige centrale verdediger wordt gehuurd van Chelsea en is na Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou en Max Clark de vijfde aanwinst in de selectie van de nieuwe trainer Leonid Slutsky.

Clarke-Salter debuteerde op 2 april 2016 in de hoofdmacht van Chelsea en speelde op 20 september van het afgelopen jaar zijn tweede en laatste duel voor the Blues. De twintigjarige Engelsman werd in het seizoen 2016/17 uitgeleend aan Bristol City en speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis voor Sunderland. Ook maakte hij vorig jaar deel uit van het Engeland Onder-20 dat in India wereldkampioen werd.

Clarke-Salter geeft aan positieve dingen gehoord te hebben over zijn nieuwe werkgever: "Ik heb van verschillende jongens goede verhalen gehoord over Vitesse, onder andere van Lewis Baker en Izzy Brown. Ook de progressie die Matt Miazga heeft geboekt, maakt mij heel nieuwsgierig naar mijn kansen bij Vitesse. Ik wil mijn power combineren met voetballend vermogen."

Ook technisch directeur Marc van Hintum heeft hoge verwachtingen: "Jake is een sterke en atletische verdediger. Kwaliteiten die we met het vertrek van Guram Kashia en Matt Miazga goed konden gebruiken. Jake is enorm gedreven en wil zijn visitekaartje in de Eredivisie afgeven." Vitesse nam onlangs afscheid van Kashia en Miazga, die vorig seizoen belangrijk waren. Door de komst van Clarke-Salter en Thelander en de aanwezigheid van Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk zijn de posities centraal achter nu echter weer dubbel bezet.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
17
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
tharoest
 
20
2 juli 2018 om 14:09
Goed nieuws een centrale verdediger is belangrijk. Van de werf is te slecht voor vitesse en bovendien altijd geblesseerd. En onze volksheld kruiswijk is altijd geblesseerd. Dus nu heb je 2 volwaardige centrale verdedigers. Ik zou zeggen haal er nog minimaal 1 bij of is dat de gene die van nec kwam? Een keeper en een aanvaller zijn nog wel belangrijk. Vitesse is goed bezig zo. Geen dure aankope maar wel slimme transfervrije jongens
 
s.arnhem
 
7
2 juli 2018 om 14:16
Die jongen van nec is gehaald voor jong Vitesse, zal ook niet snel bij het eerste komen
 
s.arnhem
 
13
2 juli 2018 om 14:11
Mooi! Precies de speler die we misten. Nu nog een aanvallende middenvelder (blijven hopen op Mount) en een keeper, dan ziet het seizoen er weer rooskleurig uit.
 
NUFC_U2
 
3
2 juli 2018 om 14:52
Exact, ik sluit me helemaal aan jouw woorden aan. Ik hoop ook op Mount en/of Kadioglu. En verder moet er zeker een keeper bij; eigenlijk prio 1. Jammer dat Padt verlengd heeft, want dat was de ideale keeper geweest. In de Eredivisie zie ik verder geen capabele en haalbare keeper meer rondlopen... Dit lijkt op een gemiste kans !
 
psvgek95
 
4
2 juli 2018 om 14:57
Mount lijkt mij echter hele verre toekomstmuziek. Mocht hij dan tóch komen, kan Vitesse zomaar een gevaarlijke outsider zijn.
 
Mexicanooo
 
9
2 juli 2018 om 14:11
Jonge, talentvolle verdediger. Zit een 'goede kop' op. Speelde niet helemaal top bij Sunderland in de League One, maar als je daar er bovenuit steekt ga je niet bij Vitesse spelen. Chelsea heeft al jonkies in de verdediging met Christensen en Rudiger. Bovendien: wie verwacht er dat je de kar trekt bij een pover Sunderland als je zo jong bent? Dat, alweer, degradeert? Dit zou zomaar eens een goede zet kunnen zijn. Voor in de Eredivisie wel te verstaan.
 
Wally_
 
1
2 juli 2018 om 14:30
Ik weet niet hoor maar afgelopen seizoen speelde Sunderland in de Championship waarin ze gedegradeerd zijn naar de League One.
 
Mexicanooo
 
1
2 juli 2018 om 18:48
@wally_: het seizoen daarvoor (2016/2017) werden ze laatste in de Premier League. Vandaar dat ik het had over 'alweer'.
 
Meppie
 
8
2 juli 2018 om 14:52
Perfecte aanwinst, een linksbenige verdediger. De posities in de verdediging zijn nu allemaal dubbel bezet met Buttner/faye, Salter/vd Werff, Thelander/kruijswijk, Karavaev/karami. Vitesse schijnt ook al in vergevorderd stadium te zijn met Bero (een aanvallende middenvelder) Je hebt dan met Clark, Foor, Bruns, Serero, Ali en Bero een redelijk bezet middenveld. En hier zal hoogstwaarschijnlijk nog iemand van Chelsea bijkomen (mount schijnt toch redelijke kans te maken om nog een jaar naar Vitesse te gaan) Aanval met Linssen, Matavs, Darfalou, Beerens en Van Bergen is ook op niveau. Wellicht ook hier nog 1 van Chelsea erbij en je hebt gewoon een hele leuke selectie om bovenin mee te doen voor plek 3 tm 5
 
Vitessewatcher
 
1
2 juli 2018 om 15:39
Ik heb nog nooit eerder iets over deze Bero gehoord, zou je me hier iets meer over kunnen vertellen?
 
the saints
 
1
2 juli 2018 om 16:10
Slowaaks international , speelt in Turkije ( 188 cm lengte ) en is rechts
 
Meppie
 
4
2 juli 2018 om 16:18
Vitesse schijnt al weken met hem bezig te zijn. Al voor Darfalou werd gekocht waren ze in onderhandeling. Bij supporters van Trapzanspor was al paar dagen geleden het bericht dat hij rond was met Vitesse en nu pakt de gelderlander het ook op. Dus geruchten lijken wel echt waar. Bero stond 2 jaar geleden nog op de lijst van 100 grootste talenten van 1 of andere voetbalsite dus zal best wel wat kunnen lijkt mij?
 
Vitessewatcher
 
1
2 juli 2018 om 18:46
Klinkt inderdaad niet slecht! Wat voor type middenvelder is het? Ik denk trouwens dat er wel echt nog een cv bij moet. Die Thelander en deze jongen zijn prima maar zeker niet van het niveau Miazga of Kashia.
 
vitas arnhem
 
6
2 juli 2018 om 15:15
Nieuwe keeper blackman van chelsea, aanvallende middenvelder Mateus Bero. Aub Faye verkopen en het team is rond..,.,heel voorzichtig nog hopen op mount !
 
Tomter Veld
 
1
2 juli 2018 om 21:23
Nu nog ff Blackman, Bero, Kadioglu en Mount binnenhengelen en we zijn klaar..