Vitesse-verdediger geeft oude club compliment: 'Beste ploeg van Nederland'
Woensdag, 18 januari 2017 om 13:35

Kelvin Leerdam ontmoet volgende week met Vitesse zijn oude club Feyenoord in de kwartfinale van de KNVB Beker. De focus van de Rotterdammers ligt op het kampioenschap, maar de verdediger verwacht niet dat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het bekertreffen laat lopen.

"Dat zijn jouw woorden, dat zul je mij niet horen zeggen. Feyenoord is gewoon op dit moment de beste ploeg van Nederland. Dat wordt lastig zat", blikt Leerdam in gesprek met Voetbal International vooruit op het treffen met zijn oude club. De verdediger ruilde Feyenoord drieënhalf jaar geleden in voor Vitesse.

Met die club kende Leerdam een wisselvallige eerste helft van het seizoen. De verdediger voorspelt dat er nu een belangrijke periode voor de deur staat, waarin Vitesse kan bepalen of het seizoen nog kleur gaat krijgen. "Er komen belangrijke wedstrijden voor ons aan. Groningen en AZ in de competitie, Feyenoord om de beker. In die duels moeten wij laten zien dat we mee kunnen doen om de prijzen."

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
6
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
14
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
3
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
ErikVites
 
0
18 januari 2017 om 13:54
In mijn ogen niet de rechtsback die Vitesse voor ogen heeft, hij is tevens 1 van de grootverdieners en zal na de zomer wel transfervrij vertrekken want ik geloof niet dat hij voor de helft minder gaat voetballen. In de jeugd komt Lelieveld door en die moet je gewoon de kans gaan geven. Het liefst zie ik Hateboer komen maar die zal denk ik te veel andere clubs voor het kiezen hebben, daar kan Lelieveld anders nog 1 a 2 jaar van leren en er dan staan!
 
ArminĆatić
 
3
18 januari 2017 om 14:01
Hmm eerst knullig doelpunt weggeven tegen fey en nu deze uitspraak. Krijgt een plekje bij de huldiging als ze kampioen worden
 
Houtenklaas
 
2
18 januari 2017 om 15:20
Dat was ook het eerste dat ik dacht. Wordt een beetje moe van dat gedweep van hem met Feyenoord. Blijkbaar dacht ie tijdens de wedstrijd in de Kuip dat ie nog in Rotterdam speelt ofzo.
 
dan87iel
 
1
18 januari 2017 om 16:11
Hij moet het meer over Vitesse hebben.. Lijkt idd of hij in zijn gedachte nog bij Feyenoord speelt.
 
Ijsmuts
 
0
18 januari 2017 om 17:28
In het hele artikel gaat het 5 regels over deze wedstrijd. De rest vd pagina's over alle andere zaken.
 
JPCIOS
 
7
18 januari 2017 om 14:40
Een wat als momentje voor Leerdam! Heb ik het goed als ik zeg dat hij toentertijd de overstap naar vitesse verkoos voor een langer verblijf bij Feyenoord? Mede omdat Feyenoord in verval was op dat moment? Gegokt en verloren want hij had hier deel van uit kunnen maken!
 
buitenspelval
 
3
18 januari 2017 om 15:18
Ik meen dat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen en hij daarom niet meer mee hoefde te spelen in Feyenoord, althans dat dacht ik me te herinneren. Ach, het is moeilijk voor ons als buitenstaanders om daar een waardeoordeel aan te verbinden. We weten allemaal niet wat voor contract hij van de Feyenoord-leiding kreeg voorgeschoteld. Wie weet was het een minimaal contractje waaruit weinig waardering sprak met op langere termijn weinig toekomstige doorgroeimogelijkheden in status en reeele vergoeding. Ik geloof best dat Feyenoord verlaten niet de makkelijkste keuze voor hem als jongen van de club zal zijn geweest, nadat hij ook vanuit de supportersschare het nodige over zich heen had gekregen. Zijn keuze om naar Vitesse te verkassen kwam dacht ik pas een half jaar later, toen zijn positie bij Feyenoord uitzichtsloos was geworden.