Voorbereiding PSV 2019/20: oefenwedstrijden, programma en transfers
Donderdag, 27 juni 2019 om 15:47

Een overzicht van de voorbereiding van PSV op het nieuwe seizoen 2019/20 inclusief alle oefenwedstrijden, speeldata, het trainingskamp, transfers en de start van de Eredivisie.

PSV kwam het afgelopen seizoen net tekort voor het kampioenschap. Na een teleurstellend seizoen zonder prijzen gaat de blik in Eindhoven op de nieuwe voetbaljaargang. De selectie van trainer Mark van Bommel is dinsdag 18 juni begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Compleet was de selectie nog lang niet, want door interlandverplichtingen was een groot deel van de spelersgroep afwezig.

Het is zaak voor PSV om de selectie snel op orde te krijgen. Het nieuwe seizoen begint namelijk vroeg voor de nummer twee van de afgelopen voetbaljaargang. De ploeg van Van Bommel stroomt in de tweede voorronde van de Champions League in en moet in dat kader op 23 juli al aan de bak tegen FC Basel. In dat kader staat PSV op het punt om zich te versterken met de Portugese buitenspeler Bruma, die voor minimaal twaalf miljoen euro overkomt van RB Leipzig.

Op weg naar de belangrijke voorrondes, de Johan Cruijff Schaal en start van de Eredivisie weet Van Bommel nog niet hoe zijn selectie er precies uit zal zien en daar baalt hij van. "Dit is niet wat je wil als trainer. Natuurlijk irriteert het me dat we selectie nu nog niet op orde hebben. Maar het is helaas niet anders. Je hebt te maken met clubs, spelers en zaakwaarnemers. We zijn afhankelijk van anderen", aldus de PSV-trainer op de eerste dag van de voorbereiding.

Spelers die geen interlandverplichtingen hebben zijn op dinsdag 18 juni begonnen aan hun voorbereiding. Spelers als Jorrit Hendrix, Mauro Júnior, Trent Sainsbury, Matthias Verreth, Sam Lammers, Nick Viergever, Bart Ramselaar, Jordan Teze, Pablo Rosario, Joël Piroe, Luuk Koopmans, Mike van de Meulenhof, Hidde Jurjus, Zakaria Aboukhlal, Dante Rigo, Mohammed Ihattaren en Derrick Luckassen kwamen op 18 juni al in actie op De Herdgang. Ryan Thomas en Lozano trainden nog apart van de groep.

Trainingskamp Verbier: PSV reist op maandag 1 juli naar Verbier in Zwitserland. Het is bekend gebied voor de Nederlandse topclub, want de afgelopen twee seizoenen vond de voorbereiding ook al plaats in het skigebied in de Zwitserse alpen. Tijdens het trainingskamp werkt PSV twee oefenwedstrijden af. Op woensdag 3 juli is in het Stade Saint-Marc om 19.00 uur FC Sion de tegenstander. Vier dagen later, op zondag 7 juli, volgt het oefenduel met OGC Nice (17.00 uur) in het Stade de Copet te Vervey. Op maandag 8 juli keert de selectie terug naar Eindhoven.

Open dag: De PSV FANdag vindt plaats op woensdag 17 juli. Over de precieze invulling van deze dag communiceert de club later nog. Zeker is wel dat de hoofdmacht op de open dag om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg speelt.


In de tweede voorronde van de Champions League is PSV gekoppeld aan FC Basel. De heenwedstrijd wordt gespeeld op 23 juli in het Philips Stadion. Een week later, op 30 juli, vindt de return in Zwitserland plaats. "Iedereen die het internationale voetbal een beetje volgt, weet dat FC Basel een goede club is. Ze zijn er eigenlijk altijd bij in Europa en overleven ook regelmatig de groepsfase in de Champions League of Europa League. We gaan ons nu verdiepen in het Basel van nu", reageerde Van Bommel, die zich met PSV wil plaatsen voor de groepsfase. "Dat wil zeggen dat we om te beginnen deze eerste horde moeten nemen."

Als de tweede voorronde wordt overleefd, is Club Brugge, Krasnodar, Linz of Medipol Basaksehir de tegenstander in de derde voorronde. Als PSV wordt uitgeschakeld door Basel, dan wacht de derde voorronde van de Europa League.


Op zaterdag 27 juli vindt de jaarlijkse strijd om de Johan Cruijff Schaal plaats. In eerste instantie zou het duel op zondag 28 juli gespeeld worden, maar in verband met het programma van PSV in de tweede voorronde van de Champions League is de wedstrijd om de Nederlandse Supercup een dag vervroegd. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 18.00 uur.

Het Eredivisie-seizoen 2019/20 gaat voor PSV van start met een uitwedstrijd tegen FC Twente op zaterdag 3 augustus om 20.45 uur. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen volgt een week later op zaterdag 10 augustus om 20.45 uur tegen ADO Den Haag.

Bekijk hier het complete programma van de Eredivisie.

De bezem gaat deze zomer naar verwachting door de selectie en dus staat technisch manager John de Jong voor een drukke periode. Onder meer Daniel Schwaab (transfervrij), Armando Obispo, Dante Rigo en Maximiliano Romero (verhuurd) vertrokken uit Eindhoven, maar daar zal het niet bij blijven. Angeliño, Steven Bergwijn, Gastón Pereiro en Hirving Lozano staan op de nominatie om verkocht te worden, terwijl spelers als Denzel Dumfries en Luuk de Jong in de belangstelling staan van clubs uit het buitenland.

Inkomende transfers

*In het contract is een optie voor nog een seizoen opgenomen

Uitgaande transfers

*Transfersom is niet bevestigd

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
14
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
manodedios
 
0
23 juni 2019 om 01:44
Nou De Jong heeft een uitdaging. Denk dat ze die Braziliaan niet kunnen betalen. En veel meer dan tien miljoen betalen voor Bruma lijkt me een grote gok. Hij maakte vroeg naam maar versleet 5 clubs in 5 jaar, dat is toch niet direct een aanrader. Die Mexicaan zou in de belangstelling staan maar heeft ook net in mei nog zijn contract verlengd, voor wat dat waard is. Van Pieters zal je ook niet beter worden. Er is nog veel tijd natuurlijk, maar heb nog weinig namen gehoord waarvan ik denk ja, die maakt ze echt sterker en is ook nog haalbaar. Dat Schwaab weg is lijkt me op zich een verbetering. Die heeft het wel solide gedaan maar uiteindelijk genoeg echt vitale fouten gemaakt. Maar goed ze bewaren de rust doorgaans wel in Eindhoven en uiteindelijk zal er wel een elftal staan dat om het kampioenschap zal spelen. Maar als ze europees weer eens wat willen moet er wel een tandje of twee bij en dat zie ik niet gebeuren.
 
Davilla7
 
2
23 juni 2019 om 02:01
Van Bruma de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis maken is waanzin. In mijn ogen heeft PSV alleen een nieuwe buitenspeler nodig als Lozano en Bergwijn allebei vertekken, maar zover is het nog lang niet. Stand van zaken is momenteel dat we tegen Basel moeten aantreden met Viergever, Sainsbury, Luckassen, Rosario en Hendrix. Van die 5 moeten er minimaal 3 vervangen worden, anders lig je direct uit Europa. John de Jong moet Bruma dan ook snel uit zijn hoofd zetten en zich richten op de overige linies, werk aan de winkel!
 
Valceryn
 
1
23 juni 2019 om 03:16
Je hebt natuurlijk Gakpo en Malen als vervangers van Bergwijn, maar voor de rechtbuiten positie hebben we eigenlijk niemand. Lozano is niet eens rechtsbuiten van origine. Robben zou fantastisch zijn voor die plek, maar het is voor de buitenwacht redelijk stil rondom Bergwijn en Lozano. De verdediging heeft nu prioriteit en ik verwacht buiten Pieters toch wel een aantal namen binnenkort. De Jong was op de hoogte van deze ontwikkelingen, ik neem aan dat er een goede lijst klaarligt..
 
Skiller
 
0
23 juni 2019 om 08:04
Hoe je het wendt of keert, een transfer van Robben of Bruma of een andere rechtsbuiten of linksbuiten gaat pas bekend gemaakt worden wanneer Bergwijn en/of Lozano ook daadwerkelijk verkocht is/zijn. Anders schiet PSV zichzelf in de voet want dan hebben ze een minder sterke onderhandelingspositie
 
Nick_10
 
2
23 juni 2019 om 01:44
Twente..., net weer terug, vol met ambities. PSV die al een paar weken bezig is met vervanging. Zoeken naar nieuwe medische kennis. Dus... zeer lastige tegenstander, had liever Vitesse gehad,
 
wandering
 
1
23 juni 2019 om 09:17
Vol met ambitie, jaar van hopelijk niet degraderen
 
Spydix
 
0
23 juni 2019 om 08:26
We hebben met Thomas min of meer nieuwe aankoop. Kan op dit armoedige middenveld veel toevoegen.
 
BJP79
 
2
23 juni 2019 om 10:47
Oh ja die zit er ook nog. Maar goed daar ga je de oorlog ook niet mee winnen.
 
barryballs
 
0
23 juni 2019 om 19:31
eerst maar eens duidelijkheid mbt spelers die weggaan en blijven :P
 
psvdaclub
 
2
27 juni 2019 om 15:58
Kan iemand dit lijstje even naar De Jong sturen? Mss zet ie overal dan wat urgentie achter
 
Zinedane
 
0
27 juni 2019 om 18:05
Als je de selectie op dit moment bekijkt verwacht ik 4 doelmannen en geen centrale verdedigers in het veld tegen Basel haha