Voormalig Champions League-winnaar met Chelsea stopt per direct
Dinsdag, 27 september 2022 om 20:40

John Obi Mikel is niet langer profvoetballer. De 35-jarige middenvelder kondigt dinsdag via Instagram aan dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Mikel zat ruim een jaar zonder club na zijn vertrek bij Kuwait SC en heeft nu dus besloten om zijn actieve loopbaan te beëindigen. De controleur uit Nigeria beleefde in 2012 zijn absolute hoogtepunt toen hij met Chelsea de Champions League veroverde.

"Er is een gezegde 'alle goede dingen komen ten einde', en wat betreft mijn professionele loopbaan is die dag nu aangebroken", schrijft Obi Mikel dinsdag op zijn Instagram-pagina. "Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op de afgelopen twintig jaar. Ik ben gelukkig met de prestaties die ik heb geleverd en de persoon die ik ben geworden. Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder de onvoorwaardelijke hulp van mijn familie, managers, clubs, trainers, ploeggenoten en niet te vergeten de trouwe supporters. Jullie waren er tijdens alle hoogte- en dieptepunten, zelfs toen ik niet aan de verwachtingen voldeed. Hartelijk dank daarvoor", aldus de zeer dankbare Nigeriaan, die onder meer een foto toont waarop hij de Champions League-beker toont aan de Chelsea-fans na de zege op Bayern München in de finale van 2012. Obi Mikel speelde tijdens de eindstrijd van tien jaar geleden de gehele wedstrijd.

"Dit is geen vaarwel, maar de start van een andere reis", zo benadrukt Obi Mikel. "Een nieuw hoofdstuk in mijn leven begint hier. Ik ben benieuwd naar wat de toekomst mij gaat brengen en ik hoop dat jullie mij zullen vergezellen op deze reis. Nogmaals bedankt." Mikel kwam in zijn loopbaan uit voor Lyn, Chelsea, Tianjin TEDA, Middlesbrough, Trabzonspor, Stoke City en Kuwait SC. De afgezwaaide routinier kwam het langst bij Chelsea: tussen 2006 en 2017. Hij sloot zijn periode in West-Londen af met 372 duels in alle competities. Naast de Champions League veroverde Obi Mikel met Chelsea ook de Europa League, twee Engelse landstitels, viermaal de FA Cup, twee keer de EFL Cup en eenmaal de Community Shield.

Deze dinsdag maakte ook Fabian Delph via Instagram bekend dat hij stopt. De 32-jarige middenvelder zat zonder werkgever na zijn vertrek bij Everton afgelopen zomer. Delph veroverde met Manchester City tweemaal het kampioenschap en eindigde met Engeland op de vierde plaats tijdens het WK van 2018 in Rusland. De ervaren middenvelder kwam via Leeds United en Aston Villa terecht bij Manchester City, al wist hij door blessureleed nooit een vaste plaats te veroveren bij the Citizens. Aan het einde van zijn loopbaan speelde hij dus nog enige tijd voor Everton. Achter zijn naam staan twintig interlands namens de Engelse nationale ploeg.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Heinazijn
 
35
27 september 2022 om 20:47
Erg jammer, maar aan de andere kant ook begrijpelijk 35 jaar is een leeftijd waarop je normaliter minder goed begint te voetballen. Wat een mooie tijden waren het zeg in 2012. Ik kan het me nog herinneren als de dag van gister. Kleine Heinazijn zat samen met vader Heinazijn op de bank de wedstrijd te kijken. En wat waren we blij het de finale overwinning. Super spannend was die penalty serie haha!! Mikel is altijd een goede centraal verdedigende middenvelder geweest. Altijd heel betrouwbaar en robuust. Het is misschien niet een centraal verdedigende middenvelde met het niveau van zoals een Kante of Jorginho, maar altijd zeer degelijk. Ik hou van dit soort spelers ! Dit soort spelers dienen op het veld en hebben een goede houding in de kleedkamer. Altijd fijn voor een trainer. Ik wens Obi Mikel heel veel succes in zijn toekomst en hopelijk zien we je terug in de voetbalwereld. Ik vind het altijd zo zonde dat Champions league legendes zomaar uit het niets verdwijnen. Mikel blijft voor mij altijd een held en daar wil ik zolang als mogelijk van genieten.
 
BlueMeister
 
6
27 september 2022 om 21:29
Ja zeer jammer. Wat een pracht van een spelers was Mikel voor ons bij Chelsea. Ik hielde van hem vanwege zijn strijdlust, die hij bracht op ons middenveld. Een absolute legende!
 
YoeriCFC
 
23
27 september 2022 om 20:51
Het is begin 2014, Chelsea speelt en heeft het zwaar. Het staat 1-0 in de 63ste minuut en het loopt niet lekker. Mourinho staat aan de zijlijn en roept constant van alles richting de spelers en dan geeft hij het seintje aan Mikel. Mikel gaat er inkomen. Als Chelsea supporter wist je dan: het is klaar. We hebben gewonnen! Onder de Chelsea aanhang wordt Mikel ook wel the human full time whistle genoemd en dat is maar een beetje gekscherend bedoeld. Deze man had zulke fantastische kwaliteiten en om eerlijk te zijn denk ik dat hij altijd een beetje te weinig waardering gehad heeft. Ik zou iedereen aan willen raden om de player cam die op Mikel gericht stond in die Champions League finale in Mã¼nchen eens te bekijken. Mikel speelde misschien wel de perfecte wedstrijd voor een DM. Zonder Mikel, geen Champions League. Hij was minstens zo belangrijk als een Drogba of een Mata, die de goal en de assist verzorgd hebben. Mikel was de ideale 12de man. Uiteindelijk heeft hij dat nog lang volgehouden. In eerste instantie was hij de backup voor Lampard, Essien en Ballack en later van Fabregas, Matic en Kante. In de tussentijd heeft hij een periode veel gespeeld. Vooral in het seizoen ‘12-‘13 waren we aantoonbaar beter met Mikel op het middenveld dan zonder hem. Jammer genoeg, toen ons middenveld versterkt werd met Fabregas, Matic is hij buiten de basiself gevallen en na het aantrekken van Kante is hij zelfs buiten de selectie beland. Uiteindelijk is hij vrij roemloos en na een ruzie met Conte geruisloos bij Chelsea vertrokken..
 
Heinazijn
 
3
27 september 2022 om 20:56
Mikel was zeker een zeer betrouwbare centraal verdedigende middenvelder. Het was inderdaad de ideale man om de boel op slot te gooien. Alleen voor mij waren de absolute uitblinkers in de Champions league finale toch echt Petr Cech en Ashley Cole. Door onder andere deze twee helden hebben we slechts 1 doelpunt tegen gekregen. Verder schoot Ashley Cole ook nog ook nog de 4e penalty binnen. En pakte Cech in die reeks ook nog eens twee penalties. Ieder zijn eigen mening natuurlijk maar naar mijn mening waren dit de twee uitblinkers. Maarja iedereen was natuurlijk super die pot.
 
YoeriCFC
 
9
27 september 2022 om 21:04
Ik kan je in de hele wedstrijd maar weinig zwakke schakels aanwijzen. Wellicht een Kalou of Bertrand, maar mijn god wat werd er die wedstrijd goed en geconcentreerd verdedigd zeg! In mijn ogen een schoolvoorbeeld van hoe je dat moet doen. Het was een magistrale prestatie, helemaal als je je bedenkt dat Terry, Ivanovic, Meireles en Ramires allemaal ontbraken door schorsingen en blessures..
 
quaresma19o3
 
10
27 september 2022 om 20:52
Pff zo merk je dat je oud wordt. Herinner me hem nog toen hij 17 was. Hij heeft ook nog in Turkije gespeeld, was een nuttige speler. 35 jaar is een mooie leeftijd om te stoppen.
 
wisselspeler12
 
0
27 september 2022 om 22:15
Nou hier net zo, volgens mij was hij destijds ook een van de talenten op dat jeugd WK in Nederland in 2005. Mooie tijden waren dat!
 
Salerno1919
 
3
28 september 2022 om 09:13
Sterker, hij was dat wk echt de beste. Was samen met Messi het toptalent, Messi won, maar dat kwam voor mijn gevoel vooral door de eindwinst. Qua voetbal was Mikel het beste dat toernooi.
 
Conti
 
0
28 september 2022 om 14:51
Yuup. Volgens mij heeft hij door middel van dat jeugd WK zijn transfer naar Chelsea afgedwongen. Toch blijft mij een gevoel bekruipen bij hem van: Heeft hij nou daadwerkelijk alles uit zn talent gehaald? Dat gezegd hebbende, ik zou willen dat ik de helft van carriere had asl voetballer hahahaha.
 
RedondoNo5
 
1
27 september 2022 om 23:23
Blonk uit op het jeugd wk in NL toch? We worden oud zeg.
 
Smitssonian
 
1
28 september 2022 om 08:15
Ja, 2005. Tijd vliegt.
 
Smitssonian
 
0
28 september 2022 om 08:14
Uistekende speler, maar die is wel al een tijdje gestopt.
 
Bundy_sr
 
1
28 september 2022 om 11:31
John Obi Mikel wat een legende was dit behield altijd de controle. Dit soort spelers zijn aan het uitsterven kon met zijn kwaliteiten in de subtop 10 jaar lang basisspeler geweest zijn, maar koos ervoor om de ideale 12e man te zijn in de absolute top. Tegenwoordig willen spelers in deze rol na 2/3 jaar al weg (ziyech, Abraham)
 
RedondoNo5
 
1
29 september 2022 om 13:10
Hem een legende noemen is ook overdreven. Prima speler, valt in een categorie spelers waar er honderden van zijn.