Voormalig pupil sneert naar Wenger: 'Hier zijn trainers tactisch beter'
Dinsdag, 17 oktober 2017 om 08:00

Wojciech Szczesny speelde tussen 2008 en 2015 132 wedstrijden voor Arsenal, maar de doelman was in Londen eigenlijk nimmer onomstreden. Na een succesvolle verhuurperiode bij AS Roma van twee seizoenen maakte hij afgelopen zomer de definitieve overstap naar Juventus. In Turijn is Szczesny vooralsnog tweede keeper achter Gianluigi Buffon, maar spijt van zijn keuze heeft hij allerminst.

Volgens de Pools international stagneerde zijn ontwikkeling immers bij de Engelse grootmacht, waar hij werkte met Arsène Wenger. "Eerlijk gezegd kan ik niet zeggen dat ik bij Arsenal een betere doelman ben geworden vanaf het moment dat ik debuteerde, tot mijn vertrek naar Roma", zegt hij in gesprek met The Independent. "In de tweeënhalf jaar dat ik nu actief ben in Italië heb ik enorme vooruitgang geboekt dankzij de trainers en hun werkwijze."

"In het algemeen zijn de trainers in Italië tactisch beter aangelegd, zo werkt de competitie nou eenmaal", vervolgt Szczesny. "Bij Arsenal bereidden we ons slechts fysiek voor op een wedstrijd, terwijl je hier in Italië zowel voor als na een wedstrijd video's bekijkt van een specifieke tegenstander. Ik heb genoten van de samenwerking met bepaalde trainers bij Arsenal, Roma en Juventus, maar de keepersschool is hier in Italië totaal anders. Het is bijzonder technisch en er is meer oog voor detail."

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
koeral
 
9
17 oktober 2017 om 08:29
Tja, de gloriedagen van Wenger zijn al jaren geteld. In het huidige voetbal wordt hij gewoon overlopen en niet meer serieus genomen. Als Arsenal fan moet het toch pijnlijk zijn dat iemand die voor zoveel successen heeft gezorgd, nu zo eigenwijs is dat hij maar blijft aanzitten. Arsenal heeft een frisse wind nodig, anders blijven ze vechten voor de vierde plek en zullen ze alleen maar verder achter raken op Man U, Man C en Chelsea. Btw, dat hij sneert naar Wenger zie ik nergens staan, dus de titel slaat nergens op. Hij zegt dat over het algemeen de trainers tactisch in Italie beter aangelegd zijn, dus dat betekend ook dat een Mourinho en Guardiola achterlopen.
 
Wazebey
 
3
17 oktober 2017 om 08:41
"bij Arsenal bereidden we ons slechts fysiek voor op een wedstrijd..." Dit is indirect wel een sneer naar Wenger en terecht ook. Zoals je aangeeft zijn de (glorie-)dagen van Wenger al jaren geteld. Ik vraag me af wat voor doelstellingen hij meekrijgt want presteren doen ze daar niet bij Arsenal.
 
Samcro
 
5
17 oktober 2017 om 08:42
Dat is zeker pijnlijk. Wat nog pijnlijker is, is dat hij steeds verder achteruit lijkt te gaan. Als je ziet hoe de voorsprong tegen Watford uit handen gegeven wordt, ook al heeft de scheids daar het grootste aandeel in, dan doet dat echt pijn hoe schrijnend het is. Doordat hij dan weer een FA Cup pakt blijft de leiding achter hem staan ofzo, maar als er dit seizoen èn geen CL èn geen FA Cup gehaald wordt dan moet de koek toch wel echt op zijn zou je denken... Deze zomer had hij door moeten pakken en alle pijnpunten aan moeten pakken, maar nee....geen strijder op het middenveld erbij, geen mondige speler erbij die de rest in het veld een schop onder hun hol geeft, helemaal niets. Kansloos...
 
Shadows
 
1
17 oktober 2017 om 09:00
Wegner heeft wel een fatsoenlijke spits en een linksback gehaald. Dat waren twee van de grootste klachten van supporters van het afgelopen seizoen. Je kunt (terecht denk ik) zeggen dat het niet voldoende is, maar er is zeker niet helemaal niets gebeurt. Arsenal heeft denk ik beter ingekocht dan Liverpool en Spurs deze zomer.
 
nerazzurri9
 
1
17 oktober 2017 om 09:03
Samcro Er is meer. Acht je hem niet verantwoordelijk voor het nakende vertrek van Sanchez en Ozil? Jammer kerel, ik als neutraal voetbalsupporter in Engeland vindt het jammer voor Arsenal. Heb dit altijd een mooie club gevonden, maar zolang die Wenger er zit weet je gwn dat het niks wordt
 
Samcro
 
1
17 oktober 2017 om 09:10
Shadows De spits was idd een punt dat sinds het vertrek van RvP niet fatsoenlijk ingevuld werd. Kola was gratis dus een prima actie, maar waar wij vooral om vroegen was een strijder op het middenveld; een Vidal, Kante, Meunier, Motta...dat soort spelers. Iemand die zorgt dat de rest op het middenveld zich met de opbouw/aanval bezig kan houden en die de balans bewaart. Tot op heden helemaal niets aan gedaan, waardoor we op een kansloze manier goals blijven slikken of in ieder geval in gevaar komen bij een tegenaanval. Dat in combinatie met het falende coachen van Wenger heeft ervoor gezorgd dat wij niet mee hebben kunnen komen met de rest van de top.
 
Samcro
 
0
17 oktober 2017 om 09:14
nera Natuurlijk, daar hadden ze al veel eerder op in moeten spelen. Sowieso proberen te verlengen als er nog minimaal 2 jaar op het contract staat en anders de verkoop in.
 
gattuso3
 
1
17 oktober 2017 om 08:49
Nou met name Mourinho heeft laten zien tactisch een van de beste te zijn, ook in Italië, denk ook niet szczesny dan ook die richting op wijst.
 
FrankVerlaat3
 
0
17 oktober 2017 om 10:23
Ten eerste, oude mannen als Wenger trap je niet na. Beetje ordinair om de trainer die constant lovend over je is geweest in de media te vernederen. Echter is de strekking van het verhaal helaas iets wat wel allang weten. Ik voel dan ook geen noodzaak om te vertellen waarom. Zelfs samcro laat geen spaan heel van Arsene....dan weet je pas echt hoe laat het is. #wengerout
 
senorsam
 
3
17 oktober 2017 om 08:40
Diezelfde conclusie had ik voor mezelf al een tijd geleden getrokken, nu wordt het alleen maar bevestigd. Wenger moet na dit seizoen weg anders lopen we de komende jaren achter de feiten aan en zie ik ons over een aantal jaar weer aanhaken bij de top.
 
FrankRami
 
1
17 oktober 2017 om 09:28
Helemaal mee eens, ben er ook al een hele tijd klaar mee. Roep dit ook al een tijdje, #timeforchange! De afgelopen jaren maakt hij de naam Arsenal staat nu nergens om bekend, tis gewoon een prima teampie. Maar niet de ploeg die heerlijk aanvallend voetbal speelt, niet de ploeg met uitstekende jonge spelers, niet de ploeg die technisch verzorgde 1touch voetbal kan spelen. Het is al een tijdje klaar, het is en blijft gewoon de vraag, hoelang nog? De club gaat alleen maar achteruit, hoe langer ze wachten, des te moeilijker gaat het worden om weer aan te sluiten bij de top!
 
Millonario
 
1
17 oktober 2017 om 13:01
Nu ja, een sneer? Moet alles als eigen mening altijd gezien worden als een sneer naar een bepaalde coach?