Vreven baalt van 'belachelijk moment': 'Dit mag hem niet overkomen'
Zaterdag, 21 oktober 2017 om 23:07

NAC Breda leed zaterdagavond de vierde opeenvolgende competitienederlaag. Ook PEC Zwolle (0-2) was te sterk voor het team van trainer Stijn Vreven, die na afloop duidelijk maakte dat hij de openingstreffer ten zeerste betreurde. Menno Koch kreeg de bal in zijn eigen strafschopgebied aangespeeld van doelman Mark Birighitti, verloor de bal en maakte een overtreding op Mustafa Saymak; strafschop tegen.

"Een belachelijk moment weer", zo verzuchtte Vreven in gesprek met FOX Sports. "Een heel onnodige strafschop. De pass is misschien te zacht, maar hij kan naar de bal toe bewegen, de bal de tribune in schieten of sneller anticiperen. En als je al voelt dat de aanvaller in het zestienmetergebied in het voordeel is, moet je van hem afblijven. Dit zijn wel cruciale dingen. Dit heeft met slimheid te maken, dat weet Menno ook. Hij is een van de meest ervaren spelers bij ons, dit mag hem niet overkomen."

Koch zelf vond het moeilijk om terug te blikken op het moment. "Iedereen zal er wel zijn mening over hebben. Ik vind het licht, makkelijk…", doelde hij op de overtreding. "Natuurlijk zoekt hij mij. Ik geef hem groot gelijk. Die bal is misschien niet perfect, maar ik had 'm weg moeten schieten. Het was ook nog een cruciaal moment, zo vlak voor rust." NAC staat nu onder de rode streep, met zeven punten uit de eerste negen duels.

Meer nieuws
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
0
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
6
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
36
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
atleticofc
 
5
21 oktober 2017 om 23:52
Koch de meest ervaren speler zegt eigenlijk genoeg over de selectiesamenstelling van NAC. Koch was speler van Jong Psv, verhuurd aan Utrecht maar ook daar vooral in Jong gespeeld en nu dan de “ervaren” speler van NAC. Als je als team vooral teert op jonge talenten van een buitenlandse club dan weet je dat het een lastig seizoen gaat worden.
 
memphisdepay
 
0
22 oktober 2017 om 03:00
Ach ja als je Nac bent weet je sowieso dat het een lastig seizoen wordt. Of dat nou met jongens van 24 is of met jongens van 31 dat maakt geen reet uit. Het is nou niet dat Clubs als Roda, Sparta en Willen 2 overlopen van het talent. Als Nac boven de nr 15 eindigt dan is het een geslaagd seizoen!
 
JuventusPuglia
 
0
22 oktober 2017 om 00:57
Dit zijn toch de wedstrijden waar NAC punten uit moet halen. Zonde dat je dan verliest, Zo maak je het jezelf lastig