VVV maakt zich geen illusies over publiekslieveling: 'Hij heeft andere doelen'
Dinsdag, 16 juli 2019 om 11:00

Keisuke Honda verliet VVV-Venlo tien jaar geleden voor CSKA Moskou, maar de Japanner is deze zomer weer even in Limburg te bewonderen. De 33-jarige spelmaker is transfervrij na het aflopen van zijn contract bij Melbourne Victory en houdt bij zijn voormalige werkgever zijn conditie op peil. De kans dat Honda permanent aan de slag zal gaan bij VVV is echter klein.

"Hij is heel erg welkom, maar we rekenen er niet op. Honda heeft andere doelen voor ogen. Hij is op zoek naar een nieuwe club in een groot voetballand. We maken ons geen illusies", vertelt manager voetbal Stan Valckx in gesprek met Voetbal International over Honda, die in zijn twee seizoenen in De Koel uitgroeide tot een ware publiekslieveling.

Valckx haalde met Richard Neudecker, Thorsten Kirschbaum, Haji Wright, Steffen Schäfer, Samuel Scheimann, Tobias Pachonik, Elia Soriano en Jerome Sinclair al wel flink wat nieuwe spelers binnen en hij is nog niet klaar op de transfermarkt. De sportbestuurder laat namelijk weten nog op zoek te zijn naar versterkingen.

"We willen er nog graag een middenvelder of aanvaller bij hebben", geeft Valckx, die zich waarschijnlijk niet opnieuw tot de Duitse markt zal wenden, aan. "We hebben een paar aardige kandidaten op het oog." Tino-Sven Susic lijkt VVV overigens deze zomer nog te gaan verlaten, aangezien er interesse is en de club bereid is om mee te werken aan een vertrek.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
1
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
NipponIchiban
 
13
16 juli 2019 om 11:03
Honda heeft notabene aangegeven gratis voor VVV te willen spelen. Zou me niks verbazen als hij daadwerkelijk blijft om voor de club uit te komen. Is natuurlijk een geweldige toevoeging voor vrijwel elke club op PSV en Ajax na. Jammer dat een AZ of Feyenoord niet een gooi naar hem doet.
 
V-Watcher
 
3
16 juli 2019 om 11:36
Waar zou die bij Feyenoord dan moeten gaan spelen, Narsingh is gehaald voor rechts en Berghuis gaat op 10 spelen dus de posities zijn al goed bezet. Bij AZ hetzelfde verhaal, Stengs is staat op rechts en Til achter de spits, waarom zou je dan een 33-jarige Honda halen die ook nog een flink salaris moet ontvangen, je schrijft alleen maar af en hij zit je talenten in de weg.
 
Daaninho
 
3
16 juli 2019 om 11:43
Hoeveel is er nog van Honda over? Toen die bij Milan speelde vond ik t al niet veel meer, liep erbij alsof die in ze broek had gescheten. Voor Venlo moet die nog wel van waarde kunnen zijn.
 
wazza
 
3
16 juli 2019 om 11:57
Inderdaad Daaninho. Honda was in zijn Milan tijd al over the hill. Die sjokte wat af en liet zien dat ie niet meer die gretige Honda van VVV was. Ik ga er vanuit dat ie voor VVV een prima toevoeging is, maar Feyenoord (of AZ) moet hier niet aan beginnen
 
masterapie
 
10
16 juli 2019 om 11:04
Hopelijk blijft de interesse uit en vind Honda het fijn om bij VVV z'n Europese carriere te beeïndigen. Blijf het een gemiste kans van Ajax en PSV vinden destijds om voor een paar miljoen Honda in te lijven. Was destijds echt een hele sterke middenvelder.
 
ajaciedd2
 
3
16 juli 2019 om 11:31
Volgens mij vroeg VVV toen 10 miljoen, wat zeker in die tijd en enorm bedrag was. En hij kwam van VVV, wat lang geen garantie voor succes betekent bij een topclub in Nederland. Toch hoopte ook ik op zijn komst, maar snapte wel waarom het helaas niet gebeurde. Zou prachtig zijn als Honda toch bij VVV tekent!
 
V-Watcher
 
3
16 juli 2019 om 11:38
Je kon aan Honda zien dat hij voetballend makkelijk mee kon bij Ajax of Psv, zelf een blinde kon dat zien. Destijds was het gewoon zo dat vooral Ajax niet bereid was om voor transfers zulke bedragen neer te leggen, achteraf misschien een gemiste kans maar dat is met de wetenschap van nu.