VVV stunt met komst Sunderland-icoon: 'Een nieuwe kans voor mij'
Donderdag, 22 augustus 2019 om 12:32

Lee Cattermole mag zich definitief speler van VVV-Venlo noemen. De Limburgers melden donderdagmiddag via de officiële kanalen dat de 31-jarige Engelsman, die de afgelopen tijd al meetrainde met de selectie van trainer Robert Maaskant, een eenjarig contract heeft getekend. De komst van Cattermole komt als een stunt, aangezien de middenvelder bijna driehonderd Premier League-wedstrijden op zijn cv heeft staan.

Technisch directeur Stan Valckx is verheugd over de komst van Cattermole naar VVV. "Met Lee haal je een speler in huis die lang op het hoogste niveau in Engeland heeft gespeeld. Naast zijn voetballende kwaliteiten, zijn werklust en zijn loopvermogen, brengt hij als bagage een hele hoop voetbalervaring en kennis van het de voetbalwereld met zich mee. Daar kunnen op hun beurt met name onze jonge spelers weer wat van leren. Je zag het al meteen op de trainingen: Lee coacht veel en zet de organisatie op het middenveld goed neer. Hij is met zijn 31 jaar een absolute versterking voor onze selectie."

UEFA Cup-finalist van 2006 verrast en gaat voor zijn kans in Nederland

Lees hier meer over de loopbaan van Lee Cattermole.Lees artikel

Cattermole onderstreept de woorden van Valckx. "De club kwam op het juiste moment. Voor mij biedt het een nieuwe kans. Ik ben dan ook heel blij dat ik na zoveel seizoenen in Engeland nu in Nederland bij een mooie Eredivisie-club als VVV-Venlo aan de slag mag. Met mijn ervaring kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze jonge ploeg. Ik wil samen met VVV vooruit."

Cattermole zette bij Middlesbrough zijn eerste stappen in het betaald voetbal, met het bereiken van de finale van de UEFA Cup in 2006 als hoogtepunt van zijn dienstverband aldaar. Via Wigan Athletic kwam de middenvelder bij Sunderland terecht, waar hij tien seizoenen actief was. Cattermole kwam bij the Black Cats tot 262 wedstrijden, waarin de routinier 10 doelpunten maakte.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
13
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
17
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
4
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (68)

 
NeutraleFanNL
 
11
22 augustus 2019 om 12:45
Wow erg nice voor Vvv, ben echt bneiuwd wat hij kan toevoegen. Voetballend lijkt het me geen superheld. Het kan misschien ook zomaar dat hij meegaat in het werk en hotseknots niveau van Vvv.
 
Demuggenzifter
 
26
22 augustus 2019 om 13:13
Speelt vvv hotseknots niveau dan? Voorbarige conclusie... Een speler als Lee past precies in het straatbeeld! Hard werken en genieten!
 
Albert Kingsma
 
17
22 augustus 2019 om 13:23
VVV vind ik qua voetbal de beste club van die 3 in Limburg.
 
NeutraleFanNL
 
0
22 augustus 2019 om 16:09
Had het inderdaad duidelijker kunnen formuleren. Maar VVV is van aanzienlijk minder niveau dan zijn vorige clubs. Soms krijgen clubs nieuwe (op papier betere spelers). Het wil nog wel eens gebeuren dat een speler niet matcht met een club en daardoor meegaat in het niveau van zijn teamgenoten. Ik hoop niet dat Cattermole meegaat in het niveau wat VVV soms laat zien, want dat is soms echt om te huilen, maar zich onderscheidt en de ploeg naar een voetballend hoger niveau kan proberen te tillen.
 
Balenciaga
 
85
22 augustus 2019 om 12:45
Bizar dat zo'n speler in Venlo terecht komt van alle plekken. Best benieuwd hoe dat is gegaan. Je kunt in ieder geval wel elk Eredivisieweekend geld verdienen door een tientje op geel en/of rood te zetten.
 
 
11
22 augustus 2019 om 13:13
Is dit zo? Dan ga ik deze tip onthouden
 
psv-dor-liv
 
19
22 augustus 2019 om 13:33
Heeft al 88 gele kaarten gepakt in +/- 200 wedstrijden
 
AmazingNinja
 
15
22 augustus 2019 om 14:06
En dat in de veel hardere Engelse competitie. Zal leuk worden met al die koorknaapjes Die wij hier als scheidsrechters hebben.
 
NL_Modric
 
0
22 augustus 2019 om 14:51
Wat te bedenken van het Fuck Off richting de scheids, wat in Engeland gewoon wordt toegelaten. Toch ben ik wel benieuwd of een hardwerkende (middelmatige) voetballer hier kan uitblinken.
 
justabomb
 
8
22 augustus 2019 om 12:46
Goeie speler voor vvv
 
FR-4life
 
53
22 augustus 2019 om 12:46
Grappig. Hoop dat ie een beetje van het kunstgras houdt.
 
Sparta_Praag
 
22
22 augustus 2019 om 12:46
Dit mag je inderdaad een stunt noemen, ik ben benieuwd hoe zo'n typische Engelsman het er vanaf brengt op het kunstgras van de Koel, vind het een bijzondere combinatie.
 
elphenomeno9
 
15
22 augustus 2019 om 12:46
Mooi dat dit soort namen naar nederland komen net zoals mitroglu enzo top transfer zeker voor vvv
 
maurootje
 
46
22 augustus 2019 om 12:50
Heerlijk en leuk voor de eredivisie. Eerst Mitro, nu Cattermole. Nog even en het wordt interessant qua namen om naar eredivisie te kijken ! Ze ,zijn natuurlijk niet meer op hun hoogtepunt, maar ik wil weer eens een redelijk bekende buitenlandse naam hebben in de eredivisie. Daar zou ik naar het station voor komen. Vorig jaar Tadic, trouwens ook nu Bruma. Ook een bekende talent. Zeker in zn Gala tijd. Nee ik ben in mn nopjes!
 
wandering
 
27
22 augustus 2019 om 13:08
Grappig, jarenlang lees ik hier commentaar op de Turkse competitie omdát ze oude (bijna) uitgerangeerde spelers aantrekken, nu doen ze het in Nederland en dan wordt de competitie opeens aantrekkelijk om te volgen, het kan verkeren ?? Benieuwd wat zijn niveau nog is. Maar daar gaan we snel genoeg achter komen
 
wandering
 
5
22 augustus 2019 om 13:14
Edit: En in Turkije trokken ze iets grotere namen an als met alle respect Mitro en Cattermole, sterker nog Mitro is niet goed genoeg voor een kampioenskandidaat in Turkije maar zou het dus wel voor PSV zijn, ik heb mijn twijfels bij beide
 
manodedios
 
3
22 augustus 2019 om 13:15
Kijk wandering, dat er hier iemand is dit dit aansprekende namen vindt ... dat betekent natuurlijk niet dat een meerderheid het zo ziet. 80% hier had nooit van beide spelers gehoord natuurlijk. Wordt gewoon weer een Kazim verhaal lijkt me, dat volk maakt de eredivisie beter noch aantrekkelijker.
 
TechnoBastard
 
7
22 augustus 2019 om 13:36
Wat een zure reactie zeg. Niet iedere club heeft miljoenen om mee te smijten. En als (bijv. mijn club PSV) ze het wel in beperkte mate hebben, moeten ze altijd nog zorgen dat deze aankopen talent niet in de weg staan. Het enige fatsoenlijke verdienmodel wat Nederlandse clubs nog hebben. Heb je geen geld, kun je ook geen bakken met geld aan scouting een aankopen doen namelijk. Een ex-spits van Benfica en een ervaren kracht van Sunderland zijn toch leuke impulsen voor onze eredivisie? Uit de hoogte gedoe zeg
 
wandering
 
1
22 augustus 2019 om 14:02
Weinig met zure reacties te maken, bij Galatasaray wilden ze zo graag van hem af dat ze hem nog bijna 2 miljoen meegaven en het is een ervaren kracht van een league one club, hoe bedoel je leuke impulsen. Maar misschien heb ik het helemaal mis en spelen ze de pannen van het dak en heb ik het niveau van de eredivisie wat te hoog ingeschat
 
AmazingNinja
 
16
22 augustus 2019 om 14:09
Mitroglu was eerst de spits van Benfica. Gewoon een bekende naam. Cattermole heeft meer dan iets va 300 PL wedstrijden gespeeld. Als je die competitie een beetje hebt gevolgd de afgelopen jaren is dit zeker een bekende naam. Nee het zijn geen vedettes ,maar zeker geen onbekenden in het hedendaagse voetbal. Ook gaat de vergelijking met Turkije mank. In Nederland zijn deze routiniers aanvulling op de extreem jonge selecties (wat een goede balans geeft). In Turkije bestaat de volledige selectie vaak uit routiniers.
 
manodedios
 
0
22 augustus 2019 om 14:22
Ja. Daarmee leek 80% mij een redelijke schatting. Laat het 70% zijn.
 
wandering
 
0
22 augustus 2019 om 14:30
Heb het zelf nergens over vedetten en of sterren, alhoewel ze hier wel zo gepresenteerd worden. De vergelijking met Turkije gaat in zoverre mank dat ze daar oudere spelers van Europese topclubs halen en hier dus een speler die niet goed genoeg is voor de Turkse top en een speler die uit de League one komt, dan kun je wel zijn tijd bij Benfica aanhalen, maar dat is toch echt een paar jaar geleden evenals de PL ervaring van Cattermole, die is toch echt 2x gedegradeerd met Sunderland.
 
Sirius
 
3
22 augustus 2019 om 15:22
In het Turkse voetbal ging veel meer geld om dan in het Nederlandse voetbal in het algemeen. Ik weet niet hoe dat tegenwoordig nog is, maar ik weet wel dat de salarissen buiten de Nederlandse topclubs in Turkije nog een stuk hoger zijn. De mogelijkheden van clubs als VVV Venlo zijn echt miniem, dus dan snap ik wel dat een speler als Cattermole een verrassing is waar men blij mee is, al blijft het afwachten hoe goed 'ie nog is.
 
DonCoXxX
 
11
22 augustus 2019 om 13:12
De hele wereld kijkt daarom al decennia trouw naar de Turkse Super Lig...... Ik keek nooit naar Sunderland, want dat is niet om aan te zien, en nu denk jij omdat Cattermole bij VVV komt te spelen dat ik vaker dan twee keer per jaar VVV ga kijken? Om Mark Rutte te quoten: " Doe eens normaal, man!"
 
IpswichTown
 
3
22 augustus 2019 om 14:24
Toch vind ik het een mooie trend. Spelers die al wat langer meelopen en in grote competities hebben gespeeld, die in de Eredivisie terecht komen. Met deze ervaring kunnen ze zeker waardevol zijn voor de jonkies waar wij normaal naar kijken in de Eredivisie. Wel ben ik met je eens dat Cattermole geen speler is om voor naar het stadion te gaan, hard werkende middenvelder. Je quote nu overigens Geert Wilders die dit tegen Rutte zei haha.
 
Sirius
 
1
22 augustus 2019 om 15:17
Ze komen natuurlijk niet voor niets in de Eredivisie terecht. We moeten het ook niet gaan overdrijven. Dit is namelijk een typische Engelse verdedigende middenvelder en die hebben over het algemeen veel moeite met tactisch en technisch voetbal zoals onder andere in Nederland word gespeeld.
 
AmazingNinja
 
1
22 augustus 2019 om 15:41
Blind, Guardado, Moreno, Van Persie, Luuk de Jong om er maar een paar te noemen. Natuurlijk is er een reden dat deze spelers in de ED terecht komen, maar dat wil niet zeggen dat ze geen toegevoegde waarde hebben
 
Albert Kingsma
 
5
22 augustus 2019 om 12:55
Geweldig die Stan Valks neemt als TD toch een brok ervaring mee en netwerk uit de Premiere league!! Dankzij Valks is dit geregeld. Deze man verdiend een Standbeeld in Zuid Limburg. Ben erg benieuwd wie er nog meer bijkomen. Nu nog echt gras en vvv mag altijd erin blijven.
 
Jevelis
 
50
22 augustus 2019 om 12:57
Denk dat ze er in Zuid Limburg niet op zitten te wachten, Noord Limburg aan de andere kant kan blij zijn met hem
 
HarrySwinkels
 
4
22 augustus 2019 om 13:10
Stan Valks is een van de weinigen TDen die weten hoe het vak werkt. Met beperkte middelen een club naar een hoger niveau tillen, ik als voetballiefhebber zie dit graag. Marc Overmars kan daar nog een puntje aan zuigen, de graaigraag.
 
CD89
 
10
22 augustus 2019 om 15:00
Veel mensen hier met erbarmelijke geografische kennis.
 
Sirius
 
1
22 augustus 2019 om 15:14
Allemaal leuk hoor, maar inmiddels speelt deze Cattermole al een aantal jaren geen Premier League meer. Het afgelopen seizoen zelfs al in de League One. Het zal nog moeten blijken of deze Cattermole iets toevoegt aan VVV Venlo. Het voetbal in de Eredivisie is veel tactischer en technischer dan in de fysieke League One of de Championship. Zo'n klassieke Engelse speler heeft daar meer dan eens moeite mee.
 
Arnout108
 
5
22 augustus 2019 om 12:57
Wel vet dat iemand met premier league ervaring zin heeft om naar Venlo te komen. Vraag me af wat hem heeft laten kiezen voor VVV Venlo. Er zijn zoveel clubs op de wereld waar hij waarschijnlijk zo aan spelen toe komt en dan kiest hij voor een stadje in Limburg. Benieuwd hoe hij het gaat doen bij VVV Venlo, als ze hem goed gebruiken kan hij een hele nuttige kracht worden.
 
Tinus88
 
2
22 augustus 2019 om 12:58
Dit is niet denigrerend of grappig bedoeld maar had Cattermole niets voor Feyenoord geweest. Een ervaren kracht die stuurt, leiding geeft en bijna 300 wedstrijden in de PL heeft gespeeld. Eerlijk is eerlijk, ik ken zijn huidige niveau niet. Maar als hij nog aardig niveau meebrengt had dat prima gekund, 31 is nou ook weer niet zo oud dat de sleet er enorm op zit.
 
Dekaaar
 
0
22 augustus 2019 om 15:07
Je kent zijn huidige niveau niet, maar Feyenoord had hier wel aan moeten denken? Daarnaast, volgens mij zitten we breed genoeg in de middenvelders.
 
StevenLeentvaar
 
1
22 augustus 2019 om 13:01
Leuke speler, knap gedaan. Ben alleen benieuwd wanneer hij zijn eerste rode kaart krijgt. Het is een harde speler met regelmatig overtredingen waar in Nederland sneller een kaart voor wordt getrokken. Zeker in League one wordt er nogal anders gefloten.
 
Sammerens
 
3
22 augustus 2019 om 13:17
Afgelopen 10 seizoenen 2x rood gehad. Dat valt nog wel mee dus. Gele kaarten daarentegen
 
Terence/ajax
 
3
22 augustus 2019 om 13:05
Bij het lezen van de titel had ik toch gehoopt op Peter Crouch of vergis ik me nou in de club en speelde die voor Stoke?
 
Sanderr
 
3
22 augustus 2019 om 13:13
Die speelde inderdaad lang voor Stoke, ook voor Burnley, Spurs, Liverpool, Southampton, Aston Villa, Norwich en dan vergeet ik vast nog een paar clubs. Maar nooit voor Sunderland in ieder geval zover ik weet!
 
RickVan Dijk
 
1
22 augustus 2019 om 14:21
Plus dat Crouch dit zomer volgens mij officieel is gestopt.. Is volgens mij ook al een jaar of 38
 
Jan En SylviaGeenen
 
4
22 augustus 2019 om 13:10
Knap werk van stan Valckx en Co, heb het al eerder gezegd, heel goede TD voor clubs in de eredivisie net onder de top, maar hoop dat hij voor VVV behouden blijft...come on Venlo...forza VVV...??????
 
Sverige4u
 
2
22 augustus 2019 om 13:23
Leuk! Ik zei al ergens in een ander bericht dat de nederlandse competitie er echt wel op vooruit gaat. talenten die wat langer lijken te lijven, ervaren jongens die steeds vroeger kiezen voor de eredivisie. Ik ga met plezier dit soort spelers volgen, net als een hele rits andere spelers; Mitroglu, Alvarez, malen, bergwijn, Stengs, Boadu, Berghuis, Maher, vd Beek, Blind, Ziyech, Tadic, Clasie, Verhaegh, Fer, Bruma, Bazoer, Faik, Martinez, (jahanbaksh?) etc.
 
Sirius
 
0
22 augustus 2019 om 15:10
Dat valt wel mee. Die Zuid-Amerikanen zijn er vooral omdat Nederlandse clubs tegenwoordig sneller scouten in die regio en dan met name de topclubs. De talenten komen toch vooral van eigen bodem buiten een paar huurlingen van (grote) Europese clubs. Dat jongens als Blind, Tadic en Ziyech er (nog) zitten, heeft toch vooral met de portemonnee van Ajax te maken. Ze kunnen hogere salarissen uitkeren en dan ben je al snel aantrekkelijk voor veel extra spelers.
 
jaweltog
 
2
22 augustus 2019 om 13:27
Prima aanwinst voor VVV! Hopen dat hij ook net als de rest beetje op zijn eigen doellijn kan gaan staan/liggen.
 
TechnoBastard
 
4
22 augustus 2019 om 13:32
Nou, dit is best een stunt te noemen ja. Doet hij goed die Valckx. Weer een naam om op te letten komend seizoen..
 
Kevin1983
 
0
22 augustus 2019 om 13:33
Lekker slidings trekken op dat kunstgras van VVV brrrr...die zal zijn benen lekker open halen met zijn spel.
 
ebbie07
 
0
22 augustus 2019 om 13:55
Leuke naam voor VVV. Geen idee wat hij qua niveau nog kan laten zien. Vorig jaar wel bijna alles gespeeld bij Sunderland zag ik, maar wel op league one niveau.
 
RobertoTac
 
0
22 augustus 2019 om 13:59
Een strijder maar ook wel een enorme harde voetballer. Ik denk dat er wel wat rode kaarten zullen vallen haha.
 
lucboer
 
0
22 augustus 2019 om 14:13
Een ordinaire schopper die weinig toevoegt aan VVV. Ik verwacht dat dit voor de kerst eindigt met een enkeltje Engeland.
 
misseva88
 
0
22 augustus 2019 om 14:17
Ben benieuwd hoe snel hij weer weg wil uit Nederland, waar we met de VAR allerlei slidings met rood belonen. Als de beschrijving van harde speler klopt zal hij vast voor het record aantal kaarten van Guy Ramos en Gregor van Dijk gaan.
 
Sirius
 
1
22 augustus 2019 om 15:08
Zo'n verrassing vind ik dit nou ook weer niet. Sunderland speelt inmiddels League One en dan is VVV Venlo helemaal niet zo'n vreemde stap. Echter is het wel goed gevonden van VVV Venlo, want dit soort spelers raken toch snel in de vergetelheid als ze met de club mee afdalen. Of hij ook daadwerkelijk nog iets toevoegt aan VVV Venlo op sportief gebied, zal moeten blijken.
 
Leicester
 
0
22 augustus 2019 om 16:33
Das een mooie versterking. Die jongen brengt een echte Engelse wedstrijd mentaliteit met zich mee. Ben benieuwd hoe hij met de Nederlandse scheidsrechters en kunstgrasvelden omgaat