VVV-Venlo blijft ongeslagen in 2020; De Koning schrijft geschiedenis
Zaterdag, 29 februari 2020 om 21:37

VVV-Venlo blijft ongeslagen in het nieuwe kalenderjaar. De Limburgse derby tussen de ploeg van Hans de Koning en Fortuna Sittard eindigde zaterdagavond doelpuntloos, 0-0, en dat betekent dat de Venlonaren nu dertien punten uit de laatste zeven duels hebben verzameld: drie zeges en vier remises. De Koning is de eerste trainer ooit die in zijn eerste zeven Eredivisie-duels als coach van VVV ongeslagen blijft, nadat hij het clubrecord met Jan van Dijk (ook zes in 2009) deelde.

De eerste helft van de derby was ronduit teleurstellend. Fortuna nam bij tijd en wijle het initiatief, ook omdat VVV daar net als vorige week in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-1) geen enkel probleem mee had. Het spel in de eerste 45 minuten lag vaak stil en dat was niet positief voor het tempo en het niveau.

Na nog geen half uur spelen moest Alexei Koselev in actie komen. De doelman van Fortuna haalde een vrije trap van Thomas Bruns uit de hoek. Vlak voor rust was het Fortuna dat een aardige mogelijkheid kreeg om de score open te breken, maar een kopbal van Amadou Ciss uit een hoekschop bood geen soelaas.

Ook in de tweede helft deden VVV en Fortuna niet voor elkaar onder en dat was in dit geval niet bijster positief. De ruimtes werden ietwat groter, maar de onnauwkeurigheid in de passing zorgde ervoor dat geen van beide ploegen gevaarlijk konden worden. Fortuna vroeg vergeefs om een penalty na een handsbal van Christian Kum via zijn eigen bovenbeen.

De voor John Yeboah ingevallen Jerome Sinclair had de 1-0 op zijn schoen, maar de inzet in de korte hoek werd door Koselev gekeerd. Vijf minuten voor het einde vroeg ook VVV om een strafschop, toen Wessel Dammers de bal van dichtbij op zijn arm kreeg geschoten, maar Danny Makkelie wees ook nu niet naar de stip. VVV komt op 28 punten uit 25 duels en dat zijn er 3 meer dan de streekgenoot uit Sittard.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Ikweetalles07
 
0
29 februari 2020 om 21:47
Hier laat Fortuna het toch liggen helaas, voelt als een verloren pot.
 
LisandroSemedo
 
1
29 februari 2020 om 21:54
Fataal voor je competitie. Geen penalty tegen Emmen terwijl Ciss tussen een heggenschaar zonder bal zit. Geen pentalty vandaag bij een handbal actie van VVV. Achterlijke rode kaart tegen Heracles. Debiele beslissingen bij Feyenoord. Bah... Liever terug naar de KKD dan iets met deze corrupte bende nog wat te maken hebben. Is net zo corrupt als Ciss die 87 minuten mag blijven staan. En dat van een Venlo wat gewoon echt slechter is.
 
FR-4life
 
0
29 februari 2020 om 22:08
Debiele beslissingen tegen Feyenoord? Uiteindelijk krijg je er een mee en een tegen, dus per saldo kan je die tegen elkaar wegstrepen.
 
soccerroos
 
4
29 februari 2020 om 22:13
Net zoals vandaag. VVV had een penalty kunnen hebben en fortuna ook. Vond makkelie vandaag zeer goed fluiten
 
LisandroSemedo
 
1
29 februari 2020 om 22:31
Je vergeet voor het gemak dat als je de ene eerst geeft de tweede niet persee plaats vindt. Er ontstaat een andere wedstrijd situatie. Was gewoon weer achterlijk fluiten. Kijk de samenvatting voor het gemak eens. Sommige momenten denk je gewoon echt: ????Laten die hele Eredivisie maar achterwege amateuristische bedoeling bij elkaar. Alles in ons land is doordrenkt van amateurisme. Waar Ajax eens op de 15 jaar een uitzondering toe vormt.
 
LisandroSemedo
 
0
29 februari 2020 om 22:32
Eens FR 4 life. Maar simpelweg opsomming van discutabele momenten die fataal zijn voor je positie op de ranglijst. (Feyenoord deed nog het minste er toe)
 
JochemRindt
 
8
29 februari 2020 om 23:38
Heb jij een wedstrijd van 15 jaar geleden terug zitten te kijken of wat... enige die aanspraak maakte op 3 punten was VVV
 
Ajaxaddict
 
6
29 februari 2020 om 23:05
Wat een vreselijk matige pot zeg, het is echt dramatisch wat een niveau spelers technisch halen. Foute passes, zwakke aannames, de meest gekke keuzes. Deze wedstrijd verdiende geen doelpunt en geen winnaar. Kum speelt echt een ijzersterk seizoen en was vandaag echt verschrikkelijk sterk, zowel verdedigend als aan de bal. Geweldige speler voor VVV
 
Jan En SylviaGeenen
 
0
1 maart 2020 om 11:28
Wat is die Diemers toch een akelig mannetje, kan zo bij Getafe meedoen....bij het minste of geringste naar de grond gaan, terwijl er niks aan de hand is, snel geïriteerd...kreeg daarvoor ook een terechte gele kaart van de overigens prima fluitende Makkelie....Diemers heeft dit helemaal niet nodig, is een goeie voetballer....