VVV-Venlo zet zorgelijke reeks tegen FC Groningen sinds 2012 stop
Zaterdag, 14 september 2019 om 21:39

VVV-Venlo heeft zaterdagavond de derde overwinning in de Eredivisie geboekt. Het team van Robert Maaskant zegevierde in eigen huis met 2-1 over FC Groningen en dat betekende de eerste zege in zes Eredivisie-duels met de noorderlingen. De laatste competitiezege van de Venlonaren op FC Groningen was op 11 februari 2012 (2-0). Door de overwinningen is VVV voorlopig op een achtste plaats in de Eredivisie te vinden.

De start van FC Groningen mocht er zijn. Het team van Danny Buijs zocht de helft van VVV op, kreeg vier corners in de eerste tien minuten en zag hoe een kopbal van Ahmed El Messaoudi door Thorsten Kirschbaum werd gekeerd. De eerste de beste counter van VVV was echter raak. In de twaalfde minuut profiteerde John Yeboah van de mislukte buitenspelval aan Groningse kant en schoof hij de bal beheerst langs Sergio Padt: 1-0.

FC Groningen speelde slordig voetbal in Noord-Limburg en dat was ook van invloed op de kansen. Ajdin Hrustic stond tien minuten voor rust vrij in het strafschopgebied, maar schoot ver over toe hij de bal van Deyovasio Zeefuik kreeg. Toch kwamen de noordelingen nog voor de onderbreking op gelijke hoogte. Hrustic schoot van ongeveer 25 meter op doel en Kirschbaum had geen antwoord op de prachtige inzet: 1-1.

In de tweede helft maakte FC Groningen een betere en scherpere indruk, maar dat leidde niet tot doelpunten. Zo had een kopbal van Django Warmerdam een beter lot verdiend. VVV liet zich daarentegen pas in de laatste twintig minuten ietwat meer gelden, via onder meer een volley van Richard Neudecker, maar moest tegelijkertijd blijven oppassen voor de Groningse aanvallen. Zo schoot Hrustic vol op Kirschbaum en daarna eindigde een schitterende vrije trap van de middenvelder via de vingertoppen van de doelman op de paal.

De winnende treffer viel uiteindelijk aan de andere kant van het veld. Uit een corner kon Linthorst helemaal vrij de bal achter Padt intikken en daarmee alweer zijn vierde van het seizoen maken: 2-1. Voor FC Groningen, dat alleen op de eerste speeldag van FC Emmen won, was het alweer de derde nederlaag van het seizoen. De Groningers staat voorlopig op een veertiende plaats op de ranglijst.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
6
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
39
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
justmark
 
9
14 september 2019 om 21:59
Exit Buijs graag wat een angsthaas trainer is dit zeg.. wat een amateur zet geen enkele speler op een man en maakt de raarste beslissingen. Voorbeeld : Dikzak Benschop en Dikzal El ham nog wat in de spits.. terwijl je Postema en Sierhuis hebt.
 
morgan
 
7
14 september 2019 om 22:07
Allemáál van die transfer vrije meuk waar je geen stap verder mee komt
 
justmark
 
8
14 september 2019 om 22:13
Wie wil deze spelers nou dan? Ze zijn toch voor de keuring gegaan? Zagen ze daar niet dat ze er niet afgetrained uitzagen? Wat is dit zeg dit is gewoon comedy. Ja van Padt wist ik het en hij was opzich iets te zwaar.. maar die benschop en A. El Messaoudi waren gewoon echt veeel te zwaar voor pro voetbal.
 
joey66
 
4
14 september 2019 om 22:38
El Messaoudi speelde voor de eerste keer in de basis en was de beste aan Groningen kant. Maar ik begrijp dat jij dikzak Sierhuis liever er in hebt die tot nu toe helemaal niets heeft laten zien.
 
Suppyourlocal
 
26
14 september 2019 om 21:59
Sommige keuzes zijn niet te begrijpen, heb je een spits lopen, topscorer van de voorbereiding, presteert goed op trainingen, neem je niet mee . Speelt met de o19 mee vandaag en scoort er gelijk drie keer en een assist, waar Boadu van AZ gewoon de kans krijgt en Buitink (18 jr) bij Vitesse gewoon wordt opgesteld doet Buijs het liever met spelers die totaal geen drive tonen. Daarnaast heb je een lichting lopen wat Ãâ©ã£â©n van de beste lichtingen ooit is, opgegroeid in de provincie waar Groningers een binding mee hebben, geef je totaal geen kans, laat je spelers als El Hankouri voor spelen, een Absalem, een sierhuis, spelers die totaal geen toegevoegde waarde hebben. Benschop was ook niet top maar heeft nog enige duelkracht voorin wat ik enigzins waardeer.
 
lord
 
17
14 september 2019 om 22:07
Wat een angsthazen voetbal weer van de FC. Het zag er weer niet uit. Los zand en totaal geen idee achter het spel. Het is te begrijpen dat het stadion steeds minder vol zit. Dit voetbal wil je niemand aandoen. Sorry Buijs, we kijken het nu ruim een jaar aan en er is geen enkele verbetering te ontdekken. Tel daarbij op dat je steeds in dezelfde valkuil trapt ( alleen maar terugzakken en op de counter, blijven volhouden aan 1 spits, altijd weer met hrustic en warmerdam aankomen zetten). Ik ben geen voorstander van de trainer op straat zetten, maar jij brengt ons niet verder, maar werpt ons nog meer terug
 
Texeira
 
2
14 september 2019 om 22:35
Jammer dat twee defensieve fouten Groningen de punten kost. Beide goals hadden gewoon niet mogen vallen, er werden twee kostbare defensieve fouten gemaakt. Aanvallend had Groningen met Hrustic nog wel een of twee keer mogen scoren, helaas zat het ook niet mee (vrije bal op de paal). Soms denk ik dat Hrustic alleen moeilijk kan scoren, ballen van lange afstand krijgt hij wel op doel terwijl hij in 1 op 1 situaties de bal keihard over of naast ramt...
 
joey66
 
2
14 september 2019 om 22:42
Groningen speelde helemaal niet zo slecht en verdiende te winnen. Zo laten staan en lundquist voor Schreck en in de winter een scorende spits erbij.
 
lord
 
1
14 september 2019 om 23:05
Zo laten staan met Warmerdam en Hrustic???? Heb je dan niet geleerd van de afgelopen anderhalve seizoen? Jij vond groningen niet slecht? Ik vond het weer helemaal niets, na rust een kwartiertje drukken zonder echt heel gevaarlijk te worden.
 
joey66
 
0
14 september 2019 om 23:54
Wat zou ik geleerd moeten hebben? Het stond iig beter dan tegen Heracles. Gaat de vrije bal erin dan win je en is iedereen tevreden. Komt wel goed!
 
Infinity91
 
2
15 september 2019 om 09:19
Groningen dit, Groningen dat. Ik hoor hier niemand over het wederom schitteren van afwezigheid van de VAR, 4 minuten na het doelpunt van VVV. Yeboah wordt in de 16 op z'n voet getrapt en daar past maar 1 straf. Penalty. Waarom zit die vent er eigenlijk in Zeist? Als je dit niet ziet, stop er toch gewoon mee. Schande. Maar goed. Met een functionerende VAR staat jet 2-0 en ziet de wereld er heel anders uit.