VZ 5: De belangrijkste nieuwsverhalen van de afgelopen 24 uur
Woensdag, 3 augustus 2022 om 06:00

In de rubriek VZ 5 maakt Voetbalzone een selectie van de vijf belangrijkste nieuwsverhalen uit de afgelopen 24 uur. Handig voor wie niet alles heeft kunnen volgen, en fijn voor wie het graag nog even terugleest. Het gaat daarbij niet per se om de best bekeken artikelen op de website, maar echt om het verhaal van de dag.

PSV speelde dinsdagavond de heenwedstrijd in de cruciale voorronde van de Champions League tegen AS Monaco. De ploeg van Ruud van Nistelrooij kende een goed begin en kwam verdiend op voorsprong via Joey Veerman. Naarmate het eind van de wedstrijd dichterbij kwam werd Monaco sterker en sterker. Tien minuten voor tijd viel uit een vrije trap de gelijkmaker van Axel Disasi: 1-1. In de overige duels won Roger Schmidt zijn debuutwedstrijd bij Benfica zeer ruim van FC Midtjylland (4-1), terwijl Giovanni van Bronckhorst met Rangers verrassend onderuitging bij Royale Union Saint-Gilloise (2-0).

Lees hier meer over de wedstrijd van PSV bij AS Monaco.


Zo plots als Mohamed Ihattaren verdween bij Ajax, zo verrassend keerde de aanvallende middenvelder dinsdag ook weer terug in Amsterdam. Ihattaren liet dat op geheel eigen wijze weten via Instagram. De jongeling postte vanaf Sportcomplex De Toekomst een selfie met de begeleidende tekst: "Back in business." Ihattaren was sinds medio juli afwezig bij Ajax, volgens De Telegraaf vanwege criminele dreiging naar aanleiding van een liefdesrelatie van het talent.

Bekijk hier ook de selfie die Ihattaren postte.


Fredrik Midtsjö is speler van Galatasaray. Dat melden zowel de Turkse club als zijn oude broodheer AZ op de officiële kanalen. Daarmee komt er na vijf jaar een einde aan het huwelijk tussen de Alkmaarders en de 28-jarige Noorse middenvelder. AZ boekt volgens Noorse media iets meer dan een miljoen euro winst op zijn dragende kracht, die nog een jaar vastlag in het AFAS Stadion. AZ haalde Riechedly Bazoer al transfervrij binnen als vervanger.

Lees hier meer over de transferperikelen bij AZ.


Feyenoord doet er alles aan om zich nog voor het begin van de competitie te versterken. De Rotterdammers hebben een eerste bod op Ramiz Zerrouki al uitgebracht, zo weet De Telegraaf. Feyenoord wil 24-jarige middenvelder van FC Twente graag naar De Kuip halen als eventuele vervanger van Fredrik Aursnes, die in de belangstelling staat van Benfica. De topclub heeft volgens de krant vijf miljoen euro geboden op de Algerijns international.

Lees hier meer over het miljoenenbod van Feyenoord.


Memphis Depay heeft zijn advocaten ingeschakeld om te onderhandelen over de voorwaarden van een eventueel vertrek bij Barcelona, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdagavond via Twitter. De 28-jarige aanvaller hoopt transfervrij te mogen vertrekken uit Camp Nou. Depay zelf gaat er niet vanuit dat clubs de twintig miljoen euro die Barça vraagt gaan betalen. De sterspeler van Oranje staat welwillend tegenover een vertrek, maar dan wel naar de juiste club.

Lees hier meer over de transferwens van Depay.


Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
20
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
RealMadrid0
 
6
3 augustus 2022 om 00:52
Geweldig initiatief deze nieuwe rubriek. Jullie zijn de laatste tijd echt stappen aan het maken. Ga zo door.
 
yamiown
 
4
3 augustus 2022 om 02:50
Ene kant mee eens; aan de andere kant vraag ik me persoonlijk wel het belang van een selfie van Ihatarren af. Dan vind ik de transfer van de Ketelaere stuk relevanter voor deze rubriek persoonlijk. Of zelfs het artikel van Hugo Borst over Sarina Wiegman als je het vanuit een maatschappelijk perspectief bekijkt. Ben helemaal voor dit soort rubrieken, maar dan zie ik het liever middels een iets objectievere bril.
 
VijfMeterLijn
 
2
3 augustus 2022 om 06:29
Moet zeggen dat Ihattaren op VZ altijd wel een hot topic is en zal blijven, logisch dat die is genoteerd bij de top 5, ook al is het niet echt voetbalnieuws. Zon toptransfer van de ketelaere zie ik dan ook liever staan inderdaad.
 
FCG95
 
1
3 augustus 2022 om 08:21
Ik ben ook benieuwd naar wat als "belangrijkste" gedefinieerd wordt. Ik denk meeste clicks, comments, etcetera. Daarnaast, het gaat natuurlijk niet om dat Ihattaren een selfie plaatst, maar dat hij weer traint na bedreigd te zijn geweest.
 
Rochus
 
0
3 augustus 2022 om 09:26
Dat is toch eigenlijk een zinloze discussie? Zo heeft iedereen zijn eigen top 5. Wat dat betreft heeft iedereen wel reden om te klagen.
 
Ruiz_FCT
 
1
3 augustus 2022 om 11:45
Vz moet even een goed machine learning model opzetten waardoor elke gebruiker z'n eigen relevante top 5 te zien krijgt .
 
VijfMeterLijn
 
2
3 augustus 2022 om 06:30
Nogmaals erg leuk gedaan deze rubriek. Onderweg naar werk nog even snel up to date zijn/blijven is prettig. Zet deze lijn voort VZ!
 
MisterShakerNL
 
3
3 augustus 2022 om 07:33
Het leest voor mij persoonlijk fijner als er in de toekomst een titel boven de 5 losse berichtjes kan komen te staan. Misschien iets wat jullie kunnen overwegen? Mooi initiatief verder ??.
 
Voetbalzone
 
1
3 augustus 2022 om 17:55
Gaan we doen!