VZ 5: Off-day kost Real Madrid koppositie; Ajax en PSV klagen niet na loting
Dinsdag, 8 november 2022 om 00:00

In de rubriek VZ 5 maakt Voetbalzone dagelijks een selectie van de vijf belangrijkste nieuwsverhalen uit de afgelopen 24 uur. Handig voor wie niet alles heeft kunnen volgen, en fijn voor wie het graag nog even terugleest. Het gaat daarbij niet per se om de best bekeken artikelen op de website, maar echt om het verhaal van de dag.

Real Madrid moet koppositie na totale off-day bij stadsgenoot aan Barça laten
Real Madrid is maandagavond op bezoek bij Rayo Vallecano tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen: 3-2. De Koninklijke was simpelweg niet opgewassen tegen Los Vallecanos, die een stuk feller en gretiger oogden. Door de totale off-day van Real staat Barcelona nu alleen aan kop in LaLiga.

Lees hier meer over de verrassing in LaLiga


PSV treft Karim Rekik en Nemanja Gudelj in tussenronde Europa League
PSV is bij de loting voor de tussenronde in de Europa League in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Sevilla. De ploeg van Ruud van Nistelrooij wist op voorhand al dat een van de nummers drie uit de Champions League-groepsfase de opponent zou worden. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 16 februari 2023 in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, een week later vindt de return in Eindhoven plaats.

Klik hier voor meer details over de loting van PSV


Ajax kan zich opmaken voor Europese duels met Becker en Doekhi
Ajax mag zich opmaken voor een Europees tweeluik met Union Berlin. Tijdens de loting in het Zwitserse Nyon voor de tussenronde in de Europa League kwam de ploeg van trainer Urs Fischer uit de koker rollen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 16 februari 2023. Een week later vindt de return plaats. Bij Union spelen Sheraldo Becker en Danilho Doekhi, die beiden een verleden hebben in Amsterdam. Zij doorliepen de jeugdopleiding van Ajax en reikten tot het beloftenelftal.

Hier vind je meer informatie over de loting van Ajax


Cillessen onderdeel van rechtszaak in Spanje; vrouw eist geld van doelman
Jasper Cillessen wordt in Spanje geconfronteerd met een rechtszaak. De 33-jarige doelman van NEC zou onenigheid hebben met zijn ex, die claimt een kind te hebben met hem. Volgens de Spaanse advocaat van Cillessen gaat het om een storm in een glas water. "Er is geen groot verhaal", laat de raadsman van de goalie weten aan De Telegraaf.

Het hele verhaal over Cillessen lees je hier


Sneijder heeft plan met Ihattaren: 'We zijn vandaag begonnen. Hij gaat ervoor'
Mohamed Ihattaren heeft maandag onder begeleiding van Wesley Sneijder de training hervat. De aanvallende middenvelder, nu nog door Ajax gehuurd van Juventus, wil met een individueel programma zo snel mogelijk weer wedstrijdfit worden. "Hij is vandaag begonnen met trainen. Hij gaat ervoor", aldus Sneijder bij Veronica Offside.

Lees hier alle quotes van Sneijder over Ihattaren

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
6
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
42
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Realee
 
0
8 november 2022 om 00:20
Wat zijn de social media van Barca zielig zeg. Staan nu even bovenaan door het verlies van Real en meteen met de meest kinderachtige berichten komen. Je zou verwachten dat ze een toontje lager zouden zingen na de wanprestaties de afgelopen jaren.
 
Assyrian-
 
0
8 november 2022 om 07:39
Verbaasde mij er ook over. Blijf lekkeer bescheiden zou ik zeggen, al helemaal gezien de CL debacles van afgelopen jaren. Maar goed, dit soort tweets en 'pesterijen' always come back to bite you in the ***. Die gaan ze hoe dan ook teruggekaatst krijgen van een andere club