'Waarom zou je dan niet goed genoeg zijn voor Oranje?'
Donderdag, 2 november 2017 om 11:29

Leroy Fer speelde drie jaar geleden zijn laatste interland voor Oranje, maar hoopt in de toekomst nog vaker in actie te komen voor het Nederlands elftal. De middenvelder is wekelijks basisspeler bij Swansea City en had om die reden gehoopt dat hij meer krediet had bij Oranje. Tot dusver speelde Fer elf interlands, naar zijn mening te weinig.

"Eigenlijk wel. Elf interlands is veel te weinig. Ik heb nog wel een aantal jaar te gaan, dus ik hoop dat dat aantal nog oploopt. Ik houd niet zo van blamen, maar net als Erik (Pieters, red.) speel ik wekelijks in de grootste competitie van de wereld, naar mijn mening niet onaardig", zegt Fer in gesprek met ELFVoetbal. Hij begrijpt wel dat Pieters zich gepasseerd voelt bij Oranje.

"Hij speelt elke wedstrijd bij Stoke City, tegen topclubs als Chelsea, Arsenal, United en City. Daarin ondervind je meer weerstand dan in de Eredivisie. Waarom zou je dan niet goed genoeg zijn voor Oranje?", vraagt Fer zich af. Hij hoorde zelf ook al een tijdje niks vanuit Zeist. "Nee, je wordt niet gebeld zolang je niet tot de definitieve selectie behoort. Ze bellen niet om te vragen hoe het gaat."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
47
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
8
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
4
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (92)

 
Jerome010
 
74
2 november 2017 om 11:34
Met de huidige staat van Oranje snap ik wel dat hij dit zegt. Zeker als je kijkt naar wie er wél opgeroepen worden.
 
LucasAndersen
 
10
2 november 2017 om 11:59
Wie dan? Wie wordt er opgeroepen die minder is dan fer? Der is gewoon een vrij doorsnee voetballer die aan zn plafond zit. Die gaat het niveau in oranje echt niet omhoog trekken.
 
wehave
 
111
2 november 2017 om 12:00
Denk dat je de namen van jou clubje zelf wel kan invullen de laatste jaren of niet ??
 
dvp-1995
 
7
2 november 2017 om 12:01
Nee want het niveau van oranje is ook zo hoog?
 
ParkLane
 
33
2 november 2017 om 12:06
Vilhena, Strootman (zeker in huidige vorm bij NL), Klaassen (speelt niet). Ben het met je eens dat Fer redelijk ‘doorsnee’ is, maar dat vind ik van bovenstaande ook; zeker Vilhena en Klaassen.
 
roodwitten
 
45
2 november 2017 om 12:07
@lucasandersen, Ik denk eerlijk gezegd niemand verbaasd is als Fer verkozen zou worden boven Van de Beek of Vilhena bijvoorbeeld.
 
PSVerMaroc
 
18
2 november 2017 om 12:08
Nou wat dacht je van Wijnaldum eens een keer passeren als 'straf' voor wanprestatie van afgelopen wedstrijden van hem in Oranje. Fer kan prima die box to box rol vervullen, denk dat hij verdedigend zelf meer brengt dan Wijnaldum. Daarnaast zijn het twee oefeninterlands die op het programma staan, kun je prima eens een keer wat anders proberen dan Wijnaldum.
 
-NEC-
 
19
2 november 2017 om 12:12
LucasAndersen. Kijk je überhaupt naar de PL en hoe Fer voetbalt?! Die man speelt echt enorm goed momenteel! Veel beter als Vilhena en vast niet minder als jongens als Propper en van Ginkel...
 
holala
 
11
2 november 2017 om 12:16
@lucasjeandersen Ik denk dat Fer en Pieters (die in het stuk ook genoemd wordt) niets minder zijn dan de genoemde spelers hierboven. Sterker nog: Ze zijn zelfs beter dan de in de eredivisie geselcteerde spelers. Hebben meer ervaring, spelen altijd tegen clubs met meer weerstand, spelen soms zelfs tegen de absolute top. En dan nivau Ajax - PSV maal factor 4.
 
AjaxNL!
 
1
2 november 2017 om 12:26
Minder dan de vorm van het middenveld van nu kan nooit.
 
atleticofc
 
10
2 november 2017 om 12:46
Van de beek onder andere. Totaal geen ervaring. Iemand die nog geen 50 wedstrijden op hoogste niveau heeft gespeeld heeft niks in een nationaal team te zoeken
 
DatisSjakie
 
8
2 november 2017 om 13:05
Ben het wel met je eens Lucasandersen. Als Fer basis niveau is, dan is dat niet veel soeps. Echter kan een voorselectietje geen kwaad, dat had hij best verdient mijnsinziens Zeker als je ziet hoe een Vilhena, Wijnaldum en Strootman o.a. presteerden (of eigenlijk niet). Dan had je wat mij betreft best hem eens mee mogen laten trainen ofzo. Begrijp me trouwens niet verkeerd hoor, want vind dat Wijnaldum en Strootman zeker tot de selectie zouden moeten behoren, maar eigenlijk presteren ze zeeer zwak in Oranje op de een of andere manier. Maar voor nu de toekomst heeft Fer er weinig bij te zoeken denk ik. Houd vast aan ervaren jongens als Sneijder, Wijnaldum en Strootman op het middenveld, verder geen "oudere" spelers oproepen denk ik, 3 is al veel. Concentreer je lekker op de vd Beekjes, F de Jong, Van Ginkel,als die straks speel minuten krijgt Klaassen en zelfs de opkomende talenten als Eiting, Til en/of Hendrix moet je langzaam laten ruiken aan Oranje. Allemaal jongens tot 24. En tuurlijk als Fer of Siem de Jong het straks ineens super goed gaan doen, kan je ze altijd oproepen ten koste van Wijnaldum, Strootman of Sneijder. Maar ik zou zeggen: Ga lekker bouwen, iemand als Fer maakt je echt niet ineens een topper hoor. Lekker voor jeugd gaan, Net als Van Basten deed toen hij Advocaat aflostte, moet ook Frank de Boer of Koeman nu een compleet nieuwe selectie optuigen. Advocaat kan dat sowieso niet mijns inziens, hij houdt van gevestigde namen en is verder niet een wereldtrainer in mijn ogen. Alle periodes Oranje waren matig. Zoals Van Basten een compleet nieuwe lichting klaarstoomde met Sneijder, Van der Vaart, Robben, Van Persie (waren er daarvoor ook, maar wegens doorselecteren werden zij meer ervaren) Nigel de Jong, Stekelenburg, Heitinga, Huntelaar, Kuijt en ga zo maar door. Een compleet nieuw Oranje opgebouwd. Tuurlijk ging dat met vallen en opstaan, Maar uiteindelijk resulteerde het in fantastisch voetbal. En later zelfs een wK Finale (zonde dat er in 2010 en 2012 vanwege het afbraakvoetbal niet meer uit deze geweldige lichting is gekomen). Maar dat moeten we nu dus weerdoen. Opnieuw opbouwen, alle grote talenten langzaam laten komen, afscheid nemen van een heel zwikkie middelmaat van 24+ (denk aan Zoet, Fer, Rekik, Van dijk, propper, Janssen, rvp, lens, promes, Janmaat, bmi etc) Van Dijk kunnen we over redentwisten, maar ik vind hem niet top. Zeker niet als je straks met De Vrij, De Ligt, Pierie, Van Drongelen, Hoogma, Schuurs etc. Veel potentieel sterke verdedigers hebt.
 
sergiogreene
 
10
2 november 2017 om 13:28
Eiting? Die heeft dit seizoen nog niet eens een basisplaats gehad bij Ajax en jij wilt hem laten ruiken aan Oranje? Ben zelf voor Ajax hoor maar sommige mensen draven echt door met het hypen van onze spelers.
 
MagicRD2
 
11
2 november 2017 om 13:29
Mja als je serieus spelers uit de eredivisie boven spelers die int buitenland wekelijks spelen stelt dan zie je t toch echt verkeerd. Tempo fysiek techniek alles is vele malen int buitenland. Daar zijn die spelers aan gewend. Kijk naar onze clubjes in europa. Daar kan je toch geen team op bouwen dat internationaal moet presteren.
 
DatisSjakie
 
3
2 november 2017 om 14:08
@sergiogreene Ik bedoelde met jongens als Eiting, Hendrix en Til zeker niet dat ze nu al moeten ruiken aan Oranje, het is natuurlijk een proces van jaren. 2020 is over 3 jaar, 2022 over 5 jaar. Dan kunnen dit soort talentvolle spelers verder zijn dan vandaag de dag. Kijk bij je eigen cluppie naar een De Ligt, die heeft sinds de 2e seizoenshelft vorig jaar mega stappen gemaakt, niet alleen nationaal maar ook Europees bleek hij zn mannetje te staan. Tuurlijk gaat ook zijn ontwikkeling met af en toe een schoonheids foutje, maar dat ventje is 17 of 18 jaar. Ik denk dat bovengenoemde talenten op den duur ook ingepast moeten worden. Koeman en/of Frank de Boer zie ik daar ook wel voor aan om jeugdige spelers te laten rijpen. Buitendat, wat goed is komt snel. Kijk naar De Ligt, Robben, Van Persie, Van der Vaart, Sneijder, Seedorf etc. al die jongens begonnen ook als broekie bij Oranje. Ik denk dat je je ogen zeker niet moet sluiten voor talent Edit: Nu zitten we in een mega dal. Als je het nu goed invult, veel talenten erbij haalt etc. dan ga je daar profijt van hebben. Wanneer al deze grote talenten straks 28 zijn, heb je een sterke kern waar je dan weer mondjes maat talenten aan hoeft toe te voegen. Maar dan ben je wel weer waar je moet staan. Zo hebben die belgen het ook min of meer gedaan met Vertonghen, Alderweireld, Mertens, De Bruyne, Lukaku, Hazard, Courtois enz. en zie nu
 
Gooner4
 
2
2 november 2017 om 14:40
Dus jij wil met allemaal jongetjes gaan bouwen zonder enige ervaring daarbij? Jij snapt het niet.
 
Orwell
 
0
2 november 2017 om 16:24
Hebben jullie het artikel wel gelezen? Fer snapt wel dat Pieters zich gepasseerd voelt!
 
DatisSjakie
 
2
2 november 2017 om 17:56
Gooner4 Ik snap het heel goed, maar jij leest volgens mij niet beste jongen. Als je dat gedaan had las je namelijk dat ik zeker ervaring vast zou houden zoals een wijnaldum, strootman, Sneijder in goeie doen. Maar dat ik vind dat je moet doorselecteren en niet alleen de pure middelmaat op blijft roepen met Zoet, Fer, Rekik, Van dijk, propper, Janssen, rvp, lens, promes, Janmaat, bmi etc Dus nogmaals voor de slechte begrijpers: Hou een aantal ervaren jongens erbij, maar ga opnieuw bouwen a la belgie onder andere. Of zoals Marco van Basten gedaan had, met als uiteindelijk resultaat fantastisch voetbal en na zijn vertrek naar Ajax een mega goede lichting voor van marwijk klaar heeft gestoomd. Het zal niet van vandaag op morgen lukken, maar er moet wel wat veranderen en verandering kost vaak tijd
 
myvision
 
10
2 november 2017 om 12:18
De huidige staat van Oranje is veroorzaakt nadat de spelers juist bij middelmatige clubs in onder andere die overrated PL kwamen. Toen die gasten nog gewoon bij onze "topclubjes" speelden, kwamen we in de halve finale van het wk. Het verschil is namelijk dat je in de onderste regionen van de PL gewend raakt om te verliezen. Volgens mij hadden die spelers een betere winnaarsmentaliteit bij de Nederlandse topclubs.
 
rakesh
 
3
2 november 2017 om 13:28
Eens, op papier heeft NL niet eens zoveel slechte spelers. Met Virgil van Dijk Bruma achterin heb je wel slopers rondlopen. Met Fer op het middenveld ook een speler die zijn mannetje kan staan. Tete en Pieters die op internetionaal niveau in een topcompetitie spelen. Depay die begint te draaien. Dus zo slecht is het niet maar dan moeten ze wel worden opgeroepen. Het enige wat NL niet heeft is een goede spits van internationaal niveau. Spelers van een buitencategorie zoals Robben, v Persie, vd Vaart en Sneijder zijn er niet meer en daar moeten we ooo niet op hopen.
 
Sarvesh50
 
19
2 november 2017 om 11:34
Zeker omdat het niveau in de Eredivisie verder is weggezakt dan ooit. Moeten we gasten die net debuteren bij hun club niet oproepen. Jongens die buiten Nederland spelen bij een subtopper of middenmoter zijn hoe dan ook beter dan de jongens in de Eredivisie.
 
BellaPartita
 
10
2 november 2017 om 11:58
Het probleem is dat Fer nooit bij een middenmotor speelt. Volgens mij is hij elke jaar tot nu toe gedegradeerd bij zijn club. Dan kun je wel in de PL spelen maar dan ben je nog steeds slecht.
 
Cyberize7x
 
33
2 november 2017 om 12:00
Als je als club zijnde degradeert wil dat nog niet zeggen dat je als speler slecht bent. Wat is dat voor een dom argument zeg.
 
-NEC-
 
5
2 november 2017 om 12:10
BellaPartita, Fer is twee keer achter elkaar gedegradeerd, meer nier.
 
BellaPartita
 
5
2 november 2017 om 12:16
1 keer kan ik mij voorstellen, maar als het 2x gebeurd en je strijdt alleen tegen degradatie daarna, dan ben je gewoon niet zo goed toch? Anders was hij allang verkocht. Gaan we binnenkort ook een artikel van Narsingh zien? Hij speelt ook gewoon in de Premier league want schijnbaar ben je dan automatisch goed genoeg. Of van Rajiv van La Parra ook een toppertje.
 
JDG84
 
4
2 november 2017 om 13:06
Dat je als club tegen grote clubs en spelers speelt, wilde ook niet zeggen dat je als speler ook een grote bent. werkt twee kanten op dit verhaal natuurlijk.
 
Denniskokafca
 
35
2 november 2017 om 11:36
Helemaal mee eens. Het lijken wel vergeten spelers. Ik denk echt dat Leroy en Erik een toegevoegde waarde zijn voor het Nederlands elftal.
 
Marranr1
 
13
2 november 2017 om 11:38
Natuurlijk te Bizar voor woorden dat hij en Pieters niet opgeroepen worden maar ik roep al een aantal jaren dat het selectie beleid van Oranje voor geen kant deugd. Er wordt meer op de IK MAG JE gehalte geselecteerd dan op kwaliteit en vorm. Hoe kan het dat bankspelers in de basis worden gezet in Oranje? Hoe kan het ondanks hun slechte vorm dat ze telkens weer worden opgeroepen en de grootste voorbeelden zijn Janssen en Cillessen. Dat men dan roept er is geen betere optie is natuurlijk de grootste kolder. Blind was een kampioen in de het selecteren in spelers die hij mag en niet die erin horen te staan. Advocaat deed het nog eens dunnetjes over. Fer is natuurlijk veel beter dan een Vilhena of zelfs een Strootman die uit vorm was. Janssen hoort niet niet eens geselecteerd te worden en bleef maar als nr1 spits gebombardeerd worden. Kijk wat er van gekomen is!!! Niet 1 maar 2 eind toernooien worden door het slechte selectie beleid en de onkunde van de bondscoaches door onze neus geboord. Hoezo werd Babel pas op het eind opgeroepen en zo kan ik nog wel doorgaan. Hoezo Huntelaar niet en en Van Persie en hoezo Lens niet maar wel Berghuis.....allemaal onbegrijpelijke keuzes etc etc etc
 
Feelingood
 
1
2 november 2017 om 12:13
Ik denk niet dat 'ik mag je gehalte' echt een rol speelt.. waarom zou een trainer een Fer of een Pieters niet mogen? Zijn nou niet bepaald vervelende jongens toch? Dat er vreemde keuzes gemaakt zijn zeker, maar dat lijkt mij niet op basis van persoonlijkheden te zijn.
 
PSVerMaroc
 
3
2 november 2017 om 12:15
@ Marranr1De KNVB selecteert al jaren toekomstgericht. Heeft niks met ik mag je gehalte te maken.Niet dat ik het eens ben met selecteren na selectie die je voor ogen hebt voor de toekomst, je moet gewoon diegene selecteren die in vorm zijn.
 
holala
 
5
2 november 2017 om 12:23
Douglas werd ook Nederlander op verzoek van van Marwijk. Voor de toekomst. Waar is die toekomst dan? Douglas presteerde (nog steeds) goed maar mijnheer van Gaal moest hem niet (van Marwijk was toen al ontslagen) en hij is nooit opgeroepen! Mooie toekomst!
 
PSVerMaroc
 
1
2 november 2017 om 13:52
Had er ook mee te maken dat Douglas stagneerde in zijn ontwikkeling. Een toptransfer na zijn periode bij Twente is ook helaas uitgebleven.Dat imposante lichaam van Douglas werd naarmate hij ouder werd, alleen maar een nadeel bij hem.
 
hankey
 
0
2 november 2017 om 14:44
@ Pscermaroc, toekomst gericht? Ik snap niet wat je daar mee bedoeld. Ik denk niet dat het is ik mag je niet gehalte, ik denk ik wil nog graag naar het buitenland. Het lijkt alsof de bondscoaches geld verdienen aan de transfers. Je kunt toch niet serieus zijn als je bepaalde spelers selecteert en deze 2 gasten nooit een kans geeft. Al is het alleen maar om het team meer body te geven.
 
PSVerMaroc
 
0
2 november 2017 om 15:14
Ach hou op man met die belachelijke redenen. Wat een onzin argument. Roddelblad is er niks bij vergeleken..
 
Ptolemy
 
6
2 november 2017 om 11:39
Ik zou hem zeker oproepen maar niet in de basis elf. Een Daley Blind, Wijnaldum en Van Ginkel had ik in de basis gezet. Zeker gezien de huidige staat van het Nederlands elftal zou ik jongens met meer ervaring erbij doen. Nu is alleen de rechtsbuitenpositie een dingetje. Ps. Berghuis/promes
 
NickGeleijnse
 
12
2 november 2017 om 11:45
Zie dan liever Promes op de positie van Berghuis.
 
Cyberize7x
 
2
2 november 2017 om 12:01
Promes is bij Spartak Moskou vooral actief als nummer tien of als spits in een 2 spitsensysteem. Op de vleugels kan hij wel stellen maar rendeert hij niet optimaal.
 
Ptolemy
 
1
2 november 2017 om 13:22
Goede keuze inderdaad! Aangepast
 
Dejan
 
10
2 november 2017 om 11:40
Omdat in de Premier League spelen nu eenmaal niet gelijk moet staan aan een oproep voor Oranje. Er zijn een aantal Nederlandse spelers momenteel die kwalitatief vrij middelmatig zijn maar omdat ze toevallig onderdeel uitmaken van een team in een grote competitie denken op basis daarvan bij Oranje te kunnen spelen, helaas zo werkt het niet. Uiteindelijk wordt je beoordeeld als individu en dan valt het met jongens zoals Fer, Pieters van Van Aanholt toch wel wat tegen. Ook al zullen ze het zelf geheid anders zien, dit zijn niet de namen die je naar een hoger niveau gaan tillen. Premier League of niet. Zelfde gaat eigenlijk op voor Gouweleeuw die ook vind dat ie in Oranje hoort, ja want ik speel in de Bundesliga. Mooi, maar dat is geen reden voor een oproep.
 
Ruudos
 
2
2 november 2017 om 12:04
Verschil tussen Pieters en een Gouweleeuw is dat Pieters als Psv'er 17 interlands (van totaal 18) heeft gespeeld en Gouweleeuw niets.
 
Sirius
 
2
2 november 2017 om 14:46
Pieters was bij PSV ook maar een hele matige back, maar speelt sindsdien steevast in de basis bij Stoke City. Iedereen doet alsof Pieters zich ontwikkeld heeft tot een geniale back, terwijl hij nog steeds dezelfde zwakheden vertoont. Iemand vermeldde het hier ergens in dit topic al heel goed. De Premier League is een competitie waarin pure middelmaat kan slagen, terwijl een topspeler door het ijs kan zakken. Wekelijk spelen in de Premier League maakt een speler niet automatisch een goede speler, terwijl spelen in de Eredivisie je niet automatisch een slechte speler maakt.
 
SantiArsenal
 
1
2 november 2017 om 12:06
Deels met je eens. Waar ik het eens mee ben, is dat je moet kijken naar het individu en niet naar het team waarin zij spelen. De andere kant is dat Fer en ook Pieters wekelijks minuten maken in een van de grootste competities ter wereld en niet op worden geroepen, terwijl er een aantal bij het Nederlands elftal zeker niet van een hoger niveau zijn en wel worden opgeroepen. Laten we wel zijn: de ED is tegenwoordig gewoon niks meer qua niveau. Dan zouden spelers die in grotere competities spelen sowieso al een streepje voor moeten hebben. Zij tonen aan op een hoger niveau te kunnen spelen. Bovendien is het qua ervaring ook niet mis, spelers in de Bundesliga en PL zijn meer gewend om grote wedstrijden te spelen.
 
GunneRo
 
2
2 november 2017 om 12:19
Tegenwoordig vergeten we dat een bondscoach niet alleen de beste 11 in het veld moet zetten, maar er ook enige tactiek achter moet zitten. Daarbij kan de ene speler wel passen en de andere niet. Daarnaast moet de bondscoach ook bezig zijn met de toekomst. De Ligt wordt opgeroepen omdat hij in potentie nog +15 jaar voor NL zou kunnen uitkomen. Frank De Boer is ook op zijn 19e bij het NL elftal gehaald, nadat hij net één seizoen Ajax erop had zitten. Daar kun je van profiteren. Liever dat, dan nu bijvoorbeeld 28 jarigen op te roepen die hun plafond allang hebben bereikt.
 
atleticofc
 
1
2 november 2017 om 12:52
De Ligt viel grandioos door de mand bij zijn debuut. Kan die jongen niks aan doen maar dit mag niet gebeuren. Nederlands elftal horen spelers met ervaring in te staan. Geen snotneuzen die het vak komen leren.
 
GunneRo
 
0
2 november 2017 om 13:46
Ik neem aan dat je de kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije bedoelde? Toen was er een blessuregolf in de achterste linie. De enige alternatieven waren allemaal linksbenige spelers; Indi, Hoedt, Viergever en Blind. Dan had je nog Veltman, maar waarom zou je de rechtsback van Ajax verkiezen boven de CV van Ajax? Daarnaast zeg ik nergens dat De Ligt perse moet spelen. We hebben wereldverdedigers met onder andere De Vrij en Van Dijk. Maar maak ruimte voor talent, want in een nationaal elftal is absoluut niet alleen plek voor ervaring. Duitsland had op het WK 2014 ook ruimte voor talent, moet je zien wie zij allemaal kunnen oproepen.
 
Sirius
 
0
2 november 2017 om 14:50
@atleticofc De Ligt oproepen voor oefenwedstrijden zou prima kunnen, maar een kwalificatiewedstrijd kwam inderdaad (veel) te vroeg. Overigens is het wel duidelijk dat de huidige generatie ver beneden peil is en werkelijk niets klaarspeelt. Dan kun je vasthouden aan die generatie (ik zou niet weten waarom) of de nieuwe generatie alvast klaarstomen waar veel meer talent in zit. Dan kies ik toch liever voor het tweede...
 
GunneRo
 
1
2 november 2017 om 12:09
Mooi, ik wou exact dezelfde reactie geven. PL is de beste competitie in de wereld, maar er lopen niet alleen maar wereldtoppers in rond. Het is een bijzondere competitie waar middelmatige spelers kunnen excelleren en grote spelers kunnen falen. Je zou in eerste instantie niet zeggen dat een VD Hoorn aan spelen toe zou komen, toch doet hij het helemaal niet slecht. Dat gezegd hebbende is Fer natuurlijk wel een 'unieke' speler onder de Nl'ers. We hebben geen lange, sterke box-to-box spelers met het nodige inzicht. Daarin kan Fer, maar ook een Bazoer, nuttig zijn.
 
DeSteek77
 
2
2 november 2017 om 12:51
Van Ginkel?
 
Sirius
 
0
2 november 2017 om 14:41
Hier sla je de spijker op z'n kop. Het lijkt wel alsof dit soort Nederlandse spelers (spelers bij hooguit een instabiele middenmoter) in het buitenland denken bij de elite te horen, terwijl ze feitelijk niet eens zoveel beter zijn dan andere spelers, als ze uberhaupt al beter zijn.
 
M_SSC
 
16
2 november 2017 om 11:44
Omdat we elke tiener van ajax, psv of feyenoord die twee leuke wedstrijdjes speelt standaard moeten oproepen,om vervolgena een jaar later ze af te branden
 
Baardgrasmus
 
5
2 november 2017 om 11:55
Wie is de laatste tiener van Feyenoord die debuteerde na twee leuke wedstrijden? Kongolo in 2014?
 
Utrecht98
 
8
2 november 2017 om 12:07
Een heel rijtje met Kongolo, van Beek, Karsdorp en Vilhena
 
genieterr
 
1
2 november 2017 om 12:08
en PSV heeft amper talenten....nou dan blijft er 1 club over
 
genieterr
 
10
2 november 2017 om 12:10
Sven van Beek heeft is 1x opgereroepen voor een oefenstage, waar hij zicht vervolgens voor heeft afgemeld. Valt dus af. Vilhena is pas opgeroepen bij 100+ Feyenoord wedstrijden. Karsdorp en Kongolo ook pas na 2 aardige seizoenen
 
Sirius
 
0
2 november 2017 om 15:00
@genieterr Feyenoord liep op dat moment telkens straatlengtes achter op Ajax en Psv. Het zou wel heel naief zijn om elke bondscoach te betichten van vriendjespolitiek. Sven van Beek was in zijn beginjaren heel erg wisselvallig en is tegenwoordig vaak geblesseerd. Vilhena debuteerde erg vroeg en kreeg te maken met een flinke vormdip. Die jongen speelt pas een kleine twee jaar op een leuk niveau. Karsdorp heeft zich goed ontwikkeld, maar begon ook best moeizaam en in Kongolo heb ik het persoonlijk nooit gezien. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat hij bij Monaco totaal niet aan bod komt.
 
frdanny08
 
1
2 november 2017 om 11:49
Fer is veel verder als vilhena zelfde type spelers dus inderdaad heel erg raar dat hij niet wordt opgeroepen en fer kan ook nog is een goal maken vanuit een hoekschop of vrije trap
 
aquamang
 
0
2 november 2017 om 11:51
Wie kan mij vertellen hoe Fer presteert bij zijn club? Je zou pas voor Oranje geselecteerd moeten worden als je goed presteert bij een club die in de top vijf zit. Lijkt me bij Fer niet het geval.
 
SantiArsenal
 
3
2 november 2017 om 12:08
Dus in jouw optiek moeten we eerder een speler van Vitesse (aangezien die normaal gesproken top 5 zijn) moeten oproepen dan een speler van een middenmoter uit de PL? Ik vind dar onzin, de middenmoot en misschien ook wel de degradanten uit de PL zijn imo van een veel hoger niveau dan spelers uit de ED.
 
Sirius
 
0
2 november 2017 om 15:02
@santiarsenal Spelers van Vitesse worden eigenlijk nooit geselecteerd, dus het is wel duidelijk dat aquamang het anders bedoelt, al is zijn argument nogal kort door de bocht. Verder loopt er genoeg middelmaat in de Premier League en daar horen de Nederlanders ook allemaal bij. Niet elke Premier League speler is een topspeler en niet elke Eredivisie speler is slecht.
 
Wouterke
 
2
2 november 2017 om 11:56
De bondscoaches schatten volgens mij het niveauverschil tussen de Eredivisie en de topcompetities niet goed in. Ik vind het bijvoorbeeld ook onbegrijpelijk dat Pieters al jaren niet wordt opgeroepen.
 
zetjex
 
1
2 november 2017 om 11:56
Het is ook belachelijk dat er eerder eredivisie spelers worden opgeroepen terwijl je van Nederlanders in het buitenland een veel beter team kan maken.
 
 
7
2 november 2017 om 12:22
Tja als je dan Vilhena ziet rondwaggelen of die twaalfjarige mannetjes van Ajax kan ik me voorstellen dat hij dit zegt. Niet dat Fer een geweldenaar is, maar een beetje fysiek kunnen we opzich wel gebruiken, maar ja daar zijn we helaas allergisch voor. Alles moet klein, snel en behendig zijn. Helaas zijn we tegenwoordig van die drie dingen alleen nog klein.
 
Sirius
 
0
2 november 2017 om 15:05
Spelers zijn gewoon niet van het gewenste niveau en daar hoort Leroy Fer ook bij. Het maakt niet uit wie je momenteel opstelt, het wordt er niet beter van. Dat gezeur van de Nederlanders in het buitenland begint erg irritant te worden. Er is een reden waarom bondscoaches ze niet selecteren, maar ze denken zelf allemaal erg goed te zijn.
 
 
0
2 november 2017 om 18:58
Ja dat is ook wel waar. Stel je voor dat eind jare 90 ventjes van degradanten in het buitenland dit hadden gezegd. Wat zijn we dan ver afgegleden
 
Sirius
 
0
3 november 2017 om 11:43
Spelers zijn tegenwoordig te bang om te voetballen. Er is een reden waarom een jongen als Ziyech zoveel krediet krijgt, terwijl hij nog zoveel fout doet. Die jongen durft risico's te nemen en speelt eigenlijk alles naar voren. Eerder hadden we altijd minstens twee van dit type spelers in Oranje, maar dan beter. Ze zijn mentaal allemaal zwak en willen niet blijven werken om zich te verbeteren. Als ze eenmaal debuteren bij een Nederlandse topclub, houdt het op en beginnen ze slecht te voetballen. Het zijn toch veelal buitenlanders die na de Eredivisie slagen in het buitenland.
 
Jelle18
 
0
2 november 2017 om 12:23
Fer hoort gewoon in het Nederlands elftal, zeker in de staat waarin ze nu verkeren. Nederlanders die wekelijks spelen in een topcompetitie horen gewoon de voorkeur te krijgen boven jongens die in de eredivisie spelen. Dit lijkt me een goed degelijk elftal (zie opstelling).
 
Arends
 
1
2 november 2017 om 12:32
Onzin! Fer speelt nu bij Swansea staat 17e!!!! daar zouden met alle gesprek een van der heijde van feyenoord ook gewoon in de basis staan! kijk naar Mike van der hoorn te slecht voor ajax kan vertrekken naar de onderste regionen van de PL. En Fer heeft qua transfers in engeland alleen maar transfers gehad omdat die degradeerde met zijn club!
 
Sammerens
 
1
2 november 2017 om 14:17
Van der Hoorn heeft vorig seizoen in 8 pl wedstrijden mee mogen doen. Speelt daar ook gewoon niet, die kijkt me geen argument. Je kan ook stellen dat landen met selectie die grotendeels bestaan uit spelers uit de championship en bodem topcompetities, momenteel veel beter presteren dan Oranje. Wij doen echt alsof dat soort spelers mislukkelingen zijn en de spelers van onze topclubs in onze extreem matige competitie de wereld aan hun voeten hebben. Een grote misvatting in mijn ogen.
 
Sirius
 
0
3 november 2017 om 11:46
Ik denk dat men momenteel denkt dat niemand de wereld aan z'n voeten heeft. We hebben gewoon heel matig materiaal en als je daarmee geen gebalanceerd elftal kunt maken, heb je gewoon een heel groot probleem. Nederlanders moeten het niet van hun vechtlust hebben (dat is de afgelopen jaren wel gebleken).
 
Arends
 
0
2 november 2017 om 12:23
ik snap ook wel waarom Fer niet word opgeroepen.. alleen velen hier kijken alleen maar: Pieters en Fer PL dus beter moet worden opgeroepen.. Zijn ze wel beter ? zo ja hoe weet je dat? argument omdat ze in de PL spelen is een domme redenatie! Waarom wel een Vilhena? Nou lijkt me simpel een Vilhena in vorm krijgt een transfer naar een betere club dan swansea word dan ook voor de basis gehaald. En dat sommige Fer en Vilhena vergelijken is achterlijk Vilhena is een totaal andere voetballer als Fer!!! vd Hoorn speelt ook PL ook gelijk maar oproepen? speelt Pl!!! dus beter als de Ligt? vergeet niet dat vd Hoorn het net niet was bij ajax en daarom weg ging! ten tweede Fer en Pieters spelen kick and rush voetbal! Dat is iets waar ze in Oranje niet naar streven telt ook mee. Dus de keuze is om fer niet op te roepen is aardig logisch. Pieters ook wel wie zou je dan thuis laten ipv Pieters? Zo achterlijk vind ik die keuzes nou ook weer niet. Clubs van Fer zeggen al genoeg: Feyenoord, Twente , Norwich city, QPR en Swansea clubs in engeland waar die speelt en speelde draaien onderin mee,swansea staat gewoon 17e! Als die nou voetbalde bij bijvoorbeeld Leicester of Southampton vind ik het alweer een ander verhaal
 
holala
 
1
2 november 2017 om 12:45
@arends. Ben je vergeten hoe Fer speelde bij Feyenoord en Twente? Juist. Beter dan Vilhena en Klaassen samen. Jij hebt het over v/d Hoorn beter dan de Ligt? maw never nooit niet. Nou momenteel heb je meer aan van de Hoorn dan aan de Ligt. Maar ja..........voor de toekomst wordt er gelijk weer geschreeuwd. Is die ene jongen (van de Beek) die hier al vaak gezegt werd dan hij plaats moet maken voor die andere knul (fdejong) ook beter dan Fer? Ach ja..........voor de toekomst. Oh jee......alleen Ajax heeft kinderen voor de toekomst met F de Jong er nog bij.
 
Arends
 
2
2 november 2017 om 13:01
Leuk hoe hij bij feyenoord en twente speelde dat is jaren terug!! Weet je nog hoe gaat Rafael van der vaart speelde bij tottenham en real? ook maar oproepen dan? En idd van der hoorn is niet beter maar speelt wel PL bij Swansea teamgenoot van Fer!!!!! Dus het zegt niet altijd wat als je PL voetbalt! En ik denk dat je nu meer aan de Ligt hebt dan van der Hoorn! de Ligt is gewoon beter dus word eerder opgeroepen. en ik denk dat van der beek beter is als Fer ja . die zal echt niet op de bank zitten hoor bij Swansea hahaha, Maargoed ook van de beek is geen basis materiaal voor oranje. nog niet althans. en Frenkie hoeven we het nog niet over te hebben.
 
RazDvaTri
 
1
2 november 2017 om 13:39
Fer? Goed bij Twente? Hij was goed in lui rondwaggelen, z'n mannetje laten lopen en laconiek tegengoals incasseren.
 
rubje
 
0
2 november 2017 om 12:32
hij zou zeker een plek bij de voorselectie verdienen, alleen hebben we op het middenveld best veel spelers die wel van redelijk niveau zijn. Jammer genoeg laten ze het in het nederlands elftal niet altijd zien. Waarom spelen een wijnaldum, promes en strootman bijv. altijd zo slecht? Misschien dat we hier nog iets meer kunnen kijken naar spelers die elkaar beter liggen. Misschien draait wijnaldum wel veel beter met Fer naast hem en moeten we bijv. strootman opofferen. Of juist andersom, wijnaldum eruit laten en dan strootman en fer. Met de huidige selectie zou ik wel het liefst een 3-5-2 opstelling zien. Bij het maken van de basiself merk ik dat we nog best veel keuze hebben. Ga je bijv met promes/depay spelen, of zet je toch liever een dost of jansen erin. De verdediging vind ik de vrij en van dijk er bovenuit steigen, maar wie de 3e zou moeten zijn? Dit zou bijv hoedt of rekik kunnen zijn(na mijn idee iets meer mannetjes uitputters, maar ook blind zou erbij kunnen) Op het middenveld is het helemaal puzzelen, zet je bijv blind daar toch neer of strootman, wijnaldum, fer, klaassen, propper, van ginkel. Op de zijkanten in ieder geval mensen die de gehele kant kunnen bestrijken zoals willems, karsdorp, janmaat. Bij toplanden als duitsland, spanje, frankrijk zou je dan eventueel nog met een tete en pieters kunnen spelen op de zijkanten. Misschien geen selectie om kampioen mee te worden(alleen als je veel geluk hebt en er een goede teamspirit is), maar we zouden wel eindtournooien aanwezig moeten zijn.
 
JJUnited
 
1
2 november 2017 om 12:32
Je argument klopt niet als je niet goed genoeg bent. Even een kleine analyse over Fer. Fysiek sterk, kopkracht oke, maar een draaicirkel van een vrachtwagen. Bij het gemis van anderen zou ik wel met een schuin oog naar Fer kijken maar we hebben nu misschien 6-7 middenvelders die beter zijn.
 
grasveld7
 
0
2 november 2017 om 13:54
Sluit ik me bij aan, en dan er ook nog eens bij vermelden dat deze vriendelijke jonge nog niet eens wekelijks in de basis staat bij nota bene Swansea, net als zijn landgenoot Narsingh, of moeten we die ook maar oproepen.. Nee, de middenvelders die Oranje nu tot zijn beschikking heeft zijn beter, dus dan ook terecht en logisch dat hij niet opgeroepen wordt.
 
Sammerens
 
0
2 november 2017 om 19:35
Zijn beter op basis van wat? Fer speelt toch heel wat wedstrijden bij Swansea. Met zich met grote regelmaat tegen topspelers en houdt zich gewoon prima staande. Buiten dat brengt hij specifieke kwaliteiten die andere middenvelders niet hebben. Het kan best dat bijvoorbeeld Klaassen, Propper en van Ginkel allen beter zijn, maar dat zijn wel veelal dezelfde spelers. In het Pieters verhaal is dat ook wel van toepassing. Puur verdedigend hebben we weinig echte linksbacks. Als dan op een gegeven moment Riedewald mee mag en als linksback komt te spelen terwijl hij destijds bij Ajax louter centraal speelde, dan vind ik dat gewoon bizar. Landen met spelers veelal van laagvliegers PL en championship clubs doen het veel beter dan ons. Maar wij halen dergelijke spelers naar beneden omdat ze geen Europees spelen of tegen degradatie spelen. Selecteer op de weerstand die ze wekelijks ondervinden, hoe ze zich daar staande houden en of ze specifieke kwaliteiten hebben die andere spelers niet bieden. Je hoeft niet overal een topper hebben om als team groots te presteren. Dat moeten wij ons ook eens gaan beseffen.
 
JJUnited
 
0
3 november 2017 om 00:04
Je hebt voor het grootste gedeelte gelijk. Natuurlijk is ervaring belangrijk en Fer heeft dat zeker, alleen is dat niet het niveau dat je moet willen nastreven. Ik zou Fer zeker selecteren zo nu en dan, maar voetballend is die zeer beperkt. Pieters speelt wekelijks bij Stoke, net als Martins Indi, maar die lopen allebei zo vaak te klungelen dat je toch liever verderkijkt. Ik zou bijvoorbeeld voor Van Aanholt gaan op LB, en hem later roulleren met Blind, maar zowel Pieters als Fer vind ik niet thuishoren bij de best bruikbare spelers.
 
FcGrun050
 
1
2 november 2017 om 12:34
Spelers die nu vaker opgeroepen zouden moeten worden voor Oranje op basis van hun huidige vorm: Willems (een van de betere verdedigers van Eintracht en op basis van huidige vorm, een van de betere linksbacks van de Bundesliga), Pieters (is dit seizoen stroef begonnen, maar op basis van het verleden gaat hij zich wel weer herstellen), Van Aanholt (dit jaar echter wel stroef begonnen, mede door de resultaten van Crystal Palace, maar net als Pieters, gaat hij zich weer herstellen), Gouweleeuw (is op dit moment echt goed bezig bij Augsburg), De Roon (3 interlands voor een jongen die zich staande houdt in de Serie A en Premier League is veels te weinig) en Fer (met alle respect naar de andere geselecteerden toe natuurlijk, maar Fer verdient op dit moment meer een uitnodiging dan Klaassen, Van Ginkel, Vilhena en Van de Beek). Ik denk dat deze spelers echt een toegevoegde waarde zijn voor het Nederlands Elftal.
 
De Domstad.
 
0
2 november 2017 om 12:59
Heel makkelijk. Wie minuten maakt krijgt een oproep - met echte toppers als uitzondering, zoals Robben, van Persie en Sneijder waren oa - en daarnaast ook goed speelt. Pieters krijgt wekelijks weerstand in de Engeland en datzelfde geld voor Leroy Fer. Natuurlijk zijn het geen wereld spelers, maar ze staan bij hun clubs niet voor niks in de basis en dan ga je geen Eredivisie spelers oproepen die soms leuk spelen. Je moet de afweging maken, selecteer je iemand op goede prestaties tegen clubs als Southampton, Everton, Brighton en ga maar door of tegen Willem II, PEC Zwolle en VVV en co.
 
RazDvaTri
 
0
2 november 2017 om 13:04
Ik word een beetje moe van de argumenten van PL-spelers. Ja, ze spelen in een betere competitie, maar je bent zelf nog niet beter dan de anderen alleen omdat je tégen goede tegenstanders speelt. Fer zelf is een hele beperkte speler die wel degelijk z'n nut heeft, zoals oorlog maken in de 16, maar komt verder ook gewoon zwaar tekort voor Oranje.
 
Sirius
 
0
2 november 2017 om 13:21
Ik snap de beweegredenen van zo'n gedachtegang, maar hij doet net alsof het zo bijzonder is voor een international om basisspeler te zijn bij met alle respect Swansea City. Dat geldt overigens voor alle Nederlandse PL spelers die schijnbaar ineens denken dat ze dan ook echt geweldig zijn. Verder denk ik overigens niet dat het veel verschil maakt of je nou de huidige spelers oproept of een Leroy Fer. Allemaal lood om oud ijzer.
 
gutihaz.
 
0
2 november 2017 om 14:00
Ik kan Fer prima volgen, maar hij gaat ons helaas ook geen boost geven. Bovendien (proberen) we nog altijd verzorgd positiespel te spelen, dat is nou niet hetgeen waar hij in excelleert.
 
RoeptOokEensWa
 
0
2 november 2017 om 14:08
Ach, blijft leuk om over te denken en speculeren. Blind blijkt telkens uitstekend te spelen op cvm in Oranje, dus dat is zijn logische plek. Willems leeft toch op in Duitsland, zo lijkt het. Met Propper, Van Ginkel en Wijnaldum heb je fitte jongens die een kunnen scoren en koppen maken achter de twee beweeglijke spitsen Promes en Depay. Met Depay heb je bovendien iemand die vrije trappen kan nemen.
 
Schop1989
 
0
2 november 2017 om 14:44
Kwaltieit is momenteel geen topkwaliteit en moet je mentaliteit selecteren en niet kwaliteit. Fer is sterk, beetje Fellaini achtig en is altijd handig om in te brengen maar voor mentaliteit moet je kijken naar de Roon die nu weer vergeten word voor het NL elftal omdat hij bij Atalanta voetbalt. Dus de kritiek van Fer snap ik zeker. Hij moet in contact staan met de Knvb en de Knvb moet met iedereen in contact staan. Gewoon ff bellen hoe het gaat en wat hun zien als verbeteringspunten, want een goede bondscoach en assistenen moet bezig zijn met alle spelers van Nederland en ze op die manier ook motiveren. Knvb moet laten zien dat die spelers niet vergeten worden en bekeken worden, daarom denk ik dat er nu een luie amateuristische Knvb zit die dat niet snapt en die kleine dingen maken nou juist het verschil!!! Fek! Laat mensen eens soliciteren die er wel wat om geven en niet van die passieve schoongeschoren zakenmannetjes die om 17.00 naar huis willen. Ontsla er 1 die twee ton per jaar verdient en huur huur 4 analysten voor 50 duizend per jaar en laat die in nauw contact met de technische staff iedereen in de gaten houden.
 
Diego_Forlan
 
0
2 november 2017 om 14:54
Fer is gewoon een prima speler, heeft op het WK gespeeld (en zelfs vrij belangrijk geweest) zeker geen topper maar een ervaren krachtpatser met prima voetballend vermogen. Voor mij onbegrijpelijk dat jongens als Vd Beek en Vilhena de voorkeur genieten
 
Spaanse Bas
 
0
2 november 2017 om 15:10
Ik snap wel dat spelers als Pieters en Fer niet worden opgeroepen. Die spelen bij laagvliegers waar winnen meegenomen is, en zijn niet gewend aan de druk van elke wedstrijd moeten winnen. Spelers van clubs die altijd om de prijzen meedoen zijn wel gewend aan die extra druk. Na de recente zeperds van het Nederlands elftal kan je je wel gaan afvragen of dat nohg een relevant criterium is.