Walcott gaat vertrekken bij Arsenal: 'Het gaat om een permanente transfer'
Vrijdag, 12 januari 2018 om 10:23

Theo Walcott werd in de Engelse tabloids de laatste dagen gelinkt aan een transfer naar Everton. Sam Allardyce, manager van the Toffees, heeft het gerucht vrijdag tijdens een persconferentie bevestigd. De club uit Liverpool is momenteel in onderhandeling met Arsenal over de transfersom, die naar verluidt rond de 25 miljoen euro zou liggen.

"De onderhandelingen worden gevoerd", aldus Allardyce, die bevestigde dat hij Walcott graag aan zijn selectie wil toevoegen. "Het gaat om een permanente deal. Ik denk niet dat er een kans is op een verhuurperiode. We gaan het zien. Ik zou het heel mooi vinden als iemand als Theo aan onze voorhoede wordt toegevoegd. Maar ik wil niet al te optimistisch worden, want er kan nog van alles gebeuren. Pas als de handtekening gezet is, kan ik enthousiast zijn."

Walcott hoopte dit seizoen op een basisplaats bij manager Arsène Wenger. Met oog op het WK in Rusland wil de Engels international zoveel mogelijk speelminuten maken. Dit seizoen kwam de buitenspeler slechts tot vijf invalbeurten in de Premier League, waarin hij weinig indruk wist te maken. Op Goodison Park hoopt de bankzitter van the Gunners zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, wat uit moet lopen op een oproep voor de nationale ploeg van Engeland voor het WK.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
16
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Samcro
 
18
12 januari 2018 om 10:36
Ik mag toch hopen dat ze voor hem meer gaan vangen dan 25 miljoen. Engels, kan nog even mee, Engels, heeft toch een wapen met zijn snelheid in een team dat van counters afhankelijk is, Engels. Een Sturridge zonder speeltijd wordt al 10 miljoen meer aan gehangen... (geen idee wat de looptijden van hun huidige contracten zijn btw, dat heeft er natuurlijk ook invloed op)
 
Mexicanooo
 
8
12 januari 2018 om 10:48
@samcro: Walcott heeft zijn talent niet waargemaakt. In het begin werd hij neergezet als een toptoptoptalent. Dat kwam er nooit uit en het topniveau gaat hij ook niet bereiken. Bedank hem voor zijn loyaliteit/bewezen diensten en laat hem vertrekken voor 25 miljoen. Meer is altijd meegenomen, maar Arsenal heeft het geld niet per se nodig.
 
Samcro
 
4
12 januari 2018 om 10:52
Net als Sturridge heeft Walcott 1 of 2 (erg) goede seizoenen gehad. Dus op basis van wat is Walcott dan 10 minder waard of Sturridge 10 meer?
 
Mexicanooo
 
7
12 januari 2018 om 10:59
Op basis van het punt dat Sturridge een betere voetballer is. In vergelijking met Walcott bezit Sturridge voetbalkwaliteiten die niet iedereen heeft. Walcott speelde een seizoen weergaloos. En toegegeven, toen kon je al zien dat hij dat niveau nooit ging vasthouden. Bij Sturridge ben ik er niet zeker van of we al zijn prime hebben gezien. Sturridge is alleen vaak geblesseerd.
 
Samcro
 
4
12 januari 2018 om 11:04
Walcott en Sturridge zijn even oud. Die prime van Sturridge hebben we gezien toen hij met Suarez en Sterling samen speelde, veel beter zal hij niet meer worden. Ik zie nog steeds niet waarom er zoveel verschil tussen beide Britse spelers moet zitten qua prijs.
 
lfc11
 
13
12 januari 2018 om 11:10
Sturridge is toch duidelijk een veel meer talentvolle en betere speler dan Walcott. Sturridge kan een (veel) hoger niveau aantikken, mits hij fit blijft. Walcott heeft een seizoen gehad waar hij veel scoorde, maar ook toen was het gewoon een enorm beperkte voetballer. Sturridge weet in tegenstelling tot Walcott wel wat hij met een bal aan zijn voeten moet doen. Walcott kan alleen maar hard rennen met een bal en tig kansen missen.
 
Samcro
 
2
12 januari 2018 om 11:19
Ik geef ruiterlijk toe dat Sturridge een betere voetballer is dan Walcott, maar nergens is de garantie dat hij fit blijft. Laatste jaren niets laten zien, dus imo nog steeds geen rechtvaardiging voor die hogere prijs. Allemaal prijzen uit de wandelgangen natuurlijk, dat weet ik ook.
 
lfc11
 
5
12 januari 2018 om 11:29
Walcott heeft ook niet echt laten zien dat hij een garantie is op fit blijven. Dan kan je dus beter 10 miljoen meer neerleggen voor een Sturridge die veel meer potentie heeft dan Walcott voor 25 miljoen met de kans dat je een mindere voetballer haalt die misschien iets meer potjes fit is. Als Arsenal zijnde zou ik tekenen voor 25 miljoen voor Walcott. Als Liverpool zijnde zou ik dat echter ook doen bij 25 miljoen voor Sturridge, maar snap wel dat Liverpool meer vraagt voor Sturridge. Stel dat hij nu opeens drie/vier seizoenen fit blijft, wat ik ten zeerste betwijfel, dan heb je voor 35 miljoen in de hedendaagse transfermarkt een geweldige deal gesloten.
 
Samcro
 
0
12 januari 2018 om 12:24
Kan je nog over potentie spreken bij aanvallende spelers van 28? Het zijn geen talenten meer he. Walcott heeft de laatste jaren meer laten zien dan Sturridge. Dus het extra voetballende vermogen tegenover recente prestaties valt aardig tegen elkaar weg. Ik snap ook dat Liverpool meer vraagt, die durven tenminste hoog in te zetten, ons laffe bestuur niet.
 
SamCooke
 
2
12 januari 2018 om 12:47
@ samcro Gister was ik het niet met je eens, maar in deze heb je helemaal gelijk. Suarez minus Sturridge en de wereld zag meteen wat er overbleef van Sturridge. Walcott heeft de laatste jaren nog wel eens spontaan boven zijn niveau gevoetbald. Toegegeven vind ik zijn voetballende kwaliteiten niet van hoog niveau, maar met zijn snelheid heeft hij Arsenal in bepaalde tijden van dienst kunnen zijn. Ik wacht nog altijd op een Sturridge die wat levert sinds het vertrek van Suarez.
 
lfc11
 
2
12 januari 2018 om 13:00
@samcro: Potentie gaat toch niet enkel over jonge talenten. Potentie is gewoon welk niveau een speler, op welke leeftijd dan ook, kan aantikken. Dat niveau blijft, ongeacht dat ze beide 28 zijn, hoger bij Sturridge dan Walcott. Walcott heeft inderdaad iets meer recente prestaties, maar die rechtvaardigen niet een hogere som. Denk eerder dat Liverpool te hoog inzet, dan Arsenal te laag trouwens. @samcooke: Wat een vreemde fabel dat het vertrek van Suarez debet is aan gebrekkige prestaties van Sturridge. Bijna iedereen ziet dat dit te maken heeft met de vele blessures die hij heeft gehad en die funest zijn geweest voor zijn ontwikkeling. Hij was weergaloos toen hij begon bij Liverpool en dat was hij ook zonder Suarez toen hij fit was. Toen Suarez namelijk het nodig vond om Ivanovic te bijten, was het Sturridge die opstond en de ene na de andere beslissende treffer maakte voor Liverpool. Heeft vaak zat laten zien geweldig te kunnen voetballen, met of zonder Suarez. Sturridge levert niet door alle blessures die hij kreeg. Niet doordat Suarez vertrok.
 
Lacazette
 
2
12 januari 2018 om 10:42
Wie heeft arsenal nog over in de aanval als walcott, ozil en sanschez weg gaan? Iwobi, lacazette en giroud, maar verder? Arsenal moet echt flink de transfermarkt op.
 
jorisdijk
 
3
12 januari 2018 om 10:48
Welbeck. Akpom (niet echt goed genoeg maar ok), Reiss Nelson (groot talent)
 
Samcro
 
3
12 januari 2018 om 10:50
Alleen talenten. Niles, Nelson, Nketiah, Akpom (of is die al weg?) Arsenal gaat deze winter niemand halen verwacht ik. Kunnen net zo goed tot de zomer de talenten de kans geven, dit seizoen is al verloren.
 
CocoAfc
 
6
12 januari 2018 om 10:43
Leuk hoor, al die spelers die weggaan. Als je ziet wat we straks overhouden is het echt armoedig. Zoals gewoonlijk zal ook geen speler naar ons toe komen, of weer een speler die we helemaal niet nodig hebben. Al het geld dat we hebben en toch ligt de focus elke keer weer op verkopen... De club gaat echt naar de klote...
 
Mexicanooo
 
1
12 januari 2018 om 10:51
@cocoafc: inderdaad. Er moet eens flink geinvesteerd worden. Koop van al die centjes gelijk Pavon en Lemar; betrek Mkhiki in een deal met Sanchez. Verleng dan alsjeblieft met Ozil door te tonen dat je in de top-4 wilt eindigen. Die aanvallende impulsen heb je nodig. We gaan er dan trouwens alleen maar op vooruit. De verkochte spelers kwamen tekort op het niveau van Arsenal. Of althans, het niveau dat Arsenal wil hebben.
 
Gooner4
 
4
12 januari 2018 om 11:03
Sanchez weg, Walcott weg. Houden we dus Iwobi, Nelson, Lacazette, Welbeck en Giroud over. Dat is om te huilen. Giroud is een geweldige 2e spits, Welbeck moet weg want die kan er geen klote van. Dan heb je Iwobi en Nelson, maar beide zijn niet goed genoeg voor een basisplek. Heel heel snel 2 vleugelspelers halen graag. Draxler, Lucas Moura, Mahrez, Malcom. Haal er twee, zoek gewoon voor jongens die een beetje op een zijspoor zitten maar die wel naar het WK willen.
 
Blackhawk
 
0
12 januari 2018 om 11:54
Walcott weg betekend tenminste vooruit gang. Heeft goede wedstrijden gespeeld maar over het algemeen kon ie vooral rennen als een kip zonder kop. Ik gun Theo het beste maar hij mist echt techniek en slimheid om in de basis te staan bij Arsenal. Heeft veel te lang het vertrouwen mogen krijgen en gaat nu misschien wel voor te weinig geld weg. Dat er dringende nieuwe aankopen nodig zijn ben ik het mee eens, maar ik vind het een goed teken dat er afscheid genomen wordt van een Coquelin en Walcott.
 
ilprincipe
 
0
12 januari 2018 om 12:23
Walcott speelt niet echt een rol van betekenis meer bij Arsenal. Dat je er nog 25 miljoen voor kan vangen is dan mooi meegenomen. Maar dit seizoen lijk je weer CL mis te lopen en met de aflopende contracten in het achterhoofd moet Arsenal echt vanaf de grond weer gaan opbouwen. Ik denk niet dat Wenger dat nog in zich heeft eigenlijk. Op de achtergrond is al een en ander aan reorganisatie gaande. Als Özil en Sanchez vertrekken, wat naar alle waarschijnlijkheid gebeurt, zal er ook niet snel een (wereld)topper komen en teert Arsenal alleen nog maar meer op resultaten van het verleden. Het is tijd voor een langetermijnvisie die een terugkeer in de top bewerkstelligt. De vraag is; met welke spelers en welke coach?
 
Millonario
 
0
12 januari 2018 om 13:33
25 miljoen is gewoon een mooi bedrag voor iemand die nooit bepalend is geweest. Jammer wel want hij had wel iets toen ie jong was. Te veel blessures, je lichaam gaat er aan kapot dan helaas.
 
kevin2003
 
1
12 januari 2018 om 14:28
zou een goede aankoop zijn van Everton. Kan met zijn snelheid en acties nog wat betekenen voor dit creatiefloze team.
 
BokarMangane
 
1
12 januari 2018 om 14:37
Die mogen we ook in het rijtje eeuwige talent plaatsen. Hij zit daar al 10 jaar maar voor mij heeft hij daar gefaald. Ok mss een paar flitsen hier en daar. Maar nooit de absolute wereldtop behaald. Of een steunpilaar voor Arsenal. Everton zou een mooie stap zijn.