Wanprestatie kost Depay en twee andere grote namen basisplaats
Woensdag, 25 september 2019 om 18:49

Memphis Depay begint woensdagavond op de reservebank bij Olympique Lyon voor de uitwedstrijd in de Ligue 1 tegen Brest. De reservebeurt voor de international van het Nederlands elftal volgt na zijn zwakke optreden van afgelopen weekend tegen Paris Saint-Germain. Kenny Tete kan wel rekenen op een basisplaats.

Lyon ging afgelopen zondag op eigen veld met 0-1 onderuit tegen PSG door een zeer laat doelpunt van Neymar. Les Gones konden geen potten breken en dat heeft trainer Sylvinho ertoe doen besluiten om flink de bezem door zijn basiself te halen. Behalve Depay zijn ook onder anderen Houssem Aouar en Jeff Reine-Adélaïde geslachtofferd. De drie grote namen kregen zondagavond na de nederlaag tegen PSG allen een vier van L'Équipe voor hun optreden.

Voor Depay is het zijn tweede reservebeurt dit seizoen in de Ligue 1. De aanvaller begon in de basis tegen AS Monaco, Angers, Montpellier, Bordeaux en PSG; op 13 september zat hij negentig minuten op de bank tegen Amiens. Tete kwam dit seizoen in de competitie zesmaal in actie, waarvan twee keer als basisspeler. Lyon is momenteel met acht punten uit zes duels terug te vinden op een negende plaats op de ranglijst.

Opstelling Olympique Lyon: Lopes; Tete, Andersen, Denayer, Koné; Tousart, Thiago Mendes; Cornet, Traoré, Terrier; Dembélé

13:39
13:39
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
1

13:15
13:15
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels

12:06
'Club die Geertruida vorige zomer 'pijn deed' komt nu mogelijk weer bij hem uit'

25 september 2019 om 19:03
Of Depay en de andere twee krijgen rust voor dit weekend en de CL volgende week? Maar net hoe de media het wil twisten hè..

falonso

2
25 september 2019 om 19:42
Ik zie veel mensen kritiek geven op de titels en meestal begrijp ik niet waarom ze zich daar zo druk over maken. Clickbait, ach, ik heb er geen moeite mee. Als het me niet interesseert, haak ik alweer af voor ik voorbij de eerste alinea ben. Maar dit... deze titel is totale onzin. Het is gewoon precies wat je zegt; de spelers krijgen rust nu ze een mindere tegenstander hebben.

Rick1o1

0
25 september 2019 om 20:23
Ik vind het wel vroeg om in september al mensen rust te gaan geven. We zijn net 3 wedstrijden bezig bij wijze van spreken

metaalverf

0
26 september 2019 om 02:37
Tja, seizoen is nog lang en als je nu de mogelijkheid hebt, waarom niet?

JeffreyMassing

5
Wat een domme trainer .. A doe je dat sowieso niet maar bij een type speler als Depay moet je dat niet doen dat werkt niet ... Je moet zo'n man vertrouwen geven ondanks als hij slecht presteert want je kan zeggen van hem wat je wilt maar dat niet alles lukt is 1 ding maar hij gooit er nooit met de pet naar en werkt altijd veel.. Ik erger me soms dood aan hem maar ik as hij ergens speelt waar hij de baas is in de kleedkamer dat hij dat ook op het veld terugbetaald en als je hem behandeld als een A junior na een slechte wedstrijd ( tegen overigens de kampioen van de afgelopen 7jaar zo een beetje op een uitzondering na dan maak je het echt niet beter .. en dan straks laten invallen

Rick1o1

2
25 september 2019 om 20:27
Ja maar je kunt toch niet iemand 10 wedstrijden achter elkaar met als rapportcijfer een 3 maar blijven opstellen? Dat is ook niet lekker voor het vertrouwen van je tweede spits die dan nooit een kans krijgt. En zo werkt het ook niet in de top. Daar moet je minimaal 8 van de 10 wedstrijden goed spelen en niet de helft goed en de helft slecht. Dan nemen ze wel een andere.

-The Maestro-

20
25 september 2019 om 19:06
Verliezen met 1-0 in de laaste minuut van kampioen PSG is toch geen schande?

FR_JC

1
25 september 2019 om 19:46
Krijgen gewoon rust, zondag weer en volgende week CL.

AjaxxxLove

38
25 september 2019 om 19:10
Die krijgen gewoon rust. Depay en Auoar zijn sleutelspelers van dit Lyon. Na een 0-1 nederlaag tegen PSG gaat een trainer echt niet zo rigoureus handelen.

Jesaja

4
25 september 2019 om 19:11
Kan Depay niet eens meer dan 2 wedstrijden het vertrouwen krijgen? Jeetje. Hij moet daar echt weg.

NickV Til

5
25 september 2019 om 19:15
Hij geeft ze gewoon rust anders had tete wel op de bank gezeten gezien hij neymar iedere keer liet lopen

Yelle

0
25 september 2019 om 19:37
Jullie hebben er weer een leuke twist aan gegeven. Ik denk niet dat het als ‘wanprestatie’ werd beoordeeld noch dat hij daarom op de bank zit. Een wedstrijdje tegen een laagvlieger rust lijkt me waarschijnlijker.