'Wat er bij Ajax gebeurt, kunnen we hier nooit voor elkaar krijgen'
Dinsdag, 14 mei 2019 om 09:29

Ajax kende een indrukwekkende Champions League-campagne, die uiteindelijk op dramatische wijze ten einde kwam in de halve finale tegen Tottenham Hotspur. De Amsterdammers elimineerden Juventus in de kwartfinale van het miljardenbal en dat heeft indruk gemaakt in Italië. Luciano Spalletti, trainer van Internazionale, denkt echter dat er bij Italiaanse clubs niet gewerkt kan worden zoals bij Ajax.

"Wat er bij Ajax gebeurt, kunnen we hier nooit voor elkaar krijgen. Om te groeien, moeten spelers fouten kunnen maken. Er moeten beslissingen genomen worden die de doelstelling riskeren en daar begint het moeilijk te worden", zo tekenen verschillende Italiaanse media op uit de mond van Spalletti tijdens de persconferentie na afloop van het duel met Chievo Verona (2-0). De zestigjarige oefenmeester wordt aan het einde van het seizoen mogelijk vervangen bij Internazionale, daar er in de Italiaanse media volop wordt gespeculeerd over de komst van Antonio Conte.

"Er worden al drie maanden dezelfde dingen gezegd. La Gazzetta dello Sport schrijft al drie maanden hetzelfde. Als iemand iedere keer zegt dat het morgen gaat regenen, dan zal het op een dag inderdaad regenen", stelt de oefenmeester. "Jullie vragen me al weken dezelfde dingen en ik wil niet onbeschoft zijn door niet te reageren. Als La Gazzetta dello Sport twee jaar lang dezelfde dingen schrijft, moeten ze wel iets weten. Het valt dagelijks te lezen. Het is vrij beledigend om te lezen dat je een flop bent, dat heeft invloed op je functioneren."

"Het gaat niet per se om mij, want dit soort geruchten spelen al een jaar of zeven rond Inter. Dat is vervelend en beledigend, het werkt op een andere manier dan bij andere clubs. Ik weet niet of er sprake is van vriendjespolitiek, maar het werkt anders bij Inter", zegt Spalletti, wiens contract bij i Nerazzurri nog loopt tot medio 2021. "Giuseppe Marotta (de algemeen directeur, red.) wil het beste voor Inter, daar gaat het niet om."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
nederland79
 
47
14 mei 2019 om 09:46
“wat er bij Ajax gebeurt, kunnen we hier nooit voor elkaar krijgen. Om te groeien, moeten spelers fouten kunnen maken. Er moeten beslissingen genomen worden die de doelstelling riskeren en daar begint het moeilijk te worden” tja als je dit toch leest/zelf zegt, je hebt het door maar je bent toch nog te blind om het te zien, hoe dom ben je dan. Omdat de spelers bij italiaanse clubs dus geen fouten mogen maken, want dat brengt de doelstelling in gevaar, worden er maar steeds weer nieuwe spelers aangetrokken, trainers ontslagen en met geld gesmeten... Resultaat....helemaal niks...niks niks. Juve wordt al tig jaar op rij kampioen en de andere clubs in Italie presteren ook niks in Europa (behalve 1 halve finale van Roma). Ik weet niet wat hun doelstellingen zijn, maar volgens mij worden de doelstellingen al jaren niet gehaald. T geld blijft in het rond vliegen en de trainers volgen elkaar in rap tempo op. Waarom zou je dan blijven denken dat dat de juiste manier is? Misschien is beleid toch niet zo'n vies woord
 
eenopinie
 
56
14 mei 2019 om 09:51
Het gaat juist om de beleidsmakers waar hij op doelt. Je krijgt als trainer geen ruimte om risico’s te nemen. Want dan rekenen ze je meteen af. Het gaat om winnen, maakt niet uit hoe. Als je wil bouwen en een spelsysteem met aanvallende intenties wil hanteren zal dat tijd kosten met zo af en toe tegenslagen. Die tijd krijgen trainers en selecties in Italië niet.
 
nederland79
 
7
14 mei 2019 om 10:06
ja dat snap ik.. Ik heb het ook over het bestuur van de clubs
 
Javanovicc
 
2
14 mei 2019 om 11:32
Dan zegt nederland79 toch gewoon precies het goede? Hij zegt niet dat het de trainer zijn schuld per se is he..
 
J.Vertongen
 
1
14 mei 2019 om 09:52
Jij hebt er klaarblijkelijk kijk op! Ik snap zelf ook niet helemaal wat Spalleti ons wijs probeert te maken.
 
armandode
 
4
14 mei 2019 om 10:21
Maar zeg nou zelf hier in Nederland blijven we toch ook maar trainers ontslaan?
 
Javanovicc
 
0
14 mei 2019 om 11:38
en hoe gaat het met die clubs?
 
azchelsea
 
2
14 mei 2019 om 14:26
Dat valt wel mee toch? Naar mijn weten 5 trainers ontslagen dit seizoen en dat is geloof ik het maximaal per seizoen sinds het begin van deze eeuw. Als je bedenkt dat Zamparini alleen al als voorzitter 61 trainers heeft gehad in 15 jaar valt het in Nederland wel mee toch?
 
SpeedyAFC
 
4
14 mei 2019 om 10:33
Zoals eenopinie stelt, het gaat om het beleid. Als een trainer anders wil gaan werken, ontstaat er weerstand, gaan op korte termijn de prestaties naar beneden. Vijf nederlagen verder staat de trainer op straat, komt er een nieuwe trainer en die gaat weer op de oude manier werken. Zie Frank de Boer bij Inter en zijn opvolger. Een club als inter zal een trainer nimmer drie jaar de tijd gunnen om een top team te bouwen om in de CL te presteren. Bij Ajax was het acceptabel dat er vier jaar niets gewonnen werd, men ging gewoon door met waar men mee bezig was.
 
Ravel
 
1
14 mei 2019 om 11:06
Dat is toch precies wat Spalletti hier probeert te zeggen. Korte termijn denken overheerst overal ook in andere bedrijfstakken. De belangen zijn nu eenmaal minder groot in 't Nederlandse voetbal dus is er nog sprake van enige ruimte. Maar dat is ook in rap tempo aan het veranderen. Er zijn nog weinig clubs die een lange termijn beleid durven te voeren. Het is juist goed dat trainers als Spalletti dit blijven signaleren. Niet dat er veel gaat veranderen denk dat 't alleen maar erger wordt.
 
nederland79
 
3
14 mei 2019 om 11:39
ja, maar dat zeg ik dus...dat korte termijn denken levert helemaal niks op. Want er wordt al jaren niks gepresteerd door een inter en ac milan bijvoorbeeld. Al die verloren jaren hadden ze beter aan iets nieuws kunnen bouwen, dan 8x voor veel geld hetzelfde proberen, terwijl t 8x niks oplevert. uiteindelijk wint een goed lange termijn beleid het altijd van kortzichtigheid
 
MarcoVerratti
 
8
14 mei 2019 om 11:24
Spalletti slaat hier mijn inziens juist de spijker op zijn kop. In Italië, en bij Milan en Inter in het bijzonder, is er geen tijd om aan een team te bouwen. De beleidsbepalers en ook de supporters eisen onmiddelijk successen. Spalletti kan het zich gewoonweg niet veroorloven om talenten de kansen te bieden. Deze maken door hun onervarenheid fouten die punten gaan kosten. Punten die van belang zijn voor het behalen van de doelstellingen, waar een trainer uiteindelijk op afgerekend wordt. Het probleem bij Inter is, is dat er geen lange termijn project is. Aankomende zomer kan ik al uittekenen. Er gaat weer een flinke schoonmaak plaatsvinden. In plaats van 3 spelers aan te trekken die écht wat toevoegen, gaat Inter het budget verspreiden om alle zwakke posities binnen het elftal te gaan versterken. Zo komen er dus een stuk of 7 nieuwe spelers, waarvan de helft uiteindelijk niet aantoonbaar beter zal blijken dan de speler die er al zat. Inter zou zomer na zomer moeten toebouwen naar een team dat op termijn kan concurreren met Juventus. Haal aankomende zomer echt een goede vleugelverdediger, middenvelder en aanvaller. schuif op posities waar je dun bezet bent een veel belovende jeugdspeler door (inter bezit namelijk echt wel talent in de jeugdopleiding), en herhaal deze zetten de daaropvolgende zomer weer. Uiteindelijk zal je dan een team (inter speelt al jaren niet meer als team) hebben staan wat met Juve kan concurreren. De middelen zijn er echt wel, het beleid laat echter al jaren te wensen over.
 
nederland79
 
2
14 mei 2019 om 11:43
ja en dat is toch vreemd. Wanneer hebben ze daar in de top nou eindelijk eens door dat je een visie moet hebben, beleid moet voeren. Dat je niet in 1x van een waardeloos team, naar een winnend team kunt gaan. Wanneer gaan ze bouwen. Spaletti zegt dat dat niet kan in Italie, omdat er gelijk gepresteerd moet worden. Maar dat gelijk presteren, lukt al jaren niet. Dat moeten die beleidsbepalers toch ook een keer door hebben?
 
MarcoVerratti
 
2
14 mei 2019 om 11:58
Heeft deels te maken met de voetbalcultuur (lees trots) en deels te maken met het uitspreken van te hoge verwachtingen. Inter presteert al 9 jaar niet zoals het hoort. De tifosi horen jaar achter jaar vanuit het bestuur de verwachting dat Inter weer mee gaat doen om het kampioenschap. Keer op keer lukt dat natuurlijk niet. Het geduld van de supporters raakt op en de druk op het bestuur neemt weer verder toe. Het is een soort domino effect wat al jaren gaande is. En hoe stop je dat? Er is de afgelopen jaren vaak gesproken van een zogenaamd 'jaar 0'. Ik betwijfel of de tifosi zitten te wachten op weer zo'n uitspraak. Daarnaast is Inter de afgelopen jaren twee keer overgenomen door nieuwe eigenaren. Die ook hebben willen laten zien dat ze serieuze bedoelingen hadden met Inter en dus met geld hebben gesmeten. Vaak, mede door vertrouwen in verkeerde zaakwaarnemers, in de verkeerde spelers. Het is dus het gevolg van verschillende factoren. Je hebt gelijk hoor, en ik denk dat sommige beleidsbepalers dat ook wel door hebben. Marotta, de nieuwe directeur bij Inter, heeft jarenlang het juiste beleid gevoerd bij Juventus. Maar als ik dan lees dat Marotta Spalletti wil ontslaan en Conte wil gaan aanstellen, en dat zo'n grapje 100 miljoen euro gaat kosten, dan betwijfel ik of Marotta het wel echt begrijpt. Die 100 miljoen zou ook in spelers kunnen worden gestoken, waardoor Spalletti ook echt wel beter gaat presteren.
 
Cimato
 
0
16 mei 2019 om 19:11
De bestuurders van Inter hebben wel een lange termijns visie, maar die is meer op financieel vlak gebaseerd. Erick Thohir bracht ons naar de Aziatische markt waarna de Suning Group het overnam en een stap verder ging. Het plan wat ze nu hebben is de financiën op orde krijgen en onder de FFP regels uit te komen. De tijden dat Moratti ff 30 miljoen kon geven zodat er een nieuwe speler gekocht kon worden zijn voorbij. Er moeten nu zwarte cijfers geproduceerd worden en dat doen ze door middel van shirt verkoop over de hele wereld en meer sponsoren binnen halen. Met dat geld kan de selectie versterkt worden op de juiste plekken. Wat je de laatste jaren hebt gezien is dat de verdediging en middenveld versterkt is. Verdediging is in orde nu met Skrinair, De Vrij, Miranda en Ranochia. Op het middenveld zijn ze volledig doorgeslagen met teveel aankopen waardoor de aanval achter bleef. Daarom zijn er nu veel middenvelders en wordt er op balbezit gespeeld, maar geen aanvallers om het af te maken. Tel daar ook nog bij op dat ze niet altijd als een hecht team spelen + het gezeur wat bijv. Icardi brengt en de vele blessures en je krijgt magere jaren. In de tussentijd zijn ze ook bezig met de Inter Campus om kinderen uit arme landen een toekomst te bieden in het voetbal. Waarschijnlijk komen daar over een paar jaar een paar goede spelers uit tevoorschijn die in de Primavera gaan spelen en daarna doorstromen naar het 1e of verkocht worden aan andere clubs. Laatste vind ik wel gigantisch zonde want zelfs als wisselspeler kunnen ze heel veel leren en uiteindelijk doorstromen. Italiaans voetbal is een wereld van successen behalen tegen elke prijs. Is niks mis mee, maar dan moet het achter de schermen wel als een goed geoliede machine werken. De komende paar jaren worden waarschijnlijk nog slecht qua prestaties, maar zolang de bestuurders doen wat ze gezegd hebben (Wat ze tot nu toe doen) komen we uiteindelijk weer terug op het oude niveau. Als fans zijnde moeten we gewoon geduld hebben de club blijven steunen.
 
HdeV
 
10
14 mei 2019 om 09:48
De Telegraaf doet toch hetzelfde met ten Hag en de spelers van Ajax als La Gazzetta dat doet? Dat het in Italië anders gaat klopt natuurlijk wel, maar het hoeft niet onmogelijk te zijn. AC Milan en Inter zijn in Italië al sinds 2012 het lachertje. Als je zeven jaar geleden had ingezet op de jeugd had je dezelfde resultaten behaald maar nu ondertussen wel weer hoop op de toekomst want dan stond er tenminste en basis om verder mee te gaan. Nu zijn ze geen haar verder en ondertussen blijft Juventus maar uitlopen. Gewoon een extreem gebrek aan intelligentie zit daar in de top.
 
maurootje
 
3
14 mei 2019 om 10:55
Nonsens, bij Milan lopen er louter toptalenten Rond, allemaal bij elkaar gehaald/opgeleid in slechts, idk, 3 jaar? Toptalenten: Donnarumma,Romagnoli,Calabria,Piatek,Kessie,Bakayoko Waarvan Eigen jeugd:Donnarumma,Calabria,Cutrone Met de aanvulling van goede spelers als Suso,Reina,Bonaventura staat er gewoon een goed elftal, alleen gatusso heeft niet de meeste voetbalintelligentie, zet pep of Klopp er neer en je krijgt wel mooi, zelfs met Gatusso kunnen we nunnog steeds 4e worden, dus zo slecht is dit team niet
 
voetbalfreak
 
13
14 mei 2019 om 09:48
Het is toch geweldig te zien dat er overal op de wereld ajax genoemd wordt als voorbeeld. En dat zeg ik als niet ajacied. Het is voor de Amsterdammers te hopen dat het niet bij 1 seizoen blijft.
 
J.Vertongen
 
2
14 mei 2019 om 09:56
Zou mooi zijn als Ajax volgend seizoen ook nog ver komt in de CL. Maar als je leest dat spelers als De Ligt, De Jong, Van de Beek en wellicht ook nog Ziyech gaan vertrekken..
 
nederland79
 
12
14 mei 2019 om 10:10
t belangrijkste is dat ze de poulefase halen. Anders doe je idd gelijk weer een enorme stap terug. En vervolgens mee doen om overwinteren en minimaal derde worden zodat je nog de EL in gaat. De kampioen van volgend jaar gaat rechtstreeks de CL in, dus 3 jaar achter elkaar CL poulefase halen wordt gewoon belangrijk. Structureel de halve finale halen zit er natuurlijk niet in, maar bijna altijd poulefase en af en toe overwinteren moet het doel zijn denk ik zo.
 
Sulejmanii
 
0
14 mei 2019 om 14:48
Nederland lijkt mij ook het doel, en de titel beker en overwinteren met el is al zeker een geslaagd seizoen voor mij.
 
Sirius
 
0
14 mei 2019 om 15:28
Het is niet meer dan logisch. Ajax heeft zich in de afgelopen jaren als club in een kleine competitie waar geld niet veel aanwezig is op elk vlak ontwikkeld, terwijl clubs als Internazionale alleen maar af zijn gegleden. Dan is de eerste logische gedachte met betrekking tot dat soort clubs: "als Ajax het kan, moeten wij ook zeker in staat zijn dat te kunnen". Je kijkt altijd naar een voorbeeld van goed beleid en op dit moment is Ajax dat even binnen Europa.
 
koeral
 
3
14 mei 2019 om 09:49
“wat er bij Ajax gebeurt, kunnen we hier nooit voor elkaar krijgen. Om te groeien, moeten spelers fouten kunnen maken. Er moeten beslissingen genomen worden die de doelstelling riskeren en daar begint het moeilijk te worden” Haha wat een onzin toch? Inter presteert toch al jaren niks. Denk niet dat ze bij Inter blij zijn hoe het daar de laatste jaren gaat.
 
Nuno2004
 
2
14 mei 2019 om 10:19
Er staat wel veel druk op, maar bij Ajax ook. Ik vind dat de component beleid een beetje overdreven wordt. Als Ajax echt een geweldig beleid heeft moeten er volgend jaar nieuwe talenten ingepast worden die het niveau hebben om het team te laten overwinteren in de CL. Naar mijn mening is er vorige zomer gewoon goed gekeken naar missende aspecten in het team en is daar op ingekocht. Dat doet ieder team. Ajax had daarbij het geluk dat er al een team stond met specifieke kwaliteiten. Maar dat hebben ze al een decennium. Zie de halve Spurs selectie.
 
Tornado72
 
5
14 mei 2019 om 09:58
In een topcompetitie is het inderdaad veel lastiger. Ajax wordt toch wel minimaal tweede al stellen ze bij wijze van spreken 11 junioren op. In een top competitie is de concurrentie veel groter als je daar een jaar minder presteert val je gelijk vele plaatsten terug waardoor je vele tientallen miljoenen misloopt. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat er in een grote competitie geen ruimte is voor een lange termijn visie en een gezond beleid alleen zal het opstellen van eigen jeugd in de top competities wel wat moeilijker zijn als je ook je resultaten wil behalen.
 
linksbuiteadem
 
1
14 mei 2019 om 10:05
Heeft puur met visie te maken. Ajax voert beleid volgens hun visie, Italiaanse clubs (met Inter voorop) denken alleen aan de korte termijn.
 
StefGenoa
 
1
14 mei 2019 om 10:15
Ik snap wel wat Spalletti bedoelt. Inter is een club die jonge spelers (en zeker jeugdspelers) als jarenlang te weinig kansen geeft. Ze spenderen hun geld liever aan ervaren spelers, of spelers die hebben bewezen mee te kunnen in de Serie A. Een recentelijk voorbeeld is Zaniolo. Radu keept dit jaar ook uitstekend bij ons, ik ben benieuwd of hij ooit de kans gaat krijgen bij Inter. Ik denk dat hij doelt op het feit dat bij Ajax jeugdspelers en jonge talenten wel de kans krijgen. Al moet ik daar wel de kanttekening bij plaatsen dat het risico om jonge talenten te laten rijpen in de Eredivisie een stuk kleiner is dan in de Serie A, daar wordt tactisch en fysiek toch wel een stuk meer gevraagd.
 
maurootje
 
5
14 mei 2019 om 10:48
Serie A is, is nog nooit en zal ook nooit zoals Ajax worden, de hollandse school. Waar ik blij om ben, niks ten nadele van Ajax, maar als serie opeens elke club de hollandse school gaat hanteren, tja, zou zonde zijn, iedere competitie heeft haar eigen smaak. In Serie A is dat tactiek en grinta. In de absooute topjaren speelde Milan niet een als ajax/Barcelona, maar als Real madrid in haar topjaren, zelfde niveau, maar ander soort voetbal. Net zo mooi voetbal trouwens. En tijd, zoals Spaletti al zegt, dat krijg nooit in Italie, vroeger niet, nu niet, in de toekomst niet, ook dat heeft, voor mij zn charmes(en natuurlijk nadele). Geen enkele competitie mooier en interessanter dan de Serie A. ?
 
MarcoVerratti
 
0
14 mei 2019 om 11:39
Ben het er mee eens dat Italiã« nooit hetzelfde zou worden als Nederland op dit gebied. In Nederland werd ten tijde van de crisis ook gesproken over Duitsland en Belgiã«, en dat daar eens goed naar gekeken moest worden. Nederland is er toch mooi bovenop aan het komen, op haar eigen manier. Echter benoemd Spalletti wel een paar pijnpunten waar naar gekeken moet worden. Het mondiale voetbal is veranderd, en Inter en Milan hebben de slag gemist. Of we dat nou leuk vinden of niet. Om er bovenop te komen zullen we innovatief moeten zijn. Zoals Ajax dat ook is. Op onze eigen manier. Dat betekend niet dat we opeens onze hele voetbal filosofie moeten gaan veranderen. Totaalvoetbal zal denk ik nooit werken in Italiã«. Tacktiek en omschakeling blijven een belangrijk aspect, en dat is ook goed. Dat vind ik ook het mooie aan het voetbal in Italiã« en hoort bij onze indentiteit. Korte termijn visie zal echter wel plaats moeten gaan maken voor lange termijn visie. Inter en AC proberen al jaren in éã©n transferperiode het gat met Juventus te dichten. Dat gaat gewoon niet lukken. Stel een drie-jaren plan op, met bescheiden doelen per seizoen. Geef trainers en spelers de tijd ergens naar toe te werken. Er wordt gewoonweg niet goed omgegaan met de middellen die Inter en AC nog steeds tot hun beschikking hebben.
 
Sirius
 
0
14 mei 2019 om 15:23
@maurootje Het gaat ook niet om de Hollandse school. Ajax is momenteel nog even het onderwerp van gesprek en dan is het logisch dat clubs eens kijken hoe het mogelijk is dat een club uit een kleine competitie zich op veel vlakken zo snel ontwikkelt. Dan voelen mensen als Spaletti direct nattigheid. Hij staat namelijk al onder druk en het eerste argument onder supporters en analisten zal zijn: "als Ajax het al kan, moet Inter het ook kunnen." en daar valt natuurlijk wel iets voor te zeggen. Spaletti: “wat er bij Ajax gebeurt, kunnen we hier nooit voor elkaar krijgen. Om te groeien, moeten spelers fouten kunnen maken. Er moeten beslissingen genomen worden die de doelstelling riskeren en daar begint het moeilijk te worden” Er worden meer dan genoeg fouten gemaakt in de Serie A. Maakt het dan nog uit of die fouten gemaakt worden door een ervaren speler of een jong groot talent? Dat antwoord is nee. AC Milan en AS Roma hebben bijvoorbeeld aardig wat goede talenten die veel spelen, dus waarom zou dat bij Internazionale ineens niet kunnen?! Bovendien worden die doelstellingen nu al niet gehaald, dus dan heb je als Spaletti zijnde sowieso al een zeer slecht argument.
 
Asthereal
 
2
14 mei 2019 om 11:40
Als Spaletti dit bedoelt als kritiek naar de bestuurders bij Italiaans clubs, dan ben ik het met hem eens. In Nederland begrijpen we iets beter dat je eerst moet zaaien en daarna pas kunt oogsten. Bij ons is resultaat ook belangrijk, maar wij zijn wel meer bereid om te investeren om later juist extra veel resultaat te kunnen boeken. Maar in het algemeen: natuurlijk kan dit in Italië ook. Kwestie van goed beleid maken en niet in paniek raken als Peter Bosz het lastig heeft in de eerste maanden. Je weet wat iedereen kan. Geef het wat tijd om te rijpen, en dan kun je zes maanden later in een finale staan. Dat gebeurt nooit als je elke twee maanden je trainer eruit schopt en achter iedereens rug om spelers aantrekt of verkoopt.
 
JYacoub
 
0
14 mei 2019 om 14:55
Hij is gewoon waardeloos, dat Inter weer 5 stappen achteruit heeft is allemaal zijn fout. Jij kon beschikken over de beste talent in de serie A, Zaniolo en een nummer 10 Rafinha. Cancelo moest weg, omdat er niet genoeg geld was. Ja want jij moet naingolan kopen! Hij heeft vanaf het begin een gigantisch groot fout gemaakt. Nu is inter de dupe
 
Sirius
 
0
14 mei 2019 om 15:17
“wat er bij Ajax gebeurt, kunnen we hier nooit voor elkaar krijgen. Om te groeien, moeten spelers fouten kunnen maken. Er moeten beslissingen genomen worden die de doelstelling riskeren en daar begint het moeilijk te worden” Wat een enorme onzin. Er worden anders meer dan genoeg fouten gemaakt bij Internazionale alleen al en dan maakt het weinig uit of die fouten gemaakt worden door een doorgewinterde prof of een jong talent. Echter zijn veel grote clubs zo beperkend in hun denken dat ze door de bomen het bos niet meer zien.
 
Japie_Krekel
 
0
14 mei 2019 om 17:00
dat is het verschil tussen de topclubs uit de Eredivisie en de topclubs uit een topcompetitie. Ajax mag presteren in Europa, Inter moet presteren in Europa en die kopen dan maar alles wat los en vast zit in de hoop dat weer een keer te bewerkstelligen. in dat soort competities krijgen de clubs helaas de tijd niet om een lange termijnbeleid te kunnen voeren