Waterreus: 'Ik zie in hem een keeper voor Ajax, PSV of Feyenoord'
Dinsdag, 7 maart 2017 om 23:10

Tim Krul begon onwennig aan zijn avontuur bij AZ, maar vorige week loodste de doelman de Alkmaarders bijna hoogstpersoonlijk naar de finale van het KNVB-bekertoernooi. In de strafschoppenserie die volgde na een doelpuntloos gelijkspel tegen SC Cambuur eiste Krul de hoofdrol op door de beslissende penalty van Martijn Barto te keren. Ronald Waterreus prijst de Oranje-international deze week in zijn column voor Voetbal International.

"Dit soort spelers krikken het niveau en de status van de Eredivisie alleen maar op", schrijft de voormalig keeper van onder meer PSV. Krul besloot het seizoen op huurbasis af te maken bij AZ, nadat hij er in de eerste seizoenshelft niet in was geslaagd een basisplaats te bemachtigen bij Ajax, dat hem aanvankelijk huurde van Newcastle United. Een carrièremove die te prijzen valt volgens Waterreus. "Het getuigt van lef. AZ steekt zijn nek uit."

"Bij Ajax bleek hij nog niet fit en AZ geeft hem nu als huurling de voorkeur boven de keeper die ze onder contract hebben. Bovendien heeft de technische staf hem laten staan toen hij geen goede indruk maakte. AZ redt nu misschien zijn carrière wel", vervolgt de analist. Krul ligt nog anderhalf jaar vast bij Newcastle United. "Vanuit sportief oogpunt zou het zonde zijn als hij volgend seizoen ergens in Engeland op de bank gaat zitten. Hij is 28 en in potentie zie ik in hem nog steeds een keeper voor Ajax, PSV of Feyenoord."

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
DelanoRobert
 
9
7 maart 2017 om 23:20
Erg slechte start bij AZ. Niet raar dat Onana hem voorbij ging.
 
Toetertje
 
4
7 maart 2017 om 23:22
Onana is hem eigenlijk nooit voorbij gegaan. Krul is voor Ajax gewoon nooit een betere optie geweest gedurende het seizoen.
 
swaap
 
0
8 maart 2017 om 06:55
Onana deed het goed als vervanger van Krul daarom mocht hij blijven staan. Eenzelfde verhaal als Jones bij Feyenoord t.o.v. Vermeer, Vermeer geblesseerd, Jones doet het goed dus blijft staan
 
jan1980
 
0
8 maart 2017 om 07:35
Met zoveel geblesseerden en schorsingen in de verdediging voor hem kan krul weinig aan intikkers doen
 
Cyberize7x
 
0
8 maart 2017 om 10:53
Nou dit is niet helemaal waar hoor. Is erg slordig in de passing, laat regelmatig balletjes los en oogde zeker in het begin gewoon erg onzeker. Logisch natuurlijk als je ziet van hoe ver hij komt maar om nou te stellen dat hij er niets aan kan doen vind ik niet helemaal terecht.
 
Alkmaar54
 
10
7 maart 2017 om 23:26
Lekker bij AZ blijven.
 
gebakkenkip
 
9
7 maart 2017 om 23:35
Heeft toch laten zien bij Ajax dat hij minder is dan Onana, snap niet waar deze redenatie vandaan komt.
 
TheJIgsaw
 
3
7 maart 2017 om 23:50
Denk dat hij bedoelt dat als hij zijn oude niveau weer haalt hij een prima keeper voor de top van de eredivisie is. En ik denk dat veel mensen het daar gewoon mee eens zijn, waaronder ik. Onana is een complete verassing maar mocht hij geblesseerd raken of verkassen dan is een krul in vorm een prima alternatief
 
jan1980
 
0
8 maart 2017 om 07:36
Hij was geblesseerd bij Ajax... dus hoe kan je dan een concurrentie strijd verliezen gezien hij nu pas echt fit is
 
Imponeria
 
1
7 maart 2017 om 23:59
Als opvolger van Zoet misschien, als hij beter gaat keepen dan.
 
MillanO
 
0
8 maart 2017 om 01:04
Zat ik ook aan te denken. Krul heeft gewoon veel pech dit seizoen. Er zijn verschillende redenen waarom hij zijn niveau nog niet haalt. Ik ga er van uit dat hij er volgend seizoen, na een goede vakantie, weer gewoon staat.
 
camiel
 
0
8 maart 2017 om 09:53
Hou op man Jullie hebben Jurjus!
 
Imponeria
 
0
8 maart 2017 om 09:56
Jullie? Hoe vaak moet ik nog zeggen dat ik niet voor PSV ben Jurjus vind ik nog te jong!
 
ScH14FcB
 
2
8 maart 2017 om 00:30
Nou moeten we niet gaan overdrijven na die penalty's tegen Cambuur. Dat was knap, of misschien geluk, maar daarvoor liet hij echt niks zien. Hij maakte een aantal belangrijke fouten in de eerdere wedstrijden voor AZ, en de statistieken helpen hem daar ook niet in. Zit denk ik op dit moment op zijn plek bij AZ, en als hij niet beter gaat spelen is het ook zijn top.
 
shoarmapappa
 
2
8 maart 2017 om 01:17
Je haalt me de woorden uit mn mond. Ik ben weliswaar een AZ supporter, maar tot de wedstrijd tegen Cambuur, en ik denk menig AZ fan, hadden toch hoe gek het ook klinkt liever Rochet in de goal gezien. Natuurlijk moet Krul weer in het spelletje komen en wedstrijdritme opdoen zoals nu, maar juist door die fouten die hij gemaakt heeft was hij een zelfde soort keeper als we al hebben, Rochet. In de wedstrijd tegen Cambuur had hij echter wel een bal eruit gehaald die ik eigenlijk voor onmogelijk hield, en zo zie je toch dat hij het na zijn blessure nog niet verleerd is. Hopelijk leept hij komende wedstrijden net als tegen Cambuur, gewoon subliem, maar wat Waterreus zegt is onzin, je weet dat Krul een penaltykiller is, en dan tegen, met alle respect, Cambuur de penalty's eruit haald en vervolgens zeggen dat hij top 3 aankan, is even teveel van het goeie. Nu lekker blijven keepen de rest van het seizoen in Alkmaar om weer op niveau te komen, en dan pas verder kijken
 
nrvier
 
4
8 maart 2017 om 07:19
Penalty's? Hij pakt er 1, net zoveel als Nienhuis van Cambuur.
 
Verpatopspits
 
0
8 maart 2017 om 09:25
Misschien is Nienhuis nu ook goed genoeg voor een top drie club
 
nrvier
 
0
8 maart 2017 om 09:54
Als dat de standaard is wel
 
Sammerens
 
0
8 maart 2017 om 10:01
Hij hield AZ in die wedstrijd ook gewoon keihard in de race met een geweldige redding. Ik denk vooral dat men een onrealistisch verwachtingspatroon heeft gecreã«erd van de directe impact die Krul zou hebben. Veel langer geblesseerd dan vooraf gedacht bij Ajax. Door Bosz is ook niet al te lang geleden duidelijk aangegeven dat Krul gewoon veel langer nodig zou hebben om weer op niveau te komen. Vervolgens pikt AZ hem op en gooien ze hem meteen in de basis. Daar kon je van tevoren de nodige vraagtekens bij zetten natuurlijk. Bij Jong Ajax was wel duidelijk dat Krul nog een lange weg te gaan heeft. Uiteindelijk heeft Krul zeker enkele fouten gemaakt. Het lijkt echter wel alsof alles volledig op hem wordt geschreven en men sterk aan scorebord journalistiek doet. Als je kijkt naar de oorwassing tegen Lyon dan hield de verdediging van AZ gewoon open huis. Krul ging daar bij de vierde goal de fout in, maar de overige 6 kwamen toch echt voort uit zwaar amateuristisch verdedigen van zijn medespelers. Duidelijk is dat Krul simpelweg enkele goede wedstrijden nodig heeft om vertrouwen te tanken en zo weer in zijn vorm te groeien. De wedstrijd tegen Cambuur zou daarin zeer belangrijk moeten zijn. Zeer belangrijke topredding in de wedstrijd en de beslissende penalty klem gepakt. Nu die lijn doorzetten en dan is hij qua niveau de Eredivisie zo weer ontgroeid.
 
daveke
 
3
8 maart 2017 om 01:38
Krul is gewoon een hele goede keeper. Sterker nog als hij in Topvorm is dan is hij wat mij betreft de 1ste keeper van het Nederlands elftal. Is heel lang geblesseerd geweest en gaat nu wel steeds beter spelen. Hij heeft fouten gemaakt dit seizoen maar heeft toch ook al een aantal geweldige ballen gepakt. Wat mij betreft speelt de beste keeper van de eredivisie toch echt in Alkmaar.
 
cabinessence
 
3
8 maart 2017 om 09:05
Tim Krul heeft 16 maanden niet op niveau gespeeld, wist ook toen hij weer fit was geen basisplaats af te dwingen bij Ajax (waar hij wel voor gehaald was) en bij AZ heeft hij in een maand tijd 19 goals om z'n oren gekregen, waarbij hij niet altijd vrijuit ging. Zullen we dus eerst even wachten totdat hij weer eens een paar maanden op rij heel goed gekeept heeft voordat we gaan praten over Ajax, PSV of Feyenoord en dan eventueel het Nederlands Elftal? Of gaan we er na 1 gestopte penalty tegen Cambuur alweer vanuit dat hij de oude is?
 
camiel
 
0
8 maart 2017 om 09:54
AZ kan hem na het seizoen overnemen??
 
Sammerens
 
0
8 maart 2017 om 10:05
Laten we het omdraaien. Hij heeft 16 maanden niet op niveau gespeeld. Waarom beoordeelt men zijn niveau dan alsof het raar is dat hij niet na een wedstrijd of 10 a 12 alweer op zijn topniveau zou zitten? Waarom hebben we het constant over 'hij heeft zoveel goals tegen gehad in 2 wedstrijden tegen Lyon' alsof het allemaal zou fout is geweest, terwijl zijn verdediging gewoon open huis aan het houden was?
 
cabinessence
 
0
8 maart 2017 om 12:43
@sammerens: Dat is op zich niet raar, nee (alhoewel Krul dit seizoen wel alweer 14 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld heeft). Maar als een speler er bijna anderhalf jaar uit is geweest, dan is het altijd onzeker of hij zijn oude niveau ooit weer gaat halen. Wat is dus zeg is: even wachten of hem dat gaat lukken voordat we het weer over Ajax, PSV of Feyenoord gaan hebben. Verder: 4 en 7 goals tegen Lyon, 4 goals tegen Psv, dat is wel heel veel, hoor. En daar zaten ook echt wel (grote) fouten van hem bij.
 
IvoRutten
 
0
8 maart 2017 om 10:14
Denk dat roda jc of Ado den haag beter bij zijn niveau past!!!!