'WBA is wachten beu en stapt naar FIFA om 260.000 euro van Barcelona'
Maandag, 9 december 2019 om 12:18

Barcelona nam afgelopen zomer de talentvolle aanvaller Louie Barry over van West Bromwich Albion, maar is nog altijd niet over de brug gekomen met de transfersom van circa 260.000 euro. De Engelse club wacht sinds september op de compensatie en is nu naar de wereldvoetbalbond FIFA gestapt om het proces te bevorderen, zo meldt de Birmingham Mail.

De zestienjarige Engels jeugdinternational had afgelopen zomer de keuze uit diverse Europese topclubs. Onder meer Paris Saint-Germain hoopte hem over te nemen van West Bromwich Albion, maar de spits koos voor een overstap naar Barcelona, waar hij dit seizoen uitkomt voor Onder-19. Barry stond nog niet onder contract bij West Bromwich en maakte derhalve transfervrij de overstap naar La Masía.

Echter, een compensatiesom van 260.000 euro is verplicht voor clubs die talenten jonger dan 23 jaar weghalen uit het Verenigd Koninkrijk, zo schrijft de Birmingham Mail. WBA klopte bij Barcelona diverse keren aan met de vraag om het openstaande bedrag over te maken, maar tot dusver heeft de Spaanse club dat nagelaten. De koploper van de Engelse Championship is het wachten beu en is daarom naar de wereldvoetbalbond gestapt.

Barcelona investeerde afgelopen zomer veel in jonge talenten. Zo werd bijvoorbeeld Ludovit Reis voor miljoenen overgenomen van FC Groningen, werd de Nederlandse vleugelverdediger Mike van Beijnen transfervrij overgenomen van NAC Breda en kwam Xavier Mbuyamba over van MVV Maastricht. Voor het eerste elftal werden onder meer Frenkie de Jong (Ajax), Neto (Valencia), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Emerson (Atlético Mineiro) naar het Camp Nou gehaald.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Isco24
 
58
9 december 2019 om 12:52
Er wordt in dit artikel volledig voorbij gegaan aan het feit dat Barry in de ogen van Barcelona (en het contract dat hij bij WBA had) een vrije transfer was. In Barca's beleving heeft WBA daarom geen recht op een transfersom/compensatie.aangezien hij reeds is ingeschreven en wedstrijden heeft gespeeld in -19, lijkt het dat Barca het recht heeft om hem in te schrijven en hij dus transfervrij was. Als hij namelijk niet transfervrij was, zou Barca hem ook niet kunnen inschrijven. Jammer dat dit niet in het artikel vermeld wordt. Nu wordt Barcelona weer als boeman neergezet, terwijl het niet de waarheid is.
 
MarcelKalasj
 
7
9 december 2019 om 13:00
Waarom zou iemand met een contract transfervrij zijn? Wat heeft de club er dan aan om jou een contract te geven
 
Isco24
 
13
9 december 2019 om 13:02
Dat is het nou juist. Hij zou uit zijn contract gelopen zijn. WBA heeft hem een contract voorgelegd destijds en deze heeft hij geweigerd. Net als een contract bij Psg.
 
Zwartgras
 
116
9 december 2019 om 13:08
Het gaat volgens mij ook niet om een transfersom maar om een opleidingsvergoeding. Daar is geen contract voor nodig
 
Flection
 
10
9 december 2019 om 13:27
Laten we het er dan over eens zijn dat alle omstandigheden die spelen in dit stuk niet zijn vermeld en dat er een club (in dit geval Barcelona) in een slecht daglicht wordt gezet.het artikel is daarom niet compleet en mist verschillende invalshoeken en feitelijke omstandigheden. Hierdoor wordt er een bepaald beeld neergezet die onvolledig of misschien feitelijk onjuist zijn.ik zou dit stuk negeren en bestempelen als fakenieuws totdat alle feiten en omstandigheden die je kunnen helpen een mening te vormen, goed zijn weergegeven.
 
Joddit
 
8
9 december 2019 om 13:38
Er is geen sprake van fake news, want de berichtgeving klopt. Albion is zoals gemeld van mening dat ze 260k moeten krijgen en naar de FIFA gestapt. Verder wordt er geen oordeel geveld. Ook niet door mij overigens want ik ken de casus verder ook niet.
 
wazza
 
0
9 december 2019 om 18:52
Zwartgras zegt het helemaal goed. Het gaat om de internationale regels van de opleidingsvergoedingen. Contract of geen contract, dat staat los van de opleidingsvergoedingen die betaalt moeten worden aan de opgeleide club.
 
Master D
 
78
9 december 2019 om 13:08
Een beetje jammer dat jij in jouw verhaal voorbij gaat aan het feit dat er regels zijn voor dergelijke internationale transfers voor spelers van 16 jaar en dat het de Fifa is die de opleidingsvergoeding (geen transfersom) op 260.000 heeft gezet. Barcelona probeert schijnbaar onder deze regels uit te komen. Jammer dat jij weer meteen de slachtofferrol in neemt, omdat de boze wereld het waagt om Barcelona te bekritiseren omdat ze zich niet aan de regels houden. Dat is de waarheid, niet jouw berichtgeving waarin je de helft die jou niet uitkomt weglaat.
 
Isco24
 
9
9 december 2019 om 13:15
Mooi altijd als mensen komen met `slachtofferrol` en `boze wereld tegen Barcelona`. Als je jet iets meer zou inlezen, zou je weten dat de regels voor het aantrekken van spelers onder 16 jaar sgewijzigd zijn: "een profclub die een speler aanwerft van een andere profclub riskeert in bepaalde omstandigheden maar liefst 120.000 euro te moeten betalen per seizoen dat de desbetreffende speler aangesloten was bij een andere profclub." Vooral de woorden `in bepaalde omstandigheden` zijn belangrijk in deze. Zolang er geen uitspraak is gedaan, heeft WBA in totaal recht op 0,0. Maar nogmaals, is wel makkelijk om Barcelona als boeman neer te zetten. Mij maakt het niet uit, maar wil wel dat alle feiten op tafel liggen om een goede discussie te kunnen voeren. Edit: Ik heb het even opgezocht voor je. WBA zou eventueel recht hebben op 40.000 euro opleidingsvergoeding. Ze hebben het zelf bepaald op 260.000,- (niet de Fifa). Maar natuurlijk betaal jij ook altijd 26 euro als je iets voor 4 euro moet afrekenen...
 
Fc-Bami
 
33
9 december 2019 om 13:21
Er staat in de tekst anders duidelijk vermeld dat dit bedrag van 260.000 euro verplicht is. Jij begint totáál irrelevant over een transfersom en Barça heeft nou niet bepaald een schoon verleden met betrekking tot jeugdspelers aantrekken. Dus kijk eerst naar je eigen club voordat je onzin gaat verkondigen.
 
Master D
 
39
9 december 2019 om 13:23
Ah, dus je kent toch de regels. Waarom liet je die dan weg in jouw eerste post. VZ beschuldigen van het verstrekken van halve informatie om het vervolgens zelf ook te doen. Overigens is er al lang uitspraak gedaan en heeft Barça hun rapport van de FIFA in oktober ontvangen waarin staat dat ze die 260.000 moeten betalen. Die feiten noem je maar even niet, want ook die komen jou niet uit. Jij wilt dus helemaal niet dat alle feiten op tafel liggen, want jij laat stelselmatig de helft van de feiten weg. Dat is pas makkelijk.
 
Isco24
 
4
9 december 2019 om 13:25
Volgens mij ben ik de enige hier die google heeft? Je hebt het over 'onzin' verkondigen, maar verteld vervolgens niet wat er dan volgens jou onzin is en komt met andere feiten om mijn 'onzin' te weerleggen? Goede discussiepartner ben jij.
 
Isco24
 
4
9 december 2019 om 13:28
Er is geen rapport uitgebracht vanuit de Fifa. Ze hebben enkel hun akkoord gegeven voor het inschrijven van Barry. Oh, en de opleidingskosten bedragen geen 260.000 euro. Dat WBA anders zegt, is geen reden om aan te nemen dat het correct is. Edit: Master D, aangezien WBA naar de Fifa stapt zullen we snel uitsluitsel hebben. Als blijkt dat wat jij zegt klopt, zal ik zeker mijn excuses aanbieden en mijn ongelijk toegeven. Echter geef ik WBA weinig kans, juist omdat de regels bekend zijn en niemand (ook Barcelona niet of welke club dan ook) gaat meer betalen dan ze moeten. Dat het nu wordt neergezet alsof Barcelona (weer) weigert iets te betalen, is in mijn ogen dan ook onterecht en zal blijken dat Barcelona de vergoeding allang betaald heeft en WBA gewoon meer eruit wil halen.
 
Master D
 
22
9 december 2019 om 13:40
Er is wel een rapport omstreeks 10 oktober uitgebracht vanuit de Fifa. Dat Barcelona wat anders zegt is geen reden om aan te nemen dat het correct is (goh wat is dat makkelijk motiveren zeg). Ook maakt dat Barcelona wellicht roept dat de opleidingskoseten geen 260.000 euro bedragen nog niet dat het correct is. Dan kun jij wel heel stoer roepen dat je zogenaamd de enige bent die google heeft, maar schijnbaar kom jij alleen uit bij de propaganda van Barcelona en niet bij de wat onafhankelijke bronnen. Voorlopig is dit nieuwsbericht van VZ een aardig correcte weergave en ben jij de enige die hier zonder feitelijke onderbouwing de propaganda van Barcelona op dreunt. Barca weigert te betalen, negeren alle pogingen tot contact van Wba. Dat zijn de feiten. Barca houdt zich relatief stil, terwijl al maanden gedreigd wordt om naar de Fifa te stappen. Als Barca zich overal aan had gehouden, hadden ze de club die ze ten onrechte beschuldigd allang van repliek gediend. Dat doen ze niet.
 
Isco24
 
3
9 december 2019 om 13:44
Grappig, mijn referentie is namelijk de Britse media. Jammer dat je niet normaal een discussie kan voeren zonder iemand ergens van te beschuldigen (schijnbaar kom jij alleen uit bij propaganda - Jammer dat jij weer meteen de slachtofferrol in neemt - Die feiten noem je maar even niet, want ook die komen jou niet uit). Maakt niet uit, ik hoef jou niet belachelijk te maken omdat ik het niet met je eens ben. Zodra er uitspraak is van de Fifa, zullen we het weten. Edit op jouw edit: Nogmaals, zou jij wel reageren als je voor iets (terecht) 4 euro voor betaalt maar ze jou manen om even 6x zoveel te betalen? --> En als je niet reageert op ze, ben je schuldig. Werkt het echt zo in de wereld?
 
Master D
 
17
9 december 2019 om 13:51
Jij begint zelf met het beschuldigen van VZ van het weglaten van feiten en het in een kwaad daglicht stellen van Barcelona. Als je er vervolgens op gewezen wordt dat je zelf ook de helft van de feiten niet noemt en daarmee alleen maar Barcelona loopt te beschermen noem je dat niet normaal een discussie kunnen voeren. Je weerlegt helemaal niks en komt alleen met argumenten `dat WBA iets zegt maakt nog niet dat het correct is.` Zelf kom je met 0 onderbouwing over waarom wat jij beweert klopt. Dat noem jij zeker normaal een discussie voeren? In die Britse media waar jij naar verwijst staat nergens dat Barcelona van mening is dat ze niks hoeven te betalen omdat het contract was afgelopen. Dus zelfs dat je roept dat de Britse media jouw referentie is, is een halve waarheid. Ja ik zou reageren als ik maandenlang word beschuldigd als wanbetaler terwijl ik alles netjes heb betaald conform de regels die zijn gesteld. Niet reageren is verdacht ja en dan spelen er ook nog zaken als het niet brandschone verleden van Barca.
 
Isco24
 
6
9 december 2019 om 13:59
Op 13:23 heb ik echter dit gezegd: Edit: Ik heb het even opgezocht voor je. WBA zou eventueel recht hebben op 40.000 euro opleidingsvergoeding. Ze hebben het zelf bepaald op 260.000,- (niet de Fifa). - Dit zijn de regels zoals ze voorgeschreven zijn, wat moet ik nog meer doen om aan te tonen dat wat WBA aangeeft niet klopt? Dus zeggen dat ik 0 onderbouwing geef is ook al onjuist. Jammer dat je niet leest wat iemand zegt. Nogmaals. Laten we het vernietigende woord van Fifa afwachten en dan zullen we tot een conclusie komen.
 
Joddit
 
5
9 december 2019 om 13:33
In het artikel wordt het vrij duidelijk dat het gaat om een opleidingsvergoeding en dat het het inzicht betreft van Albion. Geen reden dus om heel erg verbolgen te zijn over het feit dat de reactie van Barcelona er niet in staat, maar dat is mijn mening.
 
SpeedyAFC
 
6
9 december 2019 om 13:49
Echt onzin wat je zegt. Barcleona beweert dat zolang ze het officele rapport van de Fifa niet ontvangen hebben, ze de speler nog niet als een speler van hun beschouwen. Daarom willen ze niet betalen. Echter de speler draagt wel een Barcelona shirt en komt wel uit in wedstrijden van de Barcelona jeugd. Het heeft helemaal niets met tranfervrij te maken, het is gewoon kinderachtig gedrag van Barcelona. Terecht dat WBA naar de Fifa stapt.
 
Arno_P
 
2
9 december 2019 om 17:35
Isco24 het is zeer gebruikelijk om een opleidings vergoeding te betalen. Dat jij dit niet begrijpt wilt niet zetten dat het onlogisch is. Zelfs in Nederland gebeurt het al zei het kleinere bedragen zijn.
 
London Calling
 
1
9 december 2019 om 17:44
Het gaat niet om een transferfee maar om de solidariteitsbijdrage - opleidingsvergoeding.die moeten alle prof clubs betalen op het moment dat ze ergens een jeugdspeler weghalen om te voorkomen dat clubs met meer geld overal jeugdspelers vandaan gaan plukken zonder dat de club(s) die tot dan toe de opleiding van een speler hebben verzorgd daar iets van terug zien.daarom moet, op het moment dat een speler zijn eerste prof contract ondertekend, een opleidingsvergoeding betaald worden aan alle clubs waarvoor die speler tot dan toe heeft gespeeld. Dat is in dit geval dus o.a. Wba. De bedragen die hiervoor gelden worden niet door de clubs maar door de bonden bepaald en zijn voor ieder club met een opleiding op hetzelfde niveau binnen dezelfde bond hetzelfde. Enige variabele is het aantal jaar dat een speler in de opleiding van een club heeft gezeten. In dit geval is het dus vrij simpel, WBA weet hoe lang de speler bij hun in de jeugd heeft gespeeld, ze weten welke opleidingsvergoeding de bond daar tegenover zet en dat bedrag moet Barcelona ze betalen.
 
Cyberize7x
 
8
9 december 2019 om 13:00
Waarom is het zo moeilijk om bepaalde contracten die getekend zijn ook te volgen? Het gaat tenslotte maar om 250k.
 
Bolso
 
3
9 december 2019 om 16:18
Volg gewoon de regels en tik die 2,6 ton af! Anders gewoon een transferrverbodje er overheen Uefa????.