'We hebben weer laten zien dat we de beste linkerkant van Nederland zijn'
Donderdag, 2 augustus 2018 om 11:13

Alexander Büttner speelt alweer anderhalf jaar voor Vitesse en kende sinds zijn rentree in Arnhem vooralsnog een periode met pieken en dalen. De linksback was in de achttien Eredivisie-duels die hij vorig seizoen speelde weliswaar goed voor zeven assists, maar werd in januari van dit jaar ook door de toenmalige trainer Henk Fraser teruggezet naar de beloften wegens een te hoog vetpercentage. Als het aan de verdediger ligt, wordt aankomend seizoen dan ook het jaar waarin hij al zijn criticasters de mond snoert.

"We hebben in de voorbereiding weer laten zien dat we de beste linkerkant van de Eredivisie zijn. Dat zijn mooie dingen, dat willen we dit seizoen ook laten zien", knipoogde hij voor de camera's van FOX Sports nadat ploeggenoot Bryan Linssen hem wat influisterde. "Maar ik wilde het zelf ook al zeggen", vervolgde hij zijn verhaal.

Voordat de Eredivisie begint moeten Büttner en Linssen donderdagavond eerst nog af zien te rekenen met FC Viitorul Constanta. Vitesse is met een 2-2 gelijkspel op zak teruggekomen uit Roemenië en heeft zo aan een overwinning of een remise met weinig doelpunten genoeg om de derde voorronde van de Europa League te bereiken. Büttner rekent zich echter nog niet rijk: "Maar we moeten er niet te gemakkelijk over denken."

"We moeten allemaal honderd procent willen winnen. We spelen tegen een goede tegenstander. We kwamen daar niet voor niets met 2-0 achter en met moeite kwamen we terug tot 2-2. Het gaat geen makkie worden, maar we moeten gewoon winnen", is hij duidelijk. Als Vitesse erin slaagt om door te bekeren, wacht in de volgende ronde de Zwitserse topclub FC Basel als tegenstander.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
6
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Gulpensnuiver
 
6
2 augustus 2018 om 11:25
Uh... volgens mij heeft Ajax en Feyenoord ook wel een lekker linker kantje
 
blackpool
 
30
2 augustus 2018 om 11:26
PSV ook een aardige linkerkant. Hij zegt dit ook met een knipoog hè..
 
BimboOro
 
10
2 augustus 2018 om 11:33
Ik vind dat Feyenoord echt een matige linkerkant heeft. Aardige back, matige buitenspeler. Ik weet niet wat komend seizoen de bedoeling is en of Boëtius weer in genade wordt aangenomen, maar die heeft echt meer slechte wedstrijden gespeeld dan goede. Feyenoord is heel afhankelijk van de rechterkant in mijn ogen.
 
MGMV
 
7
2 augustus 2018 om 11:40
Vind het ook nog maar weinig indruk maken. Dit moet echt Larsson (1e keus) z'n seizoen worden. Hopelijk blijft hij in tegenstelling tot vorig jaar ook blessurevrij. Scheelt nogal een sslok op de borrel. Tegen Fenerbahce zagen we al dat als Berghuis lam gelegd wordt door dubbele dekking het spel vrijwel dichtloopt. Qua backs zijn we wel goed voorzien en doe je ze met 'aardig' wel tekort.
 
Tukkertje91
 
4
2 augustus 2018 om 11:43
Aan de andere kant. Als men met een dichtgelopen spel alsnog binnen 10 minuten 3 keer weet te scoren tegen Fenerbahçe.. Larsson heeft me bij Heerenveen vaak positief verrast. Vorig seizoen was dat misschien door toedoen van blessures niet het geval, toch denk ik dat deze jongen het wel in zich heeft. Iets wat ik bij Jean Paul bijvoorbeeld minder proef.
 
MGMV
 
4
2 augustus 2018 om 12:12
Haha ja, is ook weer zo, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het wel tegen een mindere defensie was. Al was Berghuis wel plots ontketend. Maar ja, ik heb ook nog wel vertrouwen in Larsson, hoor. Alleen het komt er allemaal nog niet uit, helaas. Het zou het spel zoveel diverser maken als er ook veel gevaar van de linkerkant komt. Boetius blijft een geval apart. Heeft alle kwaliteiten om een gevaarlijke buitenspeler te zijn (snelheid, actie, dribbelen, schot, etc.), maar is zo bijzonder wisselvallig en mentaal lijkt het allemaal niet zo snor te zitten. We gaan het meemaken dit jaar.
 
blackpool
 
15
2 augustus 2018 om 11:25
Na de titel te hebben gelezen had ik niet gedacht dat dit artikel over Vitesse ging.. Gelukkig blijkt dit ook met een knipoog gezegd te zijn.
 
Tukkertje91
 
5
2 augustus 2018 om 11:27
Buttner en Linssen klinkt minder dreigend dan bijvoorbeeld Tagliafico en Tadic, dus ik zou persoonlijk wat terughoudender zijn als ik Alex was (ja ja, ook met knipoog). Hoe dan ook heeft dit duo van Vitesse wel flink wat krediet bij mij: energiek, hardwerkend, en bovendien is Linssen een man die belangrijke wedstrijden nog wel eens open weet te breken. Hopelijk kunnen ze dat dit seizoen laten zien. Ben benieuwd wat dit seizoen eredivisie ons brengt. Persoonlijk denk ik dat Vitesse dit jaar meer teweeg kan brengen dan vorig seizoen (althans, hoop ik met name), waar ik AZ en Utrecht iets lager inschat dan vorig seizoen. Het zal wel weer een strijd tussen PSV en Ajax worden, maar clubs als Feyenoord, Vitesse en AZ zullen hopelijk een mooie strijd om plek 3 op de mat leggen. Nog 8 dagen, dan gaan we weer los op het hoogste niveau!
 
Davy de Pauw
 
6
2 augustus 2018 om 11:45
Ik verwacht juist veel van Utrecht. Zijn weliswaar Ayoub en Labyad kwijt, maar hebben prima ingekocht met o.a. Overeem en Gustaffson. Persoonlijk ken ik die Gavory en Bergstrom niet, maar als ik de media moet geloven kunnen die twee wel wat. Makienok kwam vorig jaar ook met hoge verwachtingen binnen maar miste zo goed als het hele seizoen door een blessure, zal er nu weer bijkomen. Ben benieuwd.
 
Tukkertje91
 
2
2 augustus 2018 om 11:48
Overheem in principe wel, maar ik heb bij Gustafson nog geen heel warm gevoel. Hij heeft het bij Roda meer dan prima gedaan, maar ik kan me zijn periode (na wervelende start) bij Feyenoord ook nog herinneren: daar verzoop hij al snel in het spel. Makienok heb ik door zijn blessure inderdaad volledig overheen gekeken, die kan hopelijk echt potten breken nu (talent is er namelijk wel!). Maar zoals je begrijpt hoort Utrecht ook gewoon in dat lijstje van clubs thuis die hopelijk om plek 3 strijden, ben ik vergeten. Heb er in ieder geval zin in!
 
BimboOro
 
5
2 augustus 2018 om 11:28
Bã¼ttner en Linssen kunnen inderdaad een heel hoog niveau halen, maar ook een heel erg laag niveau. Bã¼ttner heeft er soms wedstrijden bij dat hij elke keer voorbij wordt gelopen (afgelopen seizoen tegen o.a. Psv). Linssen vond ik afgelopen seizoen wel vrij stabiel, ook in slechte wedstrijden wist hij zijn goaltjes opeens mee te pikken. Beste linkerkant van de Eredivisie? Nee, dat niet. Ik zie Taglifico - Neres/tadic en ook Angelino - Lozano/bergwijn als beter. Ik vind ze samen wel beter dan Malacia/haps en de linksbuiten van Feyenoord (die hebben ze niet echt een). AZ heeft verdedigend wel een aardige back, maar ik vind Ouwejan toch wel behoorlijk gehyped.
 
Tukkertje91
 
2
2 augustus 2018 om 11:31
Met je eens. Malacia of Haps met daarvoor Larsson of Boetius is in mijn ogen minder dreigend dan Buttner en Linssen.
 
@1892
 
3
2 augustus 2018 om 11:44
Vind het nog steeds jammer dat Alex als linksback wordt gebruikt. Volgens mij zou hij als linker middevelder beter op zijn plek zijn. Bij snelle en veel bewegende rechterspitsen speelt hij zijn minste wedstrijden en is er altijd risico op een vrije trap op een ongewenste plek rond het strafschopgebied. Met zijn vrije trappen en drive om d’ran te gaan, ben ik blij dat hij weer topfit is. Ben benieuwd of hij het aankomende seizoen zijn huidige niveau weet vast te houden. Te beginnen vanavond tegen Viitorul.
 
Mick_mick
 
5
2 augustus 2018 om 11:53
Eens, ook ik zou graag eens een 4-4-2 opstelling van Vitesse willen zien waarin Buttner op LM speelt en Linssen samen met Matavz in een twee spitsen systeem spelen. Beerens vind ik namelijk alles behalve een goede indruk maken. De nieuwe aanwinst van Hull City, Clarke zou dan op LB kunnen. Mijn opstelling zou er dan zo uitzien: Linssen - Matavz Buttner - Serero - Bero/Bruns - Foor/Hilary Clarke - Kruijswijk/Clark-Salter - Thelander - Kara Eduardo Vooral tegen betere ploegen en in Europees verband zou je met deze opstelling veel meer op resultaat kunnen spelen naar mijn mening.
 
Weerniks
 
1
2 augustus 2018 om 12:08
Laat het vanaf nu elke week maar zien dan. Zou mooi zijn als Vitesse met de traditionele top mee kan doen.
 
Arnhem1979
 
0
2 augustus 2018 om 12:23
Het is te hopen dat buttner beter oplet als vorige week zodat hij niet schuldig is aan 2 goals en dat hij met hands bijna penalty veroorzaakt
 
xantos88
 
2
2 augustus 2018 om 18:25
Ik heb dit interview gezien en er wordt meer geouwehoerd dan dat ze serieus zijn. Dit is echt een dikke vette knipoog. Die 2 zullen nu wel kei veel lol hebben nu ze weten dat ze door die uitspraak het hebben gehaald op voetbalzone. Ik ben als Vitesse supporter wel realistisch om te zeggen dat er nog veel verbetering valt te behalen aan de linker kant. Zo speelt buttner veels te aanvallend als back en laat geregeld gaten vallen omdat die er verdedigend naar staat. Linssen laat het vaak alleen zien tegen de grote jongens.