'We weten nu hoe we de Amsterdammers pijn moeten doen'
Dinsdag, 25 september 2018 om 15:42

Ajax verloor zondag met duidelijke cijfers van PSV (3-0), waardoor de ploeg van Erik ten Hag in de Eredivisie nu vijf punten achterstand heeft op de Eindhovenaren. Veel analytici stellen dat PSV precies de juiste strijdwijze heeft gehanteerd om Ajax te verschalken. Ook de amateurs van Te Werve hebben aandachtig naar de kraker gekeken.

Woensdagavond neemt Te Werve het in de eerste ronde van de KNVB-Beker op tegen het team van Ten Hag en men weet na de wedstrijd tegen PSV hoe Ajax bestreden moet worden. "Ja", knipoogt secretaris Timo van Dijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We weten nu hoe we de Amsterdammers morgen pijn moeten doen."

Te Werve is blij dat het woensdag tegenover de Champions League-deelnemer staat. "Wij gaan genieten van een hele bijzondere dag. Niemand rekent hier op een stunt, al weet je het natuurlijk nooit helemaal zeker. Ik geloof dat je bij de Toto al 23 keer je inzet terugkrijgt als je Te Werve vooraf als winnaar tipt en nog gelijk krijgt ook", aldus Van Dijk.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
23
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Taxidriver213
 
3
25 september 2018 om 17:36
Van mij mag Ten Hag tegen Te Werve gewoon met frenkie in de verdediging beginnen hoor. Maar serieus, ik vond het goed voor de spelers maar ook voor ons als ajaxfans die pakslaag van t weekend. Lekker vroeg in het seizoen weer met beide voeten op de grond en focus op de titel.
 
bliek
 
5
25 september 2018 om 15:52
Haha das toch mooi. Voor de spelers de wedstrijd van hun leven. Een stunt zit er bijna niet in. Zelfs jong ajax zou dit moeten kunnen pakken dus ajax kan spelers rust geven in dit drukke programma.
 
Japie_Krekel
 
19
25 september 2018 om 16:00
dat word een heet avondje voor Ajax
 
Jeroenn_O
 
1
25 september 2018 om 17:40
Grapjas
 
BierPens
 
2
25 september 2018 om 23:16
Ten Hag zal de uitspraak van deze man nu wel op gaan hangen in de kleedkamer????
 
007
 
10
25 september 2018 om 16:04
Het is met een knipoog gezegd dus we moeten het niet serieus nemen. Ze snappen dat het kwaliteitsverschil erg groot is en hopen gewoon op een leuke ervaring. Wie weet kunnen ze het Ajax moeilijk maken, maar tenslotte snappen ze ook wel wat een normale uitslag zal zijn.
 
ninjakai
 
8
25 september 2018 om 16:07
Weet je wat het verschrikkelijke is van dit alles. Ten Hag gaat nu weer hele logische dingen doen. Dat gaat een wedstrijd of 7 goed en bij de eerste de beste belangrijke wedstrijd daarna komt hij weer met een fantasie samenstelling die in zijn beleving nog veel beter moet functioneren....
 
SpeedyAFC
 
3
25 september 2018 om 16:41
Waar haal je dat nou weer vandaan? Als de Ligt niet geblesserd was geraakt, als Veltman niet geblesseerd was dan had Frenkie gewoon op het middenveld gespeeld. Ten Hag wijzigd alleen zijn opstelling als de basis elf niet beschikbaar zijn.
 
stief
 
5
25 september 2018 om 16:43
Vorig jaar speelde Ajax toevallig ook drama en verloren wij ook van Psv. AEK is veel minder sterk dan PSV en ook gedurende de eerste helft van die wedstrijd speelde Ajax niet sterk en was Ajax zoekende. Sinds kort speelt Neres opeens op 10, terwijl hij op rechtsbuiten veel gevaarlijker is (en Ziyech op 10 veel sterker is). Eiting is een leuke speler, maar toch wel de zwakste speler van de 11. Ten Hag had Neres op rechtsbuiten moeten zetten, Ziyech op 10 en Frenkie de Jong ook op het middenveld. Wober als echte verdediger naast Blind en het was nooit zo verkeerd gegaan.
 
AjaxxxLove
 
1
25 september 2018 om 17:04
Jup. Als ik Ten Hag was, was ik al deze troep al lang zat. Makkelijke zondebok en kan helemaal niets goed doen. Als het team als een trein loopt is dat te danken aan iedereen, behalve Ten Hag en als er verloren wordt dan is Ten Hag de eerste die moet sneuvelen. Ik kan me hier vreselijk aan ergeren, zeker omdat die man volgens mij echt leeft voor de baan en de boel echt wel op de rit kan krijgen als men hem die kans gunt.
 
Sjoerd1987
 
0
25 september 2018 om 17:20
Mooiste is ook nog dat Ajax een offday had, wat natuurlijk niet zou mogen, en dat psv het gewoon top heeft gedaan maar dat er allemaal mensen direct beweren dat Ajax nog lang niet zo ver is etc en dat ter hag weer compleet door de mand was gevallen . Las zelfs al dat iedereen van PSV zat te wachten op de duels tussen de jong/blind en luuk de jong alsof luuk dit duo altijd eventjes zou aftroeven. Sorry maar echt lachwekkend. Ik hoop dat de spelers en staf van Ajax hier nu alleen echt een keer van leren want ze gaan te snel denken dat ze het wel ff kunnen winnen allemaal.
 
hansje1969
 
3
25 september 2018 om 17:21
@speedy Als Overmars gewoon had gedaan wat hij moest doen - namelijk een cv halen - dan had De Jong daar ook niet gestaan. Maar visie ontbrak weer eens. Het idee was er wel. Maar toen Magalan niet kwam, was het daarna blijkbaar niet meer nodig en zag hij in Blind een CV. Lekker dom weer
 
Jeroenn_O
 
3
25 september 2018 om 17:42
Daar heb je Hansie weer met zijn achteraf gelul. Ik heb je een tijdje niet gezien kerel hoe kan dat? O ja Ajax won alleen maar en jij had geen kans om ajax af te zeiken natuurlijk...1 x verliezen en hansie is er weer bij om zijn zogenaamde geliefde ajax af te zeiken. Haal au je plaatje weg en doe je niet voor als een Ajacied. Het is echt wel duidelijk dat jij dat absoluut niet bent
 
RamonDore
 
1
25 september 2018 om 18:58
Nou... ik vond tegen aek de eerste helft niet subliem verre van dat zelfs! Tegen anderhalve spits werd al snel duidelijk dat de jong en blind in fases met geluk overeind bleven. Het voetbal Van eiting was angstig en berekenend met pasjes in de breedte en terug. Ik denk dat er gewoon duidelijke keuzes gemaakt moeten gaan worden: als de ligt gebkeseerd is speelt daar nu wöber want die is daarvoor aangetrokken en als daar niks bij komt na de winterstop kan je dat nog proberen met Veltman en geloof mij die verdedigd beter dan de jong! Op de plek van lasse moet Donny gaan spelen die heeft meer venijn in duels en zal ondanks zn gebrek aan ervaring masroui beter aansturen! Eiting eraf frenky erop. Ik vind echt dat tenhag dit verkeerd gedaan heeft tegen PSV.. maar ik zit achter mijn toetsenbord en ten hag staat voor de groep.
 
hansje1969
 
1
25 september 2018 om 20:20
@jeroen Heeft niks met achteraf gelul te maken. Ik heb altijd gezegd dat Blind geen CV is. Dat kan je wel ontkennen, maar het helpt niet. Het is zoals het is en daar gingen we zondag zonder centrum verdedigers. MAg ik dan niet zeggen dat de selectie niet in balans is zoals die al jaren niet is?
 
 
2
25 september 2018 om 16:51
Te Werve maakt geen enkele kans. Want volgens ten Hag in de CL van AEK kunt winnen dan kun je van iedereen winnen.
 
Gabstra
 
3
25 september 2018 om 17:07
Wat mij betreft snel afscheid nemen van dit toernooi. Zit alleen maar in de weg. Als Ajacied zijnde gun ik die amateurs hun pleziertje. Dit toernooi is leuk voor ploegen uit de middenmoot. Laat ons maar voor deelname CL strijden.
 
stankraag
 
2
25 september 2018 om 18:22
Dit juist beter dan kunnen anders spelers die niet in de basis zich laten zien
 
ModricMagic
 
2
25 september 2018 om 18:58
Hoezo? Ajax wilt toch is een prijs winnen dan is de KNVB beker de kortste weg om dat te doen.
 
Gabstra
 
1
25 september 2018 om 19:32
Gaat toch weg man, dat is geen prijs voor de grote clubs in NL. Zeker niet in mijn beleving. Top voor de middenmoot, niet voor Ajax en Psv. Er is maar 1 prijs in Nederland en als je die niet wint is er geen alternatief. CL kwalificatie is dan het hoogst haalbare.
 
F-18/TACP
 
0
26 september 2018 om 02:16
Dit is hoe je Ajax altijd moet bestrijden, ik vind het altijd wel grappig dat elke keer wanneer Ajax op haar donder heeft gekregen trainers opeens zeggen dat ze "nu" weten hoe Ajax te bestrijden. Ajax is al jaren flink in de problemen te brengen wanneer de tegenpartij er de beuk in gooit. Daar is helaas niets nieuws aan.