Wedstrijdformulier AZ lijkt identiteit van twee coronabesmettingen te onthullen
Zondag, 25 oktober 2020 om 19:18

Hobie Verhulst en Mo Taabouni ontbreken op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag van zondagavond. Bij AZ werden zondag twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep. Daarmee komt het totaal aan 'positieve' spelers nu op vijftien. Op basis van het wedstrijdformulier lijkt het om Verhulst en Taabouni te gaan. De Alkmaarders beroepen zich op de privacywet.

Nog altijd is het basiselftal van Arne Slot voor het overgrote deel gespaard gebleven. De enige basisspeler die positief getest is, is Myron Boadu. Ook Timo Letschert is een potentiële basisspeler, net als Jordy Clasie en Ron Vlaar, maar de laatste twee waren vanwege blessures toch al niet inzetbaar in de voorbije weken. Jonas Svensson is zondagavond geschorst en wordt vervangen door Yukinari Sugawara.

Ondanks de vele afwezigen won AZ donderdag wel de eerste groepswedstrijd tegen Napoli in de Europa League (0-1). De club uit Alkmaar houdt zich naar eigen zeggen aan de voorschriften. "AZ heeft de afgelopen maanden de geldende procedures zorgvuldig gevolgd. De meerderheid van de positief geteste spelers vertoont geen klachten. Doordat besmettingen geconstateerd zijn bij de selectie heeft AZ preventief actie ondernomen", meldde de club eerder vandaag.

Het is niet bekend of de betreffende spelers symptomen van het virus vertonen. AZ liet tegelijkertijd weten dat een van de besmette spelers een negatieve test heeft afgelegd. Diegene is ook inzetbaar voor de wedstrijd tegen ADO, die ondanks de grote hoeveelheid positieve testen doorgaat (aftrap 20.00 uur).

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Gudmundsson, Karlsson.

Meer nieuws
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
0
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
21
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
FManager
 
4
25 oktober 2020 om 19:22
Nou dat zijn niet de twee belangrijkste spelers van AZ maar wel erg vervelend natuurlijk, in de eerste plaats voor die jongens zelf. Corona gaat een belangrijke rol spelen dit seizoen en wellicht nog voor veel verrassende uitslagen zorgen!
 
Udovic
 
5
25 oktober 2020 om 19:34
Bank bestaat voornamelijk uit spelers die zelfs bij Jong AZ niet verzekerd zijn van een basisplaats. In de basis is AZ (nog) niet getroffen maar al wat daar achterkomt is uitgeschakeld. Er zitten nu ook spelers van O18 op de bank.
 
ElTwanVitesse
 
0
25 oktober 2020 om 21:32
Boadu? Noem ik onderhand toch wel een basisspeler hoor.
 
alkmaardertje
 
0
25 oktober 2020 om 19:38
Het zou ook goudmijn kunnen zijn. Maar pittig groepje wordt het wel.