Weergaloze Hazard geeft Chelsea-fans weer eens reden tot lachen
Maandag, 12 februari 2018 om 22:51

Chelsea heeft zijn supporters weer eens reden tot lachen gegeven. De formatie van de geplaagde Antonio Conte rekende maandagavond op eigen veld af met degradatiekandidaat West Bromwich Albion (3-0) en won zo voor het eerst sinds 20 januari weer eens een wedstrijd in de Premier League. Eden Hazard was met twee doelpunten de grote man aan de kant van Chelsea, dat de vierde plaats weer overneemt van Tottenham Hotspur. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst bedraagt één punt.

De druk op Chelsea was enorm, nadat de titelverdediger in zijn laatste twee wedstrijden met ruime cijfers had verloren van Bournemouth (0-3) en Watford (4-1). De net pas weer fitte Álvaro Morata ontbrak in de basiself van the Blues, waardoor winteraanwinst Olivier Giroud voor het eerst kon rekenen op een basisplaats. De vorige maand van Arsenal overgekomen Fransman werd in de punt van de aanval ondersteund door Hazard en het duo vond elkaar na 25 minuten voetballen. Hazard kwam op de rand van het strafschopgebied van de bezoekers in balbezit, waarna hij een combinatie aanging met Giroud. De Belg kreeg het leder vervolgens terug van de midvoor, alvorens hij doelman Ben Foster kansloos liet met een schot in de verre hoek: 1-0

Het doelpunt kwam precies op het juiste moment voor Chelsea, daar West Bromwich in de openingsfase zeker niet onderdeed voor de thuisploeg. Het elftal van Alan Pardew was brutaal uit de startblokken geschoten, meer deed zichzelf tekort door niet op voorsprong te komen. Jay Rodriguez schoot uit kansrijke positie naast, terwijl een kopbal van Salomón Rondón voorbij het doel van Thibaut Courtois zeilde. Chelsea kwam bovendien goed weg toen een overduidelijke overtreding van Cesc Fàbregas op Rodriguez niet bestraft werd met een strafschop. Overigens liet West Bromwich zich in de eerste helft ook niet onbetuigd: een schandalige overtreding van Craig Dawson op Davide Zappacosta werd weggewuifd door scheidsrechter Lee Mason. Extra domper in de eerste helft voor the Baggies was het geblesseerd uitvallen van Daniel Sturridge: hij moest zich al na vier minuten laten vervangen.

Het bezoek ging na onderbreking aanvankelijk op dezelfde voet verder. Rondón kreeg al snel een kans nadat hij Andreas Christensen van zich af had geschud, maar zijn poging werd vervolgens uit het doel gehaald door Courtois. Na een klein uur spelen besloot Conte alsnog Morata te brengen voor Giroud en met de Spanjaard binnen de lijnen stelde Chelsea de overwinning in een tijdsbestek van slechts acht minuten alsnog veilig. Victor Moses zorgde in de 63e minuut voor de 2-0 na een combinatie met Fàbregas, voordat Hazard op zeer fraaie wijze de eindstand bepaalde. De uitblinker trok vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en besloot vervolgens met een verwoestende uithaal in de korte hoek. Hazard staat inmiddels op 11 doelpunten in 23 competitieoptredens dit seizoen.

Meer nieuws
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
0
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
6
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
beunitez
 
23
12 februari 2018 om 22:59
Ik zat laatst in een bar in Iquitos (Peru) en had een conversatie met een Amerikaanse Chelsea fan. Hij vond Hazard beter dan Messi, dus ik begon hem uit te lachen. Maar wat ii de laaste tijd van Hazard zie: echt om mijn vingers bij af te likken. WAT EEN GEWELDENAAR. Dit soort momenten laten mij terug denken aan dat gesprek ik Peru. Die verrekte Amerikaan zou zo maar eens gelijk kunnen hebben. Ik ga het in de gaan houden
 
D.costa9CFC
 
139
12 februari 2018 om 23:01
Hazard is goed. Maar Messi staat op eenzame hoogte imo.
 
the saints
 
56
12 februari 2018 om 23:24
Halbe was erbij !
 
Quar3sma
 
29
12 februari 2018 om 23:36
Laat Messi eerst even bij een andere club bewijzen dan bij Barca. Bij Argentinie speeltie ook ni geweldig.Maar wat is er met chelsea aan de hand. Ze worden kampioen en de jaar daarop zijn ze dramatisch?
 
Sanderr
 
42
13 februari 2018 om 00:45
Quar3sma dat is ook zo'n dooddoener he. Messi heeft elke club ter wereld waar hij tegen gespeeld is heeft al wel eens met de vloer gelijk gemaakt en óók bij Argentinië is hij nagenoeg elke wedstrijd de beste man aan Argentijnse zijde. Heeft zijn land naar 3 eindronde finales geloodst. Enkel Zanetti en Mascherano speelden meer wedstrijden voor Argentinië en de topscorer: ook Messi (61 goals). Hoe bedoel je niet geweldig? Waarom zou hij naar een andere club willen, hij zit al van jongs af aan bij een van de mooiste en grootste clubs ter wereld en strijdt jaarlijks op alle fronten mee om de hoofdprijzen. Tevens in een land waar ze zijn moedertaal spreken en het relatief prima vertoeven is het hele jaar lang. Hij voegt zich in het rijtje met de grootste Barca legendes aller tijden, lekker afsluiten daar (of misschien ooit nog bij Newell's Old Boys).
 
LucasAndersen
 
2
13 februari 2018 om 07:34
Messi heeft Argentinië naar een WK finale gedragen, wat een onzin dit zeg
 
madco123
 
65
12 februari 2018 om 23:01
Laten we niet overdrijven, Messi staat op eenzame hoogte.
 
AllalBendriss
 
63
12 februari 2018 om 23:02
Hazard beter dan Messi? Ik weet niet wat je hebt gedronken in de bar, maar dat is niet helemaal goed gegaan!
 
beunitez
 
11
12 februari 2018 om 23:27
Het is slechts een anekdote waar ik elke keer aan terug moet denken als Hazard excelleert. Tuurlijk weet ik dat Messi veel grotere prestaties heeft neergezet. Maar dit soort wedstrijden geven aan dat Hazard spookachtige ontwikkelingen door heeft gemaakt. Met zo’n matig team zo geweldig presteren is niet voor velen weg gelegd in deze tijd
 
 
3
13 februari 2018 om 06:19
Messi heeft gewoon een team om zich geen die zorgt dat hij aanvoer krijgt om doelpunten te maken en zo is dat ook met Ronaldo.Veel spelers worden weg gekocht en komen niet in volle verwachtingen waar hij in zijn vorige club uitblonk en daar moeten we eerlijk over zijn.Kijk maar naar Depay om 1voorbeeld op te noemen.toen hij bij Manchester United kwam spelen nadat hij geweldig speelde bij PSV kon hij niet uitblinken als voorheen maar nu Memphis bij Lyon speeld zie je een heel ander spel en bloeid hij weer mooi zoals voorheen??
 
Spekky
 
2
13 februari 2018 om 08:08
De helft van Messi zijn doelpunten zijn verzorgt zonder een assistgever, dat zie ik Hazard nog niet zo een, twee, drie doen.
 
Samcro
 
51
12 februari 2018 om 23:02
Was de brandewijn lekker? Hazard is een goede speler, zeker, maar het niveau van Messi mag hij alleen van dromen. Hij zou zich beter richten op Neymar’s niveau en daar heeft ie nog een stap of 2 voor nodig.
 
beunitez
 
12
12 februari 2018 om 23:32
Ik wil even een vergelijking making met betrekking yot je naam. Ik zie het zo: Messi is Clay en Hazard is Jax. Op dit moment is CLAY nog president maar Jax wil dat graag overnemen. Het is slechts een questie van tijd
 
asr80
 
8
12 februari 2018 om 23:51
Hazard zich richten tot? Hazard speelt al jaren fantastisch.. Hij scoort niet vaak maar jij kijkt zelden wedstrijden van hem zo te zien. Hij is buitengewoon schitterend met de bal aan de voet, splijt een verdediging zo open, en een man voorbij gaan doet hij blindelings.. Samen met Messi en Neymar is het exact hetzelfde genot om naar te kijken.
 
FilipMich
 
0
13 februari 2018 om 09:25
Hazard is ondertussen ook alweer 27, mag hij wel haast gaan maken met dat "overnemen". Anders zullen Neymar en Coutinho die jonger zijn dat wel doen. Misschien als hij deze zomer naar Real komt dat hij eraan kan gaan beginnen. Maar voorlopig komt die nog niet tot Messi zn knieen.
 
ChelseaFener38
 
5
12 februari 2018 om 23:03
Messi is natuurlijk beter, maar dat Messi de beste dribbelaar is duurt niet lang meer Hazard vind ik dit seizoen zelfs een betere dribbelaar. Maar Messi blijft beter natuurlijk.
 
AllalBendriss
 
33
12 februari 2018 om 23:10
Mag je vinden kardash, uiteraard is er geen betere speler en dribbelaar dan Messi!
 
ChelseaFener38
 
5
12 februari 2018 om 23:13
Over het algemeen niet, maar de dribbels dit seizoen vind ik die van Hazard wel wat indrukwekkender. Speelt in de PL en 80% van zijn dribbels hebben succes!
 
John Terry
 
35
12 februari 2018 om 23:13
De dribbel van Hazard doet niet onder voor die van Messi, hebben de bal beiden aan een touwtje. Maar om er zo'n monsterlijk rendement als Messi aan vast te plakken, tja das het lastige gedeelte. Tijdje terug bij Milan vond ik die Adel Taraabt ook zo'n geval, fenomenale techniek. Niemand gaat Ronaldinho overtreffen op dat vlak though, die vent was gewoon fraude.
 
gattuso3
 
6
12 februari 2018 om 23:49
Zo dicht als de bal Messi blijft op snelheid, dat heeft hazard zeker niet. Bij Messi toch een iets sterker touw, neemt niet weg dat hazard een fantastische speler is natuurlijk.
 
John Terry
 
10
13 februari 2018 om 00:22
Dan stel ik voor dat je een aantal seizoenen Eden Hazard gaat terugkijken, met name 2014/2015. Hazard sloopt verdedigingen op een zelfde manier als Messi. Hij loopt zichzelf echter ook regelmatig vast, mist wat rendement en moet vaker beslissend zijn wanneer er druk op de ketel staat. Combineer een verbetering daarin, dan heb je Messi. En tja.. daarom is er 1 Messi.
 
FilipMich
 
0
13 februari 2018 om 09:31
Als je het enkel over dribbels hebt: Ronaldo Luis Nazário de Lima in het seizoen 1996 kon er ook wat van. Ronaldinho 2006 met zn elastieken benen was magisch maar bij Messi kan je er niet 1 jaartal op plakken, die doet het al zo lang ondertussen dat we het gewoon zijn geraakt.
 
Bon Jovi
 
14
12 februari 2018 om 23:21
Zeker niet. Messi is een categorie apart. Maar Hazard is onder een aanvallende coach een synoniem voor klasse en top 10 in de wereld. Doet niets onder voor de bijvoorbeeld constant bejubelde de Bruyne. Zou Hazard wel eens onder Pep of Sarri willen zien, Conte stelt alleen maar dravers als Drinkwater op waarmee hij niks kan aanvangen. Alsof je Messi gaat omringen met Gomes Vidal Rakitic Deulofeu en Paulinho. Telkens hij kan combineren met Pedro of Willian speelt hij de tegenstander aan gort. Hopelijk houdt Conte hier nu aan vast.
 
ChelseaFener38
 
7
12 februari 2018 om 23:36
Precies wat je zegt. Ik wil Hazard echt graag onder een aanvallende coach zien. Tot nu toe alleen maar onder defensieve coaches gespeeld..
 
 
2
13 februari 2018 om 02:05
Mwa beter dan Lionel Messi vind ik persoonlijk wel iets te ver gaan. Messi is nog steeds van een ander niveau. Maar eerlijk is eerlijk, Hazard op zijn best is om je vingers erbij af te likken net als Kevin de Bruyne btw. Maar Messi vind ik minstens echt nog een klasse beter. Al kunnen we wel discussieren we daar achter komt. Overigens vraag ik mij ook af hoe Hazard zou presteren bij een team dat wordt gecoached door een aanvallende trainer als Guardiola of een aanvallende team als Real Madrid. Hij komt dan zeker meer tot zijn recht. Nu we het toch over Zuid Amerikaanse bar hebben, heb je toevallig ook een mooie latina ontmoet daar?
 
beunitez
 
0
13 februari 2018 om 14:54
Hahaha ik keek m'n ogen uit daar man. Je moet het een beetje zien als een jongetje in de snoepwinkel of eigenlijk nog beter gezegd; Marco Asensio die in elke finale weet te scoren. Maar goed, waar denk jij dat Hazard volgend jaar speelt dan? Toch geen Chelsea denk ik...
 
 
0
13 februari 2018 om 15:26
Ik denk dat je een beetje te enthousiast was tijdens het typen van jouw reactie . Het is ook een geweldenaar. Eden Hazard zie ik volgend seizoen bij Chelsea spelen. Hij is tevreden bij Chelsea. Het zal misschien afhangen wat Chelsea in de zomer doet. Want het lijkt mij voor een ambitieuze speler als Hazard wel prettig als zijn club ook ambities toont door topspelers te halen.
 
real8madrid
 
13
12 februari 2018 om 23:00
Pff als ik Hazard, De Bruyne, Alderweireld en consorten zie spelen vraag ik me af waarom ik weer zo weinig vertrouwen heb in het wk
 
madco123
 
6
12 februari 2018 om 23:02
Aldeweireld speelt de laatste tijd niet heel veel, maar ik snap je punt .
 
SRKurd
 
2
12 februari 2018 om 23:16
Hij had een blessure, vandaar.
 
Creative midfi
 
6
12 februari 2018 om 23:05
Ongekend hoeveel talent België in hun selectie heeft. Ik zie ze echt wel als een van de outsiders voor de wk titel.
 
Ajacxied
 
4
12 februari 2018 om 23:46
Met de juiste coach zijn ze voor mij zelfs favoriet. Aanvallende spelers als Hazard, De Bruyne, Mertens, Carrasco, Lukaku is natuurlijk al heerlijk, maar dan kun je daar achter ook nog een beschikken over een blok Naingolan en Dembele (bijna niet te overtreffen imo), heb je 1 van de wereld’s beste doelmannen en ook achterin heb je met Kompany, Vertonghen, Alderwereild kwaliteit te over. Alleen die backs zijn wellicht minder, maar ook meunier is een prima speler natuurlijk.
 
memphisdepay
 
0
13 februari 2018 om 00:06
Als de teamsfeer goed is dan kunnen ze inderdaad ver komen. Maar bij België vraag ik me dat toch altijd af door de verschillende talen bijvoorbeeld. Maar dingen die ik nog veel erger mee vind wegen is bijvoorbeeld het voorval tussen Courtois en de Bruyne. Dit hebben wij bij het Nederlands elftal ook gezien tijdens een toernooi was de teamsfeer top en waren we helaas net geen wereldkampioen. Het toernooi er na was het weer niks en waren er allerlei geruchten rondom van Persie, Afellay, Huntelaar etc.
 
 
1
13 februari 2018 om 06:30
Had en heeft Nederlands talent ook die in de Premier League hebben gespeeld en nog steeds uitblinken.Reken maar dat de nieuwe gemeente generatie opstaan om hun stokje over te nemen.Kijk maar nu naar Dost en Depay die niet in de Premier Leage hun prestaties laten zien??
 
 
4
12 februari 2018 om 23:13
Misschien door de coach?
 
Bon Jovi
 
19
12 februari 2018 om 23:16
Omdat ze tegen juni volledig opgebrand zullen zijn in die loodzware PL. De Bruyne staat zelfs in de top 3 qua speelminuten. Zegt van zichzelf dat hij nu al moe is. En ja tal van andere redenen waaronder Martinez, weinig winnaarsmentaliteit, Martinez, veel blessuregevoelige spelers (vooral verdedigers), Martinez, geen leiders, Martinez, de grote namen die elkaar totaal niet vinden op het veld en o ja, Martinez. De clown.
 
SRKurd
 
39
12 februari 2018 om 23:17
Vergeet Martinez niet.
 
consy
 
0
12 februari 2018 om 23:36
Hopelijk voor jullie gaan ze voor het toernooi nog een paar keer flink onderuit met een aantal enorme relletjes tot gevolg. Dan kan de bond nog snel Michel Preudhomme aanstellen met ipv indd die Clown van een Martinez. Een complete generatie drijgt verpest te worden door lachwekkend slechte bondscoaches.
 
daniel_cfc
 
3
12 februari 2018 om 23:03
Eindelijk weer een redelijk goeie wedstrijd van ons. 3 punten zijn erg belangrijk nu. Hazard, christensen en azpi waren de beste op het veld naar mijn mening. Verschil is er wel wanneer je fabregas speelt i.p.v. bakayoko. Nadeel is wel dat kante heel veel moet doen op het middenveld en je zag vooral vandaag dat als het op fysieke duels komt, hij toch wat minder is. Tegen een betere tegenstander had het een probleem geweest. Ook giroud vond ik prima spelen. Erg balvast maar moer werken aan zn passing. Onze grootste zorgen is hazard houden. Zonder hem vrees ik voor de toekomst. Wat een speler. En christensen wordt onze nieuwe JT. Wat een verschil als hij erin staat i.p.v. cahill of luiz.
 
ChelseaFener38
 
3
12 februari 2018 om 23:06
Hazard WAT EEN SPELER! Blij dat Morata terug is, had meteen een impact. Giroud met een geweldige debuut. Tegen Hull City hoop ik dat Emerson eindelijk mag starten, want Zappa als lwb gaat niet werken (Alonso geblesseerd). Ik hoop dat Conte een 3412 probeert tegen Barca. Morata& Giroud en daarachter Hazard. Middenveld Kante&Fabregas en je hebt een aanvallend 3412.
 
ChelseaFener38
 
4
12 februari 2018 om 23:16
Hazard: 27 starts, 15 goals, 11 assists en 15 MOTM. Is toch wel prima?
 
Ajacxied
 
3
12 februari 2018 om 23:48
Ongelooflijke stats. Zeker voor een Chelsea dat zo slecht draait.
 
ChelseaFener38
 
2
12 februari 2018 om 23:49
+Dat we zo defensief spelen. Zo zie je maar dat we niet zonder Hazard kunnen...
 
FroghFaiz
 
5
12 februari 2018 om 23:06
Fantastisch, eindeilijk weten we weer eens te winnen! Nou hopen dat we deze lijn gaan doortrekken en laten we gewoon 3-4-3 aanhouden de komende tijd. Hazard was weer eens schitterend vanavond, wat een fenomeen. Morata oogde scherp, Willian viel lekker in. Prima wedstrijd!
 
JJUnited
 
6
12 februari 2018 om 23:11
In vorm is Hazard echt een van mijn favoriete spelers. Wat een souplesse, wat een finesse en wat een power ook. Heerlijke speler!
 
El Fenomeno
 
2
12 februari 2018 om 23:30
Tegrn WBA, maar in bijna alle grote wedstrijden onzichtbaar. Ik ben benieuwd tegen Barcelona.
 
Ajacxied
 
30
12 februari 2018 om 23:50
In bijna alle grote wedstrijden de uitblinker bedoel je. Vorig seizoen tegen de gehele top 6 gescoord, en na Vardy was hij de speler die de meeste goals scoorde tegen top 6 ploegen. Ik weet niet waar je het vandaan haalt (je kijkt nooit PL, dat weet ik wel), maar hij is absoluut niet onzichtbaar tegen de groten. Tegen City, United, Spurs, Liverpool bovendien MOTM vorig seizoen.
 
lfc11
 
0
13 februari 2018 om 10:50
Je zal vast veel wedstrijden kijken van Chelsea, meer dan mij, maar weet in ieder geval dat hij tegen Liverpool in het seizoen 16/17 redelijk onzichtbaar was en ook absoluut niet gescoord heeft. Ook tegen Spurs niet gescoord in 16/17. Misschien dat je Liverpool door de war haalt met zijn wedstrijd tegen Arsenal waar hij Coquelin en Koscielny even te kijk zette, toen was hij wel Motm wat mij betreft. Maar natuurlijk is het onzin om te stellen dat Hazard in bijna alle grote wedstrijden onzichtbaar is.
 
ChelseaFener38
 
2
12 februari 2018 om 23:59
Juist niet onzichtbaar? Als het over 15/16 gaat misschien, maar verder kan ik geen seizoen herinneren waar die altijd onzichtbaar was tegen grote ploegen?
 
kaka-cr7
 
7
13 februari 2018 om 00:32
El fenomeno je lult behoorlijk uit je nek. Trek een conclusie als je na chelsea kijken maar ga geen dingen uit je duim zuigen. Zal inderdaad maar goed kijken als hazard de bal heeft tegen barca.