Weghorst speelt hoofdrol met schitterende hakbal en rode kaart
Zaterdag, 4 november 2017 om 20:24

AZ heeft in de elfde speelronde van de Eredivisie geen fout gemaakt en overnacht op de derde plaats. De roodhemden waren zaterdagavond met 3-2 te sterk voor Willem II en hebben nu evenveel punten als runner-up Ajax. Een smet op de overwinning was de tweede gele kaart die Wout Weghorst drie minuten voor tijd ontving.

AZ kent met negentien punten uit tien speelronden de beste start sinds 2011/12, toen de Alkmaarders na tien wedstrijden op 25 punten stonden. De ploeg van John van den Brom hoopte die lijn door te trekken tegen Willem II, maar kwam na 25 minuten op achterstand: huurling Ben Rienstra kopte raak na een voorzet vanaf rechts van Freek Heerkens. De supporters in het AFAS Stadion geloofden hun ogen niet, want AZ was heer en meester en de 0-1 kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. AZ vergat echter om zichzelf te belonen: onder anderen Thomas Ouwejan, Jeremy Helmer en Weghorst lieten kansen liggen.

Na 35 minuten was het wel raak: nadat AZ al twee keer om een strafschop had geschreeuwd, legde Kevin Blom de bal bij de derde keer alsnog op de stip en Alireza Jahanbakhsh maakte geen fout. De penalty was veroorzaakt door Jop van der Linden. In de laatste tien minuten werd er niet meer gescoord en dus zochten beide ploegen in evenwicht de kleedkamers op. Na de pauze nam AZ afstand van de opponent van coach Erwin van de Looi: Guus Til scoorde na tien minuten na een prachtig hakballetje van Weghorst en Weghorst maakte er zelf 3-1 van.

De spits werd na ruim een uur spelen voor de keeper gezet door Jahanbakhsh en verschalkte Mattijs Branderhorst met een chip. Hij speelde de wedstrijd echter niet uit, want in de slotfase mocht hij gaan douchen nadat hij hands had gemaakt. Op dat moment stond het al 3-2, want Ismail Azzaoui had de spanning vier minuten voor tijd teruggebracht. Verder dan die aansluitingstreffer kwam Willem II niet meer. AZ had het duel al eerder kunnen en misschien wel moeten beslissen, ware het niet dat Dabney dos Santos van dichtbij tegen de lat mikte.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
2
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
13
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
3
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
azchelsea
 
11
4 november 2017 om 20:28
Poepoepoe dat was even billenknijpen. Toch redelijk goed voetbal gespeeld eerste 70 minuten. Dat hebben we afgelopen jaren toch wel een stuk minder gezien. We Misten wel echt scherpte op het einde en lieten Willem II veel te dichtbij komen. Rode kaart was complete onzin! Kom op, hands was het inderdaad maar 2de geel? Onnodig Lastige pot. In plaats van 4-1 werd het 3-2 en geef je het nog bijna compleet weg. Wel heel blij dat we de 3 punten in eigen huis hebben gehouden. Ohja en John: laat alsjeblieft dos santos op de bank. Die is absoluut niet az-waardig.
 
Jopie22
 
5
4 november 2017 om 20:55
Dos santos is helemaal afgezakt of niet? En hoe gaat het eigenlijk met Carcia, goed destijds ook als groot talent.
 
azchelsea
 
1
4 november 2017 om 21:02
Hij heeft wel aardige potjes gehad, maar zn rendement ligt zo ontzettend laag. Bovendien compenseert hij het ook niet met volle inzet ofzo. García is een beetje hetzelfde verhaal. Missen beiden ook voetbalinzicht vind ik. Maken zo vaak verkeerde keuze in aanvallen, waardoor de aanval in de soep loopt.
 
 
0
4 november 2017 om 21:14
Garcia heeft teveel oogkleppen op, die speelt óf (heel af en toe) een 9, maar meestal een 4, daar kun je onvoldoende op bouwen, zeker gezien de spelers die AZ verder heeft. Dos Santos blijf ik een fijne voetballer vinden, maar niet geschikt als winger, meer een AM, maar het middenveld van AZ is momenteel uitstekend in balans, dus daar moet niet teveel aan gesleuteld worden. Overigens geldt voor Seuntjes en van Overeem hetzelfde, ook geen wingers, beter als middenvelders, maar denk dat die er niet meer tussen gaan komen. Koopmeiners, Til en Midtsjö vullen het erg goed in. Maar het is wel goed om een beetje breedte te hebben.
 
100% Meijer
 
14
4 november 2017 om 21:40
Ik twijfel zelfs of het hands was. Ik heb het nu denk ik wel 10 keer gezien, maar twijfel echt of hij hem wel met de arm raakt. Maar al raakt hij hem daar met de arm, uiteraard nooit geel.
 
Kaassie
 
3
4 november 2017 om 22:58
Ik vond het mooi dat Rienstra gewoon juichte zoals het hoort ook al speelde hij vanavond tegen zijn werkgever en in het stadion van zijn werkgever. Het zal ongetwijfeld iets te maken hebben met zijn dochtertje en schoonvader maar ik vind het verfrissend om te zien. Gewoon lekker juichen na een doelpunt, heerlijk.
 
FR12Jules
 
0
5 november 2017 om 08:49
Ik durf niet zeker te stellen dat Weghorst de bal raakte met zijn arm, maar zodra hij dat doet probeert hij toch in scoringspositie te komen door een overtreding te begaan? Ik snap best dat men daar geel voor geeft, een 2e gele kaart hoeft toch niet zwaarder te zijn dan je 1e omdat je er al 1 hebt? Het enige wat ik vervelend vind is dat je regelmatig een vergelijkbare situatie hebt waar de arbitrage besluit geen geel te geven.
 
 
14
4 november 2017 om 20:30
Interessante pot voetbal, met eigenlijk maar één dissonant, namelijk Blom. Die tweede gele kaart voor Weghorst is natuurlijk lachwekkend, of het een overtreding is of niet, daar kun je over discussieren, het leek mij toe dat hij de bal op de borst kreeg, maar opzettelijk hands en dan ook nog zwaar genoeg voor (een tweede) gele kaart, slaat nergens op. En dan nog een penalty-moment of 3 voor AZ weggewoven en twee momenten waarop Peters eigenlijk rood (of tweede keer geel) had moeten hebben.
 
jan1980
 
5
4 november 2017 om 20:40
Ja blom had eerder penalties kunnen geven aan AZ, tegen dit Willem 2 met angst voetbal had 4-0 niet raar geweest
 
FR12Jules
 
1
5 november 2017 om 08:50
Dus opzettelijk hands maken waaruit je ook nog eens voordeel haalt door in scoringspositie te komen is geen geel?
 
@Osthoved89
 
1
5 november 2017 om 09:14
Dit was duidelijk geen opzettelijk hands, die bal komt op een manier aan bij Weghorst waardoor hij de bal alleen met zijn borst kan aannemen. Dat is al best lastig, maar daarvoor moet je je armen ook gebruiken. Dan valt de bal in plaats van op de borst, op de bovenarm. Dat kan je toch niet opzettelijk noemen?
 
az96
 
26
4 november 2017 om 20:30
Die poll zeg.. Willem 2 verdiende helemaal geen punt. Het is dat Az het zich weer onnodig moeilijk maakt. Afijn, 3 punten, dat is wat telt. Jammer dat weghorst de volgende wedstrijd geschorst is. Dat ik dat ooit heb mogen zeggen ??
 
 
9
4 november 2017 om 20:34
En ik ben verre van fan van Weghorst, maar begin hem wel steeds meer te waarderen. Wat een werklust en inzet. En vandaag ook nog eens technisch zeer fraai met zowel assist als goal.
 
AzAlien
 
18
4 november 2017 om 20:39
Weer een schandalig slecht wedstrijd van Blom. Geen rood bij de penalty, een geel voor de overtredingen van W2 en de belachelijke geele kaarten voor Weghorst.
 
Robby
 
2
4 november 2017 om 20:59
Is ook geen rood die penalty. Vorig seizoen is die regel veranderd (wat van basten graag wilde). Dit soort acties is penalty en geel. En de kaarten van weghorst. Die ene is dik rood en wellicht direct rood. Volgens mij mag je nog steeds je elleboog niet in het gezicht van je tegenstander planten. Daarnaast had ie met dat gemaauw en genaai al lang zn 2e gele kaart moeten krijgen. Dat ie hiervoor geel krijgt komt gewoon omdat ie de scheidsrechter zit te irriteren. Als ie zich gewoon had gedragen in de eerste helft dat ie geen geel gegeven denk ik. Al was het wel bewust hands. Poll is wel belachelijk iedereen kan zien dat als het 3-3 was geworden we duidelijk een punt jatten uit Alkmaar. Al had ik er niet erg gevonden. Onze kansen komen nu tegen onze directe tegenstanders.
 
Robby
 
1
4 november 2017 om 21:00
Oeps bedoelde dik geel sorry
 
CoJW
 
3
4 november 2017 om 21:05
De tweede gele kaart is misschien zwaar maar daarna overgeschakeld naar Heracles- Groningen, krijgt Groningen een strafschop voor hands maar deze was nog onbewuster. Kortom je kan Weghorst zijn tweede gele kaart geven waarom steekt hij zijn hand uit, laat maar gaan je staat met 3-2 voor.
 
tinus45
 
0
5 november 2017 om 09:25
Vd linden maakte gisteren ook hands op de manier waarop Heracles wel een strafschop kreeg en Blom geeft hier dus niets waar hij wel de mogelijke op hands lijkende bal van Weghorst bestraft. Persoonlijk vind ik het jammer en vervelend dat er zoveel vedschillend word gefloten in de eredivisie, dat maakt zo'n beetje iedere scheidsrechter ongeloofwaardig.
 
CoJW
 
2
4 november 2017 om 21:07
Heb jij EL wedstrijd Vitesse- Waregem gezien deze scheids was nog slechter. Die man moet je de Fjes niet laten fluiten!
 
yatsemata
 
2
4 november 2017 om 21:09
Iets met karma en Weghorst...Natuurlijk was dat geen tweede kaart maar door z mijn gedrag verdiend hij het een keer om hem ook onterecht tegen te krijgen.
 
jan1980
 
9
4 november 2017 om 22:07
Weghorst wordt bij AZ al 1,5 jaar genaaid. Iets wat 2-3 jaar terug speelde achtervolgt hem nog, peters van W2 had allang rood moeten hebben en AZ minimaal nog een penalty... Maarja, blom he
 
Trefkans
 
8
4 november 2017 om 21:55
Ontzettend jammer dat Weghorst als Twente-fan niet bij ons in het elftal speelt. Eén brok passie en strijdlust mét voetballende kwaliteiten. Buiten het veld ook gewoon een lieve gozer.
 
jan1980
 
4
4 november 2017 om 22:06
Inderdaad. Strijdlust en passie en gedraaid zich goed bij AZ. Nu hij aanvoerder is (Vlaar ontbreekt vaak) komt hem nog meer ten goede. Heeft nog3,5 jaar contract dus gaat wel miljoenen opleveren
 
Limez
 
4
4 november 2017 om 22:59
Ik gok dat dit een discussie gaat opleveren, maar goed. Van mij mag Weghorst opgeroepen worden voor het NL elftal, prima spits met een enorme werklust, precies wat we missen. On: misselijke gele kaart van Blom, maar nu heeft hij wel weer de aandacht. Houdt hij wel van lijkt het.
 
Nr.11
 
2
4 november 2017 om 23:58
Ik vind ook dat we met te veel dames spelen. We missen de drive en de trots om bij het NLse eftal te spelen. Misschien is Weghorst oproepen gewoon een goede stap
 
Scouserper
 
1
5 november 2017 om 11:13
Ik vind hem een slecht voorbeeld voor de jeugd,volgens mij zit er echt een steekje los bij die Weghorst. De hele wereld is tegen hem,kijk mij eens goed bezig zijn etc... Dan wordt hij eruit gestuurd en staat hij langs het veld een potjeinteressant te doen met allemaal jonge mannekes die "bewonderend"toekijken...en maar fluimen...pffffff Wat een drama die kerel,zou nooit meer aandacht moeten krijgen