Rob Jansen vindt niet dat Wout Weghorst moet starten tegen Frankrijk
Dinsdag, 18 juni 2024 om 18:42

Wim Kieft ergert zich soms aan Wout Weghorst, maar kan tevens genieten van de aanvaller van Oranje. De voormalig international van het Nederlands elftal denkt echter niet dat bondscoach Ronald Koeman hem vrijdag opstelt tegen Frankrijk, ondanks de winnende goal tegen Polen.

"Ik heb me kostelijk vermaakt met Wout Weghorst natuurlijk", blikt Kieft dinsdag terug in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Dat begon al in de aanloop naar die wedstrijd. Niemand was verbaasd dat Wout Weghorst niet in de basis stond, behalve hijzelf."

Meer: ‘Ronald Koeman moet voor Wout Weghorst kiezen voor Nederland tegen Frankrijk!’

"Het is allemaal een beetje overdreven altijd. En nu gaan we ons nog meer kostelijk vermaken met Wout, die morgen misschien hoort dat hij weer niet speelt (tegen Frankrijk, red.). En wéér denkt dat hij in de basis staat."

"Hij zou dat wel verdienen, maar dat gaat niet gebeuren", voorspelt Kieft. "Je kunt je aan hem ergeren en soms word je moe van hem. Maar dan heb je nog iets om over te praten. In plaats van al die nutteloze krantenstukken, want ze weten ook van gekkigheid niet meer wat ze moeten schrijven.

Jansen


Tafelgenoot Rob Jansen vindt niet dat Weghorst vrijdag moet starten tegen Frankrijk. "Koeman moet hem tegen Oostenrijk opstellen. Tegen Frankrijk heeft geen zin, want in dat gebied (strafschopgebied, red.) komen we niet."

"Waarom zou je hem opstellen? Dit is toch zijn rol?", vult Michel van Egmond aan. "Ik denk dat elke trainer blij is met Wout Weghorst", voegt Jansen toe aan de discussie over de matchwinner van het Nederlands elftal.

Volgens Kieft is Weghorst behoorlijk populair bij zijn mede-internationals. "Toen hij de kleedkamer inkwam, gingen ze allemaal staan en applaudisseren, las ik. En daar groei je natuurlijk van. En het is wel leuk dat hij een beetje waardering krijgt."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:26
21:26
Zeer ongunstige ontwikkeling voor Nederland in duel Tsjechië - Turkije
24
   
21:05
21:05
Rafael van der Vaart moet hotel noodgedwongen en in badjas verlaten
2
   
20:27
20:27
Surrealistische beelden: oorlog tussen De Bruyne en Belgische fans
43
   
20:10
20:10
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
52
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Georgië - Portugal
60
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Migi
 
12
18 juni 2024 om 18:55
Hoe komen ze er telkens bij dat Wout denkt dat ie in de basis staat? Hij heeft 1 keer gezegd dat ie natuurlijk liever in de basis zou staan en daarvan baalt, maar het verder gewoon snapt. Verder eens dat met Wout starten tegen Frankrijk nergens op slaat. Ik zou wel starten met Malen, want als we gevaarlijk willen worden zal het via de omschakeling zijn denk ik.
 
Nr.11
 
8
18 juni 2024 om 19:01
Ik snap het ook niet, Migi. Zoals Kieft ook al zegt: "maar dan heb je nog iets om over te praten. In plaats van al die nutteloze krantenstukken, want ze weten ook van gekkigheid niet meer wat ze moeten schrijven." Dus dit is dan het "nutteloze krantenstuk" van Kieft en consorten die continue dit maar blijven zeggen. Indien je een leugen maar vaak genoeg herhaalt, wordt het gezien als de waarheid. Gewoon beginnen met Depay en later indien nodig Weghorst erin gooien.
 
SjakieLegend
 
5
18 juni 2024 om 19:08
Dat is het verdraaien van woorden, met daarbij, de kracht van het herhalen. Is gewoon een tactiek van media. Dat doen ze niet alleen in Nederland.
 
Sirius
 
3
18 juni 2024 om 20:31
Tja, ik heb het idee alsof sommigen een bepaald narratief willen schetsen. Geen idee wat Weghorst die mensen ooit heeft geflikt, maar het is een beetje sneu aan het worden. Dat men iets vindt van z'n doen en laten, daar kan ik wel inkomen. Daar moet je van houden. Echter heb ik sowieso het idee dat er een hetze is ontstaan jegens meerdere spelers in Oranje dat niets meer met goed onderbouwde kritiek heeft te maken.
 
Nr.11
 
3
18 juni 2024 om 21:26
Eens met Sirius. Het is een beetje sneu aan het worden. Het is ongezond om maar continue een haat of hetze te dragen naar een persoon. Dus als tip voor die mensen, laat het maar lekker gaan en focus op de positieve aspecten die Wout wel bezit. En anders maar op de positieve punten van hun favoriete spelers letten i.p.v. Weghorst te haten om het haten.
 
Ducktaildo
 
6
18 juni 2024 om 18:56
Ik zou ook niet met Weghorst starten, maar overdrijven is natuurlijk ook een vak. 'daar komen wij niet'. Alsof Frankrijk 1 of andere buitenaardse ploeg is die 0 kansen weggeeft. Heb Oostenrijk ook nog aardig wat kansen zien creëren. Ik verwacht zelf een best wel open wedstrijd. Ik heb er in ieder geval al zin in.
 
Bossie
 
9
18 juni 2024 om 18:57
Een paar jaar geleden was hij de wappie van Nederland omdat hij zich niet liet vaccineren en nu is hij de held van Nederland. Hij beleeft het voetbal intens , sommige vinden dat wat overdreven , so what ...?
 
Nr.11
 
8
18 juni 2024 om 19:07
Altijd achter je principes blijven staan en keihard werken. En met een klein beetje geluk, dan is de kans groot dat het lukt om je doel te bereiken (in dit geval, Oranje bereiken). En ja, ik ben ervan bewust dat als we een Bergkamp, Cruijff. etc hadden, dan hadden we geen Weghorst of Depay in de spits gehad. Maar die hebben we nu niet.
 
Sirius
 
0
18 juni 2024 om 20:28
Toch had Memphis dat niveau wel aan kunnen tikken als hij maar wat meer gogme had gehad. Die jongen heeft fysiek en technisch alles om de wereldtop te halen, maar door een gebrek aan spelintelligentie is hij altijd heel wisselvallig gebleven. Eeuwig zonde, maar ik denk ook dat je zoiets niet zomaar verbetert en zeker niet op latere leeftijd. Dat heb je nou eenmaal of je hebt het niet.
 
Nr.11
 
0
18 juni 2024 om 21:23
Ik denk dat je wel gelijk hebt met deze opmerking. We kunnen het nooit 100% zeker weten en met zijn kwaliteiten die hij wel voldoende heeft, heeft hij het toch ver geschopt
 
Homelander
 
4
18 juni 2024 om 19:08
Al scoort Wout nog 5x laten we hem aub niet richting de basis praten, perfecte speler om 15 minuten oorlog mee te maken als het nodig is.
 
Dj Davidoff
 
2
18 juni 2024 om 19:15
Gewoon starten met Frimpong en Malen . Woutje de laaste 20 min.
 
Sirius
 
1
18 juni 2024 om 20:26
In dat gebied komen we niet? Ik ben het wel met hem eens dat Weghorst tegen Frankrijk niet veel zin heeft, maar tegen zo'n land kun je beter een spits hebben die scherp staat dan een Memphis die continu uitzakt. Die Fransen hebben achterin geen koekenbakkers lopen die zo dom zijn om achter Memphis aan te hobbelen. Frankrijk speelt sowieso compact, dus dan wordt de spits (net als in de voorgaande wedstrijden tegen Frankrijk) opgepikt door de middenvelder die het laagst staat.