Wenger: 'Misschien was hij niet fit, ik denk niet dat hij het expres deed'
Donderdag, 8 februari 2018 om 17:06

Pierre-Emerick Aubameyang maakte op deadline day de overstap van Borussia Dortmund naar Arsenal, waardoor er na weken van geruchten een einde kwam aan de transfersoap rond de Gabonees. Hans-Joachim Watzke beschuldigde de spits er onlangs van dat hij zich inhield in zijn laatste wedstrijden voor die Borussen om zo een transfer te forceren, maar Arsène Wenger gelooft niet dat dit het geval is geweest.

"Als je naar de geschiedenis kijkt, speelde hij maar één wedstrijd. Hij speelde en daarna hebben ze hem voor twee of drie wedstrijden geschorst. Eén voor de winterstop en één na de winterstop. Ze hebben dus maar één thuiswedstrijd met hem gespeeld, waarin het 2-2 werd tegen SC Freiburg. Dus misschien was hij niet fit genoeg om op zijn best te presteren, ik geloof niet dat hij het expres heeft gedaan", legt de Fransman uit tijdens een perspraatje.

Arsenal gaat zaterdag op bezoek bij aartsrivaal Tottenham Hotspur en Wenger heeft alle vertrouwen in nieuwkomers Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan: "We willen dat zij gefocust zijn op hoe we willen spelen, tactisch en technisch gezien. Als de wedstrijd eenmaal onderweg is, hebben ze de ervaring, ze hebben wedstrijden op topniveau gespeeld. Ze weten wat belangrijk is en ze weten het belangrijkste is dat ze gefocust zijn op presteren."

Voor tegenstander Tottenham wordt het de tweede topwedstrijd in korte tijd en na het duel tegen Liverpool van afgelopen weekend (2-2), was er de nodige kritiek op de vermeende schwalbes van Dele Alli en Harry Kane. "Ik kan me herinneren dat er enorme ophef was toen buitenlandse spelers het deden, maar de Engelse spelers hebben heel snel bijgeleerd en zijn er nu misschien wel meester in. Ik vertel mijn spelers dat ze zich niet moeten laten vallen, dat moeten we uit het spel zien te krijgen. Soms proberen voetballers een beetje met de regels te spelen, hoe ver kun je gaan? Dan is het aan de scheidsrechters."

Meer nieuws
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
0
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
19
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
3
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
CocoAfc
 
10
8 februari 2018 om 17:14
Lomp hoe iedereen trouwens over Auba heenvalt. Nu is het opeens een voetballer met een slechte houding en alle extras wat je erbovenop kan gooien. Een half jaar geleden riep iedereen dat hij een transfer moet maken, maar zodra hij het zelf uitspreekt icm beloftes vanuit Dortmund is het een speler die je niet moet willen hebben. Volgens mij heeft Auba alsnog prima gepresteerd, meer dan prima zelfs. Ondanks dat Dortmund hem tegen beter weten wilde behouden heeft hij toch plus 20 goals voor ze gescoord, zonder hem was het seizoen allang al klaar voor ze.
 
TimMatavz7
 
7
8 februari 2018 om 17:23
Het gaat gewoon om respect tonen richting de club en de aanhang. Tuurlijk mag hij een transfer afdwingen, maar wel op een nette en sportieve manier. Desnoods heb je kritiek op de voorzitter/directeur ná de wedstrijd. Maar tijdens de wedstrijd moet je gewoon alles geven voor de club en de supporters. Maar het feit dat hij tot twee keer toe (bij twee verschillende trainers) uit de selectie is gezet in één seizoen zegt wel genoeg.
 
Samcro
 
1
8 februari 2018 om 19:03
Hij mocht de zomer voordat Bosz kwam al vertrekken, maar moest uiteindelijk toch tegen zijn zin in blijven. In de wedstrijden heeft hij gewoon zijn best gedaan, alleen buiten t veld idd een beetje moeilijk gedaan. Dat argument over twee trainers doet weinig terzake vind ik. Niet te zwaar aan tillen, het is gebeurd en nu kan hij zich weer op t voetbal focussen.
 
SuperBuLi
 
2
8 februari 2018 om 17:24
Een half jaar geleden deed hij zulke fratsen ook niet. Iemand die het een keer doet blijft het doen. Ik vind het logisch dat je dan een risico neemt met hem. Goede speler maar na alles zet ik mijn vraagtekens.
 
Samcro
 
2
8 februari 2018 om 19:57
We zullen vanzelf zien of hij daarin een recidivist is.
 
Medalofhonor
 
4
8 februari 2018 om 17:51
Iedereen ziet Aubameyang nu als de 'bad-boy' terwijl hij dat totaal niet is. Ik vind Dortmund een prachtig club maar misschien ligt daar het probleem? Elke keer dat een speler daar wilt vertrekken is er iets.. Spelers die naar de concurrentie stappen is niet goed, spelers die naar een andere club willen verhuizen worden niet toegelaten.. Ik kan mij herinneren dat Mkhitaryan ook van Raiola trainingen moest skippen omdat Dortmund hem niet de kans gaf om te gaan verhuizen of een medische keuring te gaan doen bij Liverpool. Uiteindelijk toch gedaan maar is dan toch bij Manchester beland. Aubameyang is een heel aardige gozer ik heb nooit slechte verhalen over die jongen gehoord is altijd op foto's met teamgenoten en had een band met iedereen.. Ik denk dat Dortmund toch een moeilijk onderhandel clubje is.
 
QAZ343
 
3
8 februari 2018 om 19:16
Dus je geeft de club de schuld dat spelers zich moeten houden aan hun contract, die zij zelf hebben getekent? Beetje omgekeerde wereld dit.
 
Samcro
 
3
8 februari 2018 om 19:00
I see what you did there Arsene. Als een coach (pochettino) zelfs al zegt dat schwalbes geoorloofd zijn en bij het spel horen, vraag ik me af waar het gaat eindigen.
 
olaf 1974
 
1
8 februari 2018 om 21:07
Valt me een beetje van je tegen Samcro,jij bent over het algemeen redelijk reëel maar ik heb dat stuk ook gelezen maar toen ik The independer las ben ik gestopt. Alles wat in een roddelkrant neem ik niet serieus,vooral niet vlak voor een derby
 
Samcro
 
1
8 februari 2018 om 21:45
Bedoel je dat t verzonnen is? Er zijn beelden van..
 
olaf 1974
 
0
9 februari 2018 om 06:16
Als er daadwerkelijk beelden van zijn dan kan ik iks anders zeggen dat de coach dom bezig is met zulke teksten
 
Borusse
 
0
8 februari 2018 om 19:58
Je hebt een dader en een slachtoffer, we gaan toch ook niet zeggen dat een vrouw het schuld is omdat een rokje te kort is? Hij heeft willens en wetens zelfs zijn contract in december verlengd, dan moet je niet een maand later opeens lastig gaan doen over datzelfde contract. Dus laten we nu niet gaan doen alsof hij zo onschuldig is. Net zoals alle voetballers die dit soort truken gebruiken om hun zin te krijgen.